Photocure- Veien til 200 kroner per aksje.

focuss
PHO 01.09.2018 kl 09:46 24425

Sammendrag.
For at en kurs på kr 200 skal rettferdiggjøres ved P/E=20 så må markedsandelen i USA økes til 5,5 % i Top 25 MSA`s eller til 2,2 % i det totale USA markedet

En slags analyse:

Hva skal til for at Photocures aksjekurs går til 200 kr/aksje? Tar vi utgangspunkt i Q 2 salget på 16 millioner nok og antar 4 slike kvartaler så selger PHO Cysview i USA for 64 mill nok på årsbasis.
For de 25 top MSA’s som Photocure i starten fokuserer på er markedet 670 MUSD eller 6 MRD Nok Dette utgjør 40% av det totale markedet i USA som da blir 15 MRD Nok.

Dagens markedsandel i USA
Med ett Q2-18 salg på årsbasis på beskjedne 64 mill Nok så utgjør Photocures markedsandel i 25 Top MSA’s ca 1,1 %. Legger vi hele USA markedet til grunn så er markedsandelen ve Q2-18 lik 4 promille.

Hvor mye må PHO vokse i USA for å prises til 200 Nok per aksje?
Vi kan ta utgangspunkt i resultatet for Q2-18 som for alle praktiske formål var «break even» justert for restruktureringskostnader. Hvor stor markedsandel må Photocure ha for å rettferdiggjøre en aksjekurs på 200 forutsatt en P/E=20?
Jeg «gjetter» på at 20 prosent av inntekter for økt salg går til dekking av ekstra kostnader og 80% havner rett på bunnlinja. For at aksjen skal prises til 200 kr ved P/E= 20 så må Photocure legge igjen 10 kr per aksje på bunnlinjen. Med 21,5 millioner aksjer må salget øke med ( 10X21,5)/0,8 som gir 268 millioner kroner. Så selger vi altså ved Q2-18 for 64 millioner kroner. For å rettferdiggjøre en kurs ved P/E=20 på 200 kr må salget øke fra 64 millioner kroner til kr 64+268=332 millioner kroner.
Hvilken markedsandel har vi ved ett salg på 332 millioner kroner? Det gir en markedsandel i USA på 2,2 % og i Top 25 MSA`s på 5,5 %
Er det mulig å tro på at ikke BLC Cysview skal ta vesentlig større andel av det amerikanske markedet enn dette? Det er nok mulig, men uhyre krevene.
Redigert 01.09.2018 kl 09:58 Du må logge inn for å svare

Apropos High Seas så vet jeg ikke om jeg skal tolke den siste uttalelsen positivt eller negativt. Det uttrykkes riktignok at aksjen har lang vei å gå, men jeg liker ikke uttrykket "Å selge seg ut er helt utelukket". Det innebærer jo bare at han ikke har planer om å selge alle aksjene, men kan i verste fall bety at han beholder bare en håndfull.
focuss
05.09.2018 kl 10:39 2600

Belletes ord bør ikke forbli ulest.

Jeg ser noen tror oppgangen skyldes smånisser og taxisjåfører. Tror det kan ha noe for seg å lese hva Bellete sier en gang til. Der går det frem at de allerede snakker markedsandel på 20 % og 30% i Turbt. Minner da om at Surveillance markedet er 4 ganger så stort som TURBT. Bellete forteller altså at deres strategi allerede har gitt en markedsandel på 20% i Baltimore-Washington area, en markedsandel som vil dra PHO salget opp i 3mrd og en aksjekurs i området +-2000. Det viser at deres strategi funker. Takk Snøffelen for transcripet og jeg gjengir gjerne ett godt råd fra ham. Hold fokus på ballen (produktet) og ikke på spilleren (kursen)

Transcript fra Q2-webcaseten tidslinje 18:12 til 19:38, Ambaw Bellete:

«Our strategy has been to focus on the top 25 metropolitan areas within the country. So, some of the things we have been able to achieve really from our strategy when I talk about metropolitan statistical areas, let me share with you one example. For example in the Washingthon-Baltimore area we focused on John Hopkins University as our key anchor account within that area. From there we have built 11 other accounts within that Baltimore-Washingthon area. They start seeing loosing patients to John Hopkins, they start seeing patients demanding it within the community, the other hospitals within that community actually start adopting the technology. And they are groing the volumes in that area as well. So those are the things that have been happening. We have also been able to show that in many of those centers where they have adopted the technology e are growing our share within that customer base, now up to 20 percent, up to 30 percent of the TURBT procedures are being done with blue light cystoscopy within those segments of the market place that we are in. That really sets the stage for blue light flexible cystoscopy, beacause those same centers are those that we are targeting for ble light cystoscopy. And the focus has been translated to the same customers that are in our pipeline for blue light surveillance cystoscopy."

