FIVEPG – Emisjon til kr 1, og forsinket soft launch av Vikings?


Da kom emisjonen i FIVEPG som flere har antydet at selskapet måtte sette for å kunne fortsette driften. I den forbindelse bør en også gjøre seg noen betraktninger om denne emisjonen og om kursutviklingen videre.

En bør diskutere/stille følgende spørsmål.
* Hvorfor henter FIVEPG inntil hele 45 MNOK, hvis en tror spillene blir lansert etter planen til høsten og at spillene blir en suksess?
* Hvorfor ble det ikke satt en emisjon etter børsslutt med «accelerated book building process» (lik Bergen Bio) da kursen var over kr 3? Da kunne en kanskje fått fulltegnet før åpning neste dag til en kurs rundt kr 2?
* Investorer har garantert for 35 MNOK og er investorene aksjonærer i dag kan de selge aksjene de har over børs eller de kan sette en short og dekke seg inn igjen når de får kr 1 aksjene, hvorfor skulle investorene ikke gjøre det?
* I mange emisjoner kommer børskursen ned mot emisjonskurs enten før, under eller etter emisjonsperioden er over, hvorfor skulle det være noe annerledes med denne emisjonen FIVEPG?

La oss se litt på emisjonsbeløpet som er på hele 45MNOK.
Dette er en stor emisjon der nye aksjer utgjør hele 42,32% av den totale nye aksjekapitalen (dagens antall aksjer er 63,32 millioner + 45 millioner nye aksjer til kr 1). Fra en annen tråd angis det at selskapet nå har sikret kapital til å dekke drift i hele 3.5 år.
Men vent litt, la oss stoppe opp og dvele litt med det punktet. Hvorfor hente inn så mye kapital at en dekker drift i hele 3,5 år hvis en tror at spillene vil bli lansert etter planen til høsten (et lanseres 02.07.20) og at de blir en suksess som genererer betydelig med inntekter med en gang?
Hvis det stemmer så, burde ledelsen ikke hentet inn mer kapital enn til å dekke 12 måneders drift og lånet til Formue Nord. Og heller satt en ny emisjon om 12 måneder til en langt høyere kurs. Dette ville betydd en mindre utvanning nå i denne emisjonen og bedre betingelser i den neste emisjonen.
Et annet poeng er at aksjekursen i mange emisjoner kommer ned mot emisjonskursen enten før, under eller etter emisjonsperioden er over og de nye aksjene er på konto (finnes unntak som NAS foreløpig m. flere), hva er det som er så spesielt med denne emisjonen i FIVEPG eller FIVEPG som selskap som gjør at dere tror at aksjekursen ikke skal betydelig ned fremover?

Mine forventninger til aksjekursen for resten av 2020 er følgende:
Perioden fra d.d. til 06.juli.20: Aksjekursen vil holde seg i intervallet kr 1.40 – kr 2.50
Perioden fra 06.juli.20 til 31.august.20: Aksjekursen vil falle og kursen når bunnen et sted i intervallet kr 1 – kr 1.30
Perioden fra 31.august.20- 31.desember.20: Aksjekursen vil stige (dette forutsetter at spillene lansert etter planene utover høsten)

Synspunkter?

Oppdatert trådstart den 02.07.2020 vedr. soft launch av Vikings (i forbindelse med emisjonen)
Nå bør FIVEPG informerer om hva som er status på Vikings, hvorfor har ikke selskapet meldt om IP eierne godkjenner Vikings for soft launch eller hvor store en evt. utsettelse blir? Vi er nå flere dager ut i juli og selskapet nå sette en emisjon og da er det viktig at en vet hva som er status på Vikings.
- Vikings: Expected to go into soft launch in June 2020 with a worldwide launch expected in September 2020
https://newsweb.oslobors.no/message/507775

