USA konkurs???

CS_invest
29.05.2020 kl 23:38 606

Trumpeten biter Kina i foten (pr se - ikke noe galt i dette, klart de kan trenge en "skjerping"), MEN - hvem(???) skal finansiere tiltakspakken for USA?? Øvrige lander har nokk med egne problemer - og Kina kommer neppe at kjøpe - hellere selge - amerikanske statsobligasjoner...

Hva da???
Fjordgubben
30.05.2020 kl 00:21 594

Har ofte tenkt på dette, hva skjer når ingen lenger er interesserte i å kjøpe statsobligasjoner?

Begriper uansett ikke hvorfor noen er interesserte i disse.

Og nå har jo alle vestlige samfunn stoppet opp og man lever mer på lånte penger enn noengang, hva skjer når regningen til slutt skal betales?
polemiker
30.05.2020 kl 00:34 588

Det er ikke noen regning. Utfallet avhenger nok av om dollar fremdeles blir benyttet i internasjonal trading eller ei.
atnorhe
30.05.2020 kl 00:37 586

Det sies at USA ikke kan gå konk, da de alltids kan trykke opp nok dollar til å betale renter og avdrag.

Klarer Amerikanerne seg etter dette, blir jeg mektig imponert. Bare forskjellen mellom de rike og middelklassen er enorme, og i California bor selv utdannede med fast jobb i bilen. Leilighet er langt utenfor rekkevidde. Når så i fra før de har halve befolkningen som lever nærmest i fra hånd til munn, ser dette mørkt ut. Storbyene er blitt slumområder, med teltleirer. Uteligger Mexicanske migranter arbeidsledige og selv de med arbeid.. Gatene i sentrum er fylt med shit og piss, og etter utallige reportasjer og klager i fra turistindustrien har de endelig klart å få spylt vekk shiten av nyansatte "shitpatruljer"

Det hele virker kjørt, men det er alltids håp da konsekvensene blir katastrofal for oss alle hvis de ender opp som et anarki.
https://www.youtube.com/watch?v=U0HcIJpWMDk

https://www.youtube.com/watch?v=VEOkX9dp85I

Denne må sees..


Løsningen på problemet er "kreative" avgifter og skatter, som jager middelklassen vekk, og igjen sitter de med uteliggere Mexicanske migranter og arbeidsløse.DE superrike og smarte i fra Silicon Valley som hører til "oppe i åsen, bryr seg ikke. De finner smutthullene.
CS_invest
30.05.2020 kl 00:52 571

Tjah - hva er fakta ift dollar? Russland går for Euro i oppgjer, Kina kommer (etter "dagens trumpet") neppe at støtte dollar vesentlig. Ingen vestlige lander eller asiatiske for den del - har noe overskudd at kjøpe us-obligasjoner for - så hva er da igjenn til at finansiere et land som lever minnst like mye over evne som Hellas...
polemiker
30.05.2020 kl 00:53 562

Joda, din virkelighetsforståelse er vel ganskekorrekt. Har vel hørt noen enda verre beskrivelser.

USA er i trøbbel nå, og verre vil det bli. De opptøyene vi ser nå er bare barnemat mot det som kommer til å skje,
atnorhe
30.05.2020 kl 01:39 549

Og dermed er det like uforståelig hvorfor Trump plukker fight med Kina, som investerer i konkursboet, hvis det er han som har kommet på det. Han gikk i fra å ha president Jinping som en god venn, til å anklage ham for massemord.
Nå er 2/3 av økonomien basert på amerikanerne sin kjøpekraft, og det er vanskelig å se hvordan det kan opprettholdes.
Det eneste forslaget jeg har hørt, er "gratis penger", del ut alt de klarer å trykke.
Hva annet kan de gjøre
Slettet bruker
30.05.2020 kl 08:08 519

De superrike geniene får håpe immigranter, arbeidsløse, uteliggere og andre som har lite eller ingenting å tape, ikke finner smutthullene i murene de bygger rundt eiendommene sine...

USA er et klassedelt samfunn. Mantraet er at de nederst på stigen har seg selv å takke. De kan ikke hjelpes. Om de skulle hjelpes må velferden fordeles jevnere. Det betyr i praksis at rike mennesker må gi fra seg noe. Det vil ikke skje uten revolusjon. Alle vil se på sine penger som hardt opparbeidet kapital og at hver cent er fortjent. Om formuen så kom fra en lottokupong.

Systemet fungerer ikke lenger. Folk i arbeid koster penger. Maskiner tar over mer og mer arbeid. Befolkningen vokser mer enn antall jobber. Dette blir artig de neste tiårene. Bare å nyte showet.
Slettet bruker
30.05.2020 kl 09:43 496

For å sette tingene i perspektiv så har verdien på konkursboets valuta doblet seg ila siste ti år mot valutaen til verdens rikeste og lykkeligste land.

Og renten på statsgjelden er på 5000 års lav, ergo har prisen og etterspørselen aldri vært høyere enn nå.

