Atlantic Sapphire

Slettet bruker
ASA 25.06.2020 kl 12:56 21467

Denne nyheten bør få det til å gå kaldt nedover ryggen på de norske lakseselskapene.
Atlantic Sapphire har engasjert en av de mest inflytelsesrike lobbyistene i Washington.

Jeg tror vi fort kan ende opp med at USA, og etter hvert også Kina, innfører toll på norsk laks.

Silberman

https://www.odwyerpr.com/story/public/14486/2020-06-24/ballard-hooks-atlantic-sapphire.html

Redigert 21.01.2021 kl 09:05 Du må logge inn for å svare
Biafra
29.06.2020 kl 21:58 11430

Helt klart gode nyheter dette, ASA har her knyttet til seg en sterk partner og mye innflytelse i bransjen.

Kan vi snart forvente melding om at de har høstet første batch ? De har tidlihere meldt at dette skjer i 2H 2020.
Redigert 20.01.2021 kl 20:57 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
29.06.2020 kl 22:51 11365

Jepp. I presentasjonen da de gikk på børs oppga de first US harvest in Q3 ‘20.
Folk her snakker om at det kan skje allerede i juli. Ser vi Donald reise ned til Miami for å overvære den store nyheten?
Redigert 20.01.2021 kl 20:57 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
09.07.2020 kl 16:07 10984

Fisken deres dauer jo bare i bassenget? Hva er poenget?
Redigert 20.01.2021 kl 20:57 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
10.07.2020 kl 00:31 10870

Hvor har du det fra? I Miamianlegget er det vel null hull så langt. Tror de har hatt to hendelser i Danmark. Hvor mye rømming, sykdom og lusekostnader er det i fjordbasert?
Redigert 20.01.2021 kl 20:57 Du må logge inn for å svare
MProd
10.07.2020 kl 12:08 10736

Hvem vil egentlig ha broilerlaks fra Miami? Ingen som tenker at dette kan ødelegge laksemarkedet?
Redigert 20.01.2021 kl 20:57 Du må logge inn for å svare
Biafra
10.07.2020 kl 14:27 10674

Nord Amerika er vel verdens nest største forbrukermarked av laks, og med produksjon i Miami bør vel det gå greit , da transport til forbruker koster en brøkdel kontra å fly den inn fra Chile eller Europa. Ser ikke helt hvordan det skal ødelegge noe som helst ?
Redigert 20.01.2021 kl 20:57 Du må logge inn for å svare
MProd
10.07.2020 kl 19:34 10600

I mitt hode er laks et forholdsvis eksklusivt produkt. Masseproduseres laksen i tropiske strøk, kommer den nesten i samme kategori som karpefisker produsert i asia. Tipper slike anlegg vil ødelegge laks som merkevare på sikt etter hvert som det popper opp nye masseprod lokasjoner. Noe som betyr lavere priser.
Redigert 20.01.2021 kl 20:57 Du må logge inn for å svare
milk
10.07.2020 kl 22:18 10557

Du har et poeng der!! Landbasert vil aldri kunne selge seg ut som et kvalitets produkt ...
Redigert 20.01.2021 kl 20:57 Du må logge inn for å svare
Biafra
12.07.2020 kl 10:56 10414

Det er jo direkte sprøyt, vil anbefale deg å sette deg litt inn i hvordan dette foregår. Med Atlantic Sapphires bluehouse teknologi produseres laks helt uten å bli eksponert for de sykdommene som er vanlige i åpne merder, og dermed uten å måtte medisineres og kvalitetsforringes. I et lukket anlegg er også alle produksjonsfaktorer kontrollerbare for å oppnå optimal kvalitet. Vannet er 20000 år gammelt grunnvann som filtreres kontinuerlig. I tillegg har du ESG faktoren, da produksjonen etterlater seg minimalt med miljøpåvirkning, i motsetning til konvensjonell produksjon. Avfallet går til produksjon av biogass. Altså fersk høykvalitetsfisk levert til verdens nest største marked, til mye lavere kostnad og miljøavtrykk enn sine konkurrenter.
Redigert 20.01.2021 kl 20:57 Du må logge inn for å svare
MProd
12.07.2020 kl 13:59 10333

...Produsert i Miami / Kenya / Kina? Premium produkt...., ingen betenkeligheter? Hvordan matcher det med hvordan laks profileres i dag? Ville du kjøpt en laks som var vokst opp i en tank i Miami eller i en merd på Senja?

