PCI Biotech - AZ-avtale?


Jeg la ut dette innlegget på TekInvestor på forespørsel fra en ny aksjonær som syntes det var utfordrende å forstå hva selskapet egentlig driver med. Så tenkte jeg at det kanskje er noen her også, som kunne hatt glede av samme informasjon.

Dette kan fort bli et selskap som veldig mange snakker om de neste ukene, da det ventes en stor trigger i form av En mulig avtale med AstraZeneca - og svar er lovet innen 30.06.!

I tillegg til innlegget under vil jeg anbefale podkasten Radium, episode 109, som er en kortfattet og fin podkast fra DNB Health Conference i desember 2019. Hør også gjerne episode 90, 103 og 128 hvis man vil ha mer info om AZ-samarbeidet som har pågått siden 2015.

Her er mitt innlegg om PCI Biotech (PCIB):

PCI Biotech er et selskap som er basert på teknologien «fotokjemisk internalisering» som er oppfunnet av forsker Kristian Berg ved Radiumhospitalet (hør podkasten Radium, episode 104 for mer om dette). Selskapets CEO heter Per Walday og har vært med siden børsnoteringen i 2008.

Fotokjemisk internalisering betyr at man gjennom å tilføre et lyssensitivt stoff, i dette tilfellet stoffet Amphinex/Fimaporfin, sammen med lys, kan forsterke effekten av medisiner fordi man klarer å få frigjort mer av medisinen inne i cellene. Mer utførlig forklaring kan du få både i podcast og webcast fra kvartalspresentasjoner.

PCIB har tre programmer som de satser på, og i utgangspunktet er alt innenfor onkologi/kreftforskning:

FimaChem er «lead product» som består i å forsterke effekten av kjemoterapi. Her har de satset på en relativt sjelden kreftsykdom med et stort «unmet medical need», som heter gallegangskreft (GGK😉). Her finnes det idag ingen godkjent behandling, og i 1.fasestudiet viste PCIB «oppmuntrende resultater» med å nesten fordoble medianen for overlevelse fra 11-12 til 21-22 måneder. De startet derfor en 2.fase studie som heter RELEASE som inkluderer 120 pasienter i Europa, USA og nå nylig fikk vi vite at de også starter i Taiwan og Sør-Korea. Studien ble startet i mai 2019 og har planlagt interimavlesning i Q2, 2022 med mulighet for Accelerated Approval. Interimavlesning betyr at de sammen med myndighetene ser på resultatene så langt i studien, og dersom de er gode nok for myndighetene, så kan selskapet få markedsgodkjenning samtidig som studien fullføres. En stor fordel med andre ord.

Siden behandlingsbehovet er så stort har de fått innvilget Orphan Drug Designation i både Europa og USA, som betyr at de også får noen markedsfordeler hvis behandlingen er godkjent.

Det ble for noen år siden startet et studie i hode-/halskreft, som viste oppsiktsvekkende gode resultater, men dette ble stoppet av ulike grunner. Det er fullt mulig at dette studie kan tas opp igjen ved en senere anledning, men nå har selskapet satset alt på å bevise god effekt gjennom GGK-studien.

FimaVacc er en vaksineteknologi hvor PCIB har kjørt et Fase 1 studie i 90 friske frivillige, for å vise «proof-of-concept», altså at det virker. Resultatene ble delvis publisert i mai 2019, deretter presentert på en viktig konferanse (ESMO) i desember 2019 og de skal også publisere alle resultatene i et tidsskrift innen 30.06. Kort fortalt forsterket FimaVacc en mye brukt terapeutisk vaksine som heter Hiltonol, med opptil 3-400% i friske frivillige.

FimaVacc fungerer altså som en forsterker, men her er tanken veldig enkelt forklart at man skal forsterke immunresponsen i pasienten. Så her er egentlig PCIB klare til å gå videre i en ny studie sammen med en vaksine, for å se om de kan forsterke denne vaksinen. Siden mai 2019 har PCIB snakket om at de skal kartlegge en strategi for FimaVacc, men vi venter fortsatt på noe konkret her. Alternativene som har blitt nevnt er at man enten går sammen med en partner som da lisensierer inn FimaVacc, eller at man går sammen med en akademisk partner, eller at man innlisensierer en vaksine og kjører studiet selv. Eventuelt en kombinasjon av disse.

