Covid-19 sesongen er en sosial katastrofe for mange mennesker!

Slettet bruker
MUMLE 06.06.2020 kl 08:05 322

Covid-19 sesongen er over slik det skjer med alle influensasesonger. Det ble ingen helse-katastrofe slik det ble skremt med på forhånd, men det har utviklet seg til en sosial katastrofe for mange mennesker. For regjeringer i mange land gjelder det nå å vise til at deres tiltak har vært korrekte, men det er ikke lett for det egentlig regnskapet kommer først gradvis seinere og vil ikke kunne legges frem i samlet form.
https://www.derimot.no/folkehelseinstituttet-husarresten-var-nytteslos/
Slettet bruker
06.06.2020 kl 08:05 319

Hvordan skal en kunne beregne tapet av menneskeliv gjennom selvmord eller depresjoner og for tidlig død som følge av opplevd tapt fremtid? Hvordan får en frem korrekte tall av tapte menneskeliv som følge av at helseressurser er blitt omdisponert slik at viktig diagnostisering og behandling er blitt forsinket og utsatt.

Og hvordan måle effekten av forstyrrelsene i gode sosial relasjoner gjennom tiltak som husarrest i enkelte land? Alle forstår at slike virkemidler betyr mye, men det er vanskelig om ikke umulig å måle effekten av dem.
Slettet bruker
06.06.2020 kl 08:06 316

Noen ting vet vi. Det er ført en massiv skremselskampanje gjennom alle store medier i ukesvis for få befolkningen føyelig. I Norge som i andre land. Det er fortsatt pinlig å se hvor primitiv den er. I Norge og i mediene meldes det fortsatt om antallet smittete og ikke antallet registrerte smittete.

For mange oppfattes dette som en nyanse, men det er det motsatte. Det er helt avgjørende for forståelse av virusets farlighet. Hvis antallet smittete er 1000 og antallet døde er 10 har viruset en dødelighet på 1 prosent. Men hvis antallet smittete er 100 000 er dødeligheten en hundredel av 1%, altså 0,01%. Vi vet ikke hvor mange som er smittet, hverken i Norge eller i andre land. Men vi vet at langt flere har vært smittet enn det som har vært registrert.
Slettet bruker
06.06.2020 kl 08:07 312

blokkeringa av helsevesenet på grunn av viruset vil ta flere liv enn epidemien.

Italia har vært fullstendig blokkert i tre måneder. Det har vært en stenging av samfunnet som man ikke en gang har sett i krigstid. For helsevesenet betyr det at millioner av behandlinger er uteblitt og italienske leger slår nå alarm: «Blokkeringa av helsevesenet på grunn av viruset vil ta flere liv enn epidemisen.» Dette skriver storavisa La Repubblica.

En halv million operasjoner er ikke utført
Blokkeringa har betydd at over 500.000 planlagte operasjoner ikke er utført, 12 millioner røntgenundersøkelser er ikke gjennomført. Pierluigi Marini, som er president for kirurgenes organisasjon i Italia, og sjeflege på Ospedale San Camillo i Roma, sier til avisa at lockdown har ført til at opp mot 600.000 operasjoner ikke er gjennomført, og blant dem minst 50.000 kreftoperasjoner.

I Italia er det 3 millioner pasienter som har behov for undersøkelser hos kardiolog, altså for hjerte- og karsjukdommer, og 12 millioner som har trengt røntgenundersøkelser. Alt dette er kansellert på grunn av lockdown.

https://steigan.no/2020/06/italia-blokkeringa-av-helsevesenet-pa-grunn-av-viruset-vil-ta-flere-liv-enn-epidemien/
Slettet bruker
06.06.2020 kl 08:09 307

Når mediene fortsatt driver med denne typen informasjonsformidling forteller det at det er en skremselskampanje som føres og ikke folkeopplysning.

