Svensk økonomi, nok en gang!

polemiker
SWE 03.09.2018 kl 15:58 1115

Først nå begynner svenske forskere og professorer å bli enig med meg. Jeg har skrevet om dette gjentatte ganger opp igjennom tiden.

Resett har en artikkel i dag hvor de siterer John Hassler, professor i internasjonal økonomi ved Stockholms universitet. Sverige har allerede den laveste veksten i BNP per capita i hele EU. Lavere enn Hellas, Italia og Portugal. Stupide svenske politikere kaster rundt seg med superlativer om hvor "bunnsolid" den svenske økonomien er.

Min spådom er vel anda dystrere enn Hassler, da situasjonen kommer til å bli værre, mye værre! Rett etter valget vil svenskene få seg den første kalddusjen. Da klarer de ikke å holde dette skjult lengere. 2018 vil bli det siste året hvor de har noen vekst i BNP per innbygger på svært mange år. Det kommer til å bli greske tilstander i vårt (molbo)naboland.

Nytter lite om Moderaterna og SD tar over, de enorme forpliktelsene som sosialistene har påført landet klarer ingen å komme seg unna. "Arbeid for alle", frister sossarne med, men de kan heller ikke trylle. Arbeidsledigheten vil stige kraftig i årene som kommer og vil starte for alvor i høst. Gradevis vil alle de som kom inn i 2015 og senere få svensk statsborgerskap og dermed dukke opp i statistikkene. Disse vil da også måtte regnes med som innbyggere og følgelig enda lave BNP tall.

Slettet bruker
03.09.2018 kl 16:06 1111

Hvis de ansetter flere i flyktningeindustrien vil det bidra til høyere BNP vekst.

Evt. kan de gjøre som Norge og opprette masse tullestillinger til flyktningene i offentlig sektor.

Det beste er vel å gjøre begge deler. Da blir det fart i BNPn.
Redigert 03.09.2018 kl 16:08 Du må logge inn for å svare
Oskar2
03.09.2018 kl 16:33 1097

Verktøyet Svenskene benytter er å trykke/selge statsveksler for å etterfylle "kassan, derfor svekkes den Svenske kronen etter enn tid, her i Norge henter vi penger fra handlingsregelen for å dekke inn underskuddet, Propagandaen om at Landene går så det suser spriker som vi kan se om ikke produktiviteten forbedres og sysselsetting økes og utgifter senkes, kjøpekraften holder hjulet rullende med lave renter og stor lånevilje.

Får håpe det går bra for SD som leser realismen, Svenskene har behov for en vekker!
Slettet bruker
03.09.2018 kl 17:58 1078

Risk manager Bekte fortalte jo at alt var rosenrødt.
SCK
03.09.2018 kl 18:09 1073

Sakset fra Aftenposten:

"Større BNP er ikke alltid et godt tegn
Når man mangler tall på hvor mange som sannsynligvis kommer til å være i arbeid etter så og så lang tid i landet, blir det umulig å regne på hva slags skatteinntekter staten kommer til å ha til rådighet. Det blir ren gjettekonkurranse.

Dermed ble det fritt frem for «eksperter» å hevde at innvandringen var lønnsom. Årsaken ekspertene viste til, var keynesianisme: Statlige overføringer i form av trygd, integreringstiltak, flere ansettelser i Integrasjonsverket og så videre – kort sagt en ekspansiv finanspolitikk: staten bruker mer penger enn den ellers ville gjort – fører til et større brutto nasjonalprodukt.

Men å slutte derfra til at innvandring er lønnsomt, er naturligvis galt. Finansieringen må komme fra et sted. Dersom de nye innbyggerne arbeider mindre og går mer på trygd enn de andre innbyggerne, så taper staten på de nye innbyggerne. At nyankomne flyktninger arbeider mindre enn Medelsvensson i høyteknologiske Sverige, burde ikke overraske noen. Men det var ikke lov å si. Det var rasisme."

---

Det opplyses at i inneværende år brukes det i Sverige 50 milliarder på innvandring og integrering.

Det er jo enda verre enn i Norge.

Det slås fast at (asyl)innvandringen heller ikke til Sverige er lønnsom.
Som om man ikke visste...

All den dritten og ergrelsene innvandringen fører med seg føres det ikke regnskap over - folk vil helst flytte vekk. Nå installeres innvandrere/asylanter i hver bidige by og bygd over hele Norge. Ingen skal slippe unna.

Hvorfor ikke samle de på ett sted?

Redigert 03.09.2018 kl 18:27 Du må logge inn for å svare
polemiker
03.09.2018 kl 19:19 1056

Muslimene vil sakte men sikker klatte seg sammen uansett hvor mye man prøver å spre dem utover. De vil danne nye moskeer og kulturforeninger i alle byer i landet. Dette vil naturligvis være hovedårsaken til den manglende integrering i årene fremover, men ingen vil snakke om dette. Tvert i mot tror politikerne dette er bra for integrering.

Voksne og barn rotter seg sammen og barna leker med avkommet til andre landsmenn hvor de snakker morsmålet. Moskeene hjernvasker dem i koranskoler og i andre arrangement. Barna omgås mindre og mindre med nordmenn og mange snakker nesten ikke norsk når de begynner på skolen.

Utgiftene til flyktningene på 50 milliarder, noe som i seg selv er en voldsom sum, men trolig alt for optimistisk. Bare de titusenvis av "mindrårige" som bor i HVB -hem koster vel mer enn dette. Så kommer trygder, mer politi, ekstra lærere osv. på toppen av det.

