Trump: – Kina har forårsaket verdens­omspennende massedrap

Slettet bruker
20.05.2020 kl 17:34 2928

Er det ikke befriende å ha en verdensleder som TØR si ifra om dette. Plassere skylden der den hører hjemme og i tillegg fortelle hele verden sannheten uten å være POLITISK korrekt.

https://www.document.no/2020/05/20/trump-kina-har-forarsaket-verdensomspennende-massedrap/
Fluefiskeren
27.05.2020 kl 20:43 747

Og kineserne blir like fornærmet som alltid. Skjønner de ikke alvoret eller mener de angrep er det besteforsvar?

«Etter coronaviruset brøt ut tok etter hvert Australia til orde for en internasjonal etterforskning av opprinnelsen til coronapandemien. Viruset ble som kjent først oppdaget i Wuhan sør i Kina, og har derfra spredt seg til stort sett hele verden.

Men at Australia offentlig tok til orde for en etterforskning av virusets opprinnelse, falt kineserne tungt for brystet.

Trusler
Det tok ikke mange dagene før Kinas ambassadør til Australia, Chen Jingye, kom med det som vanskelig kunne tolkes som noe annet enn en trussel.

- Kanskje vanlige kinesere vil si «Hvorfor skal vi drikke australsk vin? Spise australsk biff?» sa Chen til Australian Financial Review.

Han sa også at det var mulig at turister «ville tenk seg om» før de besøkte Australia.

- Foreldrene til studentene vil også spørre seg om dette er det beste stedet å sende barna, sa Chen, ifølge Reuters.

Dette kommentaren fikk australske myndigheter til å reagere.

- Vi avviser enhver antydning om at økonomisk press er et passende svar på å ta til orde for en slik undersøkelse, når det vi trenger er globalt samarbeid, het det i en uttalelse fra Australias utenriksminister, Marise Payne.

Likevel stanset Kina 12. mai importen av kjøtt fra fire store australske slakterier. Ifølge Kina var årsaken «helseproblemer», skriver CNN.»


Når det skal være slik nytter det jo ikke. Ikke å være interessert i å lære noen som helst av hva som skjedde og vi vil få nye sykdommer.


https://www.borsen.no/nyheter/mener-dette-er-kinas-hevn/72505686
CS_invest
27.05.2020 kl 22:04 729

Alle er interessert i at lære. Men dersom en ønsker at lære - så er det viktig både med viten, at ta lærdom og at ha en intelligent tilnærming - ikke bare kaste dritt.

FAKTUM er at dette er et helt nytt virus, som ganske riktig primært var vanskelig (for Kina) at tolke som slik. Første varsler - anførte det som SARS (også et Corona-virus).

Etter (i slik sammenheng) relativ kort tid - innførte Kina en historisk sett unik "lockdown". Tidlig vart DNA-sekvens offentliggjort - bla. til WHO. Allerede her - burde anvarlige og intelligente regjeringsoverhoder ha tatt hintet, satt dette høyt på dagsorden og tatt relevante forholdsregler. At det i en del lande ikke ble gjort - er ansvaret ene og alene tilhørende til de som leder disse lande!

Trumpeten's eneste metode for at forsvare sin egen inkompetanse - synes (og ganske konsekvent) at være at gi andre skylden. Slikt kjenner vi fra tidligere - "prügelknabe". Som kanskje går "inn" i en relativ fordummet for stor del av amerikanske befolkningen.

Det er IKKE en slik alliert - hverken Norge eller Europa trenger! DET - har vi hatt før - og det trenger ikke gjentakelse!
Fluefiskeren
27.05.2020 kl 22:19 723

Utrolig å legge skylden på mottakerlandene istedenfor skaperen av viruset. Selvsagt kunne jobben vært bedre. Særlig mhp. lagre av smittevernutstyr. Mange land var veldig flinke etter å ha sett hvordan det gikk med Italia, Spania og Storbritania.

