Capital.com


Jeg shortet NAS via Capital.com, og jeg har grunn til å tro at jeg har blitt svindlet. Jeg vet andre her inne shortet NAS via Capital.com, så jeg håpet at vi kunne diskutere situasjonen for å komme nærmere en løsning. Hva er deres erfaringer med Capital.com?
Emper
22.05.2020 kl 14:36 2990

Jeg befinner meg i samme situasjon som deg. Jeg har klaget, men ikke fått noen tilbakemelding enda, annet enn at "enquiry has been accepted for processing". Noen som har vært i kontakt med de?
Redigert 22.05.2020 kl 14:37 Du må logge inn for å svare
HP17
22.05.2020 kl 14:37 2977

Hvorfor er du svindlet? En short er en short: så vanskelig er det ikke
Emper
22.05.2020 kl 14:40 2933

Jo, hos Capital.com er det så vanskelig, og en short er ikke en short. De tilbakeførte sluttkursen på shorten mange dager tilbake i tid. De gjemmer seg bak at de har lov til å gjøre dette i og med at det oppstod et "corporate event".

De tok fra meg langt over den profitten jeg fikk på shorten. Jeg sitter igjen med 6000$ av totalt 26 000$

Jeg hadde en 30 min telefonsamtale med en fra Capital idag som gikk ved navnet «Elias», og han sa bare at saken er «under investigation». Jeg har kontaktet politiet i Ålesund og de er klar over situasjonen. Hvis dere andre også kontakter politiet kan vi bygge en sak.

Sunnmøring10, jeg opplevde det samme som deg. Fikk en mld fra de om at de trakk hele gevinsten min fra shorting. + At jeg hadde kjøpt et nytt papir for hele gevinsten, long posisjon som ble likvidert fordi de trakk gevinsten. Helt håpløst og lurer på om de har lov til det. Vurderer også anmeldelse.. det var mye mindre summer for min del men allikevel om de gjorde en feil skal det ikke gå utover meg?
Redigert 22.05.2020 kl 15:04 Du må logge inn for å svare

Jeg oppfordrer alle som er i samme situasjon til å ta kontakt med politiet, så politiet forstår at det er en reel sak.

Hvorfor bruke ukjente ( - og ofte useriøse) leverandører av diverse derivater, når man kan bruke feks Nordnet, Pareto, DNB med flere - norske seriøse handelsplatformer ??

Da opplever du aldri slike tilfeller, og du får alltid seriøst og riktig oppgjør.
Emper
22.05.2020 kl 15:16 2760

Tror ikke politiet i Norge er riktig sted å begynne. Egentlig bør vi samle flest mulig, å finne en kapabel advokat. Ser det er flere advokatkontorer i utlandet som er spesialisert på saker mot disse cfd-selskapene. Aller først muligens avvente hva de kommer frem til rundt denne interne "etterforskningen", som denne Elias ref til.

Vi må finne en måte å samle alle, evt på denne tråden?

Og selvfølgelig; bombe de med emails og telefonsamtaler.

Foreslår at dere oppretter ei gruppe for likplyndrere på fb.

Her er linkedin siden til Capital.com. De virker relativt seriøse, og har mange av sine ansatte på linkedin, bl.a CEO. Dog får jeg fortsatt ingen ordentlige svar på epost, og ingen svar på tlf.

https://www.linkedin.com/company/capital.com
Redigert 22.05.2020 kl 17:11 Du må logge inn for å svare

Sendt e-poster og blir bare plassert i kø virker det som. Får vel svar til uken. Skrev at jeg ikke finner meg i å bli behandlet slik. Anser de som meget uprofesjonelle når de handlet på den måten de gjorde.
Emper
22.05.2020 kl 17:33 2518

De hopper konsekvent over å kommentere denne saken via trustpilot også, men kommenterer alle andre tilbakemeldinger.

Sett bort ifra situasjonen vi er i med NAS-shortingene, så virker Capital.com som en genuin trading-platform i mine øyne. De legger regelmessig ut youtubevideoer, de har en linkedin og instagram profil, og platformen ser ut som og fungerer veldig profesjonelt. I tillegg ser jeg at de var en offisiell sponsor for Valencia CF i Champions League

Jeg har vel sendt mellom 10 og 15 eposter nå, uten noe ordentlig svar. Kan en tilsynelatende så genuin bedrift svindle folk på den måten? Eller er det rett og slett en stor misforståelse?
FunTrade
22.05.2020 kl 19:55 2367

Et spørsmål: Har dere sjekket om de har godkjenning fra Finanstilsynet?

Hverken eller, de har ikke blitt vurdert av finanstilsynet i det hele tatt. Sendte de mail angående det nå.

