XXL mot 10% EBIT margin...


1. Konkurransesituasjon/marginer fremover:

Spenningen nå knytter seg til om Sunde og Gjelsten sin planlagte sportsgigant vil få tommelen ned fra Konkurransetilsynet. Foreløpig vurdering fra KT er tommel ned. Jeg tror det vil bli den endelige konklusjonen. KT er under stort press for å ikke ha gjort jobben sin godt nok mht konkurransesituasjonen i dagligvarebransjen. At de nå da skal tillate en sammenslåing som vil skape en gigant i sportsbransjen virker nå etter deres foreløpige konklusjon lite sannsynlig. XXL står da igjen som den desidert største aktøren i sportsbransjen, med de stordriftsfordeler det fører med seg. Anslår at det kan ligge 1-2% poeng i EBIT margin forbedring her.

2. Kostnadsprogram:

Wibe er godt i gang med å etablere en ny driftsmodell for XXL. 45 ansatte ved hovedkontoret i Norge alene ble overflødige i slutten av Mai. Tilsv prosess skal skje i Sverige og Finland. Et realistisk mål er å samlet ta ut 100 millioner i kostnader. Det vil alene kunne forbedre EBIT margin med ca.1% poeng.

3. Omsetningsvekst:

I en butikk med tung fast kostnadsstruktur så er vekst alfa omega for EBIT margin. Effekten herifra blir formidabel de neste kvartalene, men etterhvert vil like for like veksten normalisere seg. Anslår at denne kan bidra med 0,5%-1% poeng varig EBIT margin økning.

Dette er de tre viktigste driverne for EBIT margin forbedringen fremover. I sum 2,5-4% poeng forbedring. EBIT margin for XXL vil da havne godt over 10% poeng.
Redigert 12.06.2020 kl 08:18 Du må logge inn for å svare

Hei PYB,
for min del enig i det du skriver om XXL. Du virker å vite hva du snakker om.

Jeg er også av den oppfatning at XXL er et av de sunneste (på alle måter :)) casene på OBX pr. i dag, og aksjen er også paradoksalt nok positivt drevet av Corona basert på faktorer som isolering, egen helse, stengte grenser, og ferier med storfamilie i den norske naturen. Når i tillegg "influencer"-miljøets popkultur promoterer hengekøyer, skog, vann, foss og fjell, ja da er det mange faktorer som alle drar til fordel for XXL.

Hvem hadde trodd at XXL skulle kunne reise seg så raskt, etter negative tall, dårlige sesonger, elendig internkultur, enorme lagertall, og et verre og verre rykte? Ikke jeg, men nå har altså trenden snudd nesten like raskt som trusselen om en 2. Covid-bølge får børsene rett ned i knestående. Merkelige tider.
Jaman123
12.06.2020 kl 11:10 11910

Hvordan tror du eventuelt børskrakk vil påvirke XXL fremover?

Det eneste som kan påvirke aksjen er hvis folk slutter å handle der.
20 tallet kommer før du aner.

Det jeg også tenker Tiger. Og- at en generell nedgang av børsen bør ikke påvirke XXL aksjen i stor grad? Q2 tallene kommer den 16.7- og de vil bli bra.. da spiller det vel mindre rolle hvordan børsen går generelt, eller tar jeg feil her?
FarmerX
12.06.2020 kl 12:17 11670

Det er i hvert fall slik jeg har resonnert når jeg har gått så tungt inn i denne, Pernille123. Men likevel, psykologi spiller også en rolle på børsen. Om aksjonærer begynner å selge ved et nytt krakk, kan det jo påvirke kursen mer enn man tror.
MProd
12.06.2020 kl 12:27 11626

Går markedet ned, går også XXL ned. Det så vi sist nå. Det var gode kjøpsmuligheter i dag langt ned på 15 tallet.

Tror analysene med verdivurdering på 16 og 18 kroner kommer til å danne ramme for kursbevegelsene fremover inntil ny informasjon(q2 evt analyser) legges fram.

Helt greit for meg med litt opp og ned frem mot Q2, men når tallene legges frem- så antar jeg XXL blir priset deretter uavhengig av generell nedgang på børsen. Men, mulig jeg tar feil..
Anders1978
13.06.2020 kl 18:03 11144

En god analyse. Var i tre sportsbutikker i Oslo idag. Ink XXL Majorstua. Brukte anledningen til å høre om el-sykkel salget. Alle tre jeg snakket med så det var helt hinsides. Stått mye om telt, hengekøyer osv. men med el-sykkel snakker vi helt andre beløp. Dette gjelder alle forhandlere, men de butikkene med godt etterfyll og kapasitet vil profitere. Også på Bull Ski og kajakk sa de salget var henisides av slike sykler. Den butikken jeg var i er bra, men hadde valgt xxl 10 av 10 ganger

Samme her, hørte med en her på vestlandet. Var visst en dramatisk pågang i forhold til i fjor på samme tid.