Skjønner godt at de må produsere billig i Miami, for ingen vil betale premium pris for dette produktet.
Redigert 20.01.2021 kl 20:57 Du må logge inn for å svare
vestlandsfugl
12.07.2020 kl 14:30 10311

Mulig du vet noe jeg ikke vet - hvilke medisiner er det man putter i fisken?
Mulig vannet er 20 000 år gammelt, men kan du påstå at det er så gammelt når det har vært resirkulert noen ganger? Alt vann er vel forresten milliarder år gammelt slik jeg har forstått fysikken.
Er du sikker på at laks som går tett i tank er mer ESG enn laks som svømmer rundt i store mærer i havet?
Redigert 20.01.2021 kl 20:57 Du må logge inn for å svare
Biafra
12.07.2020 kl 16:54 10255

Produksjonen fra Miami er laks for det amerikanske markedet, og blir profilert deretter. Om du var en amerikansk forbruker, tviler jeg på at du ville likestilt Miami med Kenya og Kina. Merkevarebyggingen i USA er helt ulikt profilen vi ser på lakseprodukter myntet på markedet her i Europa. Er heller ikke snakk om å ta premium pris, hvor tar du det ifra ? Men å konkurrere til seg markedsandeler, og å øke etterspørselen etter laks generelt. Profileringen bygges rundt følgende:

All Natural – free of antibiotics, hormones, pesticides and synthetic pigment; cleaned for PCBs, mercury and microplastics

Sustainable – lower carbon footprint and sustainable feed

Eco-Friendly – reduces impact on wild species and the environment

Made in the U.S.A – local economic impact, job creation and tax contribution

Local and farm to table – produced nearby, optimal freshness

Green Rated – Atlantic Sapphire salmon is rated BEST CHOICE by the Monterey Bay Aquarium's Seafood Watch, SeaChoice and OceanWise

Redigert 20.01.2021 kl 20:57 Du må logge inn for å svare
Biafra
12.07.2020 kl 17:29 10222

I fiskeoppdrett verden over varierer det hva fisken behandles med, men antbiotika, lusegift, hormoner, midler mot innvollsorm og infeksjoner, beroligende midler og bedøvelse blir brukt. I tillegg til enorme mengder lusebehandlingsmidler som hydrogenperoksid, som går rett i havet under/etter behandling av fisk som står i merd.

20000 år gammelt grunnvann er helt fritt for mikroplast, lakselus, bakterier etc, i motsetning til sjøvann. ESG verdien i bluehouseproduksjon sier seg vel selv.
Redigert 20.01.2021 kl 20:57 Du må logge inn for å svare
milk
12.07.2020 kl 19:08 10171

Du verden for en fantasi! Eventyr...... :-D
Redigert 20.01.2021 kl 20:57 Du må logge inn for å svare
vestlandsfugl
12.07.2020 kl 22:08 10094

Sjøvann er vel mer naturlig miljø for laks enn grunnvann?
Alt det andre, bortsett fra, hydrogenperoksid som raskt blir til vann og oksygen, hvor i Nord Atlanteren brukes dette til oppdrett av laks?
Oppdrett av scampi i Asia har vel ikke noe med laks å gjøre?
Redigert 20.01.2021 kl 20:57 Du må logge inn for å svare
dreamliner
12.07.2020 kl 22:58 10059

Kveite trives bedre i RAS anlegg enn i gjennomstrømningsanlegg. Det gjelder sikkert for laksen også.

https://www.hi.no/hi/nyheter/2020/juli/har-oppdrettet-kveiteyngel-i-resirkulasjonsanlegg
Redigert 20.01.2021 kl 20:57 Du må logge inn for å svare
Biafra
12.07.2020 kl 23:45 10021

Det er helt rigtig, derfor er det i hovedsak salt grunnvann de bruker.

Nå er det ikke kun laks fra Nord Atlanteren som fyller det Nordamerikanske markedet heller.

Hydrogenperoksid blir til vann og oksygen ja, men har det noen effekt på miljøet i havet/andre arter før det nøytraliseres? Den diskusjonen kan vi gjerne ta, men tror ikke dette er stedet for den.

Scampi i Asia ? Poenget er at produktet ASA kommer til torgs med er helt rent. Det er det ikke alle som selger laks i USA som kan skilte med.
Redigert 20.01.2021 kl 20:57 Du må logge inn for å svare
Biafra
12.07.2020 kl 23:48 10016

Mener du noe er feil, må du gjerne påpeke det ?
Redigert 20.01.2021 kl 20:57 Du må logge inn for å svare
SilverTailFox
13.07.2020 kl 07:47 9949

At de får til og produsere på land er sant. Du kan til og med få landbasert fisk på Coop fra vårt norske anlegg og nordic Aquaculture

Og at de og ser muligheter i USA og starte anlegg der. Kan en jo se på andre link.

