XXL kraftig overpriset?


XXL er nå verdt langt mer enn de var før corona, hvor lenge kan denne euforien fortsette før noen oppdager at sportsbutikker ikke er vesentlig mer lønnsomme enn de var før pandemien? Tror på en korreksjon ned mot 10 kroner
Brunello
23.06.2020 kl 16:19 2712

Du har virkelig ikke satt deg inn i dette, har du vel?
HP17
23.06.2020 kl 16:22 2690

Enig med TS. Verdivurderingen er «spinnvill» Q2 blir nok svakt og bransjen er i «krise». Emisjonen ble satt til kurs kr 5. Og det er press på marginer og hvem går i forretninger og handler i denne sommervarmen?

Du mener vel også at norwegian er verdt 15 milliarder.

Enig XXL kommer til å presentere tidenes dårligste Q2 i juli. Kursmål 5 kroner!
Veim
23.06.2020 kl 21:44 2352

Er du ironisk? Ikke så lett å vite på forum. Butikker og kjøpesenter er fulle fra 1100 her hvor jeg bor. Sjukt, enig i det, men ser ut som folk er i behov av å bruke penger. Så det er endel som går og handler i sommervarmen selv om både du og jeg holder oss unna :)

Jeg forsto ikke ironien og shortet aksjen på 19,5. Er det noen mulighet for å angre seg og isteden kjøpe på 19,5?
Aune
28.06.2020 kl 12:46 1960

Vil gjerne se en printscreen av shortposisjonen.

Hvilken megler bruker du?
nolast
01.07.2020 kl 23:27 1516

Ja her er det noen som skriver om ting de ikke kan. Har vært i sportsbransjen i over 30 år. Jeg har aldri sett et marked med så mye driv. Alle varegrupper øker betydelig.
Våre butikker (ca 110 mill) har i mai +49% og i juni +58,5%. 1 dag i juli +63%.
Bruttoen vår er forbedret med over 2% pga av varemangel. Vi trenger ikke å selge gamle varer billig. De blir borte uansett.
Vi er riktignok ikke så store som XXL men tenk litt. Hvis de oppnår halve veksten og bruttoen blir dette et eventyr.
Jeg er helt overbevist om at dette fortsetter inn i vintersesongen. Det er ikke en sjel som skal på helge weekend til N.Y eller
skitur til Isghl. ALLE kronene BLIR brukt i Norge og det skaper en fantastisk boom. Lykke til alle som har lastet opp og til de som tør å shorte.
Skaff dere litt bakgrunnskunnskap! Kursmål 18 juli. 24,-
Brunello
02.07.2020 kl 07:01 1357

Du hadde kanskje stått deg på å sette deg litt inn i finansbransjen også. På lengre sikt betyr det gode salget bransjen opplever nå, lite, om ikke det strukturelle er på plass. Restruktureringen av Gresvig vil bety en del for innenlandsmarkedet, men enda viktigere er det at Wibe klarer å snu XXL så de får en sunn finansiell situasjon og en fremtidsrettet og lønnsom drift - også når grensene åpner og folk bruker pengere på sydenturer og langhelger.

Om XXL i løpet av juli står i 18, 20 eller 25 kroner, betyr lite for den langsiktige. Det som derimot er interessant, er at XXL etter en snuoperasjon får anledning til å demonstrere en strategi som gir markedet tillit til at de kan vokse i Europa, og en finansiell struktur som gjør at de har muskler til det.

Vekst ute er Wibes underliggende strategi. For å klare det, må han fornye og rendyrke XXL-konseptet. Får han til det, snakker vi om at betydelige verdier kan bli skapt for aksjonærene. men det krever en tålmodighet som jeg tviler på at noen av de som bruker dette forumet vil ha.
Redigert 02.07.2020 kl 07:01 Du må logge inn for å svare

Mye riktig i det du skriver her, men er ikke uten betydning at de nå får minst 3 veldig gode kvartaler på rad. Det skaper arbeidsro, optimisme, og større muligheter for wibe til å gjennomføre endringer og investeringer som er nødvendig.

