Faktisk.no - Finnes det noe større makkverk i norsk media ?

brahman
11.06.2020 kl 13:16 1636

Det er bare å se deres artikkel (publisert i VG.no) om NRKs corona-artikkel, som ifølge "faktasjekkerne" har spredd "feilinformasjon til millioner".

Redigert 11.06.2020 kl 13:18 Du må logge inn for å svare
cinet
11.06.2020 kl 13:31 1314

Fakenews.no er dessverre blitt et meningsdiktatur. Har sitt utspring styrevedtak i Antifa, som gikk ut på å infiltrere alle diskusjonsforum. De skulle deretter spre manipulerende propaganda for Kina/Iran og anarkister. Fakenews.no nærmer seg WHO, som ble utsatt for manipulerende propaganda fra Kina. Det medførte fullstendig sensur av utbruddet i Wuhan. Les etterretningsrapportene fra de fem store vestlige land. Wuhan viruset kommer fra P4 labben i utkanten av Wuhan. Forskeren, som nå er sensurert av nrk, sa bare det de alle fleste vet. Kinas forsøkte først å skylde på italienske idrettsutøvere , deretter amerikanske. De ble grundige avslørt. Når fakenews.no sensurerer ytringer av en norsk, i Norge, har de sporet helt av. De har ingen troverdighet, består av en gjeng med ufaglærte synsere, som pålegger folk EN sannhet. DERES sannhet, og i tillegg er usann....

Fakenews sprer usannheter om at de har sannheten. Spør den norske forskeren ...
Redigert 11.06.2020 kl 13:33 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
11.06.2020 kl 13:31 1306

Litt rart at en anti-vaxxer er vaksinert mot å legge ut linker.

https://www.faktisk.no/artikler/gK2/nrks-omstridte-korona-artikkel-har-spredt-feilinformasjon-til-millioner

Hva er det du bestrider med artikkelen i Faktisk.no?
De sammenligner hvor mange som leste den opprinnelige artikkelen og hvor mange som har lest korreksjonen etter at NRK gikk ut og beklaget innholdet.
Redigert 11.06.2020 kl 13:35 Du må logge inn for å svare
Fluefiskeren
11.06.2020 kl 13:31 1302

Nei. Det er klart. Når det gjelder kunnskaper rekker de jo ikke deg til kneet engang.
cinet
11.06.2020 kl 13:36 1278

Din marxistisk leninistisk retorikk hører vell mest hjemme i dagens Kina, men der får du ikke lov å ytre deg. Hva skjedde med forskerne i Wuhan som prøvde å slå alarm.?
cinet
11.06.2020 kl 13:38 1274

Endelig et objektivt og riktig bidrag til ytringsfriheten. Disse kunnskapsløse Antifa-supporterne sprer usannheter i økende tempo. De har heldigvis avslørt seg selv.
Slettet bruker
11.06.2020 kl 13:43 1269

At en som tror jorda er flat kaller meg marxist er det vanskelig å bli fornærmet over.
Mortenxx
11.06.2020 kl 14:09 1250

Takk for linken til artikkelen.

(hovedtittel)
NRKs omstridte korona-artikkel har spredt feilinformasjon til millioner

(avsnitt, grafikk)
Oppfølger langt mindre lest
Unike brukere: opprinnelig sak vs. oppfølgersak
Åtte ganger flere før rettelsen
Brukere før og etter NRKs rettelse
Mindre engasjement
Samhandlinger på Facebook: opprinnelig sak vs. oppfølgersak
Frp og norsk-russisk forum
Engelsk versjon gikk viralt
Fjernet og endret
Supersprederen
Politiker fra Texas
Superspredere på Facebook: Forbes-artikkelen
Vaksinemotstandere og pro-Trump
YouTube-personligheter og QAnon
Svarer ikke på spørsmålene


Redigert 11.06.2020 kl 14:43 Du må logge inn for å svare
cinet
11.06.2020 kl 14:42 1234

Fakenews.no / Jhabba sitt nye reisemål? "Antifa has now designated Seattle their capital"
Mortenxx
11.06.2020 kl 15:16 1309

Her har NRK innrømt å ha gjort en for dårlig jobb i den opprinnelige artikkelen, så det er ikke noen strid om hva som er sannhet eller usannhet i dette tilfellet.

