Strongpoint nr 5, fremtiden ser da lys ut.


Litt lek med tall:

6/6 Esl Coop 35mill
6/7 Esl Faghandel 50mill (rammeavtale)
20/7 960 CIT 30mill?
31/8 ESL Joker 60 mill
Ca. 175 mill totalt

Estimater:
Omlagt 80-90 mill av 175mill kan vi vel regne med blir levert 2h

Fordelt 40 q3 - 50 q4
Labels er i siget så nærmere 50 mill i q3
Service varierer endel fra q til q, men rundt 70mill er vel realistisk.
Egne produkter eks. avtaler ovenfor Norge / Sverige 20 mill
Egne produkter internasjonalt eks. russland sqs 65mill
3 part internasjonalt 15 mill

40+50+70+20+65+15=
260mill vs 205 q3-17 (276 q2-18)
ebita margin er vanskelig å spå, 6-8%? over 10% vil vi jo helst se.
8% gir ca.20 mill i Ebitda mot 14mill i q3.
Mye skal vel uansett gå galt om ikke q3+4 gir over 30mill i ebitda.
Da lander vi på 60mill mot 55mill i 2017, går alt på skinner og f.eks C&C får opp dampen i russland kan den bli endel høyere.
Kurs ved årskifte var ca10kr.
Mye har skjedd siden da, og fremtiden er vel mer spennende en noen gang.
En gåte at markedet at markedet sender mcap til under 400 mill, skulle tro at Strong ikke hadde noen fremtid.

Synspunkter? Noen tall som er helt på jordet og må justeres? (trøtt hode etter lang arbeidsuke)
Redigert 31.08.2018 kl 21:25 Du må logge inn for å svare
13.09.2018 kl 15:27 2696

Innsiderne sitter på aksjer i bøtter og spann fortsatt og Waaler sitter med over en million aksjer. Begge innsidesalgene er udramatisk. Det ene er forklart her på HO. At noen velger å bruke det som argument for å hive ut på best når vi allerede var på lav verdsettelse? Helt utrolig. Nesten like utrolig som at innsidere ikke laster opp, men vi har nå en ikke-meldepliktig som vet å forsyne seg.
Registrerer at noen trader om dagen, noen kaster kortene sammen med treerbanden. Litt lite omsetning fortsatt, men bedret seg med aksjer på tilbud. Usikkerhet skaper uro både her og der, men jeg sitter og kjøper på selgerkurs har gjort nå lenge. Nå får noen andre være med, som har trua vel å bemerke, å dra til litt.
larserne
13.09.2018 kl 15:19 2705

Collin; er nok ikke noe galt med selskapet, men ikke rart mange tror det er mye galt når topp ledelse selger ut alt uten noen form for forklaring til salget? Dette skaper ikke tillitt, og slettes ikke for evnt. nye aksjonærer. En avklaring må til, og den kommer nok ikke før neste presentasjon? Spesielt ille er det vel at CFO solgte alt etter å ha kjøpt aksjer senest nå i vår...

Hva kommer det av at ikke seddel-materen er tilgjengelig for kunden?
Og både mynter og sedler, spesielt når det handles med mat som i filmen fra 123.
13.09.2018 kl 12:25 2834

Eller nær snittet av overskudd som leveres av amerikanske børsnoterte selskskaper. På toppen har vi en liten forventning om økning av utbytte som presser yielden opp. Når vi 1 krone i utbytte, som slettes ikke er utenkelig all den tid vi allerede har utbetalt 1,5 krone i ett og samme år allerede, så er Strong Yieldvinneren på Oslo Børs.
I 2019 og 2020 vil det komme det ene etter det andre gjenkjøpet og utskiftninger. SQS-kofferter har en snitt levetid på rundt 5 år og Pricerbrikkene skal også byttes ut til bedre varinater kanskje? og i allefall på grunn av batteri. Det gir oss en viss grunnmur i omsetningen sammen med trykkeridelen og service ellers. Og, vi vokser internasjonalt hvert eneste kvartal. Det skal ikke mye til for å levere en EBITDA på 100 mill? Eller hva sier dere?
Så mitt spørsmål er: hvorfor i huleste er noen villige til å selge på dette nivået, og hvorfor er det så få kjøpere? Noen? Skulle gjerne likt å høre fra en av de som selger og begrunnelse?

PSI: Hahaha. Nettopp.
Redigert 13.09.2018 kl 13:11 Du må logge inn for å svare

;-) Hva vil (vanlig) utbytte alene gi i prosent-avkastning på dagens aksjekjøp?

