Corona - 37 av de 50 amerikanske statene rapporterer økt smittes


Det dør altfor mange av Corona viruset hver eneste dag og langt flere blir smittet. Men det ser ut som folk flest tror viruset er borte??
Redigert 29.06.2020 kl 21:07 Du må logge inn for å svare

At det er langt flere som blir smittet enn som dør av viruset kan vel ikke være noen overraskelse? Og nei, folk flest tror ikke at viruset er borte. At smittetallene øker når samfunn åpner opp er som forventet.

Det finnes ingen internasjonal standard for hvordan man skal regne coronadødsfall. For eksempel teller Sverige alle som dør med coronasmitte som coronadødsfall, selv om vedkommende kanskje døde av hjerteinfarkt, mens Norge teller kun de der Corona var eneste dødsårsak. Dermed er dødstallene veldig avhengig av hvilke land sykdommen til enhver tid står sterkest, og hvordan disse landene teller coronadødsfall.

Dessuten er det flere og flere land som øker testkapasiteten, noe som forklarer mye av hvorfor smittetallene blir så mye høyere hele tida.

Ingen tror at viruset er borte, men flere og flere land begynner få kontroll over situasjonen. Dessuten blir det mer og mer konsesus om at den totale nedstengingen som forekom i flere land var litt å skyte spurv med kanoner. Derfor antar man, at selv med eventuell ny virusoppblomstring, vil det bli færre og mildere samfunnsmessige tiltak enn de vi har sett hos enkelte land i tiden vi har vært gjennom. Dermed er det mer positivitet kring den samfunnsøkonomiske påkjenningen ved eventuelle (trolige) seinere virusbølger.

Alt det der er jo flott for land med penger på bok... Så er det bare 95 prosent av verdens befolkning som går mørkere tider i møte ?

At flere land begynner å få kontroll er det reneste tøv... desverre bekreftet av media. At flere land kan se utgangen på den første bølgen kan jeg dog si meg enig i

Helt enig. Har du sett på gjelden? Italia har 135% gjeld i forhold til BNP nå. Hvor mange land går over 100% hvis smitte bølge nr 2 kommer?

https://no.tradingeconomics.com/country-list/government-debt-to-gdp?continent=europe

Brasil hadde ikke råd til å stenge ned i hele tatt, der er det krise på mange områder nå.

Fra Peter Hermanrud i Sparebank 1 markets 12.6.2020

"Brazil economic collapse despite no lockdown, Africa case count +100% in 18 days, India reopening despite increasing case count"

"Full outbreak in Singapore, even after 2 months lockdown. South Korea struggles to trace infections, considers reimposing stricter restrictions"

"USA: Flare-up in 4 of 6 largest states
Sharp decline in New York, still in lockdown. But 4 of 5 others see increasing case count. From an R of 0.8 to an R of 1.2 (illustrated for Florida). Pace implies doubling case count in a month, but adjusting for slightly more testing, we guess doubling per 2 months. If we keep relaxing, pace will increase. But note that 50% of states still see decline"

Kommer nok veldig an på hvilke medier man benytter, når det kommer til hva man får bekreftet og ikke bekreftet. Personlig forholder jeg meg til Johns Hopkins-universitetet og datamaterialet derfra:

¤ England: Begynt flate ut
¤ Spania: Begynt flate ut
¤ Italia: Begynt flate ut
¤ Frankrike: Begynt flate ut
¤ Tyskland: Begynt flate ut
¤ Belgia: Begynt flate ut
¤ Nederland: Begynt flate ut
¤ Sveits: Flatet ut
¤ Irland: Flatet ut
¤ Østerrike: Flatet ut
¤ Sør-Korea: Flatet ut

... Og så videre. Land som tidlig ble eksponert for smitten, og som nå begynner få/ har fått kontroll. Ingen sier de er kvitt smitten, men at den nå er under kontroll, altså på et nivå man er sikker på man samfunnsmessig er istand til å håndtere. Og flere land som har vært nedstengt, sier at de ikke kommer til å stenge ned like kraftig igjen, selv med nytt smitteoppsving. Den samfunnsøkonomiske skaden blir for stor.

