REC Silikon - mulig "dead cat bounce" til uken?


Ja, hva sa jeg til dere! REC skal trades - hele tiden - gjerne daytrading. Aldri, aldri sitte long i REC og bli med ned som er regel nr 1.

REC er da på årets laveste og mange her inne sitter i taps posisjon. Ikke jeg selvfølgelig. Har ikke tradet i REC de siste ukene. Holdt meg til de oljerelaterte øresaksjene og blitt med på oppturene der :-)

Men hva skjer til uken i REC? En mulig "dead cat bounce?

Dead cat bounce er et engelsk uttrykk innen finans, som refererer til en liten og kortvarig oppgang i prisen til en fallende aksje. Uttrykket stammer fra ideen om at "selv en død katt vil sprette dersom den faller fra en stor høyde". Kilde Wikipedia.

Jeg følger med i REC fra mandag og fremover og blir det igjen noe handelsvolum så blir dette riktig så artig.

undrende
01.09.2018 kl 19:08 9170

Tvilsomt om den spretter veldig høyt, hva forventer du da?

Ja jøss! Alt ser jo SÅ lovende ut! Not. REC er totalt skviset på marginer, de operer i en av de tøffeste bransjene i verden og alle vet at de sliter.
Det blir simpelthen ikke noe igjen til aksjonærene til slutt, risk-reward gir ikke gjenklang, derfor forlater alle den synkende skuta.

Hehe... for en komedie! Dere kan neppe ha vært lenge på børs, eller fulgt selskapet godt nok de par siste årene... følg med fremover, penger på gata om ikke så lenge, bunnen nærmere seg så det er bare og laste opp ;-)
Redigert 01.09.2018 kl 23:45 Du må logge inn for å svare

Den eneste komedien her er du, OnkellDonald. Du snakker om bunn, på hvilket grunnlag. Bunn, som om det var gitt. Penger på gata? Dummeste jeg har hørt. For at det skal skje så må noe fundamentalt skje, alt må snu rundt, volum må ta seg opp, og alle må plutselig ønske å kjøpe denne tragedien av en aksje som ikke har og aldri har hatt noe som helst å vise til.
Hvorfor i all verden skal det skje jeg bare lurer. All fornuft tilsier det motsatte og videre nedgang.


Når handelskonflikten mellom USA og Kina løser seg skal du se Oslo børs største shortskvis noensinne ;-) om selskapet skulle gå dunken besitter selskapet verdier/teknologi langt over dagens kurs. Butte alene godt over dagens kurs... Ta et lodd og sitt i ro. MIndre risiko finner du ikke på Oslo børs om dagen :-))

Igjen ønsketenkninger: Bare handelskonflikten løser seg så blir alt bra liksom. For det første så er det ingen løsning i sikte for handelskonflikten, heller forverring. Verken Trump eller Kina kommer til å vike en tomme. For det andre så er det ingen automatikk i at handelskonflikt løst er lik at REC må stige.

Det hele er oppkonstruerte situasjoner og ønsketenkninger, det er ikke reelle markedstilpasninger her og nå. Alle med fornuft har forlatt denne leke-aksjen for lenge siden. Det var gøy en stund, men nå er det ikke noe futt igjen.
Hammers
02.09.2018 kl 00:42 8867

Jeg gidder egentlig ikke bry meg, men kursen er nå den laveste siden BUNNEN på 0,628 den 19/11-12.
Det var like før Spetalen og Co ville splitte selskapet - og folk etter hvert gikk bananas med kursen.
Splitten førte vel heller ikke noe spesielt med seg - bortsett fra stor fortjeneste for Spettet - og ditto tap for Jensemann.

Et (lite) nytt teknisk salgssignal ble forresten gitt i går, og det hele ser i grunnen bare trist ut for aksjonærene.
Stakkars folk......som fortsatt sitter med begge beina godt plantet i møkk!