FimaNAc er en leveringsteknologi for nukleinsyrer, og det er i dette programmet de har hatt et samarbeid med AstraZeneca (AZ), som stoppet 31.12.2019. Partene har avtalt å bruke tiden frem til 30.06.2020 på å «evaluere et fremtidig partnerskap». PCIB har også 5 andre samarbeid gående, men det er helt klart AZ-samarbeidet som får mest oppmerksomhet, naturlig nok.

mRNA (messengerRiboNucleicAcids) er ett av de hotteste områdene innen medisin om dagen, og kan bli utrolig viktig for fremtidens medisin. Men den største utfordringen så langt har vært å «levere» nok mRNA inn i cellene. Det er her PCIB kommer inn i bildet, og ifølge PW så ble det her gjort et gjennombrudd i fjor sommer. Dette ble patentert og her viser de at de får en effekt som er ca. 50x så stor ved såkalt «naken levering» av mRNA, sammenlignet med naken levering uten PCIB sin teknologi. Men dette er i dyremodeller, altså i pre-klinisk fase. De har ikke kommet så langt at FimaNAC har blitt testet i mennesker enda. Men på Q4-presentasjonen i februar bekreftet PW at han trodde FimaNAC kunne bli den nye «golden standard» for levering på noen områder, fremfor det som idag regnes som den beste leveringsløsningen; lipofectamin.

I november i fjor kom det en pressemelding som «avslørte» navnet på AstraZeneca (de hadde siden 2015 bare sagt «et ikke-navngitt Top10 BigPharma-selskap»), og at AZ ønsket å bruke de siste 6 ukene av samarbeidet på å se om de kunne finne de samme synergiene som de allerede hadde funnet i onkologi/kreft, også i andre sykdommer. Dette tolket de fleste som et veldig godt tegn, både fordi BigPharma-selskap vil alltid foretrekke å være anonyme hvis de kan, og fordi de sa at de hadde funnet synergier i kreft, og ville «speedforske» for å se om det fungerte flere steder.

Så nå har partene «evaluert mulighetene for fremtidig partnerskap» i 4,5 av 6 måneder og de holder fortsatt på. Og PW gjentok på kvartalspresentasjonen 6.mai at fristen står ved lag den 30.06. Hvis ikke AZ har bestemt seg da, så tilfaller alle forskningsresultater fra deres samarbeid gjennom de siste 4 årene PCIB. Så mange forventer nok en avtale nå, men det er helt umulig å spå et utfall.

Men én ting til; selskapet er sannsynligvis finansiert til interimavlesningen i 2022 med ca 260mill på kontoen, men dette har blitt litt mer usikkert nå pga Corona. Derfor er det veldig gledelig at PCIB rekrutterer pasienter fra Asia til RELEASE, slik at de kan klare å holde seg til planen.
Redigert 17.05.2020 kl 19:45 Du må logge inn for å svare
fabian2
18.05.2020 kl 09:36 4285

Veldig fint , Capaz , takk for at du la dette inn også på HO........ Interessen er åpenbart enorm , bare se på antall lesre.
Capaz
18.05.2020 kl 10:10 4208

Takk for tilbakemelding, det er virkelig spennende tider i PCIB om dagen. I tillegg til avklaringen med AZ som kommer «any day», så blir fundamentet stadig tryggere gjennom å inkludere flere sites i Asia. Kan Japan være neste land som blir inkludert? Hadde i så fall vært helt rått! 💪😃

Tror mange kvier seg for å investere i biotek hvis de ikke har vært borte i det før, jeg var selv én av dem lenge...