Personlig tror også jeg det blir ny smittebølge. Definitivt. Smitte kan man aldri gardere seg 100% mot. Det vil imidlertid være en "kontrollert" smittebølge. Nedstengingstiltak vil kontinuerlig vurderes opp mot grad av smittespredning (dess høyere smittetrykk, dess flere og sterkere tiltak vil iverksettes) og samfunnsøkonomisk betydning av tiltakene. Alt med tanke på at helsevesentets overbelastningsnivå vil være smittemengden det tiltaksmessig vil bremses for å unngå.

Det nærmeste noen kommer kontroll her, er at viruset har full kontroll på menneskeheten ;) Jeg synes det er trolig rart at noen tror mennesker har kontroll på viruset, når 134.500 nye folk er smittet av viruset på 1 dag. Hvor mange må bli smittet hver dag, for at alle mener at vi ikke har kontroll? Har du sett tilstandene i Brasil?

Ca 200.000 bekreftet smittet av Corona siste døgnet, mørketallene er store. Det som bekymrer mest, er at daglige smittede av Corona, har økt fra 132.000 pr dag til 200.000 pr dag på 6 dager

«Smittespredningen fortsetter å ta fart«

«Verdens helseorganisasjon (WHO) varsler at vi inntar en ny og skummel fase, ifølge Bloomberg»

https://finansavisen.no/nyheter/utenriks/2020/06/20/7539825/smittespredningen-fortsetter-a-ta-fart

«Wall Street priser ikke inn frykten for en ny smittebølge«

https://finansavisen.no/nyheter/bors/2020/06/20/7539834/wall-street-priser-ikke-inn-frykten-for-en-ny-smittebolge
Redigert 21.06.2020 kl 09:44 Du må logge inn for å svare

«The coronavirus reproduction rate, known as the R number, has jumped to 1.79 in Germany«

https://news.sky.com/story/coronavirus-r-number-jumps-to-1-79-in-germany-after-abattoir-outbreak-12011468

Bra strategi i kampen mot pandemien?

«President Donald Trump sa i sin tale i Tulsa, Oklahoma natt til søndag norsk tid at han har bedt sin egen regjering om å redusere antall tester av Covid 19 – for å få ned antall smittede i de offisielle statistikkene»

https://www.vg.no/i/8mewk1

Tydelig at Trump er i ferd med å forandre seg fra å være forretningsmann til å bli en politiker. For når han nå velger å kopiere strutsen og stikke hodet i sanden, da bekrefter han langt på vei at han er blitt en fullblods politiker.

Men jeg tror ikke amerikanerne kan være såpass tette i toppetasjen at de nok en gang velger en president som er mer opptatt av å ivareta seg og sitt, enn å ivareta det amerikanske folket. I så tilfelle mister USA resten av den respekten jeg måtte ha for det samfunnet. For det er menneskelig å falle, men umenneskelig å bli liggende.
Redigert 21.06.2020 kl 11:28 Du må logge inn for å svare

Norge har ingen reiserestriksjoner med Tyskland nå. R tallet i Tyskland økte fra 1,79 til 2,88 fra lørdag til søndag, fra 1,06 på fredag

«SMITTETRYKKET I TYSKLAND ØKER IGJEN
Reproduksjonstallet i Tyskland har økt de siste dagene. Fra lørdag til søndag økte tallet fra 1,79 til 2,88, opplyser landets statlige institutt for infeksjonssykdommer, Robert Koch-instituttet, i en rapport søndag.

Fredag var R-tallet på 1,06. Det økte til 1,79 lørdag, og søndag har det altså økt til 2,88. Tallene er basert på antall registrerte smittetilfeller de siste fire dagene i Tyskland.

2,88 betyr at 100 mennesker som er smittet med viruset, i gjennomsnitt smitter 288 andre mennesker. Er tallet over 1, vil flere og flere få viruset. Er tallet mindre enn 1, vil sykdommen langsomt dø ut.