Hilsen Hammers
-Dëë-
02.09.2018 kl 01:51 8827

"Mindre risiko finner du ikke på Oslo børs om dagen"... Den måtte jeg lese flere ganger. Ord for ord faktisk.
Må være bortimot det dummeste som er skrevet på forumet sålangt i år. Det tror du ikke på selv engang, isåfall bør du søke hjelp.
bel68
02.09.2018 kl 02:00 8813

Bra du kom Hammers du kommer altid når Rec snur ..........he he du snakker om MØKK er det WHU du snakker om da et mislykka kjøpe lag .......nei YNWA ..........Kommer til å gjøre mere penger i Rec no en du kan drømme om ....kjør TA på WHU du da får du championship 2019.......
Green4y
02.09.2018 kl 09:47 8635

Hammers - ja det var et nytt teknisk signal på fredag. Du må forresten ikke høre på alle de her inne som snakker negativt om dine analyser. Alle vi som har fulgt deg en stund vet jo at du har hatt myyyye rett når det gjelder REC og tidlige signaler.

Merkelig at alle som sitter i taps posisjoner i REC alltid er så negative til andre som kommer med innlegg dersom det ikke er bare for å prate kursen opp opp opp :-)
Redigert 02.09.2018 kl 09:48 Du må logge inn for å svare
Inord
02.09.2018 kl 10:10 8590

Jeg satt long i Rec altfor lenge.
Men en viktig forskjell var at da var 49 % i Tianrec fortsatt en fremtidsutsikt.

Første gang de kuttet i produksjon, mente jeg at de også burde kutte mer i produksjonsstaben.
Nå har de gjort det, og sier de kan øke produksjon til 100% uten å øke bemanning.
Det betyr vel at de har vært overbemannet de siste tre årene.
Nå er prisene kjempelave, Rec velger å produsere lite og kjempedyrt.

Det var ingen finansiering planlagt for Tianrec.

Summen av dette er for min del null tiltro til ledelsen i Rec.

Så til det positive:
De tjener penger. Vil ikke bli overrasket om det blir et lite overskudd i dette kvartalet, når de nå har senket lkostnadene.

Rec aksjen svinger ofte opp og ned uavhengig av hvordan Rec gjør det.
En akselerasjon i polyprisene brakte Rec fra 0,78 til 2,07 , rett etter de hadde meddelt dårlig salg og kutt i produksjon.

Noe må skje med polyprisene snart. Ingen av produsentene kan gjøre fortjeneste på disse nivåene.

Et betydelig hopp i polyprisene eller nyheter fra Kina om mer subsidier neste år, så kan Rec aksjen hoppe opp til 1 kr, og det er jo ikke verst (50%+)
Kanskje også bedre tall enn forventet ved neste rapportering.

Men nå er den død. Og styrer rett mot en spleis.
nemi's
02.09.2018 kl 11:15 8485

Torvund sa til DN 2.juli:

"Jeg vil ikke være bastant i spørsmålet om vi skal opprettholde produksjonen ved Moses Lake, eller legge ned fabrikken. Men jeg kan ikke utelykke at en full nedleggelse kan bli et mulig alternativ, sier Torvund til avisen."

Å investere i REC med dette som bakteppe er umulig fra alle andre perspektiver enn hos lykkejegerne. REC har vanvittige betalingsforpliktelser i Bond2023 - til kredittkortrente. Og dessuten ytterligere +/- 169MUSD i hht. markedsverdi da, for ev. å kunne innløse 49% eierandel i TianREC når opsjonen utløper 2021.

Så hvor skal pengene komme fra når ML i 2Q genererte -16MUSD, og polysil prisene i 3Q nå er enda lavere. Jeg tror virkelig TT når han sier det ikke blir aktuelt med emisjon for å finansiere driftsunderskudd inn i 2019. Nei, det blir de facto en avvikling i ML. Opplagt! Med mindre handelskrigen da tar slutt... ila får måneder... slik den skulle ha gjort... siden Obama innførte panel-tariffer fra Kina i 2012... for det har jo REC-ledelsen virkelig trodd og basert seg på siden PiT-closure i 2015. ML hadde project cost på vanvittige 1.7MRD MUSD. Og fabrikken er nå nedskrevet i null. Det er tidenes norske industriskandale! Og bare i løpet av dette tiåret! Ja tenk, 1 MONG var bare på 4MRD NOK.