Derfor skrev jeg dette laaange, men forhåpentligvis informative, innlegget. 👌
Redigert 18.05.2020 kl 10:12 Du må logge inn for å svare
Alset
18.05.2020 kl 18:25 3975

Meget bra Capaz, langt mellom slike innlegg her i det siste , mye tomprat. Ellers fresk sluttspurt idag, hmm.
Capaz
18.05.2020 kl 19:55 3819

Aksjen har ligget litt rolig noen dager nå, men tydelig at FOMOen begynner å nærme seg. ;)

Fin avslutning på dagen idag, la oss håpe det fortsetter imorgen!
bravi
18.05.2020 kl 20:46 3724

Capaz, ja vi får se, virker som kursen sliter mye med å komme seg over 60, det virker å være et ganske solid motstandsnivå. Hadde hjulpet med noen signaler hvordan forhandlingene med Az går men det får vi vel ikke høre noe om før de er ferdige. At det er slik dørgende stillhet gjelder alltid hvis forhandlingene går dårlig. De gangene slike forhandlinger går veien er det vanlig at det vises på kursen før det blir meldt, det er alltids noen som vet noe. Oppgangen på slutten av dagen i dag er ikke nok til å anta at avtale med Az er i ferd med å gå i orden.
Capaz
18.05.2020 kl 20:53 3688

Hehe, festlig at du tolker det som at forhandlingene går dårlig. Det får du gjerne mene. Jeg tror nok du vil oppleve at kursen kommer til å gå i ukene frem mot avklaring, men det er nå bare min mening. Jeg tror forsåvidt at det meste og viktigste allerede er avklart, men at de sitter med detaljer og juss nå. Så vil de nok vente til etter generalforsamlingen i neste uke før det hele offentliggjøres en gang i juni. FOMOen kommer som regel før man planlegger, så å vente med å kjøpe til månedsskiftet mai/juni kan fort bli dyrt...
bravi
18.05.2020 kl 21:04 3652

Jeg har ikke tolket noe som helst om hvordan forhandlingene går, det vet jeg ikke noe om. Men det er alltids noen som vet hvilken retning det tar. Er det positivt vil det vises tydelig på kursen før resultatet blir meldt.
Aaleby
18.05.2020 kl 21:13 3606

Forhandlinger har vært antatt pågående i snart et halvt år. Kursen har svingt fra ATH ned til 26 og opp igjen til dagens 60,3. Det har vært dørgende stille hele veien. Mener bravi at forhandlingene har gått dårlig i månedsvis?
bravi
18.05.2020 kl 22:13 3494

Som jeg skrev så har jeg ingen formening om hvordan forhandlingene går. Nå er det ikke så mange uker igjen til det senest skal foreligge en avgjørelse. Hvis den blir positiv vil det merkes på kursen i forkant av melding. Hittil har vi ikke sett noen til det. En ting som skapte usikkerhet var snakket om emisjon på Q1, det var ihvertfall ikke positivt.
Aaleby
18.05.2020 kl 22:34 3412

Ingen avtale med AZ vil være mindre positivt enn en emisjon. Avtale med AZ vil etter absolutt alle solemerker bety null emisjon. Er du oppegående nok til å skjønne tankerekken?
bravi
18.05.2020 kl 23:45 3281

Nei skjønner ikke den tankerekken, den er feil. Det er neppe slik at det er ingen avtale eller emisjon. Hvis ingen avtale blir det emisjon da, det må være derfor emisjon ble nevnt på Q1.
Capaz
19.05.2020 kl 07:24 3116

Som du selv vet så ble selvsagt ikke emisjon nevnt på Q1, det er ren løgn.

Legger ved transkripsjon av Q1-møtet til de som vil lese hva som ble sagt: https://www.google.no/amp/s/ca.finance.yahoo.com/amphtml/news/edited-transcript-pcib-ol-earnings-182130808.html
Redigert 19.05.2020 kl 07:24 Du må logge inn for å svare

Ser at de har en kassabeholdningen på 258 millioner - det er jo nok til å realisere vedtatte planer
bravi
19.05.2020 kl 10:52 2855

Det er nok ikke løgn, emisjon var omtalt her på forumet og at det skal ha blitt nevnt av PW i forbindelse med Q1 presentasjonen (eller på radforsk podcasten samme dag). Begrunnelsen så vidt jeg oppfattet var vel at utprøvingen av fimaChem ville bli forsinket pga. Covid-19 aktiviteter på sitene.
En ting som er sannsynlig er at får ikke Pcib på plass noen avtaler som gir cash vil de trenge penger for å komme videre på egen hånd med Nacc eller Vacc.