NRKs korrigerte artikkel:
https://www.nrk.no/norge/norsk-forsker-skaper-strid-om-virusets-opphav_-_-dette-viruset-har-ikke-en-naturlig-opprinnelse-1.15043634

Rettelse: I en tidligere versjon av saken stod det at studien påviser at sekvenser i koronavirusets spike-protein ser ut til å være kunstig satt inn. Denne konklusjonen er bestridt av norske forskere, og omtales heller ikke i forskningsartikkelen. Denne påstanden var basert på uttalelser fra Sørensen til NRK. Saken burde hatt flere relevante kilder som vurderte Sørensens uttalelser og forskning. Dette har NRK nå publisert i en egen sak.

NRK skrev at studien som omtales i denne saken var publisert i det anerkjente tidsskriftet Quarterly Review of Biophysics. Det riktige er at studien ble publisert i QRB Discovery, som er en nyetablert søster-publikasjon.

Det fremgikk ikke av den opprinnelige saken at studien skal publiseres i to forskningsartikler, hvorav kun den ene så langt er publisert. Ifølge forsker Birger Sørensen omhandler den første forskningsartikkelen vaksineutvikling, mens den andre omhandler virusets opphav.

Artikkelen er oppdatert med en kommentar fra John Fredrik Moxnes, og med forbehold om forskernes funn.

############################

Ønsker du virkelig at man skal la være å rette opp slike feil?


Redigert 11.06.2020 kl 15:23 Du må logge inn for å svare
cinet
11.06.2020 kl 20:24 1267

Morten S/TV2, WAKE UP FRA DIN FAKE NEWS DRØMME VERDEN. Feil? du er et offer for kinesisk manipulerende propaganda. Fastleger kan ikke hjelpe deg. Tygg på denne;

"We were all played. Corrupt politicians scared us into giving up control over the most basic questions in our lives. At the same time, they gave more power to their obedient followers, like Antifa, while keeping the rest of us trapped at home and censored online"
Slettet bruker
11.06.2020 kl 20:29 1257

"Ønsker du virkelig at man skal la være å rette opp slike feil?"


På vegne av Cinet svarer jeg : JA
Slettet bruker
12.06.2020 kl 06:24 1212

Typisk at faktisk.no skal tåkelegge denne saken mest mulig og skape full forvirring. Dette er akkurat en sånn type sak som ligger innfor agendaen deres å «faktasjekke» i senk for å reetablere ro i rekkene, og spre det rette sannhetsbilde.

Men strengt tatt bør det holde med litt kunnskap om viruset og hva de har drevet med i dette laboratoriet i Wuhan, og en normalt fungerende logisk sans for å skjønne hvor dette viruset stammer fra.

Det kan neppe bevises at viruset er menneskeskapt, for det er et virus som finnes naturlig i hestesko flaggermus. Den nærmeste hulen hvor disse bor ligger ca 1000 km unna Wuhan, derfor reiste forskerne fra Wuhan flere ganger til denne hulen for å høste inn viruset, som de deretter tok med seg tilbake til labben og modifiserte.

Måten de har modifisert viruset på skal normalt sett heller ikke kunne bevises i etterkant. Det eneste man vil kunne bevise (og allerede har bevist) er at viruset er aller mest smittsomt for mennesker, og de forsøksdyrene som benyttes til akkurat denne type modifisering av Corona virus.

Viruset er modifisert ved å «fremskynde evolusjonen» som Jabba kalte det, altså ved å bruke de forsøksdyr som forskerne vet reagerer aller mest likt mennesker på Corona virus, såkalte treeshrews (trespissmus), og kjøre viruset gjennom dem, gang etter gang, for å få det til å mutere og tilpasse seg vertsdyret. Helt til viruset blir så smittsomt at det blir luftbårent.

Videre har også «forskningen» bestått i å lære viruset å tilpasse seg indre menneskelige organer som hjerne, hjerte, og lever. Vi snakker altså om en lean, mean, killing machine, som ikke bare er ekstremt godt tilpasset menneskelige lungeceller og dermed super-smittsomt for mennesker, men som også har proteinpigger som er godt tilpasset til å kunne angripe også andre indre organer.

Det ble i forkant av utbruddet sendt bekymringsmeldinger om brudd på sikkerhetsrutinene (slurv) ved dette laboratoriet, og advart om at farlige virus ville kunne lekke ut av laboratoriet om ikke sikkerhetsrutinene ble fulgt.

