På tide med grunnrenteskatt i Oslo


Mye bråk de siste månedene om grunnrenteavgift på alt mellom himmel og jord som ikke ligger i Oslo, eksfisk, vindmøller og andre morosame ting

Men det største problem er vel de 1,5 mill i Osloregionen som har rentefritak m skattefordel, er offentlige ansatte uten oppsigelser og som neppe produserer noe som helst.

Siden 2008 er vel boligpriser opp 4 gangen, stort sett uendret i resten av landet.
Skattetrykket blir nå nesten doblet. Bortsett fra eiendomsbaroner og -spekulanter. I Oslo.

Foreslår derfor 100 000 i hodeskatt på hver. Dette blir ca 110 mrd som tilsvarer skattetap på olje og eksportbortfall.

Så kan de se i møte et fredelig boligmarked med tilnærmet nullrente

Hvorfor stoppe der, om du er igang med revolusjon?

Hva med 100% arveavgift? Eller nasjonalisering av all eksisterende realkapital?

Helt unødvendig. Dette er Solidaritetsalternativet By og Land Hand i Hand. Ikke Mann mot Mann som ellers er alternativet
JonasKr
22.05.2020 kl 03:11 1733

Det ville hvertfall vært mer fornuftig enn lakseskatt...

På rent generelt grunnlag, vil jeg tro at skatter kommer mye sterkere fremover. Staten "ruler" ikke mye å hente for menig mann.

Grunnrente avgift er dødfødt da fremtidig lakseoppdrett vil foregå på land. Ja landopprett ...tenk på det...dere som mener og ha hevd på havet.

Den kommende sjefen for Norges Bank er for 100% arveavgift. Men har sine investeringer i skatteparadis for sikkerhetsskyld. Og er barnløs... for noe tull, late som du er norsk sosialist ....som man må være for å få en slik jobb.
Redigert 22.05.2020 kl 04:26 Du må logge inn for å svare

Han har beklaget den uttalelsen om arveskatt, men han mener at kjempearv ødelegger barnene. Du sier at han ikke har barn selv. Det er feil.
Redigert 22.05.2020 kl 10:06 Du må logge inn for å svare

Nå er det nå engang Oslo som har den største verdiskapningen av fylkene i Norge.

«Oslo på topp
Oslo er det fylket som peker seg klart ut i positiv retning. Hovedstadens bruttoprodukt per innbygger er hele 23 prosent over gjennomsnittet. Rogalands var sju prosent over snittet, mens Akershus og Hordalands var henholdsvis tre og to prosent over.»

https://www.nettavisen.no/na24/kun-fire-fylker-trekker-lasset-i-norge/3423379513.html

En løgn blir ikke en sannhet bare den sies ofte nok.
Redigert 22.05.2020 kl 10:28 Du må logge inn for å svare

Er offentlig sektor og statsstøttet «kultur» verdiskaping? Presse, NRK ? DnB, Storebrand ? Utallige eiendomsbaroner og -spekulanter? Se heller om det produseres noe noen har bruk for. Det gjør det ikke lenger. Dessverre
Puta1n
22.05.2020 kl 15:23 1437

Hva med council tax som de har i England?

https://en.wikipedia.org/wiki/Council_Tax

"Council tax is calculated as 50% property tax and 50% residential tax. The 50% residential proportion is based on two adults living in the property. If there is only one adult living in the property then the residential element is reduced to 25%. This reduction is known as single-person discount."

Kanskje lese linken min før du konkluderer?

Og har du ikke brukt for presse, bank og forsikring?
Redigert 22.05.2020 kl 15:44 Du må logge inn for å svare

Ha ha, er han barnløs? Da er jo utsagnet komplett komikk.
«Jeg fikk arve. Det bør ingen andre få tillatelse til»

Og vipps tar lavkostland markedet. Ukraina har uendelig mye plass, og folk har nå ikke annet å gjøre enn utleie av kvinners livmor.

Tallene for Oslo lyver litt, da noe utbytting av distrikter dukker opp på bunnlinja for addresser med Osloadresse.

