Monobank


Er det noen av dere som kan anbefale Monobank ? evt har en formening til hva denne er verd ?


Kommer en emisjon før jul tenker jeg, og da sikkert på en lavere kurs enn i dag hvis de skal klare å få den fulltegnet. Selskapet trenger penger for å vokse og ledelsen er ikke spesielt flinke med og holde kostnadene nede, noe som er alfa omega i denne bransjen der stort sett de fleste tjener penger
johnj
04.09.2018 kl 19:55 3610

ok takker takker,
med andre ord en aksje å holde seg litt unna inntill dess?

Om jeg kan anbefale Monobank? Svaret er et veldig høyt JA!

Hvis man tar utgangspunkt i gårsdagens sluttkurs på 2,7 så er MCAP til selskapet på 673 mill. Resultat etter skatt i 2018 kommer til ende på i overkant av 50 mill, mens for 2019 forventer vi rundt 120 mill (mitt nøkterne anslag, basert på utvikling i sammenlignbare aktører). Dvs at du kan kjøpe akjser på forward P/E på 5,6. Og dette for et selskap som akkurat har startet, og som enda ikke har fått volumeffekter av satsingen sin.

Jeg er trygg på at ledelsen, som selv har fullt opp av aksjer, ikke vil kjøre noen voldsom emisjon som vanner ut aksjonærene. De vet hva de driver med.
johnj
05.09.2018 kl 10:56 3393

takker for svar Andrisant

ps! vet du hvodan overskuddet er fordelt mellom Norge og Finland i % ?
Grunnen til at jeg spør er rett og slett at jeg ønsker å investere i et norsk forbruks selskap som har mest mulig av sin inntjening UTENFOR norges grenser. jeg mener altså at markedet her hjemme er litt mettet/blir regulert i dissfavør selskapene

any clue ?

Den største delen av inntektene kommer fra Norge, siden de fortsatt har mest utlån her. Men dette vil nok endre seg over tid når de går inn i flere land.

Når det gjelder Monobank så vil jeg også advare om at det er lite omsetning i aksjen, fordi forbruksbankaksjene er så upopulære for tiden. Men dette er jo grunnen til at man får disse så latterlig billig nå. Så man må ha tålmodighet til å sitte med disse aksjene en god stund. Kursene vil mangedoble seg, det er bare spørsmål om tid. Bransjen blir jo regulert, men underliggende så er det jo det norske folk som har svært stort behov for slik type finansiering. Man kan ikke regulere seg bort fra dette behovet....
olemt
05.09.2018 kl 13:54 3307

Høringsutkast til ny forskrift ble sendt ut for noen dager siden. Bransjen er positive til å gjøre om retningslinjene til forskrift. Om du leser retningslinjene som foreligger allerede så er det nok stort sett det samme som vil komme i forskrift til slutt. Derfor er det lite usikkerhet rundt potensiell regulering av forbrukslånsbankene. Jeg tror bankene vil åpne opp for flere produkter, og i så måte skiller mono seg litt positivt ut med sin kredittkort-satsning og med gode mobil-løsninger. De er også med i fintech konsortiumet Finance Innovation sammen med mange banker og fintech-selskaper. Her er det ikke mange forbrukslåns-aktører med. Er vel ingen andre enda.

Jeg tror det er mulig emisjon som holder Mono tilbake. Kapitaldekning for veksten må sikres, og det kommer utgifter til etablering i Sverige i Q1.
johnj
05.09.2018 kl 17:22 3234

takker for gode svar alle sammen,
Dette høres jo ut som en godt case, MEN at timingen for kjøp kan gjøres bedre ? altså avvente litt utover høsten?

En strategi kan være å kjøpe litt nå og ha cash i bakhånd til eventuelt videre fall. Styreformannen kjøpte for 8 mnd siden til kurs over 4. Kursen kan fort stige på nyhet om vellykket Widerøe-lansering, eller kort samarbeid med stor tradisjonell bank. Monobank er absolutt et spennende case.
May-Liss
05.09.2018 kl 21:04 3134

Monobank justerer ned innskuddsrenten med følgende begrunnelse;
"Justering av renten kommer som et resultat etter vurdering av bankens kapitalbehov, konkurransesituasjonen på innskuddsrente, og markedet generelt."

