Harald Stanghelle, fikk han endelig sparken i Aftenposten?

polemiker
MSM 05.09.2018 kl 00:55 870

Sosialisten Stanghelle klarte med sitt skarpe intellekt og gode formuleringsevner å infiltrere de borgerliges høyborg Aftenposten. Han kom fra stillingen som sjefsredaktør i Dagbladet for å bli politisk redaktør i Aftenposten. Det var naturligvis den beste posisjonen han kunne ha for å omvandle den tidlige ærverdige borgerlig avisen til en sosialistisk propagandamaskin og fake news media.

Nå er oppdraget fullført og avisens opplagstall og inntekter er i fallende trend. Nå er jo ikke 2018 tallene klare ennå selvsagt, men tipper de blir svært så depressive. Dette er året hvor avisen virkelig har avslørt seg selv og folk sier opp sine abonnement i hopetall. Antall kommunister og sosialister som tegner støtte abonnement kan ikke på noen oppveie flukten. Svikten i annonseinntekter vil også bli brutal. De har allerede kvittet seg med over halvparten av ansatte de siste 5 år, men mange til vil måtte gå til neste år.



atnorhe
05.09.2018 kl 10:24 836

Mener du "får han endelig sparken"?, eller har har han fått sparke uten at jeg har klart å fått det med meg?
polemiker
05.09.2018 kl 11:32 824

Offisielt heter det seg at han slutter frivillig, men spørsmålet er om han egentlig gjør det. Svaret får vi vel når hans etterfølger blir ansatt. Blir det en tidligere marxist-leninist var det kanskje riktig, men om de nå prøver å finne en som har mer tilhørighet på høyresiden har ledelsen skjønt hva som er skjedd og tatt grep.

Jeg tror vel uansett at det er for sent og at folk har vendt dem ryggen for godt. I dag har de bare 2 hovedoppslag med Trump dissing og hat. De siterer fra AP som igjen siterer fra Washington Post som igjen siterer fra en ny bok som er kommet ut av Bob Woodward. Der fremkommer det at Mattis skal ha uttalt at Trump har "kunnskap som et barn", stabssjef Kelly at "Trump har gått av hengslene og er en idiot" osv.

Aftenposten påstår de har journalister ansatt, men ingen av dem later til å ha fått med seg at både TWH, Trump og de som angivelig skal ha sagt dette benekter alt og sier rett ut at dette er oppspinn og bullshit. Aftenposten skriver at de så langt ikke har kommet med noen kommentar.... de vil heller la det henge litt i luften, så kommer de heller med en liten notis om stund når flest mulig har lest artikkelen.

For de om har abonnement kan de sikkert kose seg med en artikkel som er frontet med et lite flatterende bilde av Donald Trump.
https://www.aftenposten.no/amagasinet/i/6nAE5r/Har-noen-brukt-sugeror-og-sugd-ut-hjernen-din

Slettet bruker
05.09.2018 kl 13:37 810

Da "Morgenposten", også kalt Sværta, ble kjøpt av en bergenser, og måtte nedlegge, gjensto bare "Aftenposten" som relativt pålitelig nyhetskilde, dog plantet godt i det politiske høyremiljøet. "Dagbladet" inneholdt kulturelle tilbøyeligheter og høy humorfaktor, men ikke med stort bedre påliteligheter enn "Tidens Tegn", dvs. "VG", også kalt Vimsegutta. Vi hadde "Arbeiderbladet" med sine flammende appeller, og, stakkars, "Friheten" som hadde glemt å sette en stor "U" først (Var denne "blekka" bare en forlengelse av krigstidens "Fritt Folk"?) Slik gikk nå årene. Inntil man måtte forklare hvorfor øyebrynene stadig måtte heves. Hva hadde skjedd? Jo, "Aftenposten" hadde ansatt en ny redaktør, en APK-ML-er som sågar hadde neiet dypt for Pol-Pot. Hva som skyldtes dette spagatfallet er meg ikke kjent, men har det noe med pressestøtte å gjøre? Hun sørget selvfølgelig for at de gamle og hederlige, kunnskapsrike, journalistene fant miljøet utrivelig, - og sluttet. Dermed lå plassene åpne for journalister fra Hilde Haugsgjerds eget miljø. Og forfallet! Sic transit gloria mundi!
The Godfather
05.09.2018 kl 14:02 803

I 1967 kjøpte industrilederen Sverre Munck Morgenposten. Avisen hadde da i flere år slitt med økonomiske problemer. Munck kjøpte Morgenposten for å få sine særegne og konservative meninger på trykk.

