Folk som tar livet av andre

hmhmhm
21.05.2020 kl 13:06 175

Hvis en person med forsett/overlegg tar livet av et annet menneske fortjener de da noensinne tilgivelse og en ny sjanse? Har det noe å si om gjerningsmannen er ung eller gammel? En ung person har jo tross alt hele livet foran seg. Skal en dårlig handling ødelegge hele livet? Har det noen betydning om personen er sinnsyk i gjerningsøyeblikket, psykisk syk eller ruset? Har det noe å si hvordan drapet ble utført, om det var på en human eller brutal måte? I affekt eller planlagt?

Jeg mener helt klart NEI. Gjerningsmannen fortjener uansett aldri tilgivelse og en ny sjanse når man gjør en slik handling. Han/hun må ta konsekvensene. De bør sitte i fengsel eller være innlagt på psykiatrisk sykehus resten av sitt liv. Både for å beskytte samfunnet og som straff.

Kjører en person ned noen i fylla eller kjører som en idiot så er det mer i retning forsettlig drap enn uaktsomt etter min mening. Har forståelse for at det ikke kan tilgis.
Redigert 21.05.2020 kl 13:12 Du må logge inn for å svare

Alt "har noe å si", er jo folk som har blitt frikjent for drap selv om det var overlagt drap, mye som kan virke inn på hvordan en person handler.

Å drepe er den verste forbrytelsen innen altanismen. Eneste drapene som er lovlige innen altanismen er abort og prevensjonsbruk.

Etter drap kommer innføring av bompenger. Dette er det dødsstraff for se.

TS spør: "Skal en dårlig handling ødelegge hele livet?"

En dårlig handling som drap ødelegger hele livet - for den drepte!

Dermed bør vel den som drepte en annen også få sitt liv ødelagt, slik at det ikke blir noen enkel løsning for noen å ta en annens liv.
hmhmhm
21.05.2020 kl 16:43 123

Nå snakker jeg jo ikke om drap begått i nødverge eller nødrett, men når en person tar livet av et uskyldig menneske. Det finnes uansett ingen unnskyldning for en slik handling. Det kan ikke tilgis.
Redigert 21.05.2020 kl 16:43 Du må logge inn for å svare

Ville blitt vanskelig å skaffe til veie politikerspirer. Om de måtte stå personlig ansvarlige for det de steller i stand.
Er kanskje ikke noe stort tap.

Det gjelder vel også Manhaus vil jeg tro. Livsfarlig fyr å slippe ut igjen.

Vel,han viste seg å være farlig for en småjente. Et par gæmliser var det som skulle til for å stoppe rasshølet. Sperr dritten inne og hiv nøklene.

Er enig i det, men det finns vel gråsoner.

Når det er sagt, mange av de drapene som er begått i Norge og andre "siviliserte" land er straffet altfor mildt, f.eks et overlagt drap av en totalt uskyldig person, bestialske drap der man hugger hodet av unge jenter etc bør straffes med fengsel på livstid, uten noen som helst mulighet for noengang å komme seg ut, man bør sperres inne resten av livet, en time lufting om dagen, vann og brød, gjerne i en celle der det henger et tau i taket med en krakk under som kan benyttes helt gratis.

Redigert 21.05.2020 kl 19:13 Du må logge inn for å svare