Børsmeldt info nå
With regards to the Vikings game, we are still waiting on the legal approval from the IP holder. As soon as we have this, we will go into soft launch in the Philippines.
https://newsweb.oslobors.no/message/509121
Redigert 21.01.2021 kl 09:32 Du må logge inn for å svare

Du deler noget som jeg selv startede i Facebook gruppen..
Redigert 21.01.2021 kl 07:45 Du må logge inn for å svare

Det er taget ud af kontekst og var før de stoppede lånet og lavede EMI + udskydelse.. følg nu med..
Redigert 21.01.2021 kl 07:45 Du må logge inn for å svare
scorn
12.07.2020 kl 12:46 5064

Så andre kan ikke dele det du deler i "din" fb-gruppe? Jeg er ik i "din" fb-gruppe.
Redigert 21.01.2021 kl 07:45 Du må logge inn for å svare

Jo 😀

Men hvorfor dele noget som jeg har bragt? Jeg er uduelige og uviden inden for gaming og bestemt 5PG.. 🙄 🤦‍♂️

Ironi kan muligvis forkomme.. 😂
Redigert 21.01.2021 kl 07:45 Du må logge inn for å svare

"Derfor klart at det er negativt + en EMI som i sig selv er negativ.."

Kunne ikke vært mere uenig.... emisjonsbegrepet er noe du har missforstått. Det finnes ulike typer emisjoner med ulike formål. Jeg anser denne emisjonen som aksjonærvennlig + dem gir FIVEPG penger i kassa som er 100 ganger bedre enn et spirallån. Pengene kan brukes til videre drift, videreutvikling og få et stabilt/solid feste i markedet. Et selskap med lån har ofte ikke rom til å kunne utvikle seg og er mere eller mindre stuck, mens har man cash åpner mange dører seg og spiller man kortene riktig her kan man sikre seg en stabil framtid. Eller er du uenig her?
Redigert 21.01.2021 kl 07:45 Du må logge inn for å svare

Jeg er stærkt uenig fordi det passer jo ikke..

EMI i sig selv er negativ fordi vis det ikke var negativ hvorfor gør selskaber så ikke det nummer konstant? Og hvorfor gjorde 5PG ikke med det samme i stedet for lånet?

EMI vil i alle dage være negativ og skabe forvirring for nye aktionærer..

Hvis du ingen ting vidste om 5PG og du så på at kursen falder dag til dag og kører med cashburn + de er igang med en EMI.. hvad vil du så tænke? Liv og glade dage? NEJ selvfølgelig ikke.. come on!

Aktionærer er afhængig er nye aktionærer til at skubbe kursen op og lige nu skræmmer de dem væk og det ved selskaberne også godt og derfor det absolut sidste de vil gøre.. læg mærke til de har både mange fyret medarbejdere og haft lån før de valgte EMI..
Redigert 21.01.2021 kl 07:45 Du må logge inn for å svare

Jeg kan si jeg er relativt ny i markedet, og jeg har ikke en fasit på alt, men jeg har lest og lært mye på få mnd.

Emi i seg selv er ikke negativt, det bestemmes av formålet med emisjonen. Hvorfor selskap ikke kjører emisjoner konstant er fordi det tyder på at selskap ikke har kontroll på økonomi, emisjonskursen må stadig lavere og færre vil tegne seg + utvanning. Derfor kjører selskap emisjoner når dem må og med rett formål så kan dem tjene mye penger. Hvorfor FIVEPG ikke kjørte en emi før, men valgte et lån har jeg ikke fasit på, men jeg kan tenke meg at dem ikke hadde noe kursdrivende i portoføljen, emisjonen hadde måtte blitt kjørt på en så lav kurs at den kunne ha ført til en totalt utvanning av eksisterende aksjonærer + at det kanskje ikke var mange som var villige til å tegne seg i emisjonen så alternativet ble lånet. (Men det vet kanskje du som har fulgt selskapet i så lang tid?)

