Etter 13 år er driftsløyvet på plass


Ivar S. Fossum har vore uthaldande. No har han fått godkjentstempel frå Direktoratet for mineralforvaltning.

Direktoratet skriv at dei meiner prosjektet har stor samfunnsmessig betydning gjennom verdiskaping og næringsutvikling. Det blir lagt vekt på at Nordic Mining har eit mål om å utnytte så mykje som mogleg av førekomsten.

– Det som har vore ein veldig stor usikkerheit i prosjektet er no borte. Det gir stor tryggleik for oss, aksjonærane våre, og framtidige långjevarar og investorar, seier FossumKilde : Firda
Redigert 21.01.2021 kl 09:18 Du må logge inn for å svare

Bit etter bit faller på plass og driftsløyvet var meget viktig for å gå videre i prosessen. Det første spadetaket skal jo allerede starte i år til ferdig gruve om 2 år med svimlende intekter. Det som vil meldes fremover nå er Finansieringen og der har vi noe som heter eksportkreditt som er veldig gunstig for Nom hvis det blir en del av pakken- Avsløres også snart hvem som blir partner med Nom- Og vi kan vel alle være enige at nå som driftsløyvet er på plass så vil fondene/ større investors begynne å kjøpe seg opp i Nom så jeg tror at kursen vil ha en fin og rolig stigning fremover.... Og husk at Nom ikke bare er 1 gruve men 3 gruver med granat i verdensklasse-Rutil i verdensklasse-Lithium i verdensklasse.... Lykke til
Redigert 18.06.2020 kl 04:43 Du må logge inn for å svare

Morsomt å være ombord, og bli med på ferden i et kommende norsk industrieventyr
Boss 99
21.06.2020 kl 22:03 3683

Håper at Venstreparti os SV fordunster ut av Stortinget. Og at postbudet fra Førde ramler og brekker noe.
HP17
21.06.2020 kl 22:27 3594

Her ligger det ann til mer bråk fremover. Vær forsiktig.
Me kjem til å klage. Då må heile regjeringa ta denne avgjerda, inkludert Venstre, som er mot dette prosjektet.

Thorkildsen meiner Venstre har alle moglegheiter til å stoppe prosjektet, og krev at partiet står for det dei eigentleg meiner.

– Me ser absolutt ikkje på slaget som tapt.

Me har 4000 menneske som har sagt seg villige til å gjere sivil ulydnad og bryte lova for fjorden. Regjeringa vil stå i hardt ver, om dei tillèt dette, seier Thorkildsen.

https://www.nrk.no/vestland/venstre-erkjenner-nederlag-om-fordefjorden-1.15059459
SL
21.06.2020 kl 22:39 3532

bare gøy med litt spenning i hverdagen
_HH_
21.06.2020 kl 22:50 3489

Venstre sei at slaget er tapt...dei håper at eit Storting skal gripe inn. SV har vel kanskje 5 ganger tidlegare forsøkt å få opp denne saka i Stortinget, men blitt avist alle gangane. Kanskje nokon kan forklare kvifor den no plutseleg skal bli handsama der? Stortinget må følgje norsk lov, dei kan ikkje berre gjere om sakene slik som dei vil, sjølv om ein kan tru det utifra korleis einskilde kunnskapslause politikerar uttaler seg.
Regjeringa har allereie stått i det så dette argumentet held ikkje. Dei har til og med tillatt fleire prosjekt med sjødeponi.

Redigert 21.06.2020 kl 22:51 Du må logge inn for å svare
Trier
22.06.2020 kl 08:41 3254

Miljøbevegelsen kan lage mer bråk, men det er jo svært tvilsomt om de kan påvirke regjeringen til å snu - enda mindre Stortnget. Det har vært en lang prosess med grundige søknader og behandling i direktoratet med høringsrunder hvor alle interessenter har kunnet uttalt seg.