Spør deg selv om dette: hvordan kan et virus som hevdes å ha smittet rett fra en flaggermus til et menneske, være så ekstremt smittsomt for akkurat mennesker? Det er ikke så enkelt som det fremstilles for et virus å kunne hoppe fra en art til en annen, det vil normalt sett kreve mange forsøk før det lykkes, og ta lang tid for viruset å mutere.

Hvordan kan da proteinpiggene være så godt tilpasset akkurat menneskelige lungeceller?

Hvorfor smittes ikke kjæledyr og andre dyrearter i samme grad?

Hvordan kunne viruset være ferdig mutert og super-smittsomt allerede fra dag èn?

Hvorfor var (den sene) reaksjonen i Kina så voldsom da den først kom, du husker sikkert bildene av menn i månedrakter som sprøytet ned gater og bygninger, mens familier var innesperret i boligene sine, hvor noen fikk sveiset igjen dørene utenfra, og du har sikkert også hørt fortellinger om krematorieovner som kjørte på full gass, døgnet rundt, slik at det tåkela himmelen over byen. Familier ble innesperret av myndighetene sammen med syke familiemedlemmer, og sendte ut sine skrik om hjelp via sosiale medier. Samtidig satt norske samfunnsvitere i NRK studioet med stjerner i øynene og snakket om hvor effektivt et sånt styresett var under kriser sammenlignet med vårt...

Hvorfor fikk laboratoriet ordre om å destruere alt forskningsmaterielllet sitt?

Hvorfor forsvant kinesiske forskere og leger?

Hvorfor ble det gitt munnkurv til forskerne?

Hvorfor ble tidligere publiserte forskningsrapporter fjernet fra Internett?
Redigert 12.06.2020 kl 06:31 Du må logge inn for å svare
fabian2
12.06.2020 kl 07:15 1196

Internett åpner om påstander for hva som helst , både for og mot. Noen hater sjekking av påstander , andre elsker det. Det siste jeg leste , var at "seriøse forskere" påsto at det nye 5 G -nettet , var årsaken til corona-viruset. Faktisk.no plukket denne påstanden istykker.
Slettet bruker
12.06.2020 kl 08:49 1170

Faktisk.no har en ganske åpenbar agenda, og det er ikke vanskelig gjennomskue når man har det ideologiske ståstedet i bakhodet.

Den som har skrevet den beste artikkelen (med linker videre som dokumentasjon) om viruset opprinnelse er ZeroHedge, og den skrev de for flere måneder siden, men som sagt trenger du kun å bruke din logiske sans for å innse at eventyrfortellingen om pasient null som spiste en flaggermus på våtmarkedet i Wuhan er del av propagandaen til kommunistpartiet for å tåkelegge sannheten.

La meg spørre deg om følgende: hvordan er dette mulig å konstantere samtidig som jakten på pasient null fremdeles pågår?

Og hvordan kan dette henge på greip når øyenvitner hevder at det ikke ble solgt hestesko flaggermus på dette markedet?

Og hvorfor er det propagandaeksperter som er utvalgt av kommunistpartiet som ansvarlige for å håndtere Corona viruset?

Og hvorfor gikk Trump ut og sa hva han gjorde om denne saken, tror dere noen har bedre Intel enn ham?
Redigert 12.06.2020 kl 08:50 Du må logge inn for å svare
Fluefiskeren
12.06.2020 kl 10:06 1147

«Fakrisk.no har en ganske åpenbar agenda»

Dette må du konkretisere. For meg er den ikke åpenbar. Hva er agendaen?

Dette skriver de om seg selv:

«Faktisk.no AS er en ideell organisasjon og uavhengig redaksjon for faktasjekk av samfunnsdebatten og det offentlige ordskiftet i Norge.»



«Faktisk.no AS er en ideell organisasjon og uavhengig redaksjon for faktasjekk av samfunnsdebatten og det offentlige ordskiftet i Norge»

I en setting av konspirasjonsteorier og direkte løgner som fremsettes både her og internett forøvrig synes jeg de så absolutt har en funksjon.
Redigert 12.06.2020 kl 10:10 Du må logge inn for å svare
ArneB 5.0
12.06.2020 kl 10:11 1140

Høyresidens spindoctors har gjort det nødvendig å granske løgnaktige utspill som folk utsettes for. Flott at faktisk.no bidrar til å avsløre de politiske svindlerne. Avisene svikter i sitt jag i dumhetens tjeneste.
Mortenxx
12.06.2020 kl 12:21 1118

Du bør trolig sjekke nøyere hva artikkelen i faktisk.no egentlig handler om og hvilke rettelser som har blitt gjort av NRK.