Robert Koch-instituttet opplyser om et konfidensintervall på 2,16 til 3,73. Det vil si at smittetallet innenfor 95 prosent sannsynlighet kan være både så lavt som 2,16 eller så høyt som 3,73.

Instituttet opplyser at økningen primært skyldes mindre lokale utbrudd i landet de siste dagene. Fordi at antall smittede i Tyskland er generelt lavt, har disse lokale utbruddene en relativt stor påvirkning på R-tallet»
Redigert 21.06.2020 kl 19:25 Du må logge inn for å svare
Vampyren
21.06.2020 kl 19:53 3146

Dette skjer etter at landet letter på flere av restriksjonene.

Et R-tall på 2,88 betyr at 100 mennesker som er smittet med viruset, i gjennomsnitt vil smitte 288 andre mennesker

Den siste tida har det blitt registrert utbrudd i flere tyske delstater ved både sykehus, sykehjem, asylmottak, slakteri, logistikkbedrifter, religiøse tilstelninger, familieselskaper og blant sesongarbeidere.

Redigert 21.06.2020 kl 20:45 Du må logge inn for å svare
-Marius
21.06.2020 kl 20:42 3080

Like greit å bare åpne alt og bli ferdig med det så slipper man denne idiotiske seigpiningen. Det kommer nok til å daue mange ganger flere som en direkte og indirekte årsak av at de stenger ned alt.
Redigert 21.06.2020 kl 20:43 Du må logge inn for å svare

«Smitten øker i halvparten av USAs delstater
25 delstater i USA ser en økning i antall daglige registrerte smittetilfeller av coronaviruset. Florida slo dagsrekord i helgen og har nå passert over 100.000»

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/3Jr4AM/smitten-oeker-i-halvparten-av-usas-delstater

24.6.2020

«NESTEN 40.000 SMITTETILFELLER PÅ ET DØGN
Brasils helsemyndigheter melder om 39.436 nye bekreftede smittetilfeller av coronaviruset det siste døgnet.

Dette er ifølge CNN den nest høyeste daglige økningen siden pandemiens utbrudd i landet. Brasil melder også om 1374 nye dødsfall det siste døgnet.

Totalt er 1.145.906 bekreftet smittet i det latinamerikanske landet, som er virusets nye episenter. 52.645 er bekreftet døde, ifølge VGs oversikt.

Bakgrunn: 13 land i Latin-Amerika har rapportert rekordhøye tall den siste uken»

Helt korrekt medalje, det er mange måter de ulike landene bruker på å registrere antall døde på, ingen er 100% korrekt, men noen måter er mer feil enn andre.

Personlig tror jeg mest på å se på de historiske tallene for f.eks 5 år tilbake, se på standardavviket på totalt antall døde, for så å se på det totale antall døde uke for uke i 2020, trekke fra de historiske tallene for 5 år tilbake og så legge fram disse tallene som ca tall på corona dødsfall pluss minus standard avviket.

Gjør man det f.eks for UK vil man få et tall som ligger ca dobbelt så høyt som de offisielle tallene, slik var det sist jeg sjekket for ca en måned siden.

Å gjøre som f.eks Norge vil man få en underrapportering, i Sverige muligens en overrapportering.

«Usikkerheten rår på Wall Street – går mot nedtur»

« Det er hovedsakelig nye smittetilfeller i store deler av USA som er bakgrunnen for frykten»

https://finansavisen.no/nyheter/bors/2020/06/24/7540880/usikkerheten-rar-pa-wall-street-gar-mot-nedtur
merida1
24.06.2020 kl 20:55 2179

-Being exposed to midday sunlight in most of the US and world cities during summer for 11-34 minutes will inactivate 90% or more of the novel coronavirus, according to a recent study.
Det enkle er ofte det beste
Redigert 24.06.2020 kl 21:00 Du må logge inn for å svare
MicMac
24.06.2020 kl 21:22 2138

Må nok opp i 5-6 mill. smittede amerikanos før det roer seg. 1,5 mnd til med høye smittetall. Helt utrolig at de ikke klarer å begrense det når de har visst om viruset i 5 mnd. Sier litt om informasjonsflyten i det landet..