Emisjoner skaper kun forvirring om nye aksjonærer ikke har satt seg inn i selskapet og vet hva emisjonen brukes til.

Hadde jeg vært ny aksjonær nå uten aktier i selskapet så hadde jeg nok ventet litt til jeg tror bunnen er nådd og så kjøpt meg inn. (Eller kjøpt meg inn med 25% på dagens kurs, så sett an kursen og kjøpt mere ved videre nedgang eller ventet på nyheter før man handler mere, her finnes det uendelig med strategier.) For de som er aktionærer er emisjonen en fin mulighet til å fylle på med billigaskjer på, med mindre man er helt sikker på at kursen vil gå under emikurs.
En hver reaksjon har en motreaksjon/korreksjon, så når en kurs synker er det ofte for en grunn (i dette tilfelle emisjon + utsettelse av spill), men når meldingene kommer vil man få motreaksjonen og kursen vil øke, når det skjer vet man ikke, men som skrevet før har ikke fivepg så mange sjangser på å vinne troverdighet, så jeg tror det kommer noen meldinger snart.

Jeg skrev lengre oppe i inlegget et mulig scenario på hvorfor dem hadde lån og ikke emisjon. Personlig tror jeg en emisjon i et selskap i vekst er produktivt og bærekraftig og et langt bedre alternativ enn et spirallån.
Redigert 21.01.2021 kl 07:45 Du må logge inn for å svare

Jeg skriver på ingen måde at EMI var det forkerte beslutning eller ikke er godt for selskabet... Men det er ikke spørgmålet fordi hvis de ikke lavede en EMI vil de gå konkurs eller lukke rigtig meget ned for driften..

For at forstå hvad jeg mener skal du glemme alt omkring selskabet og udelukkende have fokus på EMI og forstå effekten af en EMI.. EMI i sig selv er negativ for det fortynder og skaber dårlig omtale af selskabet og nye aktionærer vil ikke rør EMI aktie med en ildtang.. Kursen taler også sit tydelige sprog ved at falde.. Det er negativt men en nødvendighed.
Redigert 21.01.2021 kl 07:45 Du må logge inn for å svare
scorn
12.07.2020 kl 18:16 4897

Roland: Synes du det er positivt eller negativt om kursen synker? :)
Redigert 21.01.2021 kl 07:45 Du må logge inn for å svare
Socre78
12.07.2020 kl 18:31 4882

Bare ikke lik innlegg til noen som er kritisk til han eller still ett kritisk spm da fyker du ut av Facebook siden hans. Var en som stilte spm om hvorfor han var negativ. Alle som likte det og han som skrev det ble blokket 😂😂😂 som en liten baby
Redigert 21.01.2021 kl 07:45 Du må logge inn for å svare

Greit vi kan si oss enige i at en emisjon på kort sikt ofte senker kursen. Markedskursen korrigerer seg etter emisjonskursen. I noen tilfeller går kursen under emikurs og i noen tilfeller holder den seg godt over emikurs. På sikt er denne emisjonen bærekraftig og gir penger og er langt mer positivt for selskapet enn et lån. Å si at en emisjon er negativ blir litt feil å si, med mindre man er en trader som og ikke har noe perspektiv på investeringen. Investerer man med en lengre tidshorisont vil selskapet stå tryggere og med cash etter emisjonen. Så på den måten er jo emisjonen positiv. Det du mener er nok at emisjonen påvirker kursen negativt uten at det nødvendigvis er negativt for selskapet?
Redigert 21.01.2021 kl 08:36 Du må logge inn for å svare

Det handler om 5PG ikke mig.. Det er utroligt at i ikke snart fatter det.. Jeg skriver udelukkende om 5PG og i skriver udelukkende om mig.. Hvis man har sans for psykologi så kan man nemt regne ud at i ikke kan forsvare 5PG men udelukkende kan angribe personen som er kritisk..