Nor96
05.09.2018 kl 10:51 2556

Kursutviklingen for et selskap vil aldri bli lineær; uansett vil det som i PHO nå være en mulig gevinstsikring fra etablerte investorer ( for de svært langsiktige har jo ikke PHO vært noen melkeku til nå), noen litt mer kortsiktige som tar litt gevinst og satser på inngang litt lavere osv. Men når det gjelder PHO så ligger forholdene nå usedvanlig godt tilrette for en rask stigende inntjening og det er sjelden at dette har ligget så opp i dagen som nå er tilfelle og jeg tenker da primært på den vekst man ser med utplassering av scop i USA ( ikke minst det potensiale for bruk av blålys ved flexiscop, refusjonsordninger fra myndighetene osv.) og jeg mener at PHO vil gå med overskudd i både 3. (og 4. kvartal) og at det i 2019 virkelig tar av.
Jeg har hatt betydelig summer inne i alle farmaselskapene på Oslo børs, men har spredt meg på PHO og NANO. Valgte for en tid siden å selge meg ut av PCIB og det var litt flaks for det var i god tid før emisjonsvarselet. BerGenBio kan være en «joker», men risikoen er høy. TRVX advarte jeg om tidlig, men man kan selvfølgelig ikke utelukke at Oncos slår til.
Jeg kommer ikke til å selge mine PHO aksjer fordi jeg ser ikke mange skyene på himmelen der fremover. Likeledes kjører NANO nå et løp som med litt tålmodighet vil gi god kredit for ventetiden.
Redigert 05.09.2018 kl 10:55 Du må logge inn for å svare

Litt oppgitt da jeg håpet på inngang rundt 53 i dag, men men. Vi får se i morgen eller fredag. Var det ikke motstand rundt 52-53. Tenker den skal ned dit igjen før videre opptur.

DTT
Beklager at jeg ikke har fått anledning å svare deg tidligere.
Jeg kan forsikre deg om at jeg har pustet rolig i hele dag. Nedturen vi har hatt i går og i dag var vel ikke akkurat overraskende og det kommer nok flere av denne sorten på veien oppover.

Jeg har sjelden, eller aldri tidligere sett noe mer potent case enn PHO. Dess mer jeg setter meg inn i caset dess mer imponert blir jeg. PHO sitter de facto på noe som vil bli gullstandarden for diagnostisering av blærekreft, ikke bare i USA men også flere andre steder på kloden. Og selskapet har ikke mer enn 21,5 mill aksjer. Da sier det seg selv at her skal svært liten markedsandel til før det får enorme utslag på EPS. I tillegg er selskapet gjeldfritt og kan pløye store deler av overskuddet direkte tilbake til aksjonærene i form av utbytter.
I PHO ser jeg for meg tidenes utbyttemaskin på OSE. Intet mindre.
Anmoder dere om å ta frem kalkulatoren og regne litt på hvilke omsetning selskapet får ved 10%, 29%, 30% og 50% markedsandel. Råder dere til å begrense dere til USA for ellers vil dere få stå store tall at det kan bli problemer for kalkulatoren, for ikke å si kunne gjøre dere alvorlig svimle. Lykke til!

Og DTT, ikke bekymre deg for meg. Jeg klarer meg utmerket og nyter livet til fulle!
Computum
05.09.2018 kl 15:42 2156

DTT's eneste bekymring er at pessimismen en dag skal slippe taket. Det vil nok ikke være til å holde ut om han en dag tar seg selv i å slippe jubelen løs. :-)
Legoland
05.09.2018 kl 16:02 2089

Ser ut som om OK leker seg. Etter 14:52 er det omsatt utallige smaaposter.
Computum
05.09.2018 kl 16:19 2043

Ja, selgerne har kontrollen. Vil de slippe kursen opp på slutten?

Ja kokken, dette kan fort gå riktig ille. I verste fall kan det rasere likviditeten i familieøkonomien.

Fram til nå, har alt vært forutsigbart og greit. Photocure-posisjonen min har vært som en nyttig salderingspost, og slik at det har holdt formueskatten på et levelig nivå.
Men hvem vet hva som nå vil skje. Skulle dette dra skikkelig i vei, risikerer en stakkar å måtte ta av likviditeten for å betjene formueskatten.

Jeg frykter det verste.