Det er ikke akkurat driften som har finansiert ML-utbyggingen gjennom årene. Å tro at investorene igjen vil spytte in penger for å drifte ML, og betale Torvund årslønn på 15mill, har etterhvert også ledelsen skjønt er håpløst. JUM har også skjønt det, og har kapitulert. Han har forsvunnet fra det fornybare mediabildet sitt der, der han har tapt alt. At han ikke engang gidder å oppdatere web-sidene til UMOE, og hvor det i årevis har stått at REC har 710 ansatte understreket apatien.

En gang betyde ML og FBR noe. Både teknologisk og volummessig. Etter PiT-closure skulle ledelsen ha solgt ML, eller med kraft fremtvunget et oppgjør med JV-partner rundt REC's betalingssforpliktelse basert på eiendelser i ML. I stedet har styret og CEO latt aksjonærenes verdier sakte erodere til snart null.

REC-ledelsen har null tillit i markedet. Presse og analytikere skriver bare dritt. For en skandale REC og ML er blitt!
Hammers
02.09.2018 kl 14:14 8495

Greeny
Neida, jeg bryr meg ikke stort om hva som skrives av negativ karakter - og GJERNE etterfulgt av persaonangrep - bare for "hevnens skyld" - eller for latterliggjøringens skyld.......som er den billigste hersketeknikken som finnes!
Slik har det vært de siste ca 10 år - men helt klart ille å stå imot stormen når jeg som "skårunge" på forumet varslet katastrofe like i underkant av 200 kr.
Hvorfor taperne er så negative? De som nå sitter her har trolig vært med en GOD stund - og da sitter de nok med ENORME tap. I hvert fall en god del av dem. De sitter her og forsvarer sitt eget idioti - og NÅ tør de ikke å selge - for TENK hvis kursen like etterpå skulle begynne å stige igjen?

Hilsen Hammers........kanskje på BUNNEN av tabellen, men på TOPPEN når det gjelder REC!
bel68
02.09.2018 kl 14:30 8460

he he å kjøpe rec til 0,70 er en gavepakke ...dere snakker om ML hele tiden men hva med BUTTE da .........Obs no som går bra trenger vi ikke ta opp bare negative ting om rec.....

Med den vanvittige omsetningen av aksjer vi har sett i August så må jo det være full panikk hos aksjonærene ?
Randers
02.09.2018 kl 22:23 8029

*Nemi, 11:15:

-Er det ikke noe håp ?

Er du helt sikker på at polyprisene ikke går opp til $10-11-12-13/kg igjen ?
I såfall er det for en trigger å regne om ML stanser produksjonen. Butte klarer Bond-2023 og mer til.
Mens ytterligere 34% av JV ser ut til å flagre vekk i det blå uanz

-En annen trigger er om REC slipper unna det mulige kravet til CTO på 31 MUSD.
Det hadde lettet på trykket til en tilsynelatende presset kontantbeholdning

--

ed: kommentaren min om at "Butte klarer Bond-2023", var tilsiktet "kredittkortrenten" til Nemi. Men REC bør
faktisk klare selve Bond-2023 innen fristen også, hvis vi forutsetter at 34% (169 til JV) utgår.

Her viser jeg til "Oppskrift"-tråden
Redigert 02.09.2018 kl 22:50 Du må logge inn for å svare
hango
03.09.2018 kl 09:54 7692

Nå bygges det opp til kraftig rekyl.
Siliprisen har stoppet å falle, og markedet er stramt.
EU skal skrote restriksjonen på kinesiske solprodukter og gir indikasjon på ting begynner å løsne.
REC kan bli en kule mot jul!
anderix
03.09.2018 kl 10:18 7612

jeg tror vi kanskje må venne oss til å se denne på 0,60 tallet en stund før vi evt skal opp igjen. Selskapet er i trøbbel, og det går vel an å være ærlige på det. hilsen en som har tapt mye penger i REC, men fortsatt håper at de vil lykkes;-)
hango
03.09.2018 kl 10:22 7580

Får vi svar på at REC slipper straffeskatt til høst, vil alt under kronen bli historie.