Men trolig ikke nok til å rive Oslo ned fra toppen av tronen

Hvis du ser hva jeg skrev høyere opp så har han barn.
Griffon
22.05.2020 kl 18:18 1290

Hodeskatt ? Er du ute på perm fra et sykehus ? Be om å få lobotomert andre halvdel av hjernen.
I Oslo betaler beboere parkerings avgift for å parkere bilen sin noe som har vært gratis siden bilen kom og bompenger drar de inn i fleng.
Eier du en leilighet i Oslo må du betale formueskatt på den, det er avgift som burde vært fjernet for godt og spesielt nå hvor mange sliter med å betale regninger. Og i tillegg må man eiendoms skatt.
Hva bruker de alle kr til ? I forrige år skulle det brukes 180 millioner å feire miljøhovedstad.
Redigert 22.05.2020 kl 18:22 Du må logge inn for å svare

Trodde dere var «mijøhovedstad». Jeg har ikke valgt inn Oslo-politikere. Vi er bare gørrlei av det ekstreme overforbruket og den enorme slusing av verdiskapning inn dit hvor det blir øst ut til alle merkelige formål.
Vi vil bare vite- hvis det er så fælt å bo der - hvorfor ikke flytte ? Og gjøre noe folk har bruk for. Vi har ikke bruk for 1,5 mill mennesker som ikke produserer noe fornuftig.
Allerede 400 000 arbeidsløse her i landet. På tide å bli solidarisk.

Alle mann ut å plante skog, grave grøfter, plukke plast og frukt. Samle inn briller og barna i samme slengen, akkurat som Pol Pot gjorde!

Åpenbart at det er på tide at Oslofolk tar sin andel av belastningen med et velferdsamfunn. Koke problemet ned til oljefondssjef og parkeringsavgifter viser bare hvor virkelighetsoppfattelsen befinner seg.
Får vi snart en reell bekreftelse på 1,5 mill påståtte «verdiskaping»? Venter i åndeløs spenning

Det er det vel allerede. Men hvor er verdiskapingen?

Mange store norske og ikke minst Internationale selskaper har hovedkontor for Norge i Oslo.

Når ble et hovedkontor verdiskaping. Ved dyster erfaring har jeg erfart at RingnesCarlberg koker sammen noe. Men det er vel ute i Lillestrøm?
Men at «hovedkontor» er i Oslo er neppe noen overraskelse. Igjen. Hvor lages det verdier noen vil betale for? Ser nada.

Kan du ikke begynne med å lese en link som ble lagt ut. Så tar vi det derfra.

Her har du en annen en. Så kan du se hvilke myter om Oslo dere er med på å fremme.

«Mytene om Oslos verdiskapning
Oslo er trendy, produktiv, lønnsom og attraktiv. Selv er jeg innflytter til hovedstaden, og angrer ikke.»

https://www.dagbladet.no/kultur/mytene-om-oslos-verdiskapning/66905582


Disse løgnene om Oslo som så mange kommer med viser dessverre bare at det er mye misunnelse og mindreverdighetskomplekser der ute. Kan man ikke bare si at verdiskapning skjer over hele landet uten å måtte sette opp by mot land?


Her en til, men du stoler vel ikke Statistisk Sentralbyrå heller.

«Ifølge det fylkesfordelte nasjonalregnskapet til SSB står lille Oslo for 22 prosent av verdiskapingen i norske fylker. Det er mer enn Rogaland og Hordaland til sammen, skriver innleggsforfatterne.»

https://www.aftenposten.no/meninger/debatt/i/Jo0Wa6/nei-det-er-oslo-regionen-som-har-hoeyest-verdiskaping-i-norge-ole-martin-ihle-og-nils-brenna?


Redigert 22.05.2020 kl 20:50 Du må logge inn for å svare

De mener at de er verdiskapende selv i alle fall og det er de nok for ikke ville de ikke ha eksistert. Vel du sitter vel antagelig og bruker et microsoft produkt nå som du betaler for.

https://www.nav.no/no/lokalt/oslo/pressemeldinger/slik-blir-arbeidsmarkedet-i-oslo-i-2020

Dette lever Oslofolk av. Hodeskatt blir nok løsningen. Hele folket må i arbeid! Ingen plass for unnasluntrere! Lenger.
Plant skog. Høst agurker. Betal for godene!

Er du villig til å betale for en Ringnes, er du villig til å betale for at Ringnes blir ledet og har et nødvendig kontor for dette.