Ikke glem at USD er verdens reservevaluta som alle råvarer handles i, og alle finansielle transaksjoner gjøres opp i. Det veksles som eksempel ikke direkte fra kroner til remembi, det veksles fra kroner til USD, og fra USD til remembi. Ha også i bakhodet at verden er nedsyltet i dollarlån som må tilbakebetales med renter i dollar, og at det siden finanskrisen har vært en nærmest konstant stigende etterspørsel etter dollar, noe som har medført en nærmest konstant likviditetstørke, og at den amerikanske sentralbanken stadig må trå til med å tilføre ny dollarlikviditet for å redde det europeiske banksystemet fra å kollapse.

Husk også at ingen andre valutaer har den tilliten USD har. Alle ustabile land har en undergrunns dollarøkononi. Det benyttes aldri Euro, kroner, rubler, yen, eller remembi. Kun amerikanske dollar har den tilliten. Alle vet at USD er backet av verdens største militærmakt og at dollarsedler aldri blir ugyldige. Sedlene bestemoren din sydde inn i madrassen under den store depresjonen på 1930 tallet kan du fremdeles betale med i dag. Sedler som stadig byttes ut av myndighetene (for å øke statens makt) vil naturligvis aldri oppnå noen tillit av særlig grad. Du vet jo at seddelen du holder i hånden kan være ugyldig om noen få år. Og hva er en Fiat valuta uten tillit?

Dette med splinten og bjelken bør altså funderes litt over nå som én dollar koster ti kroner. Ja, alle Fiat valutaer vil før eller siden gjenfinne sin reelle verdi, som er null, men den amerikanske dollaren vil logisk sett bli den aller siste som kollapser. Alle de andre må kollapse først.

Og jo større krisene blir, jo flere vil søke trygghet i den amerikanske dollaren. Når panikken råder gjelder det å komme seg ut av alt annet, og inn i dollar. Bare se hvordan den norske krona kollapset da Corona krisen startet. Der snakker vi marked uten bid.
Redigert 30.05.2020 kl 09:54 Du må logge inn for å svare
Fjordgubben
30.05.2020 kl 10:14 479

Alt som er skrevet her har relevans, men det er selvsagt grenser også for dollaren, det virker som dollaren er sterk fordi andre alternativer er enda verre, uansett tror jeg at at naturlovene uansett vil vinne til slutt, hvordan det skjer og når det vil skje er umulig å spå.
Slettet bruker
30.05.2020 kl 10:15 478

bare å trykke opp mere penger helt til vi ser hyperinflasjon :-)

.777. nevner noe som er veldig viktig og når RMB blir likestilt som USD som verdens reservevaluta så vil det være slutten for USA. ja de vil fortsatt være verdens mektigste militærmakt men dagens kriger er kjempes på teknologi og økonomi fronten

jo mer fiat USA trykker opp jo mer blir den verdt sammenlignet med molboenes valata corona LOL minner meg om den grønne hydrogenboblen Nelip der kursen går til nye høyder jo mere penger de taper samtidlig som det trykkes opp nye aksjer

alle med respekt for seg selv burde ha 5-10% av sin formue i gull. trenger lagringsplass men det er tingen når fiatsystemet kollapser
selv de superrike har nå 1-2% i bitcoin (paul tudor jones) det sier om usikkerheten rundt hele fiatsystemet

Slettet bruker
30.05.2020 kl 10:21 475

Ja, du kan vel si at i en skjønnhetskonkurranse der den minst stygge vinner, så er den amerikanske grisen med leppestift rett og slett uslåelig. Det sier jo litt om nivået på konkurrentene...

Og ja, dollaren vil kollapse til slutt, men det blir nok helt til slutt, etter at alle andre har kollapset først, og NOK er blant de aller svakeste, kun slått av noen vanstyrte bananrepublikker.
Redigert 30.05.2020 kl 10:24 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
30.05.2020 kl 10:33 467

Ja, jo mer gull nordmenn har hatt de siste årene, jo bedre har de klart seg. Hovedsakelig fordi gullet prises i USD. Genial hedge.
Fjordgubben
30.05.2020 kl 11:06 451

Romerriket var verdens største militærmakt i mange hundre år, USA har vært det i knapt hundre år, what goes up must come down.

Sovjet var heller ikke tapt bak en vogn militært sett, men det hele smuldret opp på ca 70 år.

Middelklassen i USA er snart utradert, det vil få konsekvenser.
Redigert 30.05.2020 kl 11:20 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
30.05.2020 kl 11:25 436

Hele Vesten er på samme vei som Romerriket. Statsmakten eser ut på bekostning av verdiskapningen og den personlige friheten. Alt det positive det frie marked normalt sett skaper kveles effektivt av byråkrati og skatt. Noen stater verre enn andre naturligvis, og noen vil selvsagt kollapse før de andre. Det blir som dominobrikker, og USA med reservevalutaen blir nok den siste brikken som faller.