Jeg ble litt skeptisk til capital.com nå når jeg shortet nas. Shortet før emmisjons kursen ble satt og tok gevinst før de nye aksjene kom.
Grunnen til det var fordi jeg så at kursen de hadde på nas lå langt over hva som var reel kurs. Men har ikke blitt svindlet ved å få en annen kurs enn det jeg gikk inn på. Jeg har ikke brukt de mer enn en måned. Virker ikke noe mer useriøse enn de andre gambling meglerne der ute. Har brukt libertex før og de har vært veldig troverdige på alt untatt avgifter. Kuttet de ut etter de belastet en handel for mer enn jeg gikk inn med. kjøpte en råvare som hadde falt 30% på et minutt så kjøpte jeg når det sto avgift 0.09% etter jeg kjøpte gikk råvaren opp tilbake til bare å ha et 10% fall. Her skulle jeg ha tjent 200% men gikk på med et 10% tap. Jeg gikk bare i minus fordi jeg fikk en avgift på210 % av beløpet jegbrukte. Tenkte hoppe over til cmc markets. Men så her at de fleste norske aksjene ikke var tilgjengelig for handel

Kan alle poste den første mailen de fikk vdr NAS? Hos meg kutter de fra 15. til 20. mai.
De jabber om at longs får tilbake tapet, men vi kan nok anta de kun kutter gevinster.


Aaron Hurley (Capital Com)

May 21, 2020

Dear client,

First of all, a sincere thank you for choosing us to be your trusted broker.

We are contacting you with respect to the CFD position on Norwegian Air Shuttle (NAS) that you held overnight on the 15th of May 2020.
The underlying company completed an announced cut-price share sale after the coronavirus crisis compounding the carrier's financial problems. This event had a direct effect in the company’s stock price.

Our Company takes every measure to notify users ahead of such events. The usual procedure is to liquidate all positions before the event takes place. Unfortunately, this is not always possible so sometimes we have to ask retrospectively.

To this end, we will adjust the current balance of your account. In order for us to resolve this situation quickly, we have temporarily cancelled any pending withdrawals. As soon as we have rectified the incorrect balance in your account, we will process all withdrawal requests as normal.

The rectification will be calculated based on the amount that is equivalent to the positions being liquidated on Friday closing when price was BID: 4.94 ASK: 5.26. We will not close any currently open positions. You can manage those as you like.

We will also return to your account any SWAPS paid for carrying overnight position on CFDs on NAS between the 15th and 20th of May.

All our actions are according to our Terms & Conditions section Corporate Events. Feel free to contact your personal account manager or our support team for any further information.

Please accept our sincere apologies for the inconvenienced caused. Rest assure we are trying our best to provide you the with best possible trading experience.

Kind regards,
Capital.com

Hvilke summer er det folk prøver å ta ut, og er det noen som har klart å få ut penger?
Redigert 23.05.2020 kl 00:23 Du må logge inn for å svare
Worth
22.05.2020 kl 23:41 2108

Samme mailen som jeg også fikk.. Selv om jeg shortet NAS fra 15 mai og dekket 18 mai. De nye aksjene ble ikke tradet før 20 mai, så Capital er svindel i mine øyne. Ba om overføring 18 mai, den ble godkjent 20 mai rundt lunch tider. Fikk også mail om at overføringen var godkjent. Har ikke fått pengene enda, men håper de er på konto før mandag. Tipper de ikke kan stoppe transaksjonen når de allerede har godkjent overføringen. Kunne ta 2-5 dager. Noen som har fått ut noe penger?

Samme mailen jeg fikk. Jeg har prøvd å fått de til å gi tilbake gevinsten, men får ikke noe konkret svar annet enn at saken er under «investigation». Jeg prøver å ta ut 26 000$, og når de kutter fra 15-20 mai taper jeg 7 000$, i tillegg til de profitten jeg tjente 20. Mai pga jeg var 7000$ i minus fredag 15. Mai. Totalt har de tatt 20 000$ fra kontoen min. Jeg har møte med politiet på tirsdag, håper de kan hjelpe noe.
Redigert 23.05.2020 kl 10:20 Du må logge inn for å svare

Kan du si hva du skrev til dem for å få de til å overføre tilbake pengene? Noe må du ha sagt som gjorde at de godtok det, og det vil jeg gjerne prøve.
JonasKr
23.05.2020 kl 10:27 1959

Viktig at de av dere det gjelder også legger igjen kommentar og stemme på steder som "trustpilot", google osv, slik at useriøse aktører forhåpentligvis mister kundene sine og går konk.

Snakket akkurat med «Elias» fra Capital.com på telefonen. Han sier at pengene skal komme tilbake senest imorgen kveld tror han...

