Ny korreksjon/krakk like rundt hjørnet


Federal Reserve kommer til å ha behov for en "unnskyldning" for å kjøre på med neste runde kvantitative lettelser og økt monetarisering av kongressens krisetiltak i forhold til nedstenging av samfunnet.

Gjennom andre halvdel av april måned og hittil i mai, har FED redusert oppbygging av balansen med Treasury og MBS kraftig (nå nede i $30 mrd i uka), noe som ikke har et annet utkomme enn at det vil mangle likviditet i markedene, ettersom last resort (også i andre økonomier) har gjort ethvert marked avhengig stadig mer stimuli for å rullere gjeld.

Vær derfor oppmerksom på at sannsynligheten for at en kraftig korreksjon eller innledende krakk-signaler er nært forestående, med stor mulighet for å tilta allerede i løpet av de nærmeste ukene da det skal rulleres gjeld for rundt $1 bn (amerikanske trillion) i det vi kryper over i juni måned.

Jerome Powell og FOMC (sammen med resten av banksterne i sentralbanker verden rundt) er ikke dummere enn at de vet det vil bli massiv kritikk hvis det bare monetariseres på direkten i kollegial enighet med finansdepartementer uten en "skikkelig god grunn". Og med det tror jeg de allerede har trukket splinten på granaten og ønsker at markedsaktører (så mange som mulig) skal trygle dem om å ikke slippe sikringsarmen, men dytte splinten tilbake med å riste noen nye US trillions ut av pengetreet.

Etter hva jeg kan forstå har de [FED] ingen annen utvei, og sannsynligheten for at man akkurat nå mener det skulle holde med QE - som garantert vil føre til tidenes markedskollaps verden rundt - er vel ikke akkurat særlig stor?

Snart med en chip i nakken og en app i baken (og før grunnloven blir danset ihjel), gratulerer med dagen!

Var selv nokså sikker på at vi kom til å se negative priser igjen og kommenterte det her inne for en to tre uker siden, men ble en av de nærmeste dagene i etterkant noe usikker som følge av at USO (United States Oil Fund) endret spillereglene og rullerte kortvarige kontrakter over i måneder lenger frem i tid, frem til desember 2020 og en transje helt til juni 2021.

Men de er under stort press med et marked i så stor ubalanse at det ikke bør overraske om det samme skjer igjen.

http://www.uscfinvestments.com/uso

Sølvrev må ikke tro at alt som kan gjøres for å kjøre markedet enda en stund, tror vi har noen måneder til før lysbryteren kan slås av

To uker har gått og FED fortsetter sin "tapering" med å redusere byggingen av balansen. Likviditeten tørker sakte men sikkert opp, mens de smarte pengene selger seg ned. You've been warned!

https://zh-prod-1cc738ca-7d3b-4a72-b792-20bd8d8fa069.storage.googleapis.com/s3fs-public/styles/inline_image_desktop/public/inline-images/fed%20pomo%20detail%20june%201%20.jpg?itok=VoHOFbc9
-Dëë-
30.05.2020 kl 14:17 1916

Ny krakktråd... Vi trengte det.

Jeg ser ikke noen korreksjon i DOW chartet enda. Men at den vil komme er det ingen tvil om, men dybden og tidspunkt er veldig usikkert.

JP

Tror også på nytt krakk i løpet av veldig kort tid.
Redigert 30.05.2020 kl 23:17 Du må logge inn for å svare
HP17
30.05.2020 kl 23:20 1574

Helt enig. En ny kraftig korreksjon kommer snart og kanskje et nytt krakk. OSE skal ned til 500 tallet innen sommeren/høsten?

Tror neste korreksjon vil få Oslo Børs ned mot ca 720 poeng. Så opp igjen. Tipper januar/februar neste år så står den i 1000 poeng.
Møkki
31.05.2020 kl 12:00 1209

"...You've been warned!..." LOL
Hva er egentlig greia med disse trådene?

Går det ned, ja.... so what!! Fint, da handler vi.

Jeg er imponert over Sølvrev 1 sine velformulerte og gode innlegg både på denne tråden og andre tråder - forstår du må være makroøkonom med mange års erfaring. Jeg deler stort sett dine synspunkter - og finner dine innlegg svært informative og interessante, samtidig som jeg har vært i finans i snart 40 år og vært gjennom krisene siden 80 tallet og kjent det hele på kroppen Er selv svært bekymret for hva som nå utspiller seg på den økonomiske scene med verdensomspennende resesjon, trykking av penger i stor skala, ekstremt gjeldsopptak, pandemi, handelskrig og sosiale uroligheter. Samtidig som verdens børser ikke vil - på tørre møkka - ta inn over seg realitetene og saueflokken bare følger på mot stupet.. Dette er rett og slett skremmende!