Jeg lurer litt på om markedet, ut fra prising av konsernet og manglende interesse forventer en melding omtrent som dette:

Vi gidder ikke mer. Vi legger ned all drift i egen regi, og selger bedriften bit for bit. Riktig nok har vi mer eller mindre faste inntekter i form av service og trykkeri på i området en halv milliard i året med gode marginer og kunne i teorien leve på dette alene, men vi gidder ikke.

Sberbank får kjøpe SQS delen. De verdsetter dette alene til 500 mill, men siden dere aksjonærene mener det er mindre verdt lar vi dem få det for 100.
Trykkeriet går til en konkurrent. Disse bød opprinnelig 300 mill, men også det går til rabarert pris 100 mill.
Vensafe, der har vi funnet frem til en aktør som leverer teknologi til matvarebransjen i store deler av verden, og de ble over seg av begeistring for konseptet. Egeneiet teknologi er unikt for dem, og de kunne gi 250 mill. Det lo vi bare av og de fikk det for 50.

Så kom vi på at disse kanskje kunne ha behov for Cashguard også, noe som viste seg å stemme. Siden det her følger med serviceinntekter fra dag en ville de gi 500 mill for dette ha ha, igjen lot vi det gå for 100.


Så har vi CUB og C&C da, vekter og en del smårukkel. Det ble alt for mye pes å selge dette, og dessuten ville det fort bare medført at dere aksjonærene satt igjen med mye mer enn dere synes konsernet samlet er verdt. Dessuten så kom det penger inn bare på at vi gav rettigheten til Pricer videre.


Denne prosessen har tatt mye energi og krefter. Det har ikke vært lett å få de ulike kjøperne til å akseptere så laver priser for vår unike teknologi som de forstår at det har kostet mange ganger så mye å utvikle.


Dere aksjonærene får altså ca 8,50 pr aksje utbetalt når alt er gjennomført, og skulle det bli umulig å få inn så lite så går resten til Frelsesarmeen.

Takk for oss.

HitIT, takk for link. Helt enig. Slike nyheter bør komme først fra HQ og simultant distribueres til datterselskaper, distributører og videreforhandlere (og kunder og aksjonærer of course). Det er slike oppgaver en CSO/CMO skal ha ansvar for. Men når det ikke finnes en slik person i organisasjonen og CEO er helt fersk i jobben og materiet får vi det servert på denne måten. Det finnes fortsatt videreselgere som reklamerer for 25000 og 30000 enheter - få de bort og oppdater de ! 40000 er en milepæl. Få det ut på messer og overalt. Kan ikke noen sende denne CEOen en link til denne tråden ?
Redigert 12.09.2018 kl 22:00 Du må logge inn for å svare
HitIT
12.09.2018 kl 21:03 3082

Passert 40k cashguardsystemer i følge denne:

http://www.cfatlantico.com/noticia/1045/d.-javier-aguilera-director-general-de-la-multinacional-noruega-strongponit-en-el-club-financiero/

(Strong burde da kunne lage litt ståhei for hver 10k som ble passert)
Redigert 12.09.2018 kl 21:04 Du må logge inn for å svare
12.09.2018 kl 15:17 3180

larserne: igjen viser du deg som den fornuftige blant oss. Burde egentlig også ventet litt vi andre også. Nær uansett hva som kommer av postive gode nyheter så er det nok mulig å komme inn på en grei kurs eller til og med at vi ender ned i kjent stil. ;)
Kan fortelle at jeg selv har vært innsider og det er ikke alltid slik at vi som sitter på informasjonstrømmen alltid ser bildet best. Snarere tvert i mot noen ganger faktisk.
larserne
12.09.2018 kl 14:56 3216

Mange spm og konklusjoner her. Vi har ingen svar, men for meg var det mest forunderlige at begge innsiderene som solgte etter siste Pricer kontrakt solgte på dårligste kurs for dagen. Tror ikke vi får noen svar før Q3 presentasjon. Uansett nedskrivninger og andre lik i skapene så kan vel nedsiden være ytterst begrenset herfra. Kjøpte 50k etter siste kontrakt, men etter innsidesalgene ble det med disse før fakta er på bordet og det evnt. blir ro i rekkene. Om jeg taper 1 krone på det får så være. Er veldig lysten på å nevne resten av porteføljen min her (har gått meget bra), men da dette er en STRONG - streng gjør man bare ikke slikt hehe. Lykke til og håper bunnen snart er inne (ser ut til at til at der fortsatt er selgere og man kan jo bare undre seg på hvem hehe)...
12.09.2018 kl 14:22 3244

PSI: ja det har vært praksis, men så her før sommeren så var det nettopp en tjoms som solgte selv om det var siste måned før rapportering. Regelverket for innsidehandel er tydelig på hjemmesiden til Strong og nå er det ny styreleder og ledelese. Slik jeg skjønner det, så kan du godt handle nå og det bør de pinnadø. Statistisk - alle selskaper - lønner det seg å sitte over tall. I Strong? Kommer an på om alle som vil ut er ute, eller om vi har igjen noen som vil selge på gode nyheter/gode tall? Meg forundret over hva som skjer. Det er godt noen av oss har trua og: om det kommer dårlige tall i Q3, så må jeg få meg ny kalkulator. Det tror jeg rett og slett ikke på.