Hvis du hadde beskyldt faktisk.no for å "dramatisere opp småfeil" så ville trolig flere ha sagt seg enige.
Redigert 12.06.2020 kl 12:35 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
12.06.2020 kl 12:47 1103

Hei toern/folkens:))

Og...hehehe - medias ensidige framstillling og mørklegging av de faktiske forhold er en fare for demokratiet og folkets krav på gravende journalistikk, toern - du står på hodet i den virkelige verden, vettu...ZnageZz....

Media fremstiller det meste med politisk korrekte briller. Vi skal tenke grønt, vi skal støtte globalisering, liberal flyktningepolitikk, utvikling av vindkraft og vannkraft. Vi skal hate Trump, Resett og Sylvi Listhaug. Og for all del – vi må ikke snakke varmt om olje- og gassindustrien. Og nå senest skal vi støtte BLM-demonstrasjonene som foregår i USA. 

Den politisk korrekte holdningen rundt alle disse tingene er uten tvil både hyggelig og fin. Noe vi kan sette oss i sofakroken og kose oss med uten snev av dårlig samvittighet. Vi kan pusse vår egen glorie og være sikker på at vi har bred støtte bak oss fra både kjendiser, kongehus og media.
Vi elsker å velte oss oss i såkalt «følelsespornografi», og dette vet media. Det er det som selger, og det er det vi kjøper. Og dekningen av saken om George Floyd er nettopp dette. Enisidig og ekstremt ladet med følelser. Det trigger og det selger, og vi blir fanget av massesuggesjonen igjen. Dermed bruker vi dette som argument for å velte hodeløse ut i gatene for å støtte en tilsynelatende, og langt på vei, men ikke 100 % god nok sak. 


Men hvor ble demonstrantene av da to hvite jenter ble brutalt myrdet i Marokko? Hvem går på gatene og roper for Wilma som ble drept i Sverige høsten 2019? Media dekker over brutaliteten og forteller ikke at det var hodet hennes som ble funnet hos drapsmannen. Og hvem demonstrerer når kristne blir forfulgt og drept i mellomøsten?
https://www.document.no/2020/06/08/medienes-ensidighet-fremkaller-massesuggesjon-og-strutsementalitet/

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
cinet
12.06.2020 kl 18:39 1067

FAKENEWS.NO blander dere sammen med faktisk.no. FAKENEWS.NO har en ekstrem politisk slagside. Er politikk ja/nei? Sensurerer Twitter kinesisk manipulerende propaganda? Sensurere Twitter manipulerende iransk propaganda? Fakenews. no sender ut sin manipulerende propaganda fra troll i Kina. Ta dere sammen ! WAKE UP FRA DIN FAKE NEWS DRØMME VERDEN.

"We were all played. Corrupt politicians scared us into giving up control over the most basic questions in our lives. At the same time, they gave more power to their obedient followers, like Antifa, while keeping the rest of us trapped at home and censored online"
Slettet bruker
12.06.2020 kl 22:03 1049

Agendaen er å understøtte det rette sannhetsbilde, fremme det rette ideologiske ståsted, og så tvil rundt alt og alle som rokker ved dette.
Slettet bruker
12.06.2020 kl 22:18 1039

« Hvis du hadde beskyldt faktisk.no for å "dramatisere opp småfeil" så ville trolig flere ha sagt seg enige.»

Ja, nitpicking (knotpirk) benyttes flittig når noe ikke stemmer overens med det rette sannhetsbilde, men samtidig er sant. Da gjelder det å finne flest mulig relativt uviktige (i det store bildet) detaljer som kan knotes med og pirkes i, til man havner ekstremt langt ute på jordet, men allikevel kan forsvare å konkludere med noe annet enn faktisk helt sant.