Tvert imot. Distriktsøl brygget med håndverk og respekt for råvarene er fortsatt tingen. Men hvor blir det av verdiskapningen ? Siden det ikke kommer noen påvisning av dette her (bortsett fra konsulenter og advokater og hovedkontor) vet vi etter koronakrisa må tilbake til realitetene. Selvfølgelig er de ubehagelige men nødvendige. At fluefiskeren - jeg har stor respekt for aktiviteten din - kommer med SSB og mediasvada viser vel bare poenget mitt. I all sin grimhet.
Men vi andre står overfor realiteter. Da har vi ikke råd til dere med mindre dere betaler. Nå. Ellers selger vi dere. Oslo-området er jo ikke akkurat noen turistmagnet heller.

Norge har generelt lite industri igjen da vi har blitt utkonkurrert på område etter område. Og nå går vel resten av verftene også når de ikke lengre får ordre fra Equinor, for uten "politiske" ordre klarer de ikke å konkurrere. Det er et generelt problem at vi har satt oss selv i en situasjon der vi ikke lengre er konkurransedyktige på neste noen områder. Snart konkurrert ut på lakseoppdrett også når landbasert oppdrett overtar.

Det er jo ikke så merkelig. I Norge skal du betale grunnrenteskatt, på Island går det greiere. Men har ennå til gode å se et landbasert anlegg tjene penger.
Beste grunnlag for å vurdere det blir nok Andfjord. Kanskje også danskene i Florida. Men jeg stoler hverken på dansker eller amerikanere. Så time will show.
Som de sier i Amerika.
Vi har plenty industri og masse ugjort. Men ting og tang er vi ikke flinke til. Fisk er en virkelig mulighet som selger for 100 mrd i året og tjener 20-30.
Mange fjorder, mindre miljøskader for hvert år som går. Og generasjon lax 3.0 er på vei, som du ser på Nordlax, midtnorsk og salmar. Som nå investerer milliarder i neste generasjon. Arbeidstakere såvel som fisk. Dette er vel det største vi har sett siden norsk Hydro fant oljen i 69.
Men dette skal da forstyrres av milliarder til Oslo? De har fisk i butikken de! Derfor. Folkeskatt fra Oslo nå. til Dett Nye Norge. Som igjen ligger langs kysten.

Det er en utopisk myte at ledelse, administrasjon og byråkrati er bortkastet og ikke verdiskapning. Siden enhver seriøs nasjon og bedrift blir komplett dysfunksjonell uten, så er disse tørre kjedelige tingene, langt fra gølvet, også verdiskapning.

Ledelse byråkrati og en vanvittig sløsing med penger har ingen ting med verdiskaping å gjøre. Tvert i mot. Koronakrisen har vel lært oss at det siste vi trenger er administratorer. Vi trenger verdiskaping og merverdi. Øyeblikkelig. Da må Oslo og områder rundt være solidarisk med de 400 000 arbeidsledige. Nå. Ikke i morgen.
JonasKr
23.05.2020 kl 09:17 837

Det er litt søkt. Norges verdiskapning er strengt tatt i store trekk olje og oppdrett, og jeg har ennå ikke sett en oppdrettsmerd eller oljeplattform i Oslo. 2/3 av selskapsskatten i Norge kommer fra oljeindustrien, det sier litt om hvor svakt næringslivet vårt er uten det sorte gull.

Grunnrenteskatt i Oslo er å sette ting på spissen, men vi har et skattesystem som er helt forferdelig. Fordelsbeskatning opp og ned i mente av disse idiotisk dyre boligene våre mens folk som prøver å skape noe blir skattet ihjel.
Redigert 23.05.2020 kl 09:24 Du må logge inn for å svare
JonasKr
23.05.2020 kl 09:31 825

Plenty industri ja, haha. Utenom olje og oppdrett er det vel heller labert. Norsk politikk gjør det helt umulig å klare seg i konkurranseutsatt næring. Heldigvis har Norge vært i bransjer med begrensede naturressurser med superprofitt, som olje/oppdrett. Yara, Elkem osv investerer jo primært i utlandet nå.

Redusert omfang av industri gjelder alle rike land i verden. Hva gjelder norsk politikk, så har valget om å stå utenfor Euroen vært bra for Norge