Du kan få en indikasjon ved å regne ut PEG forholdet:

https://www.investopedia.com/terms/p/pegratio.asp

Bruk gjerne gjennomsnitt for å glatte ut uteliggere (ekstreme observasjoner).

Du kjøper tilbake det doble antallet av de du shortet, leverer halvparten tilbake til långiver og beholder selv den andre halvparten. Vil du ha mer eller mindre aksjer, kjøper du nettopp mer eller mindre aksjer.

https://ssr.finanstilsynet.no/Home/Details/NO0010716863

"A high short-interest stock should be approached with extreme caution, but not necessarily avoided at all cost. Short sellers (like all investors) aren't perfect and have been known to be wrong. In fact, many contrarian investors use short interest as a tool to determine the direction of the market. The rationale is that if everyone is selling, then the stock is already at its low and can only move up. Thus, contrarians feel a high short-interest ratio is bullish because, eventually, there will be significant upward pressure on the stock's price as short-sellers cover their short positions"

En short posisjon på over 5 % regnes som stor. For XXL er den 0.79 %

https://www.investopedia.com/articles/01/082201.asp

https://www.amazon.com/s?k=contrarian+investing

Peter Lynch ofte kalt verdens beste fondsforvalter sa i en av sine bøker at den største feilen jeg jorde som fondsforvalter var at jeg ikke brukte de beste rådene han fikk.

"Når jeg fulgte etter kone og barn på kjøpesentrene så jeg hvilke butikker de stormet til først. Jeg burde sett på aksjene til de selskapene".
Redigert 02.07.2020 kl 09:00 Du må logge inn for å svare

Bra innlegg. Takk for det.

Mitt kursmål [0,100]

Lær å vurdere det selv ved å beregne din egen Pris Inntjening Vekst (PEG se ovenfor) forhold. Du løper ikke orientering ved å løpe etter de andre.

"men det krever en tålmodighet som jeg tviler på at noen av de som bruker dette forumet vil ha".

Gjør som jeg sier og ikke som jeg selv gjør. Det er de tolmodige som ofte tjener på de utolmodige.

"My favourite holding periode is forever" i aksjer som gir bra utbytte.

https://grow.acorns.com/compounding-penny-doubled/#:~:text=A%20whole%20lot%20more%20than,who%20understands%20it%2C%20earns%20it.

Man får ikke rente i aksjemarkedt sier du. Jeg svarer at noen aksjer gir utbytte (ofte mye høyere enn på høyrentekonto i bank og det kan reinvesteres).

https://www.inc.com/jim-schleckser/why-einstein-considered-compound-interest-most-powerful-force-in-universe.html

Aune
02.07.2020 kl 09:17 1038

Jo takk? Jeg spurte om en printscreen av posisjonen da jeg mistenkte løgn. Forumet virker å ha eliten av tradere da de alle treffer perfekt på bunn og topp ;)

Har holdt på med dette ganske lenge. Trenger ikke innføring i shorting.

Men kanskje noen andre gjør det. Har du lest boken eller sett filmen

https://www.imdb.com/title/tt1596363/

Der er alltid noen som tror de er ferdig utlærte. De er ikke utlærte men ferdige.

Aune
02.07.2020 kl 09:33 986

Jeg bare responderte siden du svarte på mitt utsagn.

Naturligvis har jeg sett The Short. Tror de fleste her på forumet har sett den filmen.

Ingen er ferdig utlært i noe som helst. Selv ikke de på akademisk utdannnelse på doktorgradnivå. Alt er i kontinuerlig endring så å holde seg oppdatert er en del av jobben for å tjene penger.

Bra. Skal prøve å huske at når jeg svarer deg skal jeg være minimalistisk.

Dette forumet?

"Forumet virker å ha eliten av tradere da de alle treffer perfekt på bunn og topp ;)"

På de volatile aksjene på Merkur og Oslo Axess? Da er de sannelig flinke.