Det er helt sykt å lese endel av det røret de har kommet med. Det er veldig åpenbart at de febrilsk forsøker å faktasjekke enkelte saker i senk.
Slettet bruker
12.06.2020 kl 22:23 1026

Uavhengig av saken så belyser artikkelen et interessant fenomen. Om noen sprer falske nyheter som enten de aller andre må korrigere og den opprinnelige artikelen går viralt så er det veldig få som får med seg korreksjonen. Det er et problem om ønsket skal være at vi skal være mest mulig opplyste.
Redigert 12.06.2020 kl 22:25 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
12.06.2020 kl 22:31 1014

Her er en annen artikkel fra faktisk.no.

Er det noen som har et problem med at sannheten kommer frem eller er hatet til CNN så sterkt at man ikke ønsker at de faktasjekkes?

Nei, samme jente brukes ikke som offer i tre ulike kriser
https://www.faktisk.no/notiser/67k/nei-samme-jente-brukes-ikke-som-offer-i-tre-ulike-kriser
Slettet bruker
12.06.2020 kl 22:43 1005

Dette fenomenet er da veldig godt kjent og flittig brukt av msm fra før.

Når de har en klar agenda så går de knallhardt ut med ekstreme påstander, med fete bokstaver på forsiden, og hvis de føler seg tvunget til å rette opp i noe senere så kommer det en liten notis midt inne i avisen.

Denne taktikken bruker de når de skal hjelpe myndighetene å oppnå noe.

En annen taktikk de benytter når det ligger en agenda bak er å unnlate å skrive om ting.

Edit: F.eks. å trekke ut kun deler av setninger, eller deler av et intervju. Dette har jeg selv vært utsatt for og i avisen fremstod det som om jeg støttet et offentlig tiltak, mens jeg egentlig var veldig imot det.

Jeg tror nok at alle som har litt erfaring med media vet at man må ta det som står i avisen med en klype salt.
Redigert 12.06.2020 kl 22:52 Du må logge inn for å svare
Mortenxx
12.06.2020 kl 22:47 1001

De fleste som har skrevet i denne tråden ønsker ikke å være "mest mulig opplyst". 😀
Slettet bruker
12.06.2020 kl 22:56 990

Hvis du tror du blir opplyst av å lese aviser så har du nok liten erfaring med journalister.

Som Thomas Jefferson sa: «The man who reads nothing at all is better educated than the man who reads nothing but newspapers.»
Mortenxx
12.06.2020 kl 23:15 979

Jeg har ikke hevdet at man blir opplyst av slike ting.

I denne saken så måtte jeg sjekke rettelsen som hadde blitt gjort i artikkelen.
Nuka
12.06.2020 kl 23:46 964

Jeg har egentlig lyst til å si at du er dum som et brød, men siden det ville være en fornærmelse mot brødet, så skal jeg ikke gjøre det. Men, prøv å slå av nettet og tenk selv, for en gangs skyld..
cinet
12.06.2020 kl 23:51 958

nikab, veldig gode argumenter for fakenews.no
SKAMMELIG
cinet
12.06.2020 kl 23:55 957

fakenews.no

VG; "Brasil har nest flest coronadødsfall i verden"

Dette er ovskriften, uten noensomhelst bisetning om at dette er et ekstremt folkerikt land. Brasil 19 pr. 100.000 Sverige 48...

Alt for å sverte hatobjekt nr.2
Fluefiskeren
13.06.2020 kl 09:34 927

Setningen er jo helt riktig. De uttaler seg om antall døde i landet og ikke om pr. 1 mill innbyggere. Folk kan jo tenke selv. Alle mener dessuten at tallet er altfor lavt i forhold til det virkelige tallet. Rapporter fra helsearbeidere og massegravene viser det.

Brasil og USA styres av høyreekstremistiske fornektere og har fått lide dypt for det.
Redigert 13.06.2020 kl 09:38 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
13.06.2020 kl 10:37 898

Takk for det, Brahman.

For å si det på en annen måte....hvis jeg fikk valget mellom å puste inn (eller spise) Corona virus rett fra en hestesko flaggermus i hulen i Wuhan, eller det Corona viruset som har spredd seg fra Wuhan og i dag også finnes i Norge, så hadde jeg selvsagt valgt førstnevnte virus. Jeg hadde heller spist et rått flaggermusbryst enn ei brødskive infisert med det viruset som i dag finnes i Norge.