Når en ikke klarer å formidle at gjennomsnittsalderen til døde av Covid-19 tilsvarer gjennomsnittlig levealder i befolkningen, dette fremgår av statistikk fra land etter land, da holdes vesentlig informasjon for forståelse tilbake. Hensikten kan ikke være noen annen en å få oppslutning til en ødeleggende økonomisk og sosial politikk.
Slettet bruker
06.06.2020 kl 08:09 307

Når det norske folkehelseinstituttet nå går ut og forteller at husarrest ikke har effekt da er dette et helsepolitisk signal om en mislykket politikk også i Norge. Land med slike tiltak har ikke lavere dødelighetstall enn i land som ikke har gjort slike tiltak. Her ser en bort fra at registreringen (diagnostiseringen) av Covid 19- dødsfall varierer ganske mye fra land til land.
Slettet bruker
06.06.2020 kl 08:10 300

Men samlet har altså ikke tiltakene hatt noen effekt. Det forteller i korthet om en mislykket nedstengningpolitikk. Hvor stor prisen som må betales i ettertid i form at døde, alvorlig syke, arbeidsledighet, konkurser og sosial elendighet gjenstår å se.
Slettet bruker
06.06.2020 kl 08:12 295

Allerede den 5. mai 2020 gjorde instituttet regjeringen oppmerksom på at dette kunne krenke grunnlovsfestede friheter.

Den 22. mai ble direktøren for Folkehelseinsituttet, Camille Stoltenberg, intervjuet i nasjonal radio. Stoltenberg er både lege og antropolog.

I intervjuet sa hun til Tormod Strand fra Norsk rikskringkasting at det var viktig, nå i etterid, å konkludere med at innestengning av befolkningen hadde vært nytteløs.

Dr. Camilla Stoltenberg er søster til NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg.
Slettet bruker
06.06.2020 kl 08:18 286

Hele pandemisaken er nå blitt politisk betent slik enhver med politisk gangsyn forstod med det samme. En kan ikke gjennomføre så drastiske tiltak som en rekke regjeringer har gjennomført uten at disse blir rettferdiggjort enten ved at dødstall blåses opp eller at, slik tilfellet er for Norge, en sier at tiltakene har gjort at tallene har forblitt lave.

Men det er vanskelig å sammenligne de ulike landene fordi der er store nasjonale forskjeller både i praksis, altså hvordan pasienter og dødsårsak registreres, og fordi tilstanden i helsevesenet og i folkehelsen er svært ulik.

Nå viser det seg at tallene i USA er kunstig oppblåste. Når en belønner med store beløp det å sette en slik diagnose, Covid-19, sier det seg selv at den lettere vil bli brukt selv om det ikke er den virkelige dødsårsaken. https://www.derimot.no/kunstig-oppblaste-covid-19-tall-fra-usa-sykehusene-far-13-000-for-en-slik-diagnose/
Slettet bruker
06.06.2020 kl 08:19 285

Vi vet fra andre land at de som dør med denne diagnosen i nesten alle andre tilfeller har minst en alvorlig underliggende sykdom. Men selv om Covid-19 diagnosen settes, fordi det er den som «knekker kamelens rygg», er den viktigste grunnen til dødsfallet at de som dør er betydelig svekket forut for Covid-19 av andre sykdommer.

Covid-19 er ikke farlig for friske eller unge mennesker. Det er helt utrolig at regjeringen ikke har gått ut med en så elementær melding, men har valgt å påføre store grupper helseangst og helt unødig sosial isolasjon gjennom skremsler og trusler.
Slettet bruker
06.06.2020 kl 08:24 277

I USA brukes corona-epidemien av demokratene i presidentvalget. Demokratenes plan er, i de statene hvor de har flertall, å holde statene stengt så lenge at ökonomien kollapser. Når ökonomien kollapser, gir de Trump skylden for kollapsen. Det gjenstår å se hvor stort utslag dette vil gi i presidentvalget til hösten. Og det virker ikke som om USA sin nåværende president er den som blåser opp frykten for Korona, og ønsker nedstenging og krisemaksimering. ( I motsetning til den tidligere presidenten med sine kumpaner, f.eks. ) Media? ( – og hvilke krefter har kontroll over media?)
Legemiddelindustrien? Bakenforliggende krefter som tjener på økonomisk og/eller politisk kaos?
Slettet bruker
06.06.2020 kl 08:39 270

En analyse av korona-data i Norge (oppdatert)
TM: Jeg fikk dette innlegget tilsendt av en leser. Forfatteren har doktorgrad i miljøtoksikologi, men foretrekker å være anonym. (Jeg har ikke spurt hvorfor, men mange av helseekspertene jeg har sitert i tidligere artikler har påpekt at den tilsynelatende faglige enigheten skyldes at mange kolleger velger å ikke si noe fordi de frykter stygge konsekvenser for karrieren.)

Artikkelen her om det statistiske grunnlaget er godt kildebelagt og gjennomtenkt. Skal man kritisere den, så gjør det på grunnlag av spesifikke feil i analysen.
https://midtifleisen.wordpress.com/2020/05/10/en-analyse-av-korona-data-i-norge/