SCK
03.09.2018 kl 19:34 1050

50 milliarder holder nok ikke, den virkelige utgift vil for all fremtid holdes skjult for folket. SSB klarte for sin del det kunstykke å kalle regnskapet for tolkningsregnskap.

I Norge er 9 % av somaliske kvinner i arbeid, det er ikke så rare greiene ved somaliske menn heller, selv etter et laaangt liv i Norge ( på NAV) - disse koster.

Jeg kan ikke forstå hvorfor noen av asylinvandrerne/flyktningene/velferdsmigrantene skal integreres. Nå kan syrerne dra hjem og bygge landet, det meste av Syria er frigitt. Likeså - det meste av Somalia er trygt. Og har vært det lenge..
Send de hjem. Hele bunten.
Redigert 03.09.2018 kl 19:35 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
04.09.2018 kl 08:40 1009

Det som er fint med BNP er at alle utgiftene regnes som inntekter. Selv en voldtekt bidrar jo til økt BNP, da det fører til behov for medisinsk hjelp, politi, og psykiatri. Blir gjerningsmannen tatt trengs det forsvarsadvokat, aktor, og dommere. Blir han dømt trengs det fengselsbetjenter, lokaler, mm. Er man riktig heldig trenger voldtektsmannen også oppfølgning av eksperter. Og hadde han utenlandsk statsborgerskap, kan han nå få opphold og dermed rett til både bolig og trygd etter endt soning, som også vil øke BNP.

Dette er altså sånn de rådene «ekspertene» beregner ting i makroøkonomisk perspektiv. De samme «ekspertene» vil hevde at vindusknusing skaper økonomisk vekst, de ser altså på krig, drap, og destruksjon som verdiskapende.

Så sinnsyk har verden faktisk blitt.

Tenk om vi kunne gjort det samme med husholdningsbudsjettet vårt, hadde ikke det vært fint?
Slettet bruker
04.09.2018 kl 09:15 1001

Og selv om denne makroøkonomiske lære praktiseres, og det offentlige sløseriet har gått over alle støvleskafter, kvantitative lettelser og manipulert historisk lavt rentenivå har pågått i ti år, både privat og offentlig gjeld øker ustanselig og alltid er på ATH, så klarer de IKKE å få BNP veksten tilbake til historisk normalnivå.

Omløpshastigheten på pengene er på historisk lavt nivå, og folk har ikke mer penger å bruke. Med en totalbeskatning som nærmer seg 100%, fortærer staten tilnærmet all kapital. Det som samtidig fortæres er skaperlysten, optimismen, fremtidstroen, og verdiskapningen.

Vesten har ikke et gjennomtenkt og godt utarbeidet pengesystem/gjeldssystem. Vi har levningene fra en svunnen tid hvor penger bestod av edle metaller som måtte finnes og graves opp av bakken. Fra en tid hvor penger var en begrenset ressurs. Dette systemet er lappet og fikset litt på ved behov, altså når krisene ble store nok, siste gangen i 1971, men det er aldri reformert for å tilpasses en situasjon hvor penger plutselig består av tall på en skjerm, og dermed ikke lenger er en begrenset ressurs, men en ubegrenset ressurs.

Da penger besto av edle metaller måtte staten ved behov låne mynter i markedet, de hadde ikke noe valg. Og staten måtte skatte befolkningen for å drifte statsapparatet. Men hvorfor er ikke dette systemet reformert?

Hvorfor har vi fremdeles statsgjeld når pengene kan skapes med et tastetrykk?

Hvorfor har vi fremdeles skatt?

Uten statsgjeld og skatt ville den historiske kampen mellom staten og folket kunne avsluttes for godt, all overvåkningen, kontrollorganene, straffene og de statlige overgrepene kunne avsluttes for godt, så hvorfor spør ingen etter reform?

Er det kun på pur faen?

Styres vi av psykopater som elsker makten systemet gir dem, eller styres vi av imbesiler som ikke vet bedre?

Hvorfor kan vi aldri lære av historien, så vi slipper å gjenta våre forfedres feil?
Redigert 04.09.2018 kl 09:23 Du må logge inn for å svare
ladaen7,30
04.09.2018 kl 14:40 962

Ja huff, få inn Mona Salin igjen....
polemiker
05.09.2018 kl 14:53 907

Glimrende beskrevet av 777 angående BNP (08:40), hvorfor kan ikke sosialister og journalister snart begripe dette?

Den svenske regjeringen bruker penger som fulle sjøfolk og har nå stilletiende besluttet å inngå en bindende avtale om å finansiere terroren i Gaza med 2 milliarder de neste 4 årene. Det var nok viktig for dem å få dette igjennom nå rett før valget, da det ikke er sikkert de får muligheten etter. Det er vanskelig å finne noen nyhetsoppslag om dette, men her er en twittermelding om saken (se kommentarene under :-) )
https://twitter.com/SwedeninJERU/status/1034324494536585216

Samtidig har USA kuttet ALL støtte til UNRWA, dvs. omtrent det samme som Sverige nå bidrar med. Svensk BNP økte jaggu med 2 mrd. til nå, så dette går nok fint.
https://www.washingtonpost.com/world/middle_east/us-aid-cuts-wont-end-the-right-of-return-palestinians-say/2018/08/31/8e3f25b4-ad0c-11e8-8a0c-70b618c98d3c_story.html?noredirect=on&utm_term=.d439048d244a

https://www.skrivunder.com/upprop_for_att_avbryta_sveriges_stod_till_den_antisemitiska_undervisningen_i_unrwas_skolor