Det er opprinnelig det samme viruset, men førstnevnte virus har ikke vært innom P4 laboratoriet i Wuhan og blitt modifisert, og deretter gjennom en serie med mennesker på veien hit. Jeg er ganske sikker på at førstnevnte virus vil prelle av som vann på gåsa, mens de modifiserte proteinpiggene på sistnevnte vil klore seg fast i cellene i kroppen min, og begynne å formere seg.
Mortenxx
13.06.2020 kl 11:15 886

«For å si det på en annen måte....hvis jeg fikk valget mellom å puste inn (eller spise) Corona virus rett fra en hestesko flaggermus i hulen i Wuhan, eller det Corona viruset som har spredd seg fra Wuhan og i dag også finnes i Norge, så hadde jeg selvsagt valgt førstnevnte virus.»

Jeg hadde trolig sagt nei takk til begge valgene. 😀
Slettet bruker
13.06.2020 kl 11:24 882

Denne saken er jo egentlig et godt eksempel på dette fenomenet. Her gikk media bredt ut med eventyrfortellingen om denne kineseren som hadde spist en flaggermus på våtmarkedet i Wuhan, og stod lenge fast ved dette, og noen står vel fremdeles fast ved dette, selv om det nå burde være kjent at kommunistpartiet i Kina har drevet en omfattende propagandakampanje, destruert bevis og forskningsmateriale i stor stil.

De samme mediene kjørte/kjører parallelt med denne eventyrfortellingen artikler om jakten på pasient null....De kjørte også artikler om proteinpiggene på viruset, og hvor godt tilpasset disse var til menneskelige lungeceller.

At disse temaene er motstridende ser ikke ut til å spille noen rolle, det de sier er jo egentlig: «vi vet ikke hvem som ble smittet først, men vi vet at hen ble det ved å spise en hestesko flaggermus på våtmarkedet i Wuhan»....Og folk går fem på, og sprer informasjonen videre...

Og når noen da forsøkte å forklare at det faktisk finnes et laboratorium i Wuhan som har drevet med forskning på Corona virus, at denne forskningen også består i å modifisere proteinpiggene for å tilpasse dem best mulig til menneskelige lungeceller, slik at viruset blir mest mulig smittsomt for mennesker, at dette laboratoriet har slurvet med sikkerheten i så stor grad at det er sendt inn bekymringsmeldinger, at forskere og leger som har forsøkt å advare har forsvunnet, at dette laboratoriet i begynnelsen av januar fikk ordre om å destruere alt forskningsmaterialet sitt, at tidligere publiserte forskningsrapporter fra laboratoriet nå har forsvunnet fra Internett, at alle forskerne fikk munnkurv i begynnelsen av Januar, at forskere som har testet viruset mener at det er overveiende sannsynlig at det er modifisert i et laboratorium ved bruk av treeshrews (trespissmus), fordi det allerede er tilpasset disse dyrene i så stor grad at det raskt ble luftbårent, ja da angripes de og beskyldes for å spre elleville konspirasjonsteorier, blir kastet ut av Twitter og Facebook, eller får faktisk.no, edit: og Fluefiskeren på nakken...
Redigert 13.06.2020 kl 11:39 Du må logge inn for å svare
Fluefiskeren
13.06.2020 kl 11:25 879

Sa den anerkjente virusforskeren .777. Ble SARS også modifisert i et laboratorium? Når det gjelder influensa er det en rekke forskjellige virus. Driver kinesiske forskere hele tiden forandrer på de også?

Egentlig er det vel uvesentlig om det ble smittet fra våtmarkedet eller spredt ved et uhell fra et laboratorium. Viruset er der og man må forholde seg til det. Noen tror at krigen er vunnet, men da tar de nok feil. Antall daglige smittede de tre siste dagene er de høyeste siden sykdommen brøt ut. Statsledere som Bolsonaro, Trump og Johnson er årsak til mange tapte liv med deres latterliggjøring av tiltak mot en virussykdom de har karakterisert som forkjølelse eller en mild influensa. Mange på dette forumet har gjort det samme. Jeg ser at forskere har laget et estimat for antall døde uten tiltak. Det dreier seg om 3,2 millioner før mai. For Norges sin del er tallet 12 000. Selvsagt en vanskelig øvelse, men det sier veldig mye. Det hadde rådet en katastrofe uten tiltakene som noen idioter ville ha seg frabedt.

https://www.nrk.no/norge/anslar-at-norge-har-reddet-12.000-liv-ved-koronatiltak-1.15045961
Slettet bruker
13.06.2020 kl 11:27 877

Det hadde jeg også, så det skjønner jeg godt Morten, men hvis du ble tvunget?
Fluefiskeren
13.06.2020 kl 12:03 863

En gåte til dere: Da pandemien brøt ut var på sitt verste var det tre mennesker som ikke en gang teoretisk kunne bli smittet. Hvem var det?
brahman
13.06.2020 kl 12:06 860

Fluefiskeren:

..."forskere har laget et estimat for anrall døde uten tiltak"...

