Quantafuels nye strategiske partner - Nestlé ?

QFUEL 26.05.2020 kl 20:55 3955

Nå er det ikke lenge før fabrikken starter opp. Første plastikk leveransen er på plass og det er muligens også en ny strategisk partner. «Avtalen er signert under forståelse og med støtte fra eksisterende strategiske investorer, BASF og Vitol», heter det i børsmeldingen. Jeg har ganske god tro på at kan være er Nestlé. De skal investere 16 milliarder i resirkulert plastikk. En investering på 15% tilsvarer ca 300 millioner i Quantafuel.


Kopiert fra shareville:

Ser muligheter hos Nestlé
Når anlegget i Danmark er i gang, vil Quantafuel vokse. Målsettingen er å bygge store anlegg sammen med BASF eller Vitol. Bøhn ser også flere muligheter gjennom samarbeidene de har hatt med de to store industriaktørene.
– Nestlé sa nylig at de skulle investere rundt 16 milliarder kroner på å bruke resirkulert plast. Den plasten de er ute etter kan du ikke få fra mekanisk resirkulering, for det blir ikke rent nok. Plasten de vil ha får man kun gjennom en kjemisk prosess, og det er det vi bruker. Dette er vårt produkt. Noen av de 16 milliardene skal vi ha, for det er ikke så mange som leverer kjemisk resirkulert plast til ny plastproduksjon.
– Har dere diskusjoner med Nestlé om dette?
– Nei, men BASF selger til Nestlé. Jeg vet ikke om BASF og Nestlé har snakket sammen, men det ville vært naturlig, sier Bøhn

Redigert 26.05.2020 kl 21:25 Du må logge inn for å svare
Capaz
26.05.2020 kl 21:35 3918

Hva er det som gjør at du tror på Nestlé?
Jeg tror du hopper over et ledd i verdikjeden, Nestlé lager ikke plasten selv. De er jo kunder hos BASF.

26.05.2020 kl 22:00 3878

Jeg tror de er villige til å gi Quantafuel økonomisk støtte med å bli en strategisk partner. De trenger kjemisk resirkulert plastikk om de skal nå sine mål om å kun bruke 100% resirkulert plastikk innen 2025. Pr idag er det ingen som kjemisk resirkulerer plastikk så vidt jeg er kjent. Tror ikke de kommer til å hoppe over BASF, ellers hadde dem nok ikke samtykket til avtalen. De får jo litt billigere plastikk også om de indirekte kjøper av seg selv.
Redigert 26.05.2020 kl 22:01 Du må logge inn for å svare
belpasso
27.05.2020 kl 08:33 3753

This is a potential partner that is not within the petrochemical industry, but rather brings complimentary and ancillary business to our existing relationships, and hence will help us close the loop on chemical recycling and fasten the process of getting new legislation implemented. The agreement is signed in understanding and with the support of existing strategic investors, BASF and Vitol. We expect to present final terms and conditions for the transaction by the end of June this year.

Skal muligens ikke utelukke Nestle nei.
nutellut
28.05.2020 kl 10:08 3597

det er viktig med så kapitalsterke partnere som disse 3. BASF har nylig bekreftet sitt engagement og sannsynlig Nestle banker hardt på døren og sannsynlig kommende reguleringer på gjenbruk av plastikk blir dette en gullgruve for aksjonærer. Gitt at de får anlegget i gang- og det tror i alle fall BASF! Bøhn og NESTLE på. Så etterhvert kommer der nok fler enn de 200 sharevilleaksjonærer som nå har aksjen og kursen vil stige
28.05.2020 kl 12:12 3554

Kunne ikke vært mer enig med deg. Plastikkavfall er et at de største problemene vi har idag, og EU kommer nok snart på banen med strengere regulering som tvinger frem resirkulering av plastikk. Da er det kjemisk resirkulering som gir det beste resultatet og Quantafuel vil være utrolig bra posisjonert i forhold til dette skiftet. Dette ser BASF og Nestlé.

Ikke lenge til full oppstart i Skive. Meget spennene tider!
Redigert 28.05.2020 kl 20:56 Du må logge inn for å svare
nutellut
29.05.2020 kl 15:59 3439

https://geminor.no/2020/05/500-tonn-avfallsplast-utgjor-starten-pa-kjemisk-resirkulering/. Nå skal første forsyning av plast leveres, noe som utgjør rundt 500 tonn low-density polyethylene (LDPE) – plast som ofte benyttes i folie, plastposer og andre forbrukervarer av plast. Sluttproduktet er kjemisk råstoff som skal brukes til å lage nye resirkulerte produkter av plast.

Plastavfallet i den første leveransen er «kortreist», forklarer Country Manager i Geminor DK, Kasper Thomsen.