Akkurat nå ser det bra ut, kursen opp over 5%, har brutt opp over 60, kanskje er det noen som vet noe?
MOOSBY
19.05.2020 kl 11:14 2813

På Oslo børs er det alltid noen som vet mer enn andre. Norge er et lite land.
Aaleby
19.05.2020 kl 12:00 2698

Point being; PCIB vil ikke være det samme selskapet før og etter 01.07. Prat om emi basert på nåværende utgave blir fordummende. Som investor har man pdd en eneste vurdering av betydning hva PCIB angår; troen på om det blir en tilfredsstillende avtale. Alt annet er støy som betyr nada.

Etter alle solemerker vil kursen enten være gruset eller tatt et kvantesprang innen de neste 40+ dagene. Det er etter dette slaget at man bør telle opp og enten slikke sårene, kaste kortene eller bade i lykkerus. Et hypotetisk kapitalbehov to år frem i tid er fullstendig underordnet tatt i betraktning det nåværende landskapet.
Capaz
19.05.2020 kl 12:57 2585

Godt sagt, Aaleby!
Bravi, du har allerede vist at du slenger frem påstander du ikke kan stå inne for, så jeg ville vært litt mindre bastant og litt mer nyansert når du kommenterer selskaper du ikke har sett deg inn i.

At emisjon blir nevnt på et forum er milevis unna at det blir nevnt på en kvartalspresentasjon slik du først påstod. Men fint at du har moderert deg.
Predator
19.05.2020 kl 13:32 2498

Emisjon er noe som til stadighet tas frem.
I all enkelhet kan det utrykkes med : Blir det en avtale; ingen emisjon. Blir det ingen avtale; så blir det en emisjon.
MOOSBY
19.05.2020 kl 14:06 2412

Er det flere enn meg som føler PCIB går over 70 kroner i løpet av morgendagen?
CarryOn
19.05.2020 kl 16:04 2226

Jeg er i quiz-humør

Er det samsvar mellom utsagnene under? Hvis ikke; hvilken person har nylig postet utsagnene?

1. At det er slik dørgende stillhet gjelder alltid hvis forhandlingene går dårlig.

2. Jeg har ikke tolket noe som helst om hvordan forhandlingene går, det vet jeg ikke noe om.
.
CarryOn
19.05.2020 kl 18:57 1900

Føler at det er sikkert som banken!
Haken er at jeg snart må selge restbeholdningen min i PHO hvis datterens aksjekurs passerer mors. Sånn er min private TA skrudd sammen - fullstendig logisk ;-)

Jeg tviler ikke et sekund på at de blir avtale med AZ!!! Kommer til å gå som en rakett i dagene fremover nå.
bravi
24.05.2020 kl 11:03 975

Hvis det nærmer seg en avtale med Az bør vi se det i neste uke, gjerne få det bekreftet på GF. Hører vi ikke et pip kan man begynne å bli mere skeptisk. Det er 4 utfall på dette, god avtale med cash innbetaling, oppkjøpsforsøk av hele Pcib, ingen avtale (med grusing av kursen) og det mest sannsynlige en dårlig avtale dvs. at Az trenger videre utprøvinger og vurderinger langt inn i evigheten (status quo) for å beslutte om dette er noe for dem.
Redigert 24.05.2020 kl 11:06 Du må logge inn for å svare
fabian2
24.05.2020 kl 12:28 845

Nicket Temlor ( trolig en svenske fra selveste AZ ) beskriver på Tekinvestor at "leveringsgåten" sannsynligvis er løst. Laaangt innlegg som absolutt bør leses. Bare google på f.ex. " PCIB småprat 2020 del 2 "....konsekvensene ser ut til å bli ENORME for dagens medisin...pluss for dine penger