NattoPharma enters partnership with KD Pharma


24.06.2020 08:05:33: NattoPharma enters partnership with KD PharmaNattoPharma and KD Nutra have entered into a partnership agreement to promote KD
-PüR® high concentrate Omega-3s and MenaQ7® PharmaPure MK-7 combination

Oslo, Norway (24 june 2020) - NattoPharma has entered into a partnership agreement with KD Nutra - a KD Pharma Group company - to create an innovative
cardiovascular-support ingredient that combines KD Nutra's KD-PüR® high concentrate omega-3s with NattoPharma's category leading nature-identical Vitamin K2, MenaQ7® PharmaPure MK-7.

The exclusive partnership for KD-Pür® EPA and DHA ? 70% Concentrates and MenaQ7® K2 is available as part of the K 2 ardio3T Platform, and offers a variety of
custom formulations including complementary CV ingredients such as plant sterols. KD's formulation expertise allows for proprietary blends and delivery options.

Omega-3s are widely known and accepted for their cardiovascular benefits, and KD Pharma's high concentrate ingredients speak directly to this advantage. KD-Pür®
technology gently extracts and purifies Omega-3s in a pharmaceutical GMP certified facility. This advanced technology is capable of purifying highly sensitive Omega-3s without the use of excessive heat, chemical solvents (green
technology) or oxygen.

NattoPharma will provide the missing piece of the cardiovascular puzzle with MenaQ7® PharmaPure MK-7: MenaQ7® is the only vitamin K2 as MK-7 clinically proven to provide benefits for heart health, including maintaining and promoting
arterial flexibility. MenaQ7® PharmaPure K2 was developed for its Rx division Kaydence Pharma and is part of several ongoing patient studies. Further, in addition to having two US patents for cardiovascular benefits, NattoPharma's
MenaQ7® is patent pending for the combination of omega-3s and vitamin K2.

"NattoPharma has been incubating a number of new concepts based on our high standard of clinical validation confirming true health benefits," says NattoPharma CEO Kjetil Ramsøy. "KD Nutra's rich history of innovation and stringent quality standards fits perfectly with NattoPharma's principles, and the time is right to deliver an unsurpassed cardiovascular combination ingredient to the market."

"With this exclusive partnership, KD Nutra's K 2 ardio3T platform can provide unique and comprehensive lipid and blood vessel management products for an increasing health aging demand," says Scott Woodruff, CEO of KD Nutra.


Redigert 24.06.2020 kl 08:33 Du må logge inn for å svare
pips
24.06.2020 kl 08:37 3591

Grunnet omega 3 sitt vitenskapelige tap på hjertefronten så trenger de K2 for å bevare sin tenkte funksjon på hjerte og hjerne. Forskningen har den siste tiden vist at omega 3 ikke påvirker hjerte kar i så stor grad som oppeinnelig tenkt.

livsstil
24.06.2020 kl 08:46 3541

Ja, siden denne meldingen kom er det tydligvis ikke noe diskusjoner om at de blir en del av Kappa. Så det løpet er vel kjørt nå, men Natto står utmerket på egne ben og dette kan jo bli et bra suplement.

Kappa har møtt seg selv i døra, men å latterliggjøre natto og aksjonærene med et noe useriøst tulle tilbud på oppkjøp. Dette viser mer hvor useriøst KAPPA er, noe som faktisk overrasket meg, da jeg trodde KAPPA hadde en seriøs ledelse, men der tok jeg grundig feil.

https://www.kdpharmagroup.com/en
KD Pharma er VERDENS STØRSTE PRODUSENT av omega-3. Så dette er en big deal. Tipper vi snakker store volum, og syntetisk K2 har bra marginer.

Det som underbygger dette er at de velger å melde det. Veldig uvanlig for Natto å være. Skulle ønske de var mer konkrete på volum, i det minste et konservativt estimat.
Redigert 24.06.2020 kl 08:56 Du må logge inn for å svare

NattoPharma inngår nytt partnerskap
Aksjen har mer enn doblet seg hittil i år.

FORNØYD: Kjetil Ramsøy, adm. direktør i NattoPharma.
Helse
Henrik Nymoen
08:49 - 24. juni
NattoPharma har inngått et partnerskap med KD Nutra, kommer det frem av en børsmelding onsdag.

Partnerskapet går ut på at selskapene skal kombinere KD-PüR fra KD Nutra og NattoPharmas Vitamin K2, MenaQ7 PharmaPure MK-7.