Og Kina burde reagert før. Dette viruset var jo der allerede i november. Leger som varslet ble truet med fengsel.

Jeg mener fortsatt at Kina må tåle å bli kritisert. De har ingen « license to kill». Mange liv gikk tapt og økonomien har fått seg et sikkelig slag. Og Kina skal bare få fortsette med dette? Hva er neste virus de skaper. SARS- virus med COVID-19 sin smittefarlighet? Eller noe helt nytt?

Det er mange grunner til å bryte kontakten med Kina. Dette er bare ett av dem.
CS_invest
27.05.2020 kl 22:25 718

Skapt virus?? - du leser for mye Donald Duck (eller DUM)!

Det er INGEN vitenskapelige holdepunkter for at dette er et "skapt" virus...

Og et PS:

Et tankekors at de lande som har ledere som Dere synes er så smarte (US, UK og Brasil) - har en unik høy infeksjons- og dødsrate.

I mine øyne er dette et soleklart bevis på at disse lande ledes av inkompetente fjoldser - som aldri burde ha fått den stilling de har fått. Desværre også at for mange borgere i disse lande - har samme kompetanse!
Redigert 27.05.2020 kl 22:32 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
29.05.2020 kl 03:02 700

« Det er INGEN vitenskapelige holdepunkter for at dette er et "skapt" virus...»

Det er utført tester som tyder på at viruset er modifisert til å kunne smitte mennesker, og bli veldig smittsomt for mennesker. Det er jo nettop denne type «forskning» på Corona virus som ble utført av laboratoriet i Wuhan. Men viruset er modifisert på en måte som gjør det umulig å bevise at det er skapt i et laboratorium, det eneste som kan bevises, og allerede er bevist, er at viruset er aller mest smittsomt for akkurat de forsøksdyrene som tilfeldigvis blir benyttet i denne type «forskning».
Slettet bruker
29.05.2020 kl 17:01 688

Det finnes ikke logger som er tilgjengelige for andre enn CCP i fra laboratoriet hvor viruset stammer ifra. Dermed blir alt som skrives, synsing. Vestlige forskere er ikke i nærheten av å være ferdig å forske på dette viruset, men uten å få tilgang på hvordan viruset er laget, hva det egentlig kan gjøre, vil man aldri få sannheten. Man kan komme nær, men aldri i mål.
Fluefiskeren
29.05.2020 kl 17:48 678

Kina får hjelp av apekatter til spredningen. Apekattene stjal flere reagensglass med positive COVID-19 blodprøver i India.

https://news-tunisia.tunisienumerique.com/monkeys-steal-coronavirus-blood-samples-in-india/amp/
cinet
08.06.2020 kl 07:37 648

Da har nyheten om at wuhan viruses slapp løs fra P4 nådd NRK og Norge . Utrolig imponerende journalistikk

https://www.nrk.no/norge/norsk-forsker-skaper-strid-om-virusets-opphav_-_-dette-viruset-har-ikke-en-naturlig-opprinnelse-1.15043634
Slettet bruker
09.06.2020 kl 00:55 625

Gammelt nytt for meg, jeg visste dette før det slapp ut av Kina. Men nå starter prosessen med å undertrykke sannheten slik at man skal tro at dette viruset er naturlig og stammer fra våt-marked eller direkte fra naturen.

Lurer på om jeg hadde blitt enda rikere hvis jeg satt med original-loggene fra laboratoriet, eller om jeg levde lenge nok til å kunne nyte rikdommen?
Fluefiskeren
09.06.2020 kl 12:43 608

Gammelt nytt sier du. Vel denne forskeren fikk mye kritikk etter å ha gått ut med dette og teorien hans blir forkastet i forskningsmiljøene.
Fluefiskeren
09.06.2020 kl 12:46 605

Kan koronaen ha brutt ut lenge før kineserne hevder den gjorde?
Er det riktig er det enda større grunn til å kritisere Kina og kutte all handel med dem.