Redigert 21.01.2021 kl 08:36 Du må logge inn for å svare

Det er jo selvfølgelig negativt.. det er jo logisk.. fordi det skaber panik og tekniske dårlige signaler..
Redigert 21.01.2021 kl 08:36 Du må logge inn for å svare

Vi er aktionærer og ikke virksomhedsejer.. selskabet i sig selv er jo tilfredse med flere penge på kontoen det giver sig selv men for os aktionærer der skal vi se på faldende kurver og fortynding.. Så det er negativt for dig og mig hvis du altså ikke for løn hos 5PG..
Redigert 21.01.2021 kl 08:36 Du må logge inn for å svare

Kanskje vi skal se på emien som en positiv forandring i selskapet, siden at kostene er rengjort og klar for en skikkelig ny innsats. Bare det at de snart kan skilte med Vikings på sin meny, skulle tilsi en høyere kurs. Man må da være såpass fornuftig å skille mellom den gamle og nye versjonen av selskapet.
Se på den suksessen med emiene til Nel. De er er gjeldfrie.
Redigert 21.01.2021 kl 08:36 Du må logge inn for å svare

Du misser poenget mitt. Uansett er det ingen utvanning her siden kun eksisternede aksjonærer kan tegne seg og de som ikke har retter kan kjøpe TR retter. Utvanning og negativt hadde det vært om alle kunne tegna seg, så hadde eksisterende aksjonærer blitt vannet ut. Om jeg benytter meg av rettene (noe jeg har gjort) så eier jeg like stor % andel av selsvskapet etter emisjonen som før. Som flere andre skriver og som jeg har prøvd å forklare deg er penger på bok mere solid enn gjeld. Det åpner nye dører og vil gi selskapet et løft til å videreutvikle seg, noe dem ikke hadde klart uten emisjon. At kursen korrigerer seg etter emisjonskursen er normalt og kun negativt om du kjøpte for 3 uker siden og har planer om å selge neste uke. Kjøper du nå og venter til september/oktober med å selge er emisjonen og lav inngang ikke særlig negativt.

På sikt vil kursen gå høyre etter emisjonen enn før. Hadde dem ikke kjørt en emisjon, måtte utsette spillet og hatt et lån i nakken kunne kursen på kort sikt holdt seg over dagens nivå, men på lang sikt hadde den gått under dagens nivå.

Jeg tror vi har fått sagt det som trengs og videre diskusjon blir bare gjentagelse og oppgulp, jeg melder meg nå ut av emisjonsdiskusjonen så får vi være enige om å være uenige. :)
Redigert 21.01.2021 kl 08:36 Du må logge inn for å svare

Hvis man køber TR kan man jo bare sælge sine TR og få nemt gevinst og kursen falde i det man sælger og så køber op igen til næsten samme pris som man købte TR eller lavere.. du glemmer efter spillet.. Ja udefra lyder det som fantastisk ting men efter spillet hvor aktionærer bare kan sælge og få gevinst super nemt det vil folk jo udnytte og spekulanter susede ind i aktien der nyheden kom hvor kursen faldt meget. Aktien er speaket med spekulanter som vil scorer en nem gevinst på loyale langsigtet aktionærers bekostning. Sådan er spillet og jeg vil ikke være med i det spil før jeg kan købe på normalvis til under 1kr..

Kursen er i 1.39. Jeg vil aldrig gå ind i en aktie som har en faldende tendens.. Den kan i princippet falde helt ned omkring 0.80 uden yderligere nyheder..
Redigert 21.01.2021 kl 08:36 Du må logge inn for å svare
Blygen
12.07.2020 kl 20:05 4605

Går kursen ned til 0,80, som du nevner, lastes det opp ytterligere!! Har ingen problemer med å snitte ned og sitte 5 år, før gevinsten er der :)
Redigert 21.01.2021 kl 08:36 Du må logge inn for å svare
scorn
12.07.2020 kl 20:26 4584