– Vi får våre første plastleveranser fra to leverandører, Dansk Avfallsminimering i Randers og RenoNord i Ålborg. Plasten vi får levert er kvalitetssikret restavfall som ikke kan mekanisk gjenvinnes, og som er rent nok for kjemisk resirkulering. I oppstartsfasen av anlegget ønsker Quantafuel ulike fraksjoner med lavt fuktinnhold for å optimere og finkalibrere driften, sier Thomsen.
Reserven
08.06.2020 kl 14:28 3228

Et FMCG (Fast-Moving Consumer Goods) firma er naturlig, et som ønsker å slå seg på brystet med at de bruker (nær) 100% resirkulert plast (fra BASF). Alle verdens firmaer, spesielt FMCG, hvis varer en ser i butikken hver dag og derfor er nærmest forbrukerne, ønsker ovenfor (unge) forbrukere å fremstå som grønne (les: grønnvasket), miljøvennlige og "miljøengler".
Reserven
08.06.2020 kl 15:13 3176

 
Fra side 3 i 2020-Q1 rapporten:
https://quantafuel.com/wp-content/uploads/2020/05/QFUEL-1Q20-Report.pdf
"This is a potential partner that is not within the petrochemical industry, but rather brings complimentary and ancillary business to our existing relationships, and hence will help us close the loop on chemical recycling and fasten the process of getting new legislation implemented."

En mer naturlig partner er en som har ansvar for innsamling (og resirkulering) av plastavfall, som Grønt Punkt. Er stort nedover i Europa, og i Tyskland (Europas største økonomi) har Der Grüne Punkt (NO: Grønt Punkt | EN: The Green Dot) eksistert siden 1990. De vil kunne drive igjennom lovendringer for mer pålagt kjemisk resirkulering av plast.

https://en.wikipedia.org/wiki/Green_Dot_(symbol)
"The Green Dot is used by more than 130,000 companies, encompassing 460 billion [NO: milliarder] packages.
Since its European introduction, the scheme has been rolled out to 23 European countries."


https://de.wikipedia.org/wiki/Duales_System_Deutschland
"Umsatz 561,1 Mio. € (Gruppenumsatz 2016)" - Omsetning bare i Tyskland på EUR 561,1 ≈ NOK 5,9 milliarder i 2016.

Redigert 08.06.2020 kl 15:37 Du må logge inn for å svare
Sam
08.06.2020 kl 18:40 3066

Ser det er mange som mener det er forbruker av plast emballasje som blir den nye samarbeidspartneren til Qfuel. Men er det ikke en samarbeidspartner som kan bygge fabrikker i høyt tempo som mangler i denne "næringskjeden"? Det skal tross alt bygges 6 til 8 fabrikker de neste 12 til 18 månedene.
Redigert 08.06.2020 kl 18:41 Du må logge inn for å svare
nutellut
08.06.2020 kl 19:34 3035

krav til bruk av resirkulert plast vil gi en verdi til det som til nå har vært søppel og en enorm etterspørsel etter slike anlegg og en ny industri med nye arbeidsplasser - og et bedre miljø - hvem som er partneren er som jeg ser det av mindre betydning - den viktigste partneren er partnerskapet med BASF som førte til en omlegging til den perferkte strategi . Quantafuel vil selge en råvare som vil stige i pris og i tillegg sannsynlig få betalt for å gjøre det. Dette vil bli gøy og skape enorm mediaoppmerksomhet ( en intetsigende artikkel i DN i dag) og lønnsomhet for aksjonærer når dette går opp for markedet. Quantafuel er på det nærmeste en UKJENT aksje
Herman*
08.06.2020 kl 19:53 3008

Hvor har du det med at de skal bygge 6-8 fabrikker de neste 12-18 mnd? Jeg har også stilt det spørsmålet direkte til selskapet, men det var før de snakket om å bygge standardiserte fabrikker. Da var svaret ca. en stor fabrikk per år. Tror ikke det tempoet holder i forhold til å dekke etterspørselen, men med standard løsninger kombinert med underleverandører, bør de vel kunne gjøre det raskere. Eller hur?

