USA - It's Time to Discuss the United States' Most Dangerous 36%


Akk og ve. Utrolig trist og vemodig å bivåne status i USA om dagen. Tenker selvsagt først og fremst på all nøden og arbeidsledigheten skapt av koronaviruspandemien, men i like stor grad på den dypt tragiske splittelsen i befolkningen.


THE CORONAVIRUS CRISIS

It's Time to Discuss the United States' Most Dangerous 36%

CJ Werleman
18 May 2020

CJ Werleman discusses a new poll which indicates sustained support for Donald Trump over COVID-19 and distrust of the country’s top infectious disease expert – and where this lethal aversion to the truth among a sizable part of the population could lead.

https://bylinetimes.com/2020/05/18/the-coronavirus-crisis-its-time-to-discuss-the-united-states-most-dangerous-36/
Redigert 18.05.2020 kl 16:16 Du må logge inn for å svare
utkant
18.05.2020 kl 16:42 638

Fantastisk skrevet! Det kommer til å gå så utrolig til helvete i det landet der...
Nanoq
31.05.2020 kl 20:03 326

USA er på vei mot politistat og fascisme med Donald Trump som en ny "il Duce" Mussolini - hvis han altså blir gjenvalgt, noe jeg tviler sterkt på.

Men tragisk er det nå å se at militæret/nasjonalgarden nå kjører rundt i gatene der over etter politi-drapet på den sorte amerikaner, og skyter med gummikuler også mot pressefolk og fredelige sivile borgere. Og bøller og provokatører fra den ytterste høyrefløyen blander seg med protestantene og provokerer fram mer vold og død og ødeleggelse av eiendommer m.m.

Amerikanerne skal passe på nå ellers ender dette i borgerkrigslignende tilstander i lang tid, og muligvis også i en oppløsing og deling av USA i flere land, med California og noen østkyststater som de første som sier farvel og takk.

Den splittelsen og ulikheten og rasismen som i dag eksisterer i USA er ikke holdbar lenger. En drastisk samfunnsforandring må skje - meget snart.
Redigert 31.05.2020 kl 20:09 Du må logge inn for å svare

oj oj oj ! har du tatt for mye møllers tran.
Nanoq
31.05.2020 kl 20:44 244

Det er bare i navnet at man i dag med rette kan snakke om et "United States of America". Landet er splittet som aldri før siden borgerkrigen for ca. 150 år siden, og den økonomiske ulikheten setter hvert år nye rekorder.

40% av amerikanerne lever i fattigdom, med mindre enn 400 USD i oppsparing. Og dette var før COVID19-krisa. Årsaken er bl.a. den lave minstelønnen og at nesten 100 mill. amerikanere må nøyes med deltidsjobber. Resultatet av dette er også at de aller fleste av disse ikke har råd til verken helseforsikring eller utdannelse.

60% av amerikanerne har mindre enn 500 USD i oppsparing, 69% har mindre enn 1000 USD.

Og ikke å forglemme: ca. 55% av det amerikanske aksjemarkedet hvor mange av samfunnets verdier skapes eies av den rikeste 1% av befolkningen.

USA = The best democracy money can buy.

Sørgelige greier er det, allikevel så stemmer et flertall av de fattige på Trump.
Man burde i langt større grad stille spørsmål om hvorfor Trump blir valgt.