Dersom en en Venstreminister skulle forsøke på omkamp vil dette skape strid innad i regjeringen. Dette er Venstre lite tjent med. Å skulle gå i mot dette prosjektet i en tid med massive tap av arbeidsplasser vil ikke vinne gjenklang i regjeringen og Venstre ville bare oppnå å marginalisere seg ytterligere slik at sjansen for å komme under sperregrensen ved neste valg vil bare øke. Det er heller lite formålstjenelig å lage regjeringskrise på denne saken fordi sjansen til å vinne fram med en omkamp i Stortinget nær null. Venstra kan bare tape på å mase om dette.

Dessuten, det vil ved Engebø bli produsert viktige mineraler med høy etterspørsel, og det blir produsert på en så miljøvennlig måte som mulig. Miljøbevegelsen er ofte forutinnatt og sier nei til slike prosjekter uansett - de mener tydeligvis at det er bedre at miljøbelastende men nødvendig produksjon foregår alle andre steder enn i Norge - dobbeltmoral. Heldigvis er ikke det norske statsapparatet slik innordnet at beslutninger tas på forutinntatte holdninger men på en saklig måte basert objektive vitenskapelige kriterier der man veier hensyn til miljø, øknomi, arbeidsplasser etc. opp i mot hverandre. Toget er gått for miljøbevegelsen og det vet de nok innerst inne.

Bedre om miljøpartiene får stoppet engebø, og pøst ut noen fler lisenser til lakseoppdrett. Ren og grønn industri. Så legger vi til en million nye immigranter med høy levestandard som skal ha sine hus, hytter og biler. Kjør på!!
Trier
22.06.2020 kl 10:48 2888

kan hende Silverbutt var en smule ironisk..... i det minste foreslo han jo ikke oppdrett av innvandrerer....
ZOOZ
22.06.2020 kl 13:47 2656

Boss 99 skrev Hææ, ?
Hva fan e galt med denne aksjen ,kursmål 7 kr etter driftsløve , ligger å surrer rundt 2,60 og nedadgående.
G-Aksje
22.06.2020 kl 14:16 2593

Utømmelig med aksjonærer som vil gi bort eierandelene sine. Denne går glatt til kr. 5+ så snart bukseskvetterne har fått tømt seg. Melding om finansiering og samarbeidspartner og endelig avvisning av forventet klage på driftskonsesjon vil gi et ytterligere løft, opp mot 7+.
Crom
22.06.2020 kl 14:29 2533

Forståelig at noen blir nervøse og selger når det tilsynelatende er så lite kjøpsvilje. Det er rett og slett merkelig lite kjøpsvilje og omsetning i denne på dette kursnivået. Virker ikke som at driftskonsesjonen vekket særlig interesse hos finansmiljøene. For håpe det kommer noen nye kjøpsanbefalinger snart, kanskje det kan trigge kjøpslyst.
ZOOZ
22.06.2020 kl 14:39 2504

Restplassno skrev Sjekk kursen om ett år!
Når du har ventet på du har ventet på kursen i 15 år så blir du litt lei at dent kommer er kloking å sir at sjekk kursen om et år. Spar meg.

Det forstår jeg. Men dette er ikke aksjen å sitte og følge med på day-to-day, virker det som. Det burde du og vite, om du har fulgt med i 15 år. Sjekk kursen om ett år, den kan jeg stå ved :) var ikke meningen å støte deg.
_HH_
22.06.2020 kl 19:52 2106

Tydeleg at andre har fatta interesse for regionen:
https://www.firda.no/tsjekkisk-selskap-vil-ha-gruve-i-fureviknipa-6-km-fra-forde-sentrum/s/5-15-1010928?access=granted

Fjordmine s.r.o. har fått løyve til å undersøke eit område på nesten ti kvadratkilometer rundt Fureviknipa for å finne ut om det er nok jern og titan i fjellet til at dei kan starte gruvedrift.

Dette er ikkje så langt fra Engebø. Ca 1 time køyring.