OSEBX - Starter fallet etter feriepenger er kjørt inn i børsen?

Slettet bruker
OSEBX 02.06.2020 kl 14:59 2356

Fundamentene ser helt for jævli ut i hele verden nå, samtidig er børser priset høyere enn dot.com boblen i 2000. Det er trykket opp så mye penger, at spørsmål om penger blir verdiløse er debattert. Bitcoin blir sett på som en sikker investering. Gjelden land tar opp nå er enorm, og rentene skyves til 0 og minus for å prøve å holde økonomiene i gang. USA har ca 40 millioner arbeidsledige, mange av dem sliter med å få nok penger til mat. Våpensalget i USA går opp fordi folk er redde.

Er ikke dette oppskriften til en ny depresjon? Klarer verden å slippe unna en høy inflasjon?

Nå stopper redningspakker snart opp. Venter de proffe aktørene på at alle amatørene skal få inn de siste pengene sine i børsen, før børsen blir priset på fundamenter igjen?
Redigert 19.01.2021 kl 20:09 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
02.06.2020 kl 15:33 2312

Er du solbrent?
tuja
02.06.2020 kl 18:48 2145

https://www.borsen.no/nyheter/arets-verste-konkurs-uke/72524900

Dette er årets verste uke i skifteretten, oppsummerer partner Christian Aandalen i inkassoselskapet Fair.

I løpet av de fem siste arbeidsdagene i mai gikk 107 norske selskaper konkurs.

- Det er en økning på 78 prosent fra samme uke i fjor. Vi frykter dette er starten på en konkursbølge som har latt vente på seg fordi Skatteetaten har holdt igjen på konkursbegjæringer, sier Aandalen til Børsen.
Spår bølge

Etter en pause som følge av coronakrisa, har Skatteetaten nå begynt å sende insolvente selskaper til skifteretten, påpeker konkurseksperten.

Byggmakker-topp slår kraftig alarm

- Vi forventer en ketchupeffekt de neste ukene fordi mange konkurser har hopet seg opp som følge av skattemyndighetenes coronapause, sier Aandalen.

Fire av ti konkurser i mai kom i løpet av månedens siste uke. Framover kan det bli mye verre.

Domstoladministrasjonen har beregnet at det vil komme 6000 flere konkurssaker til domstolene framover som følge av de negative effektene av coronaviruset på norsk økonomi, skriver Dagbladet tirsdag.

Spår 6000 corona-konkurser

Det antas en vekst av saker seint høsten 2020 og utover i 2021, skriver Domstoladministrasjonen i et brev med kommentarer revidert nasjonalbudsjett.
Trippel smell

Fair-partner Christian Aandalen påpeker at kontantbeholdningen til mange norske virksomheter vil bli satt på en hard prøve midt i juni. Da forfaller tre store innbetalinger med få dagers mellomrom:

Frykter brutal smell for Norge i juni

- To innbetalinger av moms, en utsatt og en ordinær, samt utbetalinger av feriepenger for 2019. I sum innebærer dette et massivt press på likviditetssituasjonen for norske selskaper som allerede er i en vanskelig situasjon, sier Aandalen til Børsen.

Feriepengene kan ryke: ­- En akutt krise

NHOs medlemsundersøkelse fra midten av april avdekket at hver fjerde bedrift vurderte at de enten ikke ville ha penger eller de tvilte på om de ville ha mulighet til å betale ut feriepenger.
Flere mister jobben

Bakgrunnstallene for konkursstatistikken viser et bekymringsfullt bilde, ifølge Fair Group.

- En ny og urovekkende trend er at bedrifter som i normale tider har vært sunne, nå slås konkurs. For eksempel virksomheter med 50 ansatte som har gått med overskudd de siste ti åra. Konkursene blir mer alvorlige og de omfatter flere ansatte, sier Aandalen.

