Børs - Moderna, vaksineutvikling og nok en ellevill børsfest


Da tenker jeg å ta sommerferie og si takk for meg med denne trådstarten (skriver det slik for å legge press på meg selv slik at jeg ikke poster mer selv når det frister. Bordet fanger, er tanken). Så takk for meg, iallefall for ei stund. Lykke til til bulls, bears og alt ellers som kan krype og gå.

https://www.youtube.com/watch?v=3FVp984uTBA

Vi håper alle at det blir utviklet effektiv vaksine mot COVID-19. I dag leverte selskapet Moderna positive testresultater fra første veldig tidlige utviklingsfase. Dermed går børsene igjen amok og nærmest alt som kan krype og gå av aksjer, går til himmels. På noe som jo egentlig ikke er en nyhet i den forstand at dr. Fauci allerede i januar 2020 sa at 'best case scenario' for utvikling av vaksine var 12 - 18 måneder. Som dere kan lese, sier Moderna i dag at man er enig med dr. Fauci i dette. Positive testresultater i aller første utviklingsfase er selvsagt heller ikke ensbetydende med at man vil stå igjen med en effektiv vaksine til slutt. Langt derifra. Det finnes jo fagfolk innen dette som tviler på om noen i det hele tatt greier å utvikle en effektiv vaksine mot COVID-19.


If future studies go well, the company's vaccine could be available to the public as early as January, Dr. Tal Zaks, Moderna's chief medical officer, told CNN.
-------------------
In January, Dr. Anthony Fauci, the director of the National Institute for Allergies and Infectious Diseases, said it would take about 12 to 18 months to get a vaccine on the market. Zaks said he agreed with that estimate for Moderna's vaccine, putting a delivery date somewhere between January and June of next year.

https://edition.cnn.com/2020/05/18/health/coronavirus-vaccine-moderna-early-results/
Redigert 18.05.2020 kl 22:07 Du må logge inn for å svare