Siste spikeren i kista for romerriket var da den desperate og skattekåte keiseren erklærte at alle verdier tilhører staten. Da var ikke folk seine om å grave ned pengene sine og flykte fra husene sine i Rom. Befolkningsnedgangen varte i mange hundre år. Forestill deg det, generasjon etter generasjon etter generasjon som aldri har opplevd annet enn en kontinuerlig fraflyttingsprosess og dermed også kontinuerlig fallende eiendomspriser.

Vi snakker ikke om disse kortvarige dippene lenger, når staten til slutt fortærer alt som er positivt og verdiskapende. Vi snakker heller ikke om hyperinflasjon, for den skapes av omsetningshastighet på pengene, ikke pengemengden i seg selv. Om Norges sentralbank trykker 100 000 trillioner og deretter graver dem ned så skaper de ingen inflasjon. Og når folk blir engstelige for fremtiden så hamstrer de og graver ned verdiene. Lite har endret seg sånn sett de siste 2000 år. Vi snakker altså om noe langt verre og langt mer depressivt, nemlig om en langvarig hyperdeflasjon skapt av totalitære statsledere som aldri ser seg berga.
Redigert 30.05.2020 kl 11:28 Du må logge inn for å svare
Fjordgubben
30.05.2020 kl 11:34 427

Et meget godt innlegg 777.
Slettet bruker
30.05.2020 kl 11:34 427

Og derfor er den eneste løsningen, hvis man ønsker å unngå dette, å stemme frem politiske partier som ønsker å redusere størrelsen på statsmakten og dermed sin egen makt, og dem er det jo ikke akkurat så mange av....

Og uansett er det nesten umulig å få en befolkning som i hovedsak er parasitter, til å stemme vekk sine egne goder. Her er det én for én, og alle hver for seg som gjelder.

Kursen (og toppen) er altså satt, nå er det bare nedtur igjen foran oss.
Slettet bruker
30.05.2020 kl 11:43 415

Takk for det, Fjordgubben.

Det har sikkert vært mange tiltak historisk sett som på en måte har markert toppen for Norges økonomi, men i vår levetid ble det slått inn en kraftig spiker i kista da staten i 2005 doblet skatten over natten for norsk næringsliv, med innføringen av dobbeltbeskatningen (utbytteskatten). Det var virkelig destruktivt for den norske verdiskapningen, og sosialiseringsprosessen tok noen syvmilssteg der. Utflaggingen av produksjon og kapital skjøt virkelig fart derfra, det samme gjorde veksten i verdikonsumerende sektor (for å pynte på ledighetstallene).
Slettet bruker
30.05.2020 kl 11:45 412

den eneste løsningen er for de produktive å flykte fra molboland så kan div. parasitter av ulike slag ta kverken på vertsdyret når det ikke lenger finnes produktive til fø vertsdyret med næring hehe

igår var det snakl fra luxuxparasittene om å redusere formueskatten ikke om å fjerne hele dritten som intet er annet enn ran

https://e24.no/naeringsliv/i/MRKrRo/regjeringen-vil-kutte-formuesskatten-med-13-mrd

ingen håp for moboland bare å stikke asap når man har mulighet før mafiastaten raner alt du eier!
Slettet bruker
30.05.2020 kl 12:06 405

I 2010 var jeg på nippet til å selge alt her for å reise over dammen og kjøpe opp leiligheter på brannsalg der borte. Det ble ikke noe av, og det tapte jeg mest sannsynlig veldig mye på hvis man tar prisutviklingen og valutakursutviklingen i betraktning.

Det som holder meg igjen nå utover familie og venner er denne usynlige muren som gjerne omkranser alle sosialistregimer, bestående av en ekstremt ugunstig valutakurs og et kemnerkontor som jobber aktivt for å motarbeide den slags fluktforsøk.

«Løsningen» fra 2005 benyttes fremdeles i dag av de aller fleste som har spart seg opp noen kroner, og ennå ikke fått rotet seg til å skatteflykte, det går i å sylte ned verdiene i holdningselskap og eiendom. Det er jo en form for å grave dem ned det også, og sørger aktivt for at de ikke benyttes til noe som kunne risikere å skape nye arbeidsplasser og verdier.
Redigert 30.05.2020 kl 12:07 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
30.05.2020 kl 12:32 395

ja corona har blitt en jallavaluta av den verste sort. de fleste vil ikke holde corona i sin portefølje med udugelige luxuxparasitter som sakte men sikkert styrer skipet ut mot stupet

du kan vel være i molboland i 3mnd uten at kemnern begynner å stikke sugerør i din honningkrukke :-)

mange rikinger som har stukket av i det siste pga masse skatter og avgifter

problemet er at luxuxparasittene garantert kommer til å tilrane seg verdier gjennom økt eiendomskatt. akkurat som de nylig prøvde å jage ut den lønnsomme oppdrettsnæringen. snart skal vel den næringen oxo ut av molboland