Slår alarm om krisepakkene

De siste fem ukene har tre ganger så mange arbeidstakere mistet jobben sammenliknet med tilsvarende periode for et år siden, ifølge Per Fjærestad, som er sjef i kredittopplysningsselskapet Creditsafe Norway.

- Når vi ser på samfunnskonsekvensene av konkurser, kan vi ikke utelukkende se på antall foretak. Vi må også ta med hvor mange som blir direkte eller indirekte berørt, påpeker han.
Skatteetaten: - Fleksible

Cecilie Solum er divisjonsdirektør for innkreving i Skatteetaten. Hun forteller at nye konkursbegjæringer ble lagt på is 13. mars. I tillegg ble mange av de allerede innsendte begjæringene trukket tilbake.

Det verste ligger trolig foran oss

Fortsatt er det tilbakeholdenhet som gjelder, framholder hun.

- Vi prioriterer å behandle søknader om betalingsutsettelse fra dem som nå er kommet i en vanskelig likviditetsmessig situasjon. Vi er opptatt av å ha dialog med foretak som er berørt av krisen, og kan være fleksible dersom man tar kontakt med ønske om å finne løsninger, sier hun.

- Det snakkes om ketchupeffekt. Hva er i vente, slik dere leser bildet?

- Det er for tidlig å si. Skatteetaten og skatteoppkreverne har startet opp med å se på de konkursbegjæringene som ble trukket i mars og saker som gjelder foretak som hadde utfordringer allerede før koronakrisen inntraff. Vi har foreløpig ikke startet opp med nye konkursbegjæringer. Gjennomgangen vil trolig føre til at vi begynner å sende noen nye begjæringer denne uka, sier Solum.
Slettet bruker
02.06.2020 kl 20:08 2059

Må få maten til å rekke lenge
Chris er ikke berettiget til å motta arbeidsledighetspenger, så nå må ekteparet klare seg på hennes dagpenger. Det utgjør ikke engang er halvparten av normallønnen hennes. Paret har flere barn, både sammen og hver for seg, og to av barna bor fortsatt hjemme.

Det lille de har spart opp av penger tar snart slutt.
---
Tidligere på dagen møter VG paret mens de venter i bilen i en lange kø på parkeringsplassen foran et kjøpesenter. Her foregår drive in-distribusjon av gratis matvarer i regi av en lokal matbank. I baksetet sitter deres fem år gamle sønn og datteren som er 17 år.

Her, som nesten tusen andre familier på denne dagen, får de tre store bokser med mat levert gratis rett inn i bakluken uten å måtte forlate bilen.

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/MRVQam/fikk-sparken-det-var-som-om-du-ble-truffet-av-et-tog
---

Siden koronakrisen rammet amerikansk økonomi som en slegge i slutten av mars har nå vel 40,6 millioner amerikanere søkt om dagpenger for første gang.

https://www.dn.no/utenriks/usa/jobbtall/koronaviruset/over-40-millioner-amerikanere-har-mistet-jobben-under-koronakrisen/2-1-816423
Slettet bruker
11.06.2020 kl 09:24 1753

Har alle satt inn feriepengene sine i børsen og giret opp maks? Eller blir det en liten tur til opp, før det store fallet begynner?
Slettet bruker
24.06.2020 kl 12:57 1549

Da ser det ut som skattepenger og feriepenger er hivd inn på børsen og nedturen kan begynne. Holder bunnen på 635?

«DNB Markets bekymrer seg over økt smitte i USA og Kina»

https://finansavisen.no/nyheter/bors/2020/06/24/7540881/dnb-markets-bekymrer-seg-over-okt-smitte-i-usa-og-kina
Slettet bruker
24.06.2020 kl 17:42 1447

Vel foreløpig er vi Bull dessverre. For se om dette endrer seg imorgen. Ingen panikk helt ennå
Slettet bruker
24.06.2020 kl 23:35 1274

Det er veldig bra, noen ekstra skatt og/eller feriepenger fra andre investorer er alltid velkommen inn på kontoen min ;)