Straffetoll-avslutning er en usikker joker. Fokuser heller på polysil-pris og avsetning for Mose Lake (siden Butte allerede går godt, og bærer skuta alene som Randers påpeker). Så fort markedsekspertene som rådgir de største shorterne indikerer at en lysning kan være på vei for ML så vil inndekning begynne. De venter ikke til fakta er på bordet for alle og enhver. På det tidspunktet kan etternølerne kjøpe REC til krona eller høyere.
Record
03.09.2018 kl 10:40 7493

Selskapet har vist en utrolig evne i mange trøblete år , det går nok greit denne gangen også :-)
Det er nok mange som vil inn , ikke mins de som har lånt aksjer , er det virkelig så dårlig med selskapet at så mange aksjer kan dekkes inn på så lave nivåer ? Det tror ikke jeg :-)
questi
03.09.2018 kl 10:42 7479

Dersom de gjenværende 25% ansatte blir permittert i MosesLake vil de få beskjeden godt i forveien :)
Denne infoen ville ha lekket ut til markedet og kursen ville ha sunket. Det at den ikke har sunket betyr at 25% holdes..
Det at 25% holdes betyr at utsiktene til silmarkedet er stabil - dvs på bunn og på vei opp -> dvs opp til 50% innen 1 år :)

Hvor lenge kan shortere vente før de må innløse. De betaler vel for lånegildet av aksjer, og tidsfaktor er en kostnad som "daglig" spiser av innløsningsfortjenesten... Noen som har litt fakta for en amatør her...?
questi
03.09.2018 kl 11:17 7360

Det er i alle fall morsommere å shorte en aksje som faller enn en som står stille :)
Så.. null-inntekt er vel et slags tap, hvis man tenker at tid er penger :P
pezz
03.09.2018 kl 11:25 7334

Unnskyld at jeg spør, men er det ikke forfall på lån nå i september?
Er ikke det delvis årsak til nedgangen.
Jeg må innrømme ta det frister å ta et stort lodd her nå. Men redd hva som skjer hvis forfall ikke innfris.
questi
03.09.2018 kl 11:32 7304

De refinansierte hele lånet allerede i mai :) neste forfall i 2023 eller noe :D
pezz
03.09.2018 kl 11:34 7282

Takk for den avklaringen questi!
questi
03.09.2018 kl 11:48 7235

se side 10 i denne pdf'en:
http://hugin.info/136555/R/2205977/857288.pdf

det er 2 mill USD som skal innbetales i sept.. men det er bare muselort :D
plansjen viser at REC hadde ved utgangen av juni 42 mill USD i kassa :)

Det som blir spennende er å se hvordan nedbemanningen på moseslake påvirker resultatet.. ville ha vært bra å de klarte å snu kvartalsresultatet i Q3 (i sammenligning med Q2 der det lå på -9.mill USD) tilbake til positivt slik som det var de 5 forgående kvartalene :) (se side 8)
Redigert 03.09.2018 kl 11:57 Du må logge inn for å svare

Trading på bunn nivåer er risky.
Øretrilling ender oftest med tap, i solide potente selskaper - kun fastlåst av særs alvorlige handels restriksjoner, som uansett må løses i det korte bildet.
Og - løses dem ikke rimelig kjapt, vil kollaps i verdensmarkeder og store kriger være uunngåelige i løpet av får år.
>
Handelkrigen fastlåser/ - rammer tungt, men...... den kan være løst plutselig...... nær sagt over natta med DT,USA.
Finale er det uansett ikke rom for mer nedside i aksjen.
Shorterne holder stangen på faktisk bunn, og må nå vekte finurlig avsluttningsvis for å hanke inn optimalt.
Tryggest er å avvente utafor , eller anvende status HOLD i aksjen.
Her kjøpes hver dag, et par ukers tid.
Redigert 03.09.2018 kl 12:10 Du må logge inn for å svare
questi
03.09.2018 kl 12:11 7141

Se side 12, http://hugin.info/136555/R/2205977/857288.pdf

Legg merke til følgende:

- Siden totalbehovet i 2019 vil være høyere enn 2017 - og REC har hatt en bemanningsreduksjon, vil REC antagelig gjøre det like bra eller bedre enn i 2017, der de gikk med overskudd kvartal etter kvartal :)

- RestOfWorld (ROW) - dvs markedet utenfor Kina - vokser mest - det er der REC har de fleste av sine kunder, og vil være DOBBELT så stort som Kina.