« Vi har observert en dramatisk økning av sykehustrafikk utenfor fem store sykehus i Wuhan fra og med sensommeren 2019, står det i studien som er ledet av John Brownstein ved Harvard.

Coronaviruset ble tidligere antatt å ha brutt ut i månedsskiftet november/desember i 2019. Myndighetene i Wuhan meldte først om virustilfellene 31. desember.»

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/XgKj57/harvard-forskere-satellittbilder-viser-at-coronaviruset-kan-ha-brutt-ut-tidligere-enn-antatt
Redigert 09.06.2020 kl 12:47 Du må logge inn for å svare
Fluefiskeren
12.06.2020 kl 11:10 557

Interresant artikkel i Aftenposten i dag om Kinas maktarroganse og aggresjon.

Det er dannet en koalisjon av 10 demokratiske land som ønsker å imøtegå dikaturets økende globale innflytelse. Dette er veldig likt det jeg har nevnt her ved noen andledninger.

«Danner ny allianse for demokratiske land

Kinas økende økonomiske makt og stadig større internasjonale selvtillit har skapt uro i flere demokratiske land.

– Vi er bekymret for en verdensorden der et autoritært samfunn med totalitære tendenser får større global definisjonsmakt, sier Michael Tetzschner (H).

Ledergruppen i den nye organisasjonen, som har tatt navnet Inter-Parliamentary Alliance on China (IPAC), består av erfarne politikere i de lovgivende forsamlingene i ti andre land: USA, Canada, Storbritannia, Australia, Tyskland, Japan, Nederland Sverige, Tsjekkia og Litauen – samt EU.

Fra USA stiller senatorene Marco Rubio og Bob Menendez, som representerer hvert sitt parti.


Truslene fra Kina mot andre land som tør å ta opp Kinas syn på menneskerettigheter er mange og tydelige. Sverige har fått merke det. Dette sa Kina ambasadør som svar:

«TV-intervjuet i slutten av januar var bare én av flere episoder der den kinesiske ambassadøren til Sverige fremsatte halvtilslørte trusler mot nabolandet vårt.

«Vi serverer god vin til våre venner, men for våre fiender har vi hagle», fortalte han Sveriges Radio i fjor høst.»

«Årsaken til de kinesiske truslene? En svensk-kinesisk forlegger, som sitter fengslet for sine ytringer i Kina, var blitt tildelt en pris av den svenske PEN-organisasjonen. Og den svenske kulturministeren deltok på pristildelingen.

Sverige er ikke alene om å merke Kinas vrede det siste året. Flere kinesiske diplomater og statlige medier har det siste året oppført seg svært aggressivt – på direkte oppfordring fra partileder Xi Jinping.

Blant annet ble Australia omtalt som «en tyggis festet under Kinas sko» fordi australske myndigheter ønsket en etterforskning av koronavirusets opphav.

Og retorikken følges av handling. Blant annet fester Kina et stadig tettere grep om Sør-Kina-havet. Samtidig sender Beijing tusenvis av soldater til grensen mot India og innfører en ny og omstridt sikkerhetslov i Hongkong.».

https://www.aftenposten.no/verden/i/6jLPwz/norske-toppolitikere-deltar-i-ny-global-allianse-om-kina-kald-krig-tankesett-svarer-kineserne?spid_rel=2

Artikkelen er lang og meget lesverdig, men er bak betalingsmur og jeg ønsker derfor ikke å gjengi mer. Men alle abonnerer vel på Aftenposten? Norges beste avis.

Redigert 12.06.2020 kl 11:19 Du må logge inn for å svare
Zorin
12.06.2020 kl 11:17 551

– Vi er bekymret for en verdensorden der et autoritært samfunn med totalitære tendenser får større global definisjonsmakt, sier Michael Tetzschner (H).