Ja det er absolutt hyggelig at noen finner noe positivt å skrive!
Angående manglende insidekjøp, var det ikke slik at de ikke fikk kjøpe siste måned i kvartalet? I så fall får vi håpe at de er forklaringen.
Og øvrig manglende kjøpsinteresse, man er muligens litt redd for at de som selger 'billig' hadde rett...?
På sikt er jeg likevel helt sikker på at det blir bra. Det må gå an å få denna butikken til å omsette for mer enn 1 milliard etter hvert, og når vi kommer opp i en 2-3 slike da bør det bli bra overskudd på flere kr pr aksje.
tunktee
12.09.2018 kl 13:47 3283

Hehe Collin, du e nå skjønn som holder litt liv i tråden.
Har sagt før at jeg ikke skulle kjøpe mer, men har ikke holdt mitt ord.
Så tror jeg skal holte mi kjefti.
Ha en Sterkpunkts dag!

Ja, og alle solemerker tilsier et bra 3. kvartal i forhold til i fjor. Kanskje noen er redd for ubehagelige overraskelser!?
12.09.2018 kl 13:34 3298

De må bare selge. Har de skikkelig flaks, rekker de akkurat å bli ferdigsolgt før vi får gode nyheter? Det ligger ordrer i luften. Gå nå bare inn og les de siste børsmeldinger og forrige rapport. Kan ikke skjønne annet enn at dette blir bra!!! ;)
12.09.2018 kl 09:44 3407

God morgen Strongere!!! Har treerbanden blitt til to mon tro?
Veldig bra kjøp fra Bergenssiden i det siste. Jeg tror det er kloke kjøp av blant annet T. som gjøres nå og ja: det gjør vondt å kjøpe. Nå får noen andre med "matvett" ta over stafettpinnen. Jeg er ferdigkjøpt i denne omgang.
Sta og positiv som bare det.
Redigert 12.09.2018 kl 09:46 Du må logge inn for å svare
11.09.2018 kl 11:28 3629

larserne skrev Dem kommer nok....
Kan hende treerbanden endelig er ferdige? Mange nye aksjonærer i det siste, så stort velkommen til dere. Enig med min gode venn T. over her. Bare å være tålmodig så kommer nok Strong skal dere se.

Er det sykdom i dumpeleier'n i dag eller...?
Det har det kanskje for så vidt vært hele tiden...
tunktee
11.09.2018 kl 01:45 3808

Jeg er en av de Norviking. Sorry asså, men jeg prøver å kjøpe lavt og selge for en høyere pris ;) (og jeg har ingen tro på at mine kjøp eventuelt kan snu trenden.)
Hvis temaet skulle oppstå med oppkjøp, så tror jeg vi er over 10% representert her og eventuelt kan stoppe oppkjøpet hvis tilbudet ikke er godt nok.
Selv om jeg syns prisen på selskapet ved oppkjøp burde være nær 1 mrd, må jeg likevell innrømme at et tilbud på 16 kr aksjen hadde made my day. Jeg tror ikke det er realistisk at en tilbyder kommer i dialog med styret eller de store aksjonærene på en lavere sum. (Og fiendtlig oppkjøp er ikke mulig i SP.)
Om man hadde takket ja til et slikt tilbud er en annen sak. (For min del tror jeg kanskje at jeg hadde solgt 30-40% på børsen og ventet på neste trekk.)
Redigert 11.09.2018 kl 01:47 Du må logge inn for å svare

Min største frykt og for så vidt eneste frykt nå for tiden , er at kursen er så lav at vi er et attraktivt oppkjøps-case og at vi er et lett bytte pga den lave kursen.
Om et slikt scenario skulle oppstått nå , så ville vi aksjonærene fått knapper og glansbilder for aksjene.
Tenk litt over det.
Og tenk spesielt over det de som sitter å gnir og gnur på ører og ikke vil gå opp å ta litt aksjer men skal hele tiden ha de billigere å billigere

Redigert 11.09.2018 kl 00:15 Du må logge inn for å svare
bernes
10.09.2018 kl 23:32 3867

De forventer vel enda billigere siden den fordømte trenden ikke vil snu.
Skal man bare se på trender er ikke støtte nå før rundt 7.
Ellers er det kanskje en kontraktsmelding nær forestående?
De bruker å komme som lyn fra klar himmet i SP:
10.09.2018 kl 21:46 3948

Ja, vi kan ane at noen større snart er ferdigsolgt. Som sagt tidligere: rart det ikke er mer kjøpsinteresse her nede og spesielt fra innsiderne som har 20% rabatt på toppen.
HitIT
10.09.2018 kl 21:42 3964

Takk you Elektrikeren, flott at du tar deg tid.
Kan vel se ut som om endel "halvstore" ikke er helt ferdig, men kanskje vi er kvitt noen av de verste dumperne.