«KD Nutras rike innovasjonshistorie og strenge kvalitetsstandarder passer perfekt til NattoPharmas prinsipper, og tiden er inne for å levere en bedre kardiovaskulær kombinasjonsingrediens til markedet», sier konsernsjef i NattoPharma, Kjetil Ramsøy.

NattoPharma-aksjen er opp 106,7 prosent hittil i år, mens den er opp 30,3 prosent den siste måneden.

https://finansavisen.no/nyheter/helse/2020/06/24/7540778/nattopharma-inngar-nytt-partnerskap

Ikke noe bakgårdsfirma de har inngått samarbeid med her :-)
https://www.kdpharmagroup.com/en
livsstil
24.06.2020 kl 09:23 3357

Synd at markedet tar samarbeidet med et stort gjesp, trodde faktisk det skulle bli litt fart i aksjen. Vi snakker om et nytt produkt med høy sannsynlighet med et bra volum. Som det blir sagt ovenfor KD Nutra er ledende innenfor Omega-3 segmentet så dette bør bli bra match.
Redigert 24.06.2020 kl 09:29 Du må logge inn for å svare
Herman*
24.06.2020 kl 09:38 3312

Natto må ta litt av skylden for at aksjen ikke tar helt av. De sier ingenting om det markedet virkelig ønsker å vite, nemlig hvilke økonomiske implikasjoner dette har: Har de opplevd en stor interesse i markedet? Har de allerede inngått avtaler osv. Natto har jobbet med å finne en Omega 3 partner i mange år, selv hadde jeg avskrevet hele prosjektet. Ellers spekulerer jeg i at denne meldingen ikke påvirker sannsynligheten for at selskapet blir solgt, men det er positivt at selskapet lander flest mulig avtaler i denne perioden for å «forsvare seg» mot skambud fra Kappa og eventuelt andre.

Der hviler jo en skygge over Natto P. som jeg ka se at ingen kommenterer eller interesserer seg for. Det er saksanlægget som Kappa har proklameret hvis de sjelv opnår patent på pure. Enten kommer ledelsen i Natto op med en uttalelse deromkring - eller også vil dette saksanæg hvile over Natto - og dermed også kursen.
Med denne avtale med KD Nutra virker det kun som om Natto stikker hodet længere in i løvens gab. Vis Kappa nu vinder over Natto så kommer der vel endnu et saksanlæg fra KD Nutra
Nej Natto må få dette saksanlæg avklaret innen stigning i kursen vil komme.

Effektiv ørefik til Kappa dette.... :-) Denne avtalen bidrar jo til å bygge et enda tykkere gulv, og soliditeten i selskapet vil etterhvert gjenspeiles i øket investorinteresse og høyere mcap.

petronella
Herman*
24.06.2020 kl 10:18 3206

Der tar du feil, Jensemand. Det har aldri vært implisert at Natto må slutte å produsere eller selge MenaQ7 Pure. Hvis Kappa får innvilget sitt patent og hvis Natto i dag benytter prosesser som er omfattet av dette patentet, må de gjøre endringer i produksjonsprosessen. Dette påvirker ikke kundeforholdene, men kan nok påvirke marginene i en overgangsperiode. Jeg synset litt om dette tidlig i prosessen, men etter å ha snakket med partene tror jeg min forståelse er korrekt.

Hvor er det blitt av de finansielle og juridiske rådgivere som skulle verdisette selskapet, har de fått covid19 og sitter hjemme i karantene?
Herman*
24.06.2020 kl 10:21 3187

Enig, men samtidig er børsmeldingen skrevet for å nå kunder, ikke investorer. Inneholder ingen «triggerord», en klassisk Natto tabbe som sikkert mange av oss har tatt opp med ledelsen de siste årene.

Det vil vel være naturlig å tro at det vil komme utfyllende informasjon om denne avtalen i dagene som kommer, f.eks rundt økonomiske muligheter for NATTO

petronella
Sukiyaki
24.06.2020 kl 10:45 3114


Enig, det går for altfor tregt. Hadde forventet en god oppgang på dagens melding. Virker som om alt selskapet melder ikke blir tatt i mot.

Hermann, du har hatt flere innlegg på at Natto skulle komme med ett nytt produkt, er det dette produktet du har nevnt i dine innlegg?