Jeg ville ikke ventet for mye med å kjøpe. Du kan enten kjøpe billig nå som "ingen" vil ha aksjen, eller du kan kjøpe dyrt senere når alle vil ha aksjen. Men lurt tips å kjøpe litt og litt, da kan du snitte deg ned hvis den skulle falle ytterligere...

2,65 i dag. Hadde aldri trodd at den skulle så langt ned. Kjøp og legg i kisten for de som har muligheten? Jeg solgte ut for en god stund siden pga jeg måtte vedr. andre prosjekter.

Da er Widerøe-kortet lansert. Spennende å se om det blir en suksess.
Proletar
27.09.2018 kl 14:34 2394

Omtrent identiske vilkår som SAS mastercard fra SEB, men med forbedringen at man har gratis kontantuttak inkludert vanlig kreditt.
Ikke like bra som de vesentlig dyrere kortene fra Amex og Mastercard Premium fra SEB så de verste bonusnerdene er ikke interessert i dette. Men disse betaler uansett alt ved forfall.

Kortet har i tillegg innebygget legehjelp på telefon:
https://monobank.no/kredittkort/tryg-legehjelp/

Det er jo verd årsgebyret i seg selv dersom du sparer 1 tur til fastlegen i løpet av året. 1 telefonsamtale i stede for å sitte å sitte en hel dag i kø for å få hostesaft / enkel sykemelding.

Det er stille i Monobank fjøset om dagen samtidig som kursen hamres sakte nedover?? Hva er det med Monobank som markedet ikke liker?
Luring91
10.10.2018 kl 10:06 1878

Monobank trukket fram som oppkjøpskandidat av ABG i dagens Finansavis:

OPPKJØPSKANDIDATENE: Meglerhuset ABG Sundal ­Collier spår en bølge av oppkjøp fremover,og har plukket de 24 heteste kandidatene i Norden. 11 av dem er norske. Særlig fremheves helse, IT og finans, men i Norge handler det også om industri, luftfart og offshore. – Vi har gått gjennom 360 selskaper som vi følger og hensyntatt visse forutsetninger som skal til for at det blir oppkjøp, sier analysesjef Christer Lindé i ABG Securities til Finansavisen. De heteste norske er Akastor, Aker Solutions, Axactor, B2 Holding, BergenBio, Monobank, Nordic Nanovector, Odfjell Drilling, Otello og Q-Free.
Harry38
10.10.2018 kl 10:40 1850

Det er en sørgelig utvikling dette her. Kursen har gått mer eller mindre kontinuerlig nedover siden januar i år. Avbrutt av en forholdsvis stabil periode har kursen falt og falt, og farten i fallet ser ut til å være enda større nå enn tidligere. Dette samtidig som børsen det. Og det er jo ingen ting som tyder på at ting snur heller. Fallet synes mer eller mindre kontinuerlig om vi måler kursutviklingen uke for uke. Driften går greit, men det er vanskelig å se at disse signalene ikke allerede er gitt gjennom planer og drift så langt i år.
Harry38
10.10.2018 kl 11:05 1820

Og der var vi godt ned på 2,40-tallet ja... Fritt fall i dag også :-(

Det er litt rart. I butikker er det sånn at jo billigere en vare er desto flere vil ha den... Men når det gjelder kjøp av Mono så virker som at jo lavere prisen blir, til færre vil ha aksjen.

Kjøp alt dere kan på dagens nivåer folkens, det vil være noe av det smarteste dere har gjort på lenge...
Harry38
10.10.2018 kl 11:24 1786

Forklar... Hva er det som tilsier at det er lurt å kjøpe nå, bortsett fra at det selvfølgelig vil være bedre å kjøpe nå enn på nærmere 4 kroner, slik jeg selv gjorde...

Hvis du ser på hvilke resultater KOMP greide å oppnå basert på det samme utlånet som MONO har nå, så sier det litt om potensialet for inntjening, selv gitt 0-vekst i fremtiden (som er usannsynlig).... Men mono må bevise så klart bevise at de kan klare å få opp inntektene uten å dra på seg like mye kostnader (som de har gjort så langt dessverre), men det tror jeg de vil vise oss at de klarer...
Funderer
10.10.2018 kl 12:34 1704

Merkelig at Mono faller nå , kun få dager til resultat . Pleier vanligvis stige når det nermer seg .