Ja, jeg er også bekymret over USA og den despotiske og totalitære retningen landet har tatt.
Fluefiskeren
12.06.2020 kl 16:34 532

Greit, men i USA er det tross alt velgerne som bestemmer hvem som skal ha makten. Riktignok har de en rar valgordning som gjorde at hverken Hillary Clinton eller Al Gore vant sine valg enda de hadde flest stemner.

Hvis amerikanerne ønsker det er de kvitt Trump i løpet av året. Det tror jeg ikke kineserne et når det gjelder Xi.
Slettet bruker
12.06.2020 kl 18:06 519

Du ser ikke skogen for bare trær.
I USA skytes både sivile og politi på gatene, eiendommer knuses eller brennes ned av dem du assosierer deg med, og når USA endelig har fått den rette lederen i en slik situasjon, så klager du. Hvorfor klager du ikke på demokratenes unnlatelsesynder som har forårsaket denne volden? De sto bak slavehandelen, KKK og Bidens rasisme allerede i 1975.

Det er rart med blinde mennesker, de later som om de ser, men snubler videre slik at alle vi andre ser at de er komplett blind.
cinet
12.06.2020 kl 18:21 513

DT VINNER VALGET HELT OVERLEGENT. ANTIFA HAR AVSLØRT DEMS SITT SANNE JEG. SLEEPY CREEPY JOE...HVA HAR HAN TENKT Å GJØRE MED SEATTLE ? GAME OVER FOR democRATS
Redigert 12.06.2020 kl 18:22 Du må logge inn for å svare
Nuka
12.06.2020 kl 23:14 500

Mike Pomoeo påstår at USA er verdens mest siviliserte land, og kan etterforske sine krigsforbrytelser selv. Hvordan i hel... kan han mene at et land, hvor presidenten nærmest oppfordrer innbyggerne til å gå rundt med våpen, for å forsvare seg selv, for å være verdens mest siviliserte ?
cinet
12.06.2020 kl 23:59 491

Nikab... dine marxist lenisistiske antifa venner.. GAME OVER
Nuka
13.06.2020 kl 00:19 484

Jeg spør igjen . Er et land sivilisert når det er nødvendig for innbyggerne å ha våpen for å forsvare seg selv ?
Slettet bruker
13.06.2020 kl 00:58 477

Er det sivilisert når man ikke kan forsvare seg? Det er vel det mest usiviliserte vi vet om, og hadde etnisk norske kunne båret våpen, ville mange liv vært spart, må legge til, norske liv, ikke innvandreres liv. Men dette passer sikkert ikke deg.
Fluefiskeren
13.06.2020 kl 09:20 462

Der tar du veldig, veldig feil. All statistikk. All statistikk viser at antall drap øker med tilgjengeligheten av våpen. Det er jo egentlig selvsagt.
abetullah
13.06.2020 kl 13:04 441

Statistikk er, som de fleste vet, fandens bibel ...
Slettet bruker
13.06.2020 kl 18:43 423

Du har rett når det gjelder i Norge, og vet du hvorfor? Jo, hvis etniske nordmenn fikk beskytte seg mot dem som vil skade dem eller drepe dem, så ville antallet døde stige men vet du hvorfor, det er mange innvandrere som utgjør størstedelen av slike kriminelle, og som da ville mistet livet, men er det galt? Vi er nå tilbake til spørsmålet om man kan få lov å forsvare seg, og får man det, vil selvsagt de mest farlige personene måtte bøte med livet når de prøver å skade eller drepe deg.

Se til Sverige, hvem er de farligste? Se til Oslo og svaret gir seg selv, men problemet er at du frykter at mennesker med brun hud må ta ansvar for hva de gjør, og kanskje dø når de vil skade eller drepe uskyldige etnisk norske kvinner og menn. At det dør uskyldige hvite er greit for deg, men for meg er det helt greit at flere skyldige med brun eller svart hud dør for sine misgjerninger hvis det kan spare livene til uskyldig etnisk norske.
Redigert 13.06.2020 kl 18:45 Du må logge inn for å svare