USA har ikke råd til å stenge ned på nytt + gjelden og arbeidsledigheten er skyhøy. Hvor er smertegrensen på når folkekravene om ny lockdown kommer?

Det ser ikke bra ut i Brasil heller, økonomien holder på å kollapse der

«OVER 42.000 NYE SMITTETILFELLER I BRASIL
Helsemyndighetene i Brasil melder om 42.725 nye bekreftede smittetilfeller av coronaviruset i løpet av det siste døgnet, i tillegg til 1185 nye dødsfall.

Totalt har Brasil nå 1.188.631 smittetilfeller og 53.830 corona-relaterte dødsfall, viser VGs oversikt.

Flere land i Latin-Amerika har meldt om rekordhøye smittetall de siste ukene«
heilo888
25.06.2020 kl 07:36 1916

Da begynner Brasil å nærme seg Sverige, men har et godt stykke opp til Europeiske land som Belgia, Uk, Italia osv.

«Flere stater i USA setter på bremsene med gjenåpning«

«Sykehusene i Houston er i ferd med å gå tomme for sengeplasser. 97 prosent av kapasiteten på intensivavdelingene er fulle, ifølge Texas-byens ordfører. I Florida, Texas, Oklahoma og Sør-Carolina ble det satt nye smitterekorder på onsdag»

https://www.dn.no/staticprojects/2020/01/coronaviruset/#56649

Økning også i Europa. Surprise, surprise

«Leder for WHO Europa, Hans Kluge, oppdaterer om coronasituasjonen klokka 11.
- Pandemien fortsetter å akselerere, sier Kluge.
Ifølge ham er det totalt meldt om 2,5 millioner smittetilfeller i Europa.
Forrige uke så Europa en økning i daglige smittetilfeller for første gang på lenge.
Europa har nå rundt 20 000 nye smittetilfeller og 700 dødsfall daglig, ifølge Kluge.
- I ukevis har jeg advart om risikoen for økning i kjølvannet av at land justerer tiltakene. I flere land har dette nå blitt en realitet. 30 land har sett en økning i smitte i løpet av de siste ukene. I elleve av disse landet har økningen vært markant, sier Kluge.
Han peker på at land som Tyskland, Polen og Israel har vært raskt ute med å håndtere den markante økningen.»

https://www.dagbladet.no/studio/nyhetsstudio/5?post=36376

Noen linjer fra analysen til Peter Hermanrud i Sparebank 1 markets idag

«Case growth has been accelerating since 10/6 in an increasing number of US states
• Arguments dismissing this as a measurement error are losing credibility
» Increased testing explains maximum 15% of last 2 weeks’ 75% increase in testing (Early Reopeners)
» Hospitalizations have been subdued but are now increasing at the same pace
» First stories of full hospitals emerging in Texas: From ‘full date’, 50% of patients must be denied access in 10 days at current pace
• Seems likely this will affect the economy. If so, visible by end-August » We already see less activity in epicentres like Houston
• Also seems likely Trump + Fed will launch new fiscal / monetary packages to support the stock market

• These are dangerous times!«

Tror oppsiden på børsen ikke er særlig stor, ca 2,5-3måneder oppgang fra mars er typisk oppsidebølge. Blir stadig flere land nødt til å stenge ned igjen vil dette bli kraftig kost for økonomien. Markedet har snakket om en V formasjon, det jeg frykter er at dette kan bli en W formasjon eller at den bølgen som er unnagjort så og si er en reaksjonsbølge før en ny nedtur kommer til høsten

Enig. I følge Harper i Dnb, var det flere nøkkel tall med «U» innhenting, istedenfor «V». Men hva skjer i USA når de ikke har råd til å stenge ned på nytt? En undersøkelse igår visste at så mye som 30 millioner ++ i USA kan være smittet av Corona nå.

