Boligprisene på spanskekysten nå?

Klodrik
21.05.2020 kl 20:20 2620

Er det noen som følger med og kan si noe hva som skjer med boligprisene i de norske gettoene på Costa Blanca og Costa del Sol? Det må da være mange som frykter husokkupasjoner mens de nektes innreise for å sjekke. Nærmer tiden seg for bunnfiske i det spanske fritidsboligmarkedet?

Nå har det vel ikke skjedd noe med boligprisene enda, det har vel ikke vært hverken salg eller kjøp. Tror du må smøre deg med tålmodighet til meglerkontorene åpner. Men fritidsboliger vil vel holde seg best, de fleste som eier slike må nok ikke selge.
Klodrik
21.05.2020 kl 22:59 2416

Takker for tips om Spaniaposten Baltazaris. ). mai skrev de dette: "Det er data og analyser fra boligportalen pisos.com som er brukt i disse estimatene. Samme datagrunnlag viser at man vil se prisreduksjoner på mellom 6.5 og 13.5%. Til nå har bare 5% av boligene som er annonsert satt ned prisene."

13. mai skriver de at prisen på nybygg gikk ned 10,5% bare i mars. Jeg tror vi skal veldig langt ned i løpet av sommeren.

Hvor mye har kronekursen svekket seg mot euro?

Ja nettopp det ,så prisene i NOK er neppe billigere, men spennende marked å følge med på.
Redigert 21.05.2020 kl 23:19 Du må logge inn for å svare

Har planer om å kjøpe noe ved middelhavet, helt hvor vet jeg ikke men alt er egentlig aktuelt . kypros, Italia,Spania, Frankrike etc,,, tar gjerne i mot innspill.
Klodrik
21.05.2020 kl 23:41 2296

Jeg tipper at tusener av nordmenn og -kvinner sover dårlig om nettene nå med tanke på at antallet husokkupasjoner vil øke i takt med arbeidsledigheten i Spania. Det faktum at politiet ikke griper inn når slikt skjer, gjør at man føler total avmakt. Etter hvert som det igjen blir flere oppslag om dette problemet vil nok kjøpeinteressen fra alt som er av utlendinger dale, og prisraset vil tilta. Var jeg deg Paragrafen så ville jeg nok valgt feks. Syd-Frankrike som mitt fremtidige ferieparadis.
Redigert 21.05.2020 kl 23:41 Du må logge inn for å svare

Spania har fått dårlig rykte pga husokkupasjonene. Okkupasjon er lett å unngå om man velger et velorganisert boligkompleks med vaktmester. Vanlig selv i små fiskerlandsbyer.

Spania gir mer for pengene ved kjøp og lavere levekostnader enn Italia og Frankrike. Spania er ikke vesentlig mer dysfunksjonellt enn Italia og Frankrike.

Kypros er helt ukjent for meg.

Tja har familie som eier der og har vært der endel... og greit der men er likevel ikke overbevist.

Har gjort endel undersøkelser i forhold til Kypros men er ikke sikker...ellers har jeg leiligheter i Florida som er helt perfektet men i forhold til oppholdstillatelse og risikospredning vurderer jeg noe ved middelhavet også Kypros har det meste jeg ser etter men er jo en liten plass...
Redigert 22.05.2020 kl 00:33 Du må logge inn for å svare

Ser heller ikke bort fra Hellas, tror uansett at mange gode muligheter vil åpenbare seg i løpet av de nærmeste årene. Har primært tenk å bruke det selv....
Puta1n
22.05.2020 kl 08:37 2046

Eiendom faller aldri i verdi over tid.

https://www.sa.no/ble-rik-pa-eiendom-og-flyttet-til-spania-slik-tjener-han-millioner-uten-a-jobbe/s/5-46-875602

"Ble rik på eiendom og flyttet til Spania – slik tjener han millioner uten å jobbe.
Miguel Sørholt (61) nyter livet som eiendomsinvestor på Gran Canaria. – Vi jobber ikke, så det er viktig at pengene jobber for oss, sier han"


Ja både Frankrike og Italia er dyrt både å kjøpe og leve. Personlig ville jeg valgt Portugal, billig og bra ikke så mye turister, og nesten alle under 50 snakker engelsk.
Puta1n
22.05.2020 kl 15:26 1822

Hva med Tyrkia eller Thailand?

Portugal er lett å glemme. Utrolig flott land. Litt mer lukkede folk enn Spania.
Lave priser.

Usikker på hvor dysfunksjonellt samfunnet er. Hvordan er myndighetenes reaksjon på husokkupasjon i Portugal?

paneldata skrev Vurdert Kreta?
Ja men blir Kypros før Kreta, skal sjekke litt mer rundt Portugal. Har ikke dårlig tid ser for meg å kjøpe om et par års tid om jeg finner en plass jeg liker.