Noen som vet hva marginene er på white-serien?
nolast
14.06.2020 kl 00:04 10740

Med over 30 års fartstid i bransjen så kan jeg bekrefte at det vi nå opplever er helt spesielt. El sykkel salget har tømt hver eneste leverandør for ALT av sykler.
Siden åpningen 22 april til nå har vi solgt dobbelt volum som hele fjor året. Det selges også mye dyrere sykler enn tidligere. Totalt for alle varegrupper ligger topplinje veksten på over 40%. Mai var bare helt rå. Hvis XXL ikke skal tape markedsandeler så må de gi gass. Nøkkelen her er hvor mye sykler de har mulighet til å fremskaffe før ferien er over. En betraktning er også at ingen kjøper sportsvarer på reiser i utlandet. Alt blir handlet lokalt i Norge. La oss si at dette gir en økning på 10% i volum fra mai til august. Jeg vil si at hvis XXL ikke greier å levere en topplinje vekst på minst 30% ville dette være svært skuffende. Men jeg tror det kommer til å bli et fantastisk kvartal.

16 Juli kommer halvårsrapporten, så det er bare å putte aksjene i skuffen så lenge 😊👍🏼

Lykke til med det.....
Brunello
14.06.2020 kl 09:38 10287

Veksten ligger mellom 40 og 50% over q2/19, som riktignok var elendig. Jeg antar at en slik omsetningsøkning også utløser noen ganske solide bonuser fra leverandørene, noe som vil øke nettomarginen betraktelig. Snakket vi om et overskudd på 250 - 270 mill for q2/20, så burde det isolert sett forsvare en børskurs på mellom 30 og 40 kroner. Men det er selvsagt ikke så enkelt, usikkerheten knyttet til resultatet av omstillingene, og ikke minst kommende vintersesong, er stor. Omstillingen får vi guidet, vintersnøen er det verre med. Så er det selvsagt markedsutsiktene for kommende år, det er avhengig av så mange faktorer at det knapt lar seg regne på.

Men sett isolert for kommende kvartal er det lett å forvente en ytterligere oppgang.
4580
14.06.2020 kl 09:50 10251

Ca 50 millioner i sparte lønnskostnader i q2 vil vel også påvirke resultatet i stor grad.
kamelen
14.06.2020 kl 19:07 9732

Ved hjelp av den beste ledelsen enn kunne hatt i den nye sjefen På Wibe som muligens er nr 1 i retail i Norge, som vil gjøre akkurat de grepene som er best i den perfekte timingen så er dette et av de beste casene long term men og value wice på oslo børs.

1. Konkurransen til xxl vil ikke lenger være der og dette er noe folk enda ikke har tatt inn over seg og tatt med i noen regnestykker (obs vær klar over det) ettersom gresvig har gått konkurs og skal over til intersport gjør at albuerommet til xxl er mye mye mye større enn det var før som gjør at marginene de kan operere med bare blir større og større dette itillegg til at de allerede har fått større markedsandeler allerede da mange butikker har lagt ned pga konkurs og de vil bare øke markedsandelen mer og mer ettersom det er ingen som direkte konkurerer med dem.

Dette er bare drivere utenom corona og disse driverne er de driverene du letter etter, alt er dukket og klart til xxl nå i mange år framover til å bare vokse og vokse, timingen for dem kunne ikke vert bedre med alt fra ny sjef til frigjøring av stort varelager til corona til konkurs hos de argeste konkurrenten osv osv.

16kr idag vil om 1-2 år framstå som latterlig billig, unik sjanse og ikke lenge til neste take off igjen.
nolast
14.06.2020 kl 23:21 9367

Nå har det seg sånn at jeg er en av konkurrentene til XXL. Ikke undervurder oss. XXL har ikke god service, kunnskapsbase osv iforhold til de "gode" butikkene.
Men poenget mitt er at markedet nå er så fantastisk at selv ei blind ku kan tjene penger. Derfor har jeg kjøpt aksjer i XXL. Som kjede har de masse å ta tak i. Sport 1 med Gjeldsten er på track og Intersport er snart på sporet. De har redusert kostnads basen betydelig og har alle muligheter til å slå unner fra.

Høres bra ut når selv en som jobber for konkurrenten handler aksjer i XXL. De store kjedene konkurrerer lite med nisjebutikkene. Selv Oslo sportslager og Friluftsmagasinet er nisjebutikker i denne sammenheng. De store kjedene tjener penger på volum, og folk flest vil først gå til en kjede for å kjøpe nye løpesko, barneski, barnesykkel, pulsklokke og fleecegenser. Når man attpåtil får god kunnskap og service, er XXL absolutt best i sin klasse.