Nettopp. Om kursen går ned så er det jo bare å kjøpe mer :) Eller hva Roland?
Redigert 21.01.2021 kl 08:36 Du må logge inn for å svare
lofric
12.07.2020 kl 20:51 4555

Jeg sitter... Nett fått inn 122.000 på konto...etter salg av aksjeretter....
Redigert 21.01.2021 kl 08:36 Du må logge inn for å svare

Takk for de :)
Redigert 21.01.2021 kl 08:36 Du må logge inn for å svare
scorn
12.07.2020 kl 21:13 4554

Hvor mange aksjer har du? Ca 450 000?
Redigert 21.01.2021 kl 08:36 Du må logge inn for å svare
lofric
13.07.2020 kl 08:29 4368

En del aksjer har jeg...😁😀
Redigert 21.01.2021 kl 08:36 Du må logge inn for å svare

Noe fantastico er i emning. Kan 5thPG virkelig lykkes optimalt - det ryktes at det meste går veien og at intet kan gå galt .....
Spennende i alle fall.
Solstikk rykter, eller ....
X-files stemning status i felten er vel status nå.
Rt 1,45
Redigert 21.01.2021 kl 08:36 Du må logge inn for å svare
HP17
13.07.2020 kl 09:20 4330

Om FIVEPG kan lykkes optimalt?
Det svare er jo nei for FIVEPG sliter med å få godkjent Vikings av IP eirne, dager blir tiil uker og uker blir til måneder og?
Hva er problemet/ene? Og hvor store er det?
Redigert 21.01.2021 kl 08:36 Du må logge inn for å svare

:D Du er livsfarlig :) Skyt først og spør etterpå!
Har du ikke noe bedre å foreta deg .... ? ;D
--------
Begynn med grunnleggende kunnskap:

https://www.5thplanetgames.com/

https://www.5thplanetgames.com/wp-content/uploads/2020/05/5th-Planet-Games-AoA-25.05.2020.pdf
Redigert 21.01.2021 kl 08:36 Du må logge inn for å svare

Hvor bliver Vikings SL af 😏😂🔴
Redigert 21.01.2021 kl 08:36 Du må logge inn for å svare

Sier mannen som klager over substans i innleggene på denne tråden...

De må gjerne kjøre SL nå - Jeg har lastet og lastet på disse nivåene, så forhåpentligvis er du en lykkeamulett Roland.
Redigert 21.01.2021 kl 08:36 Du må logge inn for å svare
scorn
13.07.2020 kl 12:27 4168

Tintin oppdateres ofte ihvertfall: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fpg.tintin&hl=en (Updated
July 9, 2020)

Jeg har testet det en del og det er er "kvalitet". (Jeg har spilt spill siden 80-tallet :)

Og det er juli måned og selskapet er muligens i "ferie modus" også. Pleier ikke skje så mye da.

Roland oppfører seg som et lite barn som ikke får viljen sin og når det er stille fra selskapet elsker han å så tvil her... Fin fyr...
Redigert 21.01.2021 kl 08:36 Du må logge inn for å svare

Når FIVEPG har grønn dag kommer du opp med slike inlegg haha.

Nr 1. Tror aksjekursen blir minimalt påvirket av hva som skrives av en haug anonyme på et forum.
Nr 2. Ingenting nytt som du vet siden du følger jo selskapet tett og hyppig.

Tror du at Vikings er eneste spillet som kan holde kursen oppe? Greit det er en sterk titel, men det virker som tintin ligger ok ann og casinospillet i juli kom på release og det eneste du henger deg opp i er vikings? Vi får nok meldinger om det når tiden er inne, jeg tar ikke sjangsen på at kursen skal under 1kr og har sikret meg emi aksjer, Skal jeg likevel være så heldig at kursen går ned så kan jeg fylle på mere.
Redigert 21.01.2021 kl 08:36 Du må logge inn for å svare

Er d ikke en veldig stor forskjell (arbitrage) mellom TR og vanlig aksje?

