rufus01
16.05.2020 kl 23:40 1308

JosefK
Tusen takk for dine informative innlegg. Du viser til relevant informasjon, og du bidrar med gode forklaringer når det gjelder de ulike produktene til AZ. Fortsett slik, du er gull verdt for de fleste av oss andre.
Andreas
17.05.2020 kl 11:07 1090

Og her er en liten gjennomgang på hva som er status fra ArcticZymes Technologies;

https://arcticzymes.com/technology/pcr-carry-over-prevention/

https://arcticzymes.com/technology/removal-of-genomic-dna-from-rna-preparations/

https://arcticzymes.com/technology/kits/heat-and-run/

Jeg vet lite om hvor involvert AZs produkter er i det som foregår av Covid-aktiviteter i laboratorier verden rundt. Men jeg forstår at dette er særdeles komplekst. Det er i alle fall tre forskjellige prosesser som adresseres; a) tester som viser hvorvidt en person ER infisert av viruset, b) tester som viser hvorvidt en person HAR VÆRT infisert av viruset og så c) utvikling av vaksine for å forebygge at en person BLIR infisert av viruset.

Dernest forstår jeg at AZ er godt posisjonert med produktene de tilbyr til produsenter av div tester og vaksiner.

Så forstår jeg at det finnes et utall av produsenter – seriøse og mindre seriøse – som jobber knallhardt for å vinne fram med sine sluttprodukter til markedet.

Jeg forstår også at det helt sikkert finnes mange forskjellige tilbydere (som AZ) som går inn i en funksjon som OEM-leverandør, dvs underleverandører til TF, Roche et al.

Til slutt håper jeg at AZ med sine produkter virkelig kan gjøre en forskjell i dette kappløpet.
Redigert 17.05.2020 kl 11:57 Du må logge inn for å svare

Slettet
Redigert 17.05.2020 kl 15:27 Du må logge inn for å svare
JosefK
17.05.2020 kl 11:59 987


... kke veldig interessant...???

Så du mener altså oljepris er irrelevant når du kjøpet Statoil? At alumina prisen ikke påvirker Hydro?

Hvilken verden lever du i? Dette er tilbud og etterspørsel, basis for prisdannelse.

Det finnes en haug med lignende selskap. De aller fleste er spesialiserte, små og privateide. Hvis de ikke er større og også jobber nedstrøms.

Andreas
17.05.2020 kl 13:32 854

Noe nytt å lære hver dag.

Sitat fra JosefK sitt innlegg:
https://finansavisen.no/forum/post/2029449?fbclid=IwAR3-WL0tZJxM6-nZz0Q64oXzv54z7Y9hxGM6sMWRmnx1yMoEBCbeHxSiq8I

«Dette [SAN] er neste steg i vekststrategien. Jeg tror første gang jeg hørte om det var i 2016 i forbindelse med en patentsøknad. Men det har eksistert i Biotec universet lenge før det. Årsrapporten i 2010 hadde en liten epistel om det.
Trykket på SAN er imidlertid av nyere dato. Og jeg klarer ikke å se annet enn at det har blitt brukt tid på å perfeksjonere det til å passe prosessen for Virale vektorer.»

Hva er så dette mystiske «virale vektorer»?

«Virale vektorer er et virus har blitt modifisert for å sette inn gener i celler. Denne prosessen kan utføres i levende organismer (in vivo) eller i en cellekultur (in vitro). Virus har utviklet spesielle molekylære mekanismer for å effektivt overføre sine gener til innsiden av cellen de infiserer, som man utnytter for å utføre den ønskede prosessen. Prosessen med å føre inn gener på denne måten kalles for transduksjon. Virale vektorer benyttes innen forskning på molekylærbiologi og funksjonell genomikk. Videre anvendes de innen medisinsk behandling, samt for utvikling av vaksiner.»
(https://no.wikipedia.org/wiki/Viral_vektor)
JosefK
17.05.2020 kl 13:56 803


Flytter over til hengelåsen. Det blir for mye lavpannet for at jeg gidder å lese det med åpen tråd. Det skal altså ikke være mulig å sette en agenda og å klare og holde seg til den.
JosefK
19.05.2020 kl 10:23 337


Harvard har satt sammen en plansje over de forskjellige testene som er i bruk og under utvikling. Det er mye PCR men også konkurrerende teknologi. Fin oversikt i et felt som mildest talt har eksplodert. Jeg minner om at i begynnelsen av mars var det kun to produsenter med godkjenning for Covid19.

https://csb.mgh.harvard.edu/covid