Nå er det ikke alle plasser det jobber «blondiner» på XXL...
Naboen min er PT og han jobber på XXL.
En annen kompis er aktiv sykkelutøver. Han jobber også der.
Dessuten så er det ikke allverdens med kunnskap å lese seg opp til for å kunne yte god service i en sportsbutikk.
VBK
15.06.2020 kl 11:25 8747

Da har feriepengene kommet, og et nytt parti har blitt kjøpt. DNB har problemer med å betale ut feriepenger, så de som har fått feriepengene utbetalt burde tenke seg om før DNB-ulvene kommer. I tillegg en liten positiv indikasjon på at det går bra i disse tider re:adressa.no "Sportskjeden XXL melder om tosifret prosent vekst i salg av redningsvester i år, sammenlignet med samme periode i fjor. Båtutstyrsbutikker selger som aldri før, og også Redningsselskapet melder om rekordsalg fra sin nettbutikk."
Link: https://www.adressa.no/nyheter/innenriks/2020/06/14/Kraftig-%C3%B8kning-i-salget-av-redningsvester-22072509.ece

Ha en fin dag videre!

Ser på NRK Nyheter nå, og det meldes om et vilt salg av sykler under pandemien. Regner med et par stykker har kjøpt sin nye sykkel hos XXL...
VBK
15.06.2020 kl 13:52 8483

Det lover bra Spåmannen! Artikkel fra 21 Mai "port- og friluftkjeden XXL har solgt mer enn 40.000 sykler så langt i år. Det innebærer en økning på nesten 40 prosent sammenlignet med 2019. Norges-sjef André Sørensen tror coronaviruspandemien fører til at flere ønsker å sykle.".
Link : https://www.abcnyheter.no/penger/naeringsliv/2020/05/21/195678804/coronakrisen-forer-til-eksplosjon-i-sykkelsalget

The spring and summer seasons have proved strong for the sports retail markets in the Nordics following the COVID-19 situation. XXL has seen solid growth across categories. Consequently, XXL now expects the total operating revenues for the Group in Q2 2020 to be in the range of NOK 2,750-2,850 million (NOK 2,187 million) representing a growth of 25-30 per cent. All Nordic markets experience strong growth leading to solid like-for-like growth. EBITDA-margin for the quarter is expected to be in the range of 12.5-13.5 per cent.

It should be noted that the actual operating revenues and EBITDA-margin in Q2 2020 may deviate from the above as the two last weeks of June are important sales weeks for the Group. XXL will present the actual second quarter 2020 figures on 16 July 2020.

Selskapet er verdsatt til latterlige 4,23 mrd på gårsdagens sluttkurs.
Aune
16.06.2020 kl 08:35 7737

Sterkt.

EBITDA-margin for the quarter is expected to be in the range of 12.5-13.5 per cent.

Seigt for de som håpet å komme inn på 12-tallet eller hva nå enn folk har drømt om.

Dette er den mest forsiktige fremleggelsen av et positivt resultatvarsel jeg noen gang har sett :-)

Kan bli en artig dag...
nolast
16.06.2020 kl 08:39 7691

God morgen. Dette fortalte jeg om forrige dagen. Når de sier veksten blir 25-30% så havner det garantert i overkant. Hilsen mange og 30 år i sport
Stopper på 19 i dag!!

Ja, også blir man nærmest latterliggjort av andre bedrevitere på forumet som henger seg opp i 5kronersaksjene når man snakker med varehussjefen og ansatte man kjenner som forteller om en solid økning.
Sikreste aksjen på OSE å tjene penger på.

HP 17 venter på 11 tallet faktisk...
Redigert 16.06.2020 kl 08:54 Du må logge inn for å svare

.....og der passerte vi 20kr før det var gått 4 min 😊👏🏼👏🏼👏🏼
exuptro
16.06.2020 kl 09:07 7419

Bare nevner dette..

https://ssr.finanstilsynet.no/Home/Details/NO0010716863

For å i det hele tatt tjene på denne shorten bør den dekkes inn ganske snart.
kamelen
16.06.2020 kl 09:26 7265

Og for de som lurer dette er bare starten. Veksten kommer til å være minst like stor i Q3 om ikke større.
Redigert 16.06.2020 kl 09:26 Du må logge inn for å svare
BørsMR
16.06.2020 kl 09:50 7161

Men hva i all verden skjer med handelen? Jeg vet det er tidlig men hvordan kan denne selges til under 20 er for meg en gåte!

Tipper noen med lavt snitt selger unna litt av porteføljen sin før den stiger videre mot 16 Juli.
Fra 5,- til 19,- på veldig kort tid er jo ekstremt.

Solgte mig ud på 19,60, køber igen på 17

Og i løpet av noen dager får vi oppdaterte anbefalinger fra flere av analyse husene. Topp dette med oppdaterte tall på Q2, og gjett hvilken vei dette går :-)
Brunello
16.06.2020 kl 12:00 6604

Resultat pr aksje blir da litt over det Europris kunne fremvise for q1. Men Europriskursen er over det dobbelte. Selv med de forbehold som kan tas mht snuoperasjonen, så er 19 kroner en alt for lav pris for xxl.
Noob1
16.06.2020 kl 14:09 6354

Og jeg som kjøpte meg inn på 8,2 med en bismak om at jeg var for sent ute😂
Deilig å være aksjonær i xxl😉