Hydrokarboner: Døren forblir åpen for boring i vassdrag

Yzf R1
05.09.2018 kl 22:19 764


Hydrokarboner: Døren forblir åpen for boring i vassdrag
[Home] [Selskapet] [Environment]
Foto: Olivier Zuida Arkiv Le Devoir Quebec planlegger fortsatt et unntaksmål for å beholde retten til å autorisere olje- og gassboring i vassdrag.
Alexander Shields
2:13 pm
miljø
I motsetning til hva minister Pierre Moreau gjentatte ganger har hevdet , har Couillard-regjeringen ikke helt lukket døren på olje- og gassboring i vannveier, sa Le Devoir . Quebec gir fortsatt et "unntak" tiltak for å beholde retten til å godkjenne dem.


Regjeringen publiserte onsdag i Offisiell Gazette den endelige versjonen av forskriften om "Utforsking, produksjon og lagring av karbonhydrater i vannet". Det bør tre i kraft innen 15 dager, avhengig av hva du leser.

Det viser at departementet for energi og naturressurser (MERN) har endret forskriften i forhold til versjonen som ble publisert 20. juni sist. Den sier nå er at: "ministeren kan gi tillatelse eller godkjenning av vannbaserte aktiviteter dersom rettighetshaver viser ham at de planlagte aktivitetene ikke kompromittere integriteten og bevaring av vannmiljøet. "

"På anmodning fra statsråden, rygger innehaveren dette opp ved å sende en teknisk og miljøstudie undertegnet av en ingeniør av et uavhengig teknisk konsulentfirma for alle selskapene i holderen," sa departementet, før detaljering reglene som må respekteres for olje- og gassaktiviteter som ville være tillatt i vannmiljøet.

"Unntak"

I konkrete tilfeller lukker MERN ikke helt døren til noe boring i innsjøer og elver. Før offentliggjøring av forskriften på onsdag, hadde departementet allerede ved Devoir 20. august bekreftet at det fortsatt var et "unntak" for å godkjenne slike aktiviteter.

"Det er et unntak i loven som er merket: demonstrasjonen må gjøres at de planlagte aktivitetene ikke kommer i fare for integriteten og bevaringen av vannmiljøet. Denne demonstrasjonen må gjøres ved å sende til ministeren en teknisk miljøstudie signert av en ingeniør fra et rådgivende ingeniørfirma uavhengig av alle de etablerte selskapene, svaret MERN.

Avdelingen foreslo også at et selskap som ønsker å utføre forskning eller utvinning av hydrokarboner, vil være underlagt Miljøverndepartementets krav, "mens det er sosialt akseptabelt".

Den uttalelse den 17. august av regjeringen ennå Couillard hadde en tittel som uttalte at: "Quebec sa nei til vannmiljø i hydrokarboner" "Etter Quebec, er det nå forbudt å utføre en geofysisk undersøkelse eller geokjemiske, bore et stratigrafisk kartlegging og brønner og frakturering av en brønn i vann eller i en kilometer fra et vannmiljø "Les i denne uttalelsen publisert fredag ​​ettermiddag.

I teorien, dette var et vendepunkt i regjeringens posisjon, som hadde bestemt seg for å åpne vassdrag prosjekter av olje og gass fra den første versjonen av utkast til forskrift av hydrokarboner lov, publisert i september 2017.

På tidspunktet for utstedelsen av 17. august den 17. august ble det regnet med at noen få dager før valget ble kalt, hadde regjeringen nektet å frigjøre de endelige bestemmelsene i petroleumsressursloven. "Reglene vil bli publisert i Gazette officielle du Québec i de kommende ukene. Publiseringsdatoen er ennå ikke kjent, men publikasjonstiden er vanligvis to til tre uker, "hadde da svart på Duty the MERN.

Ta kontakt med kart over letestillatelser som gjelder i Quebec .
Detaljert regler

Forordningen om vannaktiviteter publisert i onsdag, som er 65 sider lang, fastsetter presise regler for operasjoner som kan godkjennes i vassdrag.

Dermed vil geofysiske undersøkelser og borehull i et vannmiljø være forbudt i "en hvilken som helst perimeter av urbanisering", men også i en omkrets på en kilometer rundt omkredsens omkrets.

For en type boring kalt en "stratigrafisk undersøkelse", bør selskapet gi "det badymetriske kartet over området der stratigrafisk lyding befinner seg, og eventuelt kartlegging av vannsengen". Det skal også presentere "en beskrivelse av akvatiske fauna".

For "boring" olje eller gass, bør selskapet gi samme informasjon, men også "design og bygge brønnen" for å "beskytte grunnvannets grunnvann og vannmiljøet."

Regjeringen har imidlertid utvidet listen over vassdrag hvor boring vil være helt forbudt. Den gamle listen inkluderte 13 bekker, mens den nye har 16. De nye er "Bay of Gaspé", "Chaleur-bukten" og "Bay La Malbaie, lokalisert i Regionale fylkeskommune Le Rocher-Percé ".

Basert på det offisielle kartet over de 53.225 km2 leteutstedelsene som er i kraft i Quebec, kan vi se at elver i ulike regioner kan bli målrettet av selskaper.

frakturering

I tillegg vil enhver boring være forbudt "innen 100 m fra en kirkegård", "innenfor 180 m av en høykapasitetsdam", men også "innen 550 m av et helsemessig anlegg og sosialtjenester, en utdanningsinstitusjon, en bygning der barneomsorgstjenester tilbys. "

Også ved boring kan "innehaveren av autorisasjonen ikke plassere stedet for aktivitetene innen 100 m fra en nasjonalpark eller et beskyttet område".

Når det gjelder fracking, vil det være forbudt "i en brønn hvis krage befinner seg i vannet". "Det er også forbudt på et ekte vertikalt dybde på mindre enn 1000 m fra overflaten av havbunnen," sier forskriften.

Bedrifter vil også kunne ty til "forbedret oljeutvinning", en operasjonsteknikk som aldri har blitt nevnt før. Regjeringen definerer det som "enhver utvinning av hydrokarboner ved hjelp av metoder for å opprettholde trykket på innskuddet, inkludert injeksjon av væsker."

Hvis selskapet går til "gruvedrift" -fasen, kan det trekke ut olje eller gass i opptil 240 dager.


https://www.ledevoir.com/societe/environnement/536047/hydrocarbures-la-porte-reste-ouverte-pour-les-forages-dans-les-cours-d-eau
Redigert 20.01.2021 kl 02:06 Du må logge inn for å svare