Ca 5% billigere å kjøpe TR...
Redigert 21.01.2021 kl 08:36 Du må logge inn for å svare

Er bare arbitrage når TR er dyrere enn vanlig aksje

Aksjeprisen kan falle under gitt TR kurs + 1 de neste dagene, så en påtar seg den risikoen når en kjøper TR lavere enn aksjeprisen
Redigert 21.01.2021 kl 08:36 Du må logge inn for å svare

(Liker brukernavnet :))

Vet ikke om jeg er enig i resonnementet ditt?

Kjøper man en TR til 0,38 så vil totalen bli max 1,38 uansett hvordan man snur og vender på det.
En aksje koster 1,44.

Om aksjen faller til 0,8 så vil man ikke ha tapt mer på tegningsrettighetene?
Redigert 21.01.2021 kl 08:36 Du må logge inn for å svare

Er arbitrasjemuligheter (noe en kan tjene på akkurat nå)

ved å selge TR hvis den er høyere enn (aksjekurs -1 kr)

Eksempelvis hvis TR er 0.5 kr og aksjekursen er 1.4 kr

Da kan en selge TR til 0.5, og kjøpe til 1.4 kr, og da har en kjøpt emiaksjer til 0.9 kr istedet for 1kr

Det er helt riktig at det blir max 1.38 kr som er lavere enn aksjekursen nå, men da bærer en på risikoen at aksjekursen kan bli lavere, er ikke en ren arbitrasjemulighet fordi en bærer på risikoen at en aksjekursen er blitt mye lavere om noen dager, og da er ikke tegningsrettene verdt 0.38. Men gitt at den holder seg på det nivået, så vil en tjene på det.

MikroRoland out 8)
Redigert 21.01.2021 kl 08:36 Du må logge inn for å svare

og om aksjen faller til 0.8, så er TR verdt 0, og da har man tapt 0,38
Redigert 21.01.2021 kl 08:36 Du må logge inn for å svare

Casino giver absolut intet.. læs nu deres rapporter.. De har mange casino spil ude allerede som næsten ikke har givet noget fordi de skal dele med PlaynGo.. Nyjah Huston spillet skal de nok dele med PlaynGo og Nyjah derfor mere ligegyldigt..

Henrik har også selv sagt at casino spil giver kun "smør på brødet".. Men alt det ved i jo hvis i har brugt lidt tid på at læse deres rapporter og se alle deres præstationer..

Tintin "kommer" i september så hvorfor snakke om det spil? Vikings SL skulle have kommet men tiden går ligesom..


Jeg kan hjælpe dig lidt.. Her
https://5thplanetgames.eventcdn.net/201908-investorpresentation/ gå frem til 21:10 der snakker de om casino spil..

Så snakker vi ikke mere om det casino spil fordi marked er også ligeglad som du kan se..

Det hele handler om Tintin, Vikings og Doodle Jump..
Redigert 21.01.2021 kl 08:36 Du må logge inn for å svare

Jeg spørger bare hvor Vikings SL bliver af? Ved du hvor det bliver af eller hvad?

Hvorfor går du personligt? Jeg stiller et helt almindeligt spørgsmål..
Redigert 21.01.2021 kl 08:36 Du må logge inn for å svare
scorn
13.07.2020 kl 15:05 4001

Forventer du å få svar på hvor Vikings SL blir av her inne? Kan du ikke høre med selskapet?

Hvor dum er du egentlig?
Redigert 21.01.2021 kl 08:36 Du må logge inn for å svare

😂😂
Redigert 21.01.2021 kl 08:36 Du må logge inn for å svare

Eee...?

Men dersom man kjøper aksje på 1,44 så har man da tapt 0,64?

Redigert 21.01.2021 kl 08:36 Du må logge inn for å svare