Det ser vi ut fra resultater og guiding siste årene, er det ingen som kan benekte at selskapet vokser i rekordfart, som i den senere tid har vært større enn forventet, og ble sendt ut en positiv PW. lite som er lagt inn i kursen, når disse eminente rådgiverne får summet seg, og KAPPA legger inn et høyere bud, kan kursen skyte fort oppover, det en noe komisk bytting av aksjer på OSE nå. Det hadde ikke gjort noe om de hadde bidratt til å kjørt kursen oppover, og splittet den i f.eks. 4
Redigert 24.06.2020 kl 10:49 Du må logge inn for å svare
livsstil
24.06.2020 kl 10:48 3096

Hvis dette skal bli et fruktbart partnerskap så regner jeg med at KD Nutra vil ha en bit av Natto Pharma. Da får vi håpe at selskapet ikke gir bort billige aksjer, men at de må kjøpe seg inn som alle andre. Det kan gi litt fart i aksjen. Jeg savner litt mer konkret informasjon om partnerskapet og hvilke forventninger man har, men det er mulig at dette måtte komme ut nå som et lite spark til Kappa.
Enig, hvor er ABG? man har fått et bud på selskapet, så de må da komme med et tilsvar og si noe om hva de mener Natto er verdt.
Herman*
24.06.2020 kl 10:56 3053

Du tar dessverre helt feil. Dette selskapet/konsernet er ikke i nærheten av å være verdens største omega 3 produsent. De produserer dog det reneste produktet, og er dermed helt i verdenstoppen hva gjelder kvalitet.

Hernann* - tak for dit svar. Jeg vet jo du følger dette sekskap nøje.
Jeg synes dog Natto burde komme med en offisjel uttalelse angående patent-søksmålet fra Kappa. Det ville vere med til at berolige aksjonærerne.
Herman*
24.06.2020 kl 11:09 3008

Enig, og jeg tror det kommer. Kan tenke meg de satte sine beste folk på saken umiddelbart for å se om det er noe hold i Kappas mistanker , og eventuelt hvilke endringer som da må implementeres om dette blir en reel problemstilling.
Computum
24.06.2020 kl 11:09 3009

Ser ut som det er "sell on news" som gjelder. Hele oppgangen på meldingen er allerede nullet ut.
Herman*
24.06.2020 kl 11:16 2979

Tror Natto kommer med en melding om resultatene knyttet til den strategiske prosessen, men timingen er vrien da det kan være mange baller i luften. Vi spekulerer jo alle her, men kanskje KD Pharma kan være aktuell som investor og/eller partner for Kaydence. Ut fra det jeg kan se, har de et større investeringsfond på eiersiden.

https://www.capiton.com/investments/

Link til Capiton`s portefølje, Capiton er største eier i KD Pharma Baxbach Gmbh, som igjen eier KD Pharma i Norge (Brattvåg)
Capiton ser ut til å ha spesialisert seg i sektor helse/Life Science, men har også mange engasjementer innen teknologi og industri.
Synes dette ser mer og mer spennende ut :-)

petronella

Både i går og i dag ligger det en skjult kjøper på 15.50, som tar i mot fra de som ikke vil tjene mer på aksjene sine.
Theo19
24.06.2020 kl 15:57 2722

Hei.
Jeg har noen tusen aksjer i Pharmaco as,noen som vet hva som skjer der?Jeg har ikke fulgt Natto på lenge nå.
Herman*
24.06.2020 kl 18:14 2646

Tror de jobber med at Natto enten tar kontrollen over Kaydence eller at de eventuelt får inn en investor.
Herman*
24.06.2020 kl 19:08 2589

Enig i at Capiton kanskje kan bidra med kapital i ulike fremtidige konstellasjoner. Har forsøkt å regne meg frem til hva dette samarbeidet kan generere av inntekter, men det er litt utfordrende da vi ikke vet hvor viktig denne avtalen er for KD Pharma gruppen. Kan prøve meg på et lite regnestykke, så får andre korrigere meg hvis forutsetningene bør justeres. KD Pharma selger Omega 3 for ca 600 millioner per år, det tallet er ikke helt oppdatert. Nå er det slik at fiskeolje i utgangspunktet er svært billig selv om prisene har steget de siste årene. Selskapet selger høykvalitetsprodukter, og jeg er usikker på hvor stor premium de klarer å hente ut. La oss si at de får ca 6000 dollar per tonn, noe som er langt mer enn «billig» fiskeolje. Så setter vi en dagsdose til 1 gram og en månedsdose til 30 gram. Pris per månedsdose blir ca da 1.7 NOK for oljen. I noen tilfeller selger de ferdige kapsler, så la oss sette gjennomsnittsprisen til 2 kroner. De selger da ca 300 millioner månedsdoser per år. La oss nå si at det nye kombinasjonsproduktet vil stå for 5% av volumet. Det vil si 15 millioner månedsdoser. Prisen på syntetisk K2 har jeg ikke sjekket på flere år, men på et tidspunkt var den ca 8 kroner (180 mcg/dag). La oss si at den er 5 kroner i dag. Dette vil da si at å tilsette 5% av brukerdosene til KD pharma vil genere ca 75 mill kroner. Hvis det reelle tallet er 2.5%, snakker vi allikevel om over 35 mill om resten av forutsetningene stemmer. Så vil Nattos selgere også pushe produktene, men det har jeg ikke hensyntatt. Har heller ikke hensyntatt mersalg for KD Pharma.
Redigert 24.06.2020 kl 23:00 Du må logge inn for å svare
Jono
24.06.2020 kl 21:35 2481