Det som er spennende er jo at når denne fabrikken er ferdig blir det 2 fabrikker i samarbeid med vitol. Og de har jo sagt at det er flere som ønsker og være ned men de vil vente til ‘’storskalla’’ anlegget er ferdig i skive. Så tror jeg modellen er Jonny ventureselskaper frem over. Syntes de sa at ett nytt anlegg Danmark med dobbel kapasitet men tror hvis andre ønsker og bygge i Norge f.eks så vil de eie 50/50 eller enda mindre men q-fuel får penger for teknologien.
Sam
09.06.2020 kl 01:33 2833

Jeg mener det er nevnt av Kjetil Bøhn i DnB sin podkast i slutten av april. Men sjekk ut youtube. Der nevnes det også noen tall. En presentasjon på Enova konferanse fra 2017 og en fra Pareto for inneværende år. Linkene på disse er muligens presentert her tidligere? DnB har lagt ut en podkast her hvis du har tilgang: https://soundcloud.com/dnb_podcast/quantafuel-vil-gjore-verden-litt-gronnere Det er en presentasjon av selskapet og de avtalene de har gjort samt fremtidsutsikter.
Uansett: er enig i at det høres litt mye ut med 6 - 8 fabrikker på 12 til 18 mnd. Men skal man klare å holde et slikt tempo må man ha avtale med et selskap som vet hvordan de skal bygge slike fabrikker og som kan bygge flere parallelt i tid. Jmf uttalelser fra Bøhn (DnB podcast) så er det et poeng å bygge fabrikker raskt for å kunne etablere seg rundt omkring i verden. Rask etablering og opprettelse av kundeforhold og logistikk som er effektiv vil gjøre det vanskeligere for konkurrenter å komme inn å ta markedsandeler. Derfor tenker jeg at den annonserte samarbeidsavtalen like gjerne kan være med noen som kan bygge fabrikker. Problemet, behovet og markedet er enormt over hele verden. Det fine er at QFUEL ligger i teten....

Quantafuel has signed a contract with Grønt Punkt Norge for up to 10,000 tons of
waste plastic. The waste plastic will be chemically recycled at Quantafuel's
plant in Skive, Denmark, and further processed into new plastic materials by the
chemical industry leader BASF. The Norwegian Environment Agency
(Miljødirektoratet) has confirmed that the Quantafuel technology for chemical
recycling qualifies as material recycling. Following this agreement, Quantafuel
will receive payment for the Grønt Punkt Norge waste plastic
nutellut
09.06.2020 kl 09:55 2661

en liten surprice mens vi venter :-) Sen HELT STORE nyhet her er at PLASTIKK nå har fått en VERDI 🤗🤗🤗🤗
Redigert 09.06.2020 kl 10:12 Du må logge inn for å svare
22.06.2020 kl 18:51 2366

Jeg hadde feil. Det ble ikke Nestle, men Kirk Kristiansens familieselskap Kirkbi som eier bla. 75% av LEGO.
Dette er vel eller ikke en dum person å ha med på laget!

Ellers er må jo oppstarten av Skive skje anyday?

https://e24.no/boers-og-finans/i/BRg70w/lego-eier-inn-i-quantafuel
Herman*
22.06.2020 kl 21:00 2304

Avsløringen av den nye investoren ble et antiklimaks, men det er mye annet positivt å ta tak i. Det viser seg at deres standardisering av fabrikkdesign kombinert med massiv interesse/etterspørsel, gjør at de kan skalere opp produksjonen mye raskere enn det som tidligere har vært guidet. Kirbi er tiltenkt en sentral rolle i identifisering av nye lokasjoner og forhandlinger/reguleringer knyttet til disse. Qfuel skal jobbe tett med en rekke store entreprenører som kan fungere som underleverandøre, og på den måten kan de etterhvert har flere paralelle prosjekter. Videre, er det jo som kjent blitt klart at de vil få betalt for mottakk av plast. Meg bekjent får de godt over 1000 kroner per tonn + fraktkostnader. Dette blir småpenger i det store løp, men en milliard ekstra på bunnlinjen (ved 1 mill tonn) om noen år, er jo verdt å ta med seg. Pareto har i sine analyser angivelig lagt inn en kostnad for råstoff, så deres analyser bør jo justeres ved første anledning. De har som kjent "lovet" å komme med et kursmål på minst 500 når det kommersielle konseptet er bevist. De siste ryktene antyder oppstart rundt første uka i juli, men det er jo ikke sikkert de har kontroll på nøyaktig tidspunkt. Uansett har de jo guidet slutten av juni, og et eventuelt avvik blir nok ikke stor.
Nanoq
08.08.2020 kl 12:33 1765

Jeg forstår ikke hvorfor du/dere kaller Lego's investering i Quantafuel for et "antiklimaks"...

Danske Kirkbi, som er Legos investeringsselskap, har en egenkapital på ca. 100 milliarder NOK, og eier 75% av Legoselskapet. Og Lego er jo altså et selskap som er basert nettopp på plastik. Og som derfor har all mulig grunn til å støtte et grønt plastprosjekt som handler om gjenbruk og "recycling" (Lego-familien Kirk Christiansen er Danmarks rikeste og er god for ca. 250 milliarder NOK).