Her gutter, nå kommer'n! Sikkert noen som har ventet på denne:

Endringer på dagens topp 50

Helgø Investering AS, som så smått begynte å selge rundt 7 600 aksjer fordelt på de foregående uker, forsvant nå ut av lista. Selskapet stod oppført med 224 327 aksjer.

BNP Paribas sec. services som foregående uker har solgt drøye 32 000 aksjer forsvant også ut av lista. De stod oppført med 167 654 aksjer.

Avanza Bank AB har redusert med 61 380 aksjer
Swedbank AS har redusert med 54 235
Nordnet Bank AB har redusert med 8 389

Under samleposten øvrige investorer, var det et samlet nedsalg på 318 670 aksjer. Her kan man med stor sikkerhet anta at Nordea Bank AB som stod oppført med 193 685 aksjer, og som kvittet seg med 125 169 aksjer foregående uker, har dumpet ut mye av, eller resten av posten.

Vi har selvfølgelig også noen som er mer positivt innstilt:

Verdadero AS har økt med 56 000, til 982 308 aksjer
V.Eiendom Holding AS har økt med 25 761, til 1 435 610 aksjer
John Inge Panduro har økt med 14 225
Skandinaviske Enskilda Banken AB har økt med 10 000
Nordnet livsforsikring har økt med 8 500
Tor Colka Evensen har økt med 5 000
Fana Elektrikeren har økt med 5 000
MSIP Equity har økt med 4 094
Det er også 6 andre som har økt med mellom 550 og 2 500 aksjer

Kawa invest AS er tilbake på lista, med samme antall som tidligere: 150 000

For øvrig kan man merke seg en annen nykommer på lista:
J.P.Morgan Securities PLC med 153 474 aksjer

10.09.2018 kl 20:38 4041

Enig HitIT og S&C er den eneste med automatisk alderskontroll mener jeg å ha lest. Det er rart at vi ikke har fått en større kjede på kroken allerede?

Skål til han i France. Kos deg.
Redigert 10.09.2018 kl 20:50 Du må logge inn for å svare
HitIT
10.09.2018 kl 20:23 4064

Vensafe slaget bør få et kraftig løft de kommende år. Direktiv i EU om like røykpakker. En ser jo selv hvor mye fomling det fører til for kassapersonalet her hjemme (nesten rart ikke flere her butikker her hjemme har skaffet seg vensafe enda).
----
https://www.strongpoint.lt/naujienos/laiku-nepasiruose-prekybininkai-nubrauks-pelno-dali-nuo-tabako-pardavimu/
Redigert 10.09.2018 kl 20:24 Du må logge inn for å svare

Kos deg så mye bernes
Livet er herlig når man kan dingle med beina å ta en cognac.

eller tre :)
bernes
10.09.2018 kl 17:24 4199

Mens jeg venter på ketsjup effekten til SP sitter på fortausresturant i Frankrike med blåskjell, hvitvin, kaffe med SUKKER og noen Cognac uten å ha norske moral politikere hengende på skuldrene og fortelle hvor farlig livet er.
10.09.2018 kl 15:24 4301

Skjult selger på 8,50.
larserne
10.09.2018 kl 13:40 4372

Bra volum idag..... hehe

OK, det får vel gå...
Takk for at du gidder, det er interessant å følge med på!

Har sett på dagens oppdaterte aksjonærliste. Enkelte interessante betraktninger, men får ikke tid til å komme med oppdateringer her før i ettermiddag/kveld
LeifH
09.09.2018 kl 23:39 4629

Om du vil bruke teknisk analyse, så værsågod. Men jeg trur det er sprøyt i en slik aksje, mange aksjer folk følger teknisk analyse å kjøper på det, men strong? Lykke til med den.
09.09.2018 kl 19:42 4744

tiger: selvsagt ikke, og jeg er selv sterk tilhenger av trend. Trenden i STRONG har vært ned og så sterk at selv gode nyheter preller av. Om det snur her? Vet ikke, men jeg kjøper på dette nivået i alle fall. Tror på godnyheter i nær fremtid. Hørt den før? ;)