Dagens JIN- kurs speiler ikke de faktiske forhold


Dagens Jin kurs representerer ikke fakta overhodet, med mindre Jin ledelsen jukser med regnskapstall e.l. Det at ledelsen betaler utbytte betyr at de ER aksjonærvennlige og tenker på shareholderne. Det er et stort positivt tegn, spesielt at det kommer fra et asiatisk selskap. Jeg har til tider vært skeptisk til hvor mye ledelsen har brydd seg om aksjonærene, men de har i det siste bevist at de tenker på oss som medeiere.

De har også gjort gode strategiske valg og redusert sin gjeld kraftig så nedsiden er nå ganske lav.

Et økende utbytte i fremtiden vil presse opp kursen uansett. Sjelden jeg har sett Jin bli solgt så billig i forhold til forventet fremtidig inntjening og utbytte.

Hva er det markedet ser som jeg ikke ser?

Ratene forventet ned i nærmeste fremtid?
Handelskrig?
En ledelse som fremdeles ikke er til å stole på?

Eller er det rett og slett markedet som ikke er effektivt?
07.09.2018 kl 15:04 2681

Markedet ? Hvis man kan kalle disse IDIOTENE et marked. styrer kursen akkurat der de vil.
prisen på Jin og det de holder på med er Markedet. Oslo Børs er en svindel bule uten mål og mening Dessverre

Vi som er inne får glede oss over utbytte som ut betales Takker for 20.000 kr sier jeg

Vel, før eller siden vil Jin prises korrekt, er vel ikke bare norske investorer som kjøper Jin? Og et høyere utbytte må omsider presse prisen opp, fordi hvis utbytteyielden kommer opp på f.eks 50% og selskapet vil tjene mer penger i fremtiden så vil det være veldig ulogisk å ikke kjøpe aksjen.
noprofit
07.09.2018 kl 16:18 2592

Jeg bare elsker å høre at Markedet vet best prisen.

joda selvklart (NOT...)

Den eneste forklaringen må være at JIN er en liten og utenlandsk aktør og som mange sier har en historie og rykte bak seg som tydeligvis ikke er snudd med et utbytte.
noprofit
07.09.2018 kl 16:20 2590

En annen morsom ting er jo at den før sluttauksjon ligger tre ganger lavere enn børsen og i tillegg er det siste dag for utbytte..


Slå den.

Får se om vi fortsetter stigningen i neste uke, spennende :)


Thus, the Supramax time charter average printed $12,221 on Wednesday, up $5 day-on-day, while the Handysize time charge average hiked by $19 day-on-day to $8,196.

“Supramax index was $5 pretty much as expected but the Wednesday afternoon saw better bids creep in down the curve as Oct was paid $12,450 6TC and the Q4 10TC $12,800 several times,” commented a FIS shipbroker.

Panamax er opp 0,8 prosent til 12.474.

Handysize legger på seg 0,6 prosent til 8.297, mens Supramax er ned beskjedne 0,1 prosent til 12.231.
noprofit
11.09.2018 kl 14:54 2057

Ser utrolig stabil ut.
Bart76
13.09.2018 kl 09:24 1874

Morsomt å se at det er lite salgsvilje på disse nivåer.
Realis
13.09.2018 kl 16:19 1785

Jinhui har redusert gjelden fordi långiverne har forlangt det. Ellers har selskapet solgt skip som ville seilet inn gode overskudd nå i en forventet oppgangsperiode. Riktignok har de i det senere kvittet seg med gamle båter, men inntrykket er likevel at de har nedskalert virksomheten så mye at jeg har lurt på når selskapet slutter å være et rederi. Fremsynte aktører har kjøpt, ikke solgt båter de siste 2 åra.

"...tenker på oss som medeier"? Neppe, i høyden på sine storaksjonærer. Siste regnskap viser 2,4 mill. USD på bunnlinja, det burde vært opp mot 5 mill. I deres siste regnskapsrapport kommenterer de ”Shipping related expenses” og en mindre økning her som vi kunne gjettet oss til (bunkers, lønn etc), men ikke en dramatisk økning både relativt og absolutt i en i utgangspunktet mindre regnskapspost - ”Other operating expenses” på knapt 3,3 mill USD mot ca. 1,3 mill USD i q2. Hva består denne av, hva har 2 mill USD gått til?


Ubegrunnede konspirasjonsteorier... Nei det er udokumenterte påstander. Et regnskap har alltid sånne uspesifiserte poster. Dessuten hvis det hadde gått under lønn hvordan kan noen vite om noen har fått bonuser hvis ikke selskapet selv opplyser om det. Typisk Ola potet som ser skeptisk på et ellers bunnsolid selskap og en forsterket balanse som er fremtidsrettet.

Enig deg her, tankardjr.
Dersom vedkommende ønsket å avklare utgiftsposten, så kunne man sendt mld. til IR og fatt svar.
Men da fjerner man vel grunnlaget for spekulasjonen ;-)

skvisen
14.09.2018 kl 12:37 1485

Vi som har fulgt aksjen en stund er vel alle enig med att fremtiden ser meget lys ut. Kjøpte min første Jin aksjer for 99 øre som jeg som mange andre solgte alt for tidlig. Nøkkelen til suksess med Jin er tålmodighet. Har personlig store forventninger til Q3 som må bli vesentlig bedre en Q2 med høyere rater og salg av skip. Er en stund til Q tall, men kurser på rundt 10 må være meget gunstig inngang om man klarer å vente noen uker

Glemte å legge til at det er ikke lov å sette inn bonuser på andre driftskostnader. Bonus er å regne som lønn. En revisor ville ihvertfall ha endret en slik kostnadsføring på resultatet. Dessuten så følger Jin IFRS som skal være en høyere standard enn ordinære regler.