Det værste jeg har lest til nå, var svar på en studie for et par dager siden, som viser at immuniteten mot Corona blir borte igjen etter et par måneder. Dvs viruset har kommet for å bli? Eneste utvei er å ta ny vaksine hvert år, slik vi gjør mot influensa?

I løpet av helgen vil man ha passert 10 000 000 cases og sannsynligvis 500 000 døde.

Og det viser seg nå at de som overlever kan ha blitt skadet for livet, og at de vil belaste helsevesenet i mange år fremover.

« CHICAGO, June 26 (Reuters) - Scientists are only starting to grasp the vast array of health problems caused by the novel coronavirus, some of which may have lingering effects on patients and health systems for years to come, according to doctors and infectious disease experts.

Besides the respiratory issues that leave patients gasping for breath, the virus that causes COVID-19 attacks many organ systems, in some cases causing catastrophic damage.

"We thought this was only a respiratory virus. Turns out, it goes after the pancreas. It goes after the heart. It goes after the liver, the brain, the kidney and other organs. We didn't appreciate that in the beginning," said Dr. Eric Topol, a cardiologist and director of the Scripps Research Translational Institute in La Jolla, California.»

https://www.google.no/amp/s/mobile.reuters.com/article/amp/idUSL1N2E21L6

Jeg har aldri skjønt de som betegner dette viruset som en forkjølelse eller influensa.

Det er lenge siden de fant ut at folk som har vært alvorlig syke sliter med lunger og hjerte etterpå. Forkjølelse og influensa har ikke jeg hørt noen omtale Corona som siden mars. Er det noen som tror det enda?

Det ser ut som de fleste tror Corona er ufarlig for barn fortsatt :(

«Fant nyresvikt hos coronasyke barn»

«I denne studien fant forskerne at hele 33,9 prosent av samtlige pasienter med covid-19 og 78 prosent av 236 intensivpasienter utviklet akutt nyresvikt»

Helsedirektoratets mann synes imidlertid ikke resultatene kommer uventet.

«Det er ikke overraskende at barn, som blir så syke at de trenger sykehusinnleggelse for covid-19 også får utfall i nyrefunksjonsprøver gitt at det også tidligere er rapportert om en sammenheng mellom SARS-CoV-2 og nyresvikt. Dette viruset påvirker kroppens organsystemer på mange ulike måter som foreløpig bare er delvis kartlagt, påpeker Nakstad»

https://www.dagbladet.no/nyheter/fant-nyresvikt-hos-coronasyke-barn/72574481
Redigert 26.06.2020 kl 15:02 Du må logge inn for å svare

« Forkjølelse og influensa har ikke jeg hørt noen omtale Corona som siden mars. Er det noen som tror det enda?»

Og joda. Verdens mektigste mann omtalte den som influensa for to dager siden.

« Ooops, he did it again.

On Tuesday, in a re-election campaign rally in a church, the Dream City Church, U.S. President Donald Trump once again used the phrase “Kung Flu” when referring to the Covid-19 coronavirus. »

https://www.google.no/amp/s/www.forbes.com/sites/brucelee/2020/06/24/trump-once-again-calls-covid-19-coronavirus-the-kung-flu/amp/


merida1
26.06.2020 kl 18:12 1462

Vel, 6-700 000 dør av influensa hvert år. Uten sammenligning forøvrig
Corona-dødsfall er vel til nå ett par hundre tusen under dette
Hadde de ført så nidkjær statistikk for influensa hver år ville vel tallet vært mye høyere? Men kanskje også lavere
Redigert 26.06.2020 kl 18:16 Du må logge inn for å svare
Aune
26.06.2020 kl 18:28 1434

Store deler av verden har vært i lockdown. En kan jo spekulere i hvor mange som hadde gått bort hvis vi ikke hadde innført tiltak. Antageligvis et fryktelig tall.