Hjemmekontor på permanent basis - PEXIP perfekt posisjonert


En rekke selskaper i USA som den siste uken har meldt at de innfører, eller har planer om å innføre, "remote work". Sist ut er Mark Zuckerberg som melder at halvparten av de ansatte kan komme til å jobbe permanent fra hjemmekontor om fem til ti år. Coinbase CEO Brian Armstrong meldte denne uken at de allerede i mai innfører remote work på permanent basis. De har allerede begynt å se etter "more suitable offices" i forbindelse med innføringen av hjemmekontor.

Pexip, og andre videokonferanseaktører, blir en nødvendighet. Jo mindre friksjon, desto mindre tap av effektivitet. Sikkerhetskravene til videokonferanse-leverandører vil bli enda strengere, og Pexip er kjent som den "sikreste" aktøren med flere løsninger for on-premise hosting eller hosting i intern cloud. Dette er også grunnen til at det amerikanske forsvaret bruker Pexip som preferred vendor.Pexip er verdsatt til 9,9 milliarder norske kroner i dag. Det er ca one billion dollars. Altså er Pexip verdsatt til samme valuation som en unicorn i USA, og disse startup-ene har vanligvis ikke revenue, men en et revenue potential. I Pexip genereres det revenue, med 50% year over year growth, og markedsandelene som kan tas er enorme. Total contracted annual recurring revenue (ARR) var 56.7 MUSD i 2019.

Når det gjelder M&A er det mange selskaper som har software eller en produkt-suite som mangler video conferencing, og som ser på det som et komplimenterende produkt man kan gjøre oppsalg på, eller bundle med eksisterende produkter. Dagens valuering gjør at Pexip fremstår meget attraktivt priset. Konsolideringer er også på bordet i et bear marked. Disse mulighentene skal også prises inn i aksjekursen.

Tilbake til innledningen, omtrent alle bedrifter i verden skal i en eller annen kapasitet over til videokonferanse, og Pexip er perfekt posisjonert med et bunnsolid produkt. Prisingen av selskapet har mye å gå på, så her er det bare å ta en "ticket". Jeg melder selv en share price på 170 kroner EoY 2020. Lykke til!