Svensk professor: - De eldre medisineres til døde

brahman
22.05.2020 kl 19:22 129


Erfaren svensk professor med brannfakkel om helsestell på eldrehjem (eldreboender) i Sverige.

Oversatt fra Aftonbladet:

"Kritikken mot eldrevesenet: "De eldre medisineres til døde"

Under den pågående coronapandemien dør mengder av personer på Sveriges eldreboender - helt unødvendig.
Det mener seniorprofessor Yngve Gustafson, som anser at mange feilmedisineres på verst tenkelige måte.
- De medisineres til døde, sier han til Aftonbladet.

Det største problemet med Sveriges vei å bekjempe coronaviruset er at mange har blitt sjuke og dødd av covid-19 på landets eldreboender.
Tall som er blitt presentert viser at 9 av 10 som døde av coronavirus i Sverige har vært over 70 år. Og halvparten av disse har bodd på eldreboende.

Yngve Gustafson, seniorprofessor i geriatrik på Umeå universitet, som har forsket om eldrevård i flere tiår, har tidligere slått alarm om at coronasmitten raskt kan få spredning innen eldrevården.

Ifølge ham hadde mange dødsfall kunnet vært unngått, om man hadde latt de eldre få riktig behandling og tillatt å komme til sjukehus. Men istedenfor har de fått bli på boendet og gitt morfin. En medisinering som, ifølge Gustafson, er den dårligst tenkbare.

- Gir man de her personene morfin, dør de veldig raskt. Med hundre prosent sikkerhet er de dødsdømte når de mediineres så her, sier han og fortsetter:

- I mange, mange tilfeller har leger ikke gjort en korrekt bedømming av hva symptomene beror på. Man tar for gitt at de har fått covid-19, men det behøver ikke å ha vært så.

Det er forferdelig at det i så mange tilfeller er ordinert behandling som leder til døden."

(...)
brahman
22.05.2020 kl 19:41 119


I en annen artikkel i Aftonbladet ("De nest inntil avliver de gamle"
Geriatrikprofesssorens harde kritikk mot svenske eldreboender),

sier Gustafson:

...."PÅ eldreboender har man i prinsipp bare ordinert palliativ behandling, hvilket innebærer at man får morfin, midazolan og haldol for å forhindre at man blir illemående og kveles av morfinet. det er en behandling som nesten inntil 100 prosent sikkerhet leder til døden. Å gi både midazolan og morfin hemmer pustingen.. Har de vanskelig for å puste får de raskt en slik oksygenmangel at de dør."
brahman
22.05.2020 kl 19:45 119


Man kan jo fundere på - hvorfor så mange har "dødd av covid19" på eldrehjem i Sverige.

Tusenvis dør hvert år av feilmedisinering, overmedisinering og feilbehandling på sjukehus. Kommer du på sjukehus så må du jaggu være i god form om du skal komme ut igjen.

Har selv vært ut for en regelrett feilmedisinering som holdt på å slukke lyset for godt, gikk til legen og fortalte problemet men fikk til svar at det var sykdommens gang!!!!!!!
Tullpreik sa jeg og gikk hjem og sjekket medisinene på nett og det var hoderystende lesning. Bivirkninger som ikke lignet grisen..... sluttet med en type medisin og fikk et mye bedre liv.

En britisk undersøkelse viste at langt flere døde av medisinen enn av kolssykdommen for en del år siden.
siko1
22.05.2020 kl 20:20 93

Det kan legges til at den palliative medisineringen ble gitt til en person i Sverige. Herunder sluttet å gi pasienten næring. Pårørende reagerte og klaget.
Pasienten tilfrisknet etter avsluttet morfinbehandling samt oppstart av å gi mannen mat igjen.

Er eldresenterne i Sverige alvlivningsinstitusjoner? I Nordbotten, Sverige gis ikke oksygenbehandling i motsetning til i Norge. Dette er avlivning.