Pratet med ham selv nå: han meldte at det i løpet av kvelden, eventuelt senest ved lunsj i morgen, skulle komme en løsning fra Capital.com sin side, og at "de som vil ha den løsningen kan ta den, og de som ikke vil ha den får gjøre som de vil". Vet ikke helt hvor optimist man burde være, men worst case får vi ta det med CySEC for å løse problemet.
Redigert 25.05.2020 kl 14:13 Du må logge inn for å svare

Nå er jo Capital.com en tilsynelatende seriøs og relativt kjent aktør. Dessuten hadde jeg gjerne heller handlet derivater på NAS hos Nordnet istedet, men det fungerer dårlig når de ikke tilbyr noen som helst måte å gå bear i NAS på.

Snakket akkurat med Elias fra Capital.com. Han sier at jeg vil bli tilbudt 3972$ i «good will», altså veldedighet, og at dersom jeg takker nei til dette får jeg ingenting, men står fritt til å saksøke osv. Jeg har som sagt møte med politiet imorgen, og tenker å spørre de om de har noe sjanse på å få tilbake alt. Om de ser på det som håpløst får jeg bare ta pengene og godta et tap på 16 000$.... Jeg kommer med referat fra møtet med politiet imorgen ettermiddag.
Emper
25.05.2020 kl 19:45 1154

Har du et reelt tap på 16K, eller medregner du da med tap av din rettmessige opprinnelige profitt? Spør bare for å få et innblikk i hva de egentlig tilbyr deg. Om de tilbyr deg ca 1/5 av gevinsten de ranet fra deg. Eller kun en symbolsk sum av ditt tap.
Redigert 25.05.2020 kl 19:52 Du må logge inn for å svare

Samme her; hadde et reelt tap på 35k NOK, ble tilbudt 7k NOK. Har en venn som hadde tap på 22k NOK og får tilbake alt, så det er litt vilkårlig hvor de setter grensen sin. Gi en lyd om du får noe positivt fra politiet, for da blir jeg gjerne med på en felles push.
Redigert 25.05.2020 kl 20:44 Du må logge inn for å svare

Satt inn 13k $, tjente opp til 26k $, satt igjen med 6k $, og får nå 4k $.
Ender opp med 10k $, som er -3k $ fra innskudd, eller -16k $ fra total beholdning.

Dette utsagnet er helt feil, husker netfonds som nå er en del av nordnet svindlet meg for riktig nok et mindre beløp. Det hadde med penny stocks å gjøre. Jeg kjøpte en sub penny stock til pris 0.0001 dollar pr stk for 1k dollar. Så gikk det et år uten noe som skjedde, da kom et brev fra netfonds om at de kom til å selge alle slike sub pennystocks og at det ville bli vanskligere å selge de i fremtiden. De fikk ikke solgt dem ettersom ingen bydde på dem halvt år frem i tid gikk akjsen til 0.004 som er 40 k dollar prøvde selge. Da fikk jeg svar på at det ikke var mulig og når jeg spurte netfonds om hvorfor svartede at de ikke ville handle i disse aksjene fordi det er svindel. Men det var tydligvis greit å svindle meg. Kontaktet da økokrim som ba meg prøve komme til enighet med netfonds. Jeg prøvde således å gjøre det og da halte de ut tiden ved å sei at de skulle ordne det for meg uten at det ble gjort en dritt. Så ble de kjøpt opp av nordnet som også sa det samme til meg i starten helt til nylig nå gikk at plutselig gikk an å selge de. Merkeligt det når kursen var falt ned til ikkenoe.
Emper
27.05.2020 kl 17:21 695

Hva valgte dere å gjøre? Aksepterte dere, eller går dere videre med saken?

Akseptere. Tapte 3k $, men utgifter på å få tilbake alt overskrider 3k $, så måtte bare. Har lest litt rundt og det er null sjans å få all gevinsten uansett.

Prøver å ta ut pengene nå, får se hvordan det går...

Foot Locker og STORE Capital aksjene mine går bra så Porteføljen er forhåpentligvis grønn igjen snart. Men veldig dyster stemning på gutterommet nå ja...
Redigert 27.05.2020 kl 21:43 Du må logge inn for å svare
Worth
27.05.2020 kl 22:58 487

Fikk ut alt her. Gevinst og hele pakka. Synd dere ble scammet av Capital. Slettet konto og anbefaler ikke andre å bruke de..

Hva sa du for å få tilbake alt?
Worth
28.05.2020 kl 20:07 234

For det første var jeg tidlig ute å dekket 18 mai, fikk pengene på konto og ba om overføring. De godkjente transaksjonen samme dag som mailen kom fra Capital, så hadde vell litt flaks. Men sendte også mail tilbake og forklarte mine rettigheter, og truet med advokat og pressen viss de ikke ga seg. Vet om en annen også som tok tak i det og sendte en velskrevet mail. Han fikk vell ut hele innskuddet + gevinst utenom 3000$ Capital tok ifra han. Nå vet jeg ikke hva dere har gjort men hadde aldri godtatt at gevinsten forduftet og en satt igjen med mindre en innskudd!