Ingenting å bekymre seg for. Med kameraovervåkning og gode hjelpere er ikke "squatters" det stor problemet på solkysten. Og for oss som har hatt huset noen år utlignes et eventuelt fall i prisene av en fantastisk svak krone. Med mindre man da er en klondrian og har lånt penga i EURO. Og selv om det er forventet et prisfall på 10 prosent eller mer, vil dere som kjøper nå muligens måtte betale en stiv pris likevel når den norske kronen etterhvert styrker seg......?
Redigert 22.05.2020 kl 17:49 Du må logge inn for å svare
Klodrik
23.05.2020 kl 20:49 1347

Ja, Frankrike og Italia er dyrere enn Spania. Og Frogner og Smestad er dyrere enn Tøyen. Så får man velge da hvilke omgivelser man tror man vil trives best i. Nordmenn flest har valgt Spania. God nok grunn til å velge Frankrike vil nok mange mene. At det er to merkbart forskjellige kulturer er det liten tvil om, så spørs det bare hvor man tror man vil trives best. De som tar dette med priser og levekostnader helt ut havner gjerne i Tyrkia - dem om det.

Enig at man ikke må fokusere for mye på pris og for lite på kvalitet. Men Frankrike har blitt mer forslummet siste 15 årene, Spania har hentet innpå. I Italia er forskjellen mellom nord og sør ekstrem
Ghost64
24.05.2020 kl 07:50 1073

Et utradisjonelt forslag er Ungarn. Billig å kjøpe, billig å leve, mat/drikke. Flere flotte byer utenom Budapest som bør vurderes. Negativt er fraværet av havet med mindre du nøyer deg med Balaton-sjøen. Politisk tipper jeg at Ungarn vil vil passe bedre for en del nordmenn, de er svært restriktive i sin flyktningepolitikk.

I de norske gettoene er svært mange fritidsboligers finansiering basert på utleie.
Dette markedet er borte.
Kjøp og salg er borte.
De som hadde strekt strikken lengst må selge eller bli tvangssolgt.
Noe av eierne har fått trippel dose coronasmitte...ingen utleie,ingen kjøpere og ingen jobb lenger. Dypt tragisk for de det gjelder.
Muligheter selvsagt for de som lenge har vurdert feriebolig på Marbella og andre destinasjoner der nede.
Klodrik
24.05.2020 kl 10:07 972

Ja, det er nok fare for at NOK/EUR-effekten allerede er fordunstet. Hvis du legger til den økende husokkupasjonsfrykten, som er spesiell for Spania, så skal man nok være en superoptimist for å tro på et prisras under 20%.

Så kan en legge til at de nærmeste par tre år blir det færre flyavganger og dyrere flybilletter. Nok et element som tilsier lavere priser fremover. Spesielt om du baserer kjøpet på noe utleie.

Hvorfor tror du det blir dyrere å fly?

Hvor har du det fra at det er vanlig å leie ut ferieboligene sine i Spania? jeg kjenner mange som har bolig i Spania har aldri hørt at de driver med utleie.
Jeg ville tippet at kun et lite fåtall driver med utleie uten at jeg skal være sikker.

Enig man må tenke kvalitet og sted og ikke bare penger. Men man får dette også i Spania og Sør i Italia. Tyrkia er jo bare tull, og skal man flytte til f.eks. Thailand bør man leie. Men det kommer jo an på hvor man trives, jeg synes ikke Frankrike er noe særlig tiltrekkende.
Redigert 24.05.2020 kl 12:01 Du må logge inn for å svare

For kaldt. Vil du har bedre klima og nesten ingen innvandrere fra muslimske land så er Portugal plassen, tar kun imot innvandrere fra sine egne kolonier.

Baltazaris skriver "jeg synes ikke Frankrike er noe særlig tiltrekkende." Heldigvis er det slik at vi tiltrekkes av forskjellige lands stiler, om vi kan kalle det for det. Flest nordmenn tiltrekkes helt klart av Spania-stilen. Forskjellen på Torrevieja og Nice gjør imidlertid valget lett for meg, og sikkert også da det samme for deg Baltazaris, men med motsatt fortegn. Det er godt at ikke alle tenker som meg for da hadde det blitt veldig dyrt i Nice, og uutholdelig mange nordmenn der.

Det er allerede veldig dyrt i Nice og frister ikke i det hele tatt så bare behold det for deg selv:) Spania frister heller ikke men heller der enn i Frankrike. Jeg har ingen eiendom i Sør-Europa og kommer trolig heller ikke til skaffe meg noen. Sicilia er fint men litt kronglete å komme seg dit, og Portugal er bra.

paneldata skrev Vurdert Kreta?
Hva med Mallorca ? Eller Ionene ?

"For tiden har han fire leiligheter i Oslo og en 250 kvadratmeter stor penthouse-leilighet på Anfi del Mar på Gran Canaria, i tillegg til huset de bor i selv. Hver dag er han innom Finn for å se etter nye investeringer."