Og hvem e disse forskerne (foskerne) som laget rapporter som førte til at regjeringer og heløsemyndigheter i flere land beordret nedstenginger av samfunnet, lockdowns, isoleringer av mennesker, konkurser, økonomisk misere, psykiske problemer for mange, tap av frihet, reiseforbud, osv, osv ??

Imperial College i UK, med Neil Ferguson i spissen. - som flere ganger tidligere har laget estimater for tidligere såkalte "epidemier", som sett i etterkant har vært BETYDELIG overdrevet og basert på , nær sagt " luftspeilinger"

Redigert 13.06.2020 kl 12:14 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
13.06.2020 kl 12:49 840

SARS er forkortelse for Severe Acute Respiratory Syndrome. SARS-CoV2 er viruset som forårsaker sykdommen Covid19.

At også SARS CoV har blitt modifisert i et laboratorium er vel hevet over enhver tvil. Denne type modifisering foregår heller ikke bare i Kina. Det du spør om er vel heller om det første utbruddet av SARS CoV i Kina var forårsaket av et laboratorie uhell, og da kan vi jo høre hva WHO mener om den saken:

Cause
SARS coronavirus (SARS-CoV) – virus identified in 2003. SARS-CoV is thought to be an animal virus from an as-yet-uncertain animal reservoir, perhaps bats, that spread to other animals (civet cats) and first infected humans in the Guangdong province of southern China in 2002.

Transmission
An epidemic of SARS affected 26 countries and resulted in more than 8000 cases in 2003. Since then, a small number of cases have occurred as a result of laboratory accidents or, possibly, through animal-to-human transmission (Guangdong, China).

https://www.who.int/ith/diseases/sars/en/

Det er altså ikke klarlagt hvor det stammer fra ifølge WHO, men jeg legger jo merke til at viruset tydeligvis var veldig smittsomt for civit cats, som er det nest mest populære forsøksdyret å bruke i denne type modifisering etter treeshrews. Grunnen til at laboratoriet i Wuhan gikk over til treeshrews er at de er billigere og tar mindre plass.

Hvis vi da tar med i betraktningen at det allerede i April 2004 ble skrevet om tre uhell det siste året ved kinesiske laboratorier hvor SARS CoV lakk ut, ja da er det vel en del ting som tyder på at også det første utbruddet kan være forårsaket av et uhell ved et laboratorium.

Mounting Lab Accidents Raise SARS Fears

Summary
For the third time in less than a year, an outbreak of SARS seems to have originated from a failure in laboratory containment. This latest incident, revealed in China late last week, is the most serious.

https://science.sciencemag.org/content/304/5671/659.full

« Egentlig er det vel uvesentlig om det ble smittet fra våtmarkedet eller spredt ved et uhell fra et laboratorium.»

Nei det er faktisk ikke uvesentlig om utbruddene skyldes lekkasjer av modifiserte og ekstremt smittsomme virus fra laboratorier, eller fra naturlig smitte. Vi må faktisk spørre oss om kuren (forskningen) er verre enn selve sykdommen (naturlige virus). Det var jo nettop den avveiningen som ble gjort da USA besluttet å forby denne type modifisering av virus for noen år siden, noe de dessverre senere besluttet å begynne med igjen (USA sponset dette laboratoriet i Wuhan).

Jeg liker heller ikke den utviklingen vi ser nå med rekorder i antall daglige smittede, jeg har aldri latterliggjort viruset, og jeg har vært tilhenger av tiltak som forsøker å stoppe spredningen av viruset. Jeg mener at denne type modifisering av virus er ekstremt farlig (det finnes mye verre virus enn dette i laboratorier rundt i verden), og at det burde forbys. Jeg mener også at de land som ignorerer dette kanskje bør få reiserestriksjoner, eller at det tas andre forholdsregler, når vi ser hvor raskt dette viruset kunne spre seg rundt i verden.
Redigert 13.06.2020 kl 12:51 Du må logge inn for å svare