Tulsa ligger på kne for Trump

atnorhe
20.06.2020 kl 18:50 182

og trygler ham om å avlyse rallyet. Festivalstemning utenfor hallen allerede, og koronaen setter nye rekorder.:-))


- Det er dette narsissisme handler om, sier demokraten Bernie Sanders.

NEW YORK (Nettavisen): Ni stater i USA, Alabama, Arizona, Florida, Nevada, Nord Carolina, Oklahoma, Oregon, Sør Carolina og Texas satte alle dagsrekord eller ukesrekord på tirsdag nå det gjelder antall koronasmittede, melder Washington Post.

Likevel står president Donald Trump hardnakket på at han vil holde folkemøte i Tulsa, Oklahoma på lørdag. Ifølge presidenten selv har nærmere én million mennesker meldt seg på for å få billetter til arrangementet som bare har plass til 19.000 personer.

Les: Trump i ekstase over ny rekord-interesse

- Det er den perfekte stormen
Myndighetene i Tulsa trygler nå presidenten om å avlyse arrangement og advarer mot at det kan bli en katastrofalt «superspreder» av koronaviruset, skriver NY Times.

- Det er den perfekte stormen for en potensiell »over-the-top»-spredning av sykdommen. Det er en perfekt storm som vi ikke har råd til, sier Bruce Dart, daglig leder i helsedepartementet i Tulsa til avisen.

Tusla har ifølge tulsaworld.com den høyeste smittekurven noensinne akkurat nå, med 67 daglige smittetilfeller i gjennomsnitt den siste uken. Mandag denne uken var det ny topp i Tulsa med 89 nye tilfeller på de siste 24 timene. I staten har det vært 363 dødsfall og 8645 smittetilfeller siden mars.

- Dette er helt djevelsk av Trump
Flere har reagert på at Trump velger å holde folkemøtet mens man stadig når nye smittetopper i Tulsa.

På onsdag sier USAs ledende ekspert på infeksjonssykdommer, Anthony Fauci, at han aldri ville gått på folkemøtet.

- Jeg er i en høyrisikokategori. Personlig ville jeg ikke gjort det. Selvfølgelig ikke, sier Fauci til Washington Post.

Skribenten Thomas L. Friedman i NY Times, kaller det som nå skjer for djevelskap.

- Det er helt djevelsk - det er som om Trump våkner opp hver morgen og spør seg: Hvilken helseekspert sine råd kan jeg trosse i dag? skriver Friedman.

Bernie Sanders, som lenge var med i kampen om å blir demokratenes presidentkandidat, langer også på onsdag ut mot Trump for at han ikke avlyser folkemøtet.

- Det er dette narsissisme handler om. Trump er forberedt på å trosse medisinsk vitenskap og ofre liv for å kunne høre jubel fra en beundrende folkemengde - og ikke bare til de som går til hans rally, men også for de som de kommer i kontakt med. På vegne av den amerikanske helse, så må Trump beseires, skriver Sanders på Facebook.


Zorin
20.06.2020 kl 18:53 180

Synes han kan få lov til å holde arrangementet sitt jeg. Håper de også tar leken kyss, klapp og klem, og siden de er friske amerikanere - at de legger igjen munnbindene sine hjemme.

Ingen skal komme å si at vi på venstresiden ikke er snille med dem!
atnorhe
20.06.2020 kl 22:59 135

Seks personer som jobber i Donald Trumps kampanje før kveldens folkemøte i Tulsa, har testet positivt for Covid-19, melder CNN.

Pressetalsmann Tim Murtaugh bekrefter i en uttalelse at seks ansatte har testet positivt for viruset.

– I henhold til sikkerhetsprotokoller blir kampanjeansatte testet for covid-19 før arrangementer. Seks ansatte testet positivt ut av hundrevis av utførte tester, og prosedyrer for karantene ble umiddelbart iverksatt. Ingen covid-positive ansatte eller noen som har vært i kontakt med disse, vil være på dagens møte eller i nærheten av fremmøtte og folkevalgte, sier Murtaugh.

Dette kan bli moro utover..