Hvis QFUEL-teknologien og storskala-produksjon av derivater fra råoljen - spesielt Naphta (som er en hovedkomponent i plastik) - viser seg å leve opp til forventningene og ambisjonene, så er Lego/Kirkbi en glimrende partner for Quantafuel. En partner som også etter min mening i åra framover både kan og vil bidra med mer kapital for å aksellerere veksten i QFUEL. (Det er positivt at QFUEL har redusert fokus fra diesel-produksjon til naphta-produksjon.)

Men en stor global virksomhet som Lego har jo også mye annet postivt å by på, bl.a. logistikk-kompetanser i toppklasse og et stort globalt nettverk.

Så ja, igjen: Jeg synes faktisk at Lego/Kirkbi er en glimrende partner for QFUEL.
Redigert 08.08.2020 kl 12:35 Du må logge inn for å svare
Herman*
08.08.2020 kl 12:51 1730

Det ble et lite antiklimaks i forhold til f eks Nestle, men i ettertid har jeg sett at partnervalget ikke var så merkelig som først antatt. Tror dog ikke dette med kapital er noe tema hvis Qfuel lykkes. Det finnes nemlig mange grønne fond som er svært interessert i å finansiere denne typen fabrikker, og den lille EK som Qfuel må spytte inn (Ca 10% av investeringsbeløp per fabrikk -ref tidligere innlegg), klarer de fint å hente i markedet til stadig økte kurser. Men igjen, vi snakker gjerne om kurser på flere hundre kroner, men første fabrikk står fortsatt uten å produsere noe. First things first.
Nanoq
08.08.2020 kl 15:38 1610

Ja, jeg er helt enig i det du skriver om at ..."mange grønne fond som er svært interessert i å finansiere denne typen fabrikker"...

men en co-investor som Lego/Kirkbi vil nok især i starten gi ekstra troverdighet til disse fabrikk-prosjektene og hjelpe med til å øke investor-interessen og dermed hastigheten for denne ekspansjon. Behovet for den slags grønn industri er jo nesten grenseløst stort.

PS.: Jeg tror ikke vi skal bekymre oss om aksjekursen framover hvis ellers teknologien og storskala-produksjonen noenlunde innfrir forventningene og ambisjonene ved oppstarten. Etter mer enn 10 års intens utviklingsarbeid med denne (patenterte) teknologien, så er jeg temmelig overbevist om at dette vil lykkes og bli en suksess, men også at teknologien og produksjonsprosessen vil bli videreutviklet og forfinet i mange år framover.
d12m
09.08.2020 kl 09:13 1273

Ser IGE Solutions skriver om seg selv:
"It is positioned as the only company in the world that can deliver road-ready fuels from the end of life plastics without further refinement, blending or processing."
https://www.igesolutions.org/
www.igesolutions.org


+
"..hopes to have the IGE Solutions Amsterdam pyrolysis plant running at the beginning of 2021.
This is a system where you put the plastic in a chamber, you heat it with high temperature and high pressure without any oxygen, so it doesn't burn but the molecular chains break up.” The plastic can be turned it into diesel or Naphtha, which can be used to make new plastics."
https://www.greenport.com/news101/energy-and-technology/next-frontier-for-plastic-recycling

Noen som kjenner til IGE Solutions?
Nanoq
09.08.2020 kl 09:59 1208

Jeg tror godt du/vi kan glemme alt om dette IGE- selskapet foreløpig (de neste 10 åra?)...

men det vil helt sikkert komme andre på banen innenfor samme sektoren. Men her er det plass til flere enn 1, og QFUEL ligger helt i front her - både når det gjelder teknologi og forretningsmessig utvikling.

Integrated Green Energy Solutions : Et australsk privateid selskap - tidligere børsnotert - som er under restrukturering etter betalingsstans, og med en egenkapital på 16 mill. australske dollar.

....On 29 July 2015 Integrated Green Energy Solutions requested a Trading Halt from the ASX while the shareholders considered a plan from the directorship to restructure the business....The trading halt suspended status remains in place pending the completion of this restructuring process.

...Nonetheless, the Integrated Green Energy Solutions group is a publicly listed company. Its financial strength is best reflected in the fact that it owns significant unencumbered assets with a book value in excess of $16 million and has no debt...

Mer her:
https://www.igesolutions.org/history/


Integrated Green Energy Solutions is a renewable energy sources company.
Chatswood, New South Wales, Australia, Oceania
Categories: Energy, Renewable Energy
Founded Date: 1988
Number of Employees: 1-10
Last Funding Round
Announced Date: Jan 7, 2020
Funding Type: Grant
Money Raised: $1,980,000
Total Investors: 1
Redigert 09.08.2020 kl 10:07 Du må logge inn for å svare

Blir spennende og se om meldingen om oppstart av fabrikken kommer tikkende inn denne uken som estimert ;)