XXL og vekstambisjoner...


Et beviselig velfungerende sterkt omni channel konsept som kan reise ut i Europa. Det var oppskriften tidligere og snart tror jeg vi vil se at ambisjonene er tilbake, høyere enn noen gang. Kommer det drypp allerede 16. juli?
Brunello
24.06.2020 kl 08:40 3189

Det gjør vi nok. Den voldsomme salgsøkningen etter koronautbruddet kom nok som en overraskelse, men den nye ledelsen har nok snudd seg rundt. Kapitalsituasjonen er langt bedre enn forventet, med emisjonspenger som kan investeres isteden for å dekke underskudd. I tillegg får de et solid tilskudd etter q2. Salget fremover vil også gå i pluss, marginene er bedre og kostnadene kraftig barbert.
4580
24.06.2020 kl 08:55 3116

Q3 vil nok bli like bra, kanskje bedre enn Q2. Her er det bare å holde på godsakene.

Hvordan briller er det du har på deg som analytiker når du skal verdsette et selskap og presterer å uttale: «mye av vinter- og sommervarene være konsumert av markedet i første halvår 2020, noe som leder [meglerhuset] til å være konservative rundt fremtidig vekst»

Konservative rundt fremtidig(!) vekst fordi varer i første halvår 2020 vil være konsumert! Snakk om å ha på korte briller! Dette er pinlig Pareto! Ingen tanker rundt hvordan selskapet vil bli bygget videre? Vekstambisjoner?Brunello
24.06.2020 kl 11:37 2849

Pareto har gjort et skikkelig venstrehåndsarbeid. De bommet på forrige analyse og synes de måtte prøve å rette det opp, men har ikke gjort jobben skikkelig. Hva med den sterke kapitalsituasjonen? Hva med det faktum at det ikke er et tak på folks konsum av sportsutstyr? Hadde folk kun kjøpt det de trengte, så hadde det vært dårlige kår for flere bransjer.

Jeg har åtte kameraer, men bruker bare ett om gangen. Det betyr ikke at jeg ikke vil kjøpe flere. Jeg kjenner folk med bare to bein, men tolv par ski. En rumpe, tre kajakker. Ett hode, tolv capser...

Vi kjøper for å kjøpe. Det er det sørgelige faktum. Men til stor glede for handelsnæringen, selvsagt.
Redigert 24.06.2020 kl 11:41 Du må logge inn for å svare
Treidar
24.06.2020 kl 12:58 2726

"Beviselig fungerende"?! De har prøvd i Europa før, det gikk dårlig. Det er grunn til at "nordmenn i utlandet" har det ryktet det har. Vi er generelt sett veldig gode på å tape penger i utlandet fordi vi tror at resultatene vi har hjemme reflekterer hvor flinke vi er, ikke flaks, posisjon og ledige nisjer. Equinor glitrer jo som kroneksempelet på det. Hvis XXL satser hardt i utlandet så blir jeg sittende et par kvartaler mens dumme penger rusher inn og haussenyhetene går, deretter selger jeg tvert før de garantert stygge tapstallene begynner å tikke inn. Hvis de holder seg hjemme og fokuserer på lønnsomhet i et marked de faktisk forstår, uten å skylde på været hele tiden, da blir jeg sittende.

Ja da er vi på vei ned til 16-17 kr. Er XXL liv laget? Ser ikke slik ut etter det man leser av de siste innleggene.
Er i tvil selv men så har de fått en særdeles god leder som kan dette med salg og hva kundene ønsker av varer. Så det er helt åpent det med XXL.
Aune
24.06.2020 kl 14:27 2543

Hvis en nedgang på 1,5% skremmer deg etter 3 måneder med sammenhengende oppgang bekymrer deg så ville jeg kanskje vurdert å flytte penger over i 10 årig statsobligasjon.

Det er rødt over hele verden.
Treidar
24.06.2020 kl 15:03 2459

Ja, det er liv laget. På kort sikt skal vi nok ned, men det gjelder alt. Base casen gjelder fremdeles. Dette blir antagelig XXLs beste sommerkvartal på lang tid, om ikke noensinne.

Artig lesning i FA i dag, om Ryan Cohen som har 5,5 mrd i Apple.

"Jeg er ikke fremmed for å sette hele formuen min i Apple. Du må klare å holde hodet kaldt og i tillegg er det uhyre viktig å ikke bli påvirket av overskrifter og volatiliteten i markedet, sier Cohen".

Apple er et såpass solid selskap som vil overleve en ny nedtur, så risikoen er ikke stor. Etter emisjonen og oppsving i salget er XXL et betraktelig mer solid selskap i år i forhold til ifjor. Risikoen har sunket betraktelig.
Les en gang til:
"Du må klare å holde hodet kaldt og i tillegg er det uhyre viktig å ikke bli påvirket av overskrifter og volatiliteten i markedet, sier Cohen"
nolast
26.06.2020 kl 00:16 1832

Dette blir tidenes sommerkvartal uten tvil.Er i bransjen å vi knuser kue på uke. En dårlig en ligger på 30 tallet og de gode over 50% kontra 19.
Vinneren blir de som greier å fylle på med attraktive vare. Sykkel er veldig bra men det morsomme er at det er god trøkk i mange varegrupper. For vår del har
vi også hevet bruttoen med ca 2%. Jeg er sjokkert over analytikere som rett og slett ikke har peiling på hva de skriver om. Jeg tror Q2 blir et mega sjokk i positiv forstand. Hold på aksjene igjennom små humpene!

«Good Wibes»...haha, morsomt og treffende! 😊👍🏼