Noen av dere, gjerne for meg, må drømme om NORNE -- noen som er helt bak mål, og har har vært fra dag en i NATTO!
Skam dere, og hvorfor jeg har skrevet til min bank i kveld, at om ikke finner noen bedre grunn for å flytte til en ny og bedre bank?
Som selv ikke kommer til å selge noen aksjer før noen kommer opp med ett bud på minst 30 kroner, har vært med for lenge til å la meg påvirke av noen som vet mer andre enn meg selv, eller?
For meg framstår NORNE som betalt, og ingen nyhet, men nå ikke liker navnet på lengre, at framstår som et betalt meglerhus i min historie ...
Jono
24.06.2020 kl 21:54 2444

Ja, for bare å tenke på ett tall, og som NORNE pleier å gjøre, har gjort hele veien, selv er dritt lei av å bruke som min nett bank!
Nei , så kan jeg ikke huske at har fått rett noen ganer heller, men sikkert heller ikke alene om, men selv bare glad for at ikke kjenner noen som jobber i dette selskapet !
Computum
24.06.2020 kl 23:40 2337

Hva var det du forsøkte å si, Jono? Fikk ikke helt taket på det.
trendi!
25.06.2020 kl 01:11 2280

tikk takk tikk takk, tiden renner ut , og loversen står atter en gang med lua i hånda og bukker og skraper. ledelsen klarer ikke sånne vanskelige håndteringer.
selg på, gjør som computertom hausse og selge.
ha en hot trendi natt
bj111
25.06.2020 kl 02:04 2257

Trendy må være en bitter gammel gubbe med hatt. Ingen annen forklaring på sutringen hans eller er det hennes.

Ignorer slike tullinger som trendy, han har fulldagsjobb å overvåke forumet ved å få folk til å selge, men det han ikke skjønner er når noen selger, så er det andre som kjøper, alle kan ikke selge, til slutt er det kun en som sitter med alle aksjene, og hvem er det som på død og liv skal sitte med alle aksjene alene tro. Fy fa.. for en tulling.
Frekstad
25.06.2020 kl 07:51 2140

Som E24 skrev i går. Det er rart at budet ikke ble økt. Her skjer det en del bak kulissene som Natto må fram i lyset med.
Herman*
25.06.2020 kl 08:33 2094

Kappa må endre fremgangsmåte radikalt eller ta hintet om at at deres fremstøt ikke har falt i god jord. Det er nok vanskelig for Natto å informere markedet om alt som skjer i kulissene, men de kunne f eks informert Kappa om at i perioden frem til den strategiske gjennomgangen er avsluttet, vil bare bud over f eks 30-40 kroner bli vurdert. Når alle alternativer og muligheter er kartlagt, kan en da gjøre de valgt som skaper størst verdier for aksjonærene.

E24.

BØRSKOMMENTAR
Børskommentar: Det er litt rart at NattoPharma-budet ikke er økt
Aksjekursen i NattoPharma ligger nå betydelig over kursen i budet som konkurrenten Kappa Bioscience har varslet. Det er fullt ut forståelig. Men er det noe som skurrer her?

Og hvem ligger skjult på kjøp for 3. dagen på 15.50 og tar i mot de utålmodige ?
Frekstad
25.06.2020 kl 09:10 2020

Det er nok løsningen. En stor får kjøpe seg inn billig

Jo mer jeg ser på Capiton så er jeg etterhvert heller ikke fremmed for at de kan bidra i utviklingen i Pharmaco på sikt... Mulig det er langsøkt, men de fremstår som å ha fotfeste også i farmasektor. Så må fremtiden vise om Capiton er typisk tysk med dertilhørende evne til fremdrift og grundighet.

petronella

Vi bør få en melding i morgen eller mandag fra Kappa og Natto, så får vi se hva som skjer.