Hver reddet olding har så langt kostet oss 300 mill pr stk.


I Sverige har det nå dødd ca 4000 pers. Vi har halvparten av Sveriges befolkning og med de samme dødstallene ville det ha være ca 2000 døde i Norge til nå.
Dette har så langt kostet landet 600.000.000.000,- Dette betyr at hver og en vi har reddet med å stenge landet har kostet den nette sum av 300 millioner. Når man videre tenker at de aller fleste av disse er ca 85 år og sto allerede med det ene benet i graven og det andre på et bananskall da coronaen kom til Norge.

Mitt spørsmål er følgende: Er en gammel og sliten 85-åring verdt 300 millioner????

Tenk også litt på de kostnadene som kommer de neste 1-3 årene etter nedstengningen. De vil føre til at vi kan legge på mange ti-talls millioner på de allerede 300 millionene. Kanskje 100 millioner pluss pluss.
Redigert 20.05.2020 kl 20:46 Du må logge inn for å svare

På vegne av meg selv burde jeg nok lest visse innlegg snev bedre, men ser likevel at mine bidrag er relevante.

Enig gett. Selv om du er en kristenkæll med feil syn på abort og prevensjon.

Livet er ukrenkelig du.

Itte ifølge meg du. Je tenker nøkk je vet bedre enn bibelforfatteren. Je har 2000 år mer knowledge.
Urquel9
21.05.2020 kl 19:22 115

Å bygge Follobanen koster 37 milliarder kroner. Banen vil forkorte reisetiden fra Ski til Oslo fra 22 til 11 minutter, er DET fornuftig bruk av samfunnets penger???

Det å redde eldre folk fra døden er kanskje ikke lønnsomt men sivilisert.
Det å telle kroner i denne sammenheng er lønnsomt men usivilisert og barbarisk.

Er vel noen hull i regnestykket til TS her. For det første så har Sverige også innført svært strenge tiltak som de vel knapt innførte under WW2. De stengte sågar grensene sine (!). Så spørsmålet er vel egentlig hvor mange som ville ha strøket med om man ikke foretok noen tiltak.

Det er det vel umulig å kunne si noe konkret om, men det finnes visse modeller og prognoser på det. Italia var vel i en slik tiltand i et par-tre uker, og med katastrofale lokale konsekvenser.

Sverige troner nå på toppen i verden når det gjelder Corona dødstall siste 7 dager!

Ikke helt uventet og noe jeg og andre fryktet ville skje for 4 uker siden. Tegnell og sosialistene står på sitt, mens kjøleaggregater og likbiler jobber overtid.. Ikke "alla er lika várd" i Sverige allikevel?
Riot
21.05.2020 kl 23:53 83


Jag är glad att jag är svensk i dessa tider, vi har rekommendationer att förhållas oss till och ja några lagar om folksamlingar.
Vi gör något frivilligt, och kommer att göra det många månader till........Mitt företag, de flesta företagen kan fortsätta om än på lågfart. Nedstängning hade vart en större katastrof än viruset.

Ref. Fluesnapperen: "Hvis man derimot stod ovenfor et valg om man skulle behandle en 85 åring eller en 30 åring grunnet mangel på utstyr så er det en selvfølge å velge den yngste".
Selvfølge?? 85-åringen har, gjennom et langt og strevsomt liv, gitt større og viktigere bidrag til samfunnets helsevesen enn 30-åringen kan ha rukket. Via skatt og trygdeavgift. Skal han da ikke få kreditt for denne innsatsen? Hvor er rettferdigheten?