Dette førte til konflikt med avisens daværende sjefsredaktør, Per Voksø, som resulterte i at Voksø forlot sin stilling. Morgenpostens opplag var stadig synkende utover i 1960-årene og avisens økonomi ble stadig dårligere, og i 1971 ble avisen nedlagt. Selve driftsselskapet A/S Morgenposten eksisterte frem til 1980.
polemiker
05.09.2018 kl 14:13 798

Og ganske riktig, nå har Aftenposten stille og rolig endret hele artikkelen til også å inneholde kommentarer fra Trump, TWH og de angivelige kildene. Tidligere påstander er rett og slett bare slettet.
https://www.aftenposten.no/verden/i/7lOKX4/Woodward-beskriver-kaos-i-Det-hvite-hus

"Mens Mattis ifølge Washington Post avviser boken som «fiksjon», sier pressesekretær, Sarah Huckabee Sanders at dette ikke er mer enn fabrikerte historier, mange av dem fra misfornøyde eks-ansatte i Trump-administrasjonen."

Forfatteren av denne boken er som nevnt Bob Woodward, han og Carl Bernstein rullet opp Watergate skandalen i 1972 da de var ansatt i Washington Post. De fikk vel også Pulitzer prisen for dette arbeidet. Nå har de i løpet av kort tid driti seg ut og gjort seg til latter begge to.

Bernstein var jo den som frontet denne fake news saken CNN slo stort opp for noen uker siden hvor de påstod at Cohen kunne bevise at Trump visste om dette møtet i Trump Tower med en russisk advokat på forhånd. Kilden var Cohens advokat, en lang og tro venn og medarbeider til the Clintons mafiaen. Han fikk imidlertid kalde føtter og innrømet at det muligens kunne være oppspinn og opplyste samtidig at det var HAN som var kilden til CNN.

Da CNN kom med historien fortalte de også at de hadde forsøkt å få en kommentar fra Cohens advokat, men at han hadde nektet! Blank løgn altså, siden han var kilden deres. Nå nekter de å trekke tilbake historien og påstår at de har andre kilder til historien. De blir naturligvis slaktet av øvrig presse og journalister.

Woodward vil nok tjene en shitload av penger på denne boken, men hans navn og rennomé vil for alltid være dratt ned i søla og avslørt som en politisk aktivist og løgner.
Redigert 05.09.2018 kl 14:15 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
05.09.2018 kl 20:27 755

Polemiker .


Problemet til DJT og resten av staben er at Woodward sitter på timevis med lydopptak som dokumementasjon til boken ....

DJT har IKKE kalt boken for fake news men allt mulig annet .
Er ikke det litt rart egentlig ??? Man kan trygt si at det brenner på dass i TWH for tiden !
Redigert 05.09.2018 kl 20:53 Du må logge inn for å svare
Wish
05.09.2018 kl 20:58 748

Jeg leser sjelden Aftenposten og er ikke akkurat imponert når jeg gjør det.
Stanghelle ser jeg ikke på som spesielt venstrevridd sammenlignet med de andre som jobber i media.
Jeg leste et sted at han ikke har noen formell utdannelse,så fyren har jobbet seg opp på sunt folkevett.
Det blir spennende å se hva han vil finne på fremover.
polemiker
05.09.2018 kl 21:06 744

pfsp,
Blir vel litt feil å kalle en bokutgivelse for "news" eller "fake news", så derfor kaller han vel det heller for rent oppspinn og fantasi.

Det lydopptaket han har sluppet så langt er vel en snutt med Trump, hvor han allerede da skjønte at dette var et makkverk av en bok. Men vi får vel se da etterhvert, om det kommer noen bevis på dette.
Slettet bruker
05.09.2018 kl 21:12 741

Sluttet å lese noe som helst fra Aftenposten for om lag tre år siden. Avisen var da så impregnert med sosialistisk tankegods - så lite objektiv og lite nøytral at det ble og blir satt strek over den
Slettet bruker
05.09.2018 kl 21:17 737

Det at DJT og J Mattis nå plutselig sier at dette er ett makkverk i bestefall uklokt , spesillet når det VET at Woodword kan dokumenter det han har skrevet . Du kan være helt sikket på at her vil det dryppe lydopptak helt fram til nov 6 . Dette blir ikke denne administrasjonen best tid for å si det forsiktig.