- 2020, 2021 og 2022 vil ALLE kreve høyere produksjon enn 2017.

- Se hvordan et lite dupp (fra 100 ned til 90) i årlig etterspørsel i 2018 påvirker inntjeningen til REC slik at det falt fra å ha +21% fortjeneste i Q1 til -16% fortjeneste i det påfølgende, tenk dere hvordan en peak opp fra 90 til 122 i år 2020 vil påvirke REC :P
Redigert 03.09.2018 kl 12:16 Du må logge inn for å svare
pezz
03.09.2018 kl 12:21 7100

Hva er sannsynligheten for at REC skal over krona igjen innen 2023?
99% sannsynlig etter min mening.
Nå håper jeg det skjer allerede i år, så ordre er lagt inn for kjøp :)
questi
03.09.2018 kl 12:33 7068

*hehe* du er så beskjeden.. jeg tenker sånn

99,99% at REC vil være over 1.0 kr før 2023
99,00% at REC vil være over 1.5 kr før 2023
90,00% at REC vil være over 2.0 kr før 2023
80,00% at REC vil være over 2.5 kr før 2023
70,00% at REC vil være over 3.0 kr før 2023
60,00% at REC vil være over 3.5 kr før 2023
50,00% at REC vil være over 4.0 kr før 2023
40,00% at REC vil være over 5.0 kr før 2023
30,00% at REC vil være over 6.0 kr før 2023
20,00% at REC vil være over 7.0 kr før 2023
10,00% at REC vil være over 8.0 kr før 2023
01,00% at REC vil være over 9.0 kr før 2023

:P
hango
03.09.2018 kl 13:24 6968

Kan det ha seg at shorterne ønsker å presse Jum ut av selskapet?
Hvordan dem ellers skal klare å dekke hele porsisjonen på dagens nivå, er meg en gåte.
Mulig dem presser på for At Jum skal selge hele selskapet?
Redigert 03.09.2018 kl 13:28 Du må logge inn for å svare
bel68
03.09.2018 kl 13:35 6926

shorterne har låst seg fast, 5% er real handel resten er bare manipulert handel av roboter som kjører kursen .....
anderix
03.09.2018 kl 15:37 6716

så var 0,60 tallet et faktum. Så er spørsmålet hvor langt ned på 0,60 tallet vi skal.

Skikkelig BamseMoms 0,696 :)
Record
03.09.2018 kl 16:02 6606

Ja , syntes de har hvert flinke til nå , men nå er jeg lastet å da kan det snu :-) Kanskje fristende for noen å begynne å dekke inn , ikke lurt å være for grådige hverken ene eller andre veien :-)
Hammers
03.09.2018 kl 17:31 6349

I dag kom også Investtech med en SALGSANBEFALING på REC.
https://www.hegnar.no/Nyheter/Boers-finans/2018/09/Selg-og-selg

Dessverre vises det ikke til noe chart, men det finner dere lett selv her på HO.
71 dg chart - marker for logaritmisk og utvid til 1 eller 2 år.
Deretter er det bare å legge en horisontal strek gjennom den siste bunnen (0,723).

Da ser dere hvor dere kommer fra - hvilken vei dere skal - men IKKE hvor endestasjonen ligger.
Nei, for DEN ligger LANGT under charterkanten!

Hilsen Hammers.......som gjentar (fra tidligere) at historisk ATL ligger ved 0,62.
Skal trolig testes etter hvert - og da er det bare for aksjonærene å HÅPE på at nivået holder.
Under 0,62 er det ingen ting - bare et "jævla svart høl" - et som ikke JEG ville ha rotet meg inn i!
Pretor
03.09.2018 kl 18:36 6183

Hammers

Er det etter din profesjonelle overbevisning slik at kursen i REC senest årsskiftet vil bli omsatt med minustegn foran omsetningskursen ?

Minner meg litt om Peer Gynt i Kairo: "Den absolutte fornuft ble opphevet i dag kl. 12...."

?