Smak har det blitt gjort flere tester og alle sier det er minst like bra ofte bedre.

Pris nordic Aquaculture får 90kr per kilo så det er en premium i forhold til «vanlig» (se i siste link)

Så her er det bare og håpe at siste mnd før slakting går bra. Tror det er snakk om jul/aug (q3). Vi er i innspurten på og få svar på alle disse spørsmålene veldig snart. (Pris, vekt, kostnader virker dette, osv)

God sommer folkens. 👍🏻

https://www.google.no/amp/s/www.dagbladet.no/mat/suksess-med-ny-laks---spesielt/72617551/amp

https://www.dn.no/havbruk/laks/havbruk/fisk/tidligere-pareto-topp-vil-satse-95-mrd-pa-landbasert-lakseproduksjon-i-usa/2-1-824969
Redigert 20.01.2021 kl 20:57 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
13.07.2020 kl 09:05 9897

Takk Silver! Er så mye løse påstander (fra begge sider). Befriende når noen dokumenterer.
Redigert 20.01.2021 kl 20:57 Du må logge inn for å svare
Charlie Freak
13.07.2020 kl 22:12 9789

Noen som kjenner til pumpe kostnad / dypde saltvannet hentes på ? Og hvilken temperatur vannet har ?
Redigert 20.01.2021 kl 20:57 Du må logge inn for å svare
SilverTailFox
15.07.2020 kl 08:24 9562

Håper denne linken virker. Her stod det masse spennende. Fisken skal som sagt selges i sep og de satser på premium pris. Alt i rute enda 🤞🏼. Så 2 måneder igjen nesten som og ha sprunget maraton og nå nærmer vi oss stadium og klar for sluttspurten...

https://www.politico.com/amp/news/agenda/2020/07/14/florida-bluehouse-fish-farm-352495?__twitter_impression=true
Redigert 20.01.2021 kl 20:57 Du må logge inn for å svare
SilverTailFox
15.07.2020 kl 08:27 9552

BTW. Liker denne kommentaren og fra dere som fortsatt ikke tror på fisk kan produseres på land:

They proved the concept at their pilot Bluehouse in Denmark, which has now harvested more than 25 generations of salmon, and can send more than 2,000 tons a year to European customers
Redigert 20.01.2021 kl 20:57 Du må logge inn for å svare
TheKurgan
15.07.2020 kl 09:20 9482

Hei
En eller nnen her nevnte tidligere noe om døde fisk i slike landbaserte tanker. Var det bare ondsinnet oppspinn? Finnes det tall eller sammenligninger mot tradisjonelt oppdrett i havmerder?
Redigert 20.01.2021 kl 20:57 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
15.07.2020 kl 09:55 9442

Tror ASA har hatt tilfeller av massedød på 2 av de 25 generasjonene. Meget bra tall for en oppstart i mitt hode. Husk da at det er null sykdom, lus og rømming som er det den konvensjonelle oppdretten sliter med. Husk også at i Miami er det et stort antall atskilte systemer (90 når man er ferdige?) og dermed redusert risiko for større hendelser.

Uansett: 2 av 25 skal vel gi under 10%, men så er det vel noe annen dødelighet også. Men dette er i en utviklingsfase. Likevel er det gode tall målt mot konvensjonell oppdrett: https://www.nrk.no/trondelag/over-20-prosent-av-oppdrettslaksen-dor-i-merdene-1.13952684
Redigert 20.01.2021 kl 20:57 Du må logge inn for å svare
TheKurgan
15.07.2020 kl 15:00 9398

Høres bra ut, men med null sykdom, hva er det da de dør av?
Redigert 20.01.2021 kl 20:57 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
15.07.2020 kl 15:26 9373

Beklager. Tror ikke det er bokstavelig talt null sykdom, men kommer ingen smitteutbrudd fra omgivelsene. Den ene hendelsen i Danmark tror jeg var en bakterie, men vet ikke hvordan den havnet i anlegget. Den andre hendelsen var nitrogennivåer og illustrerer det som er de særlige utfordringene med landbasert.
Redigert 20.01.2021 kl 20:57 Du må logge inn for å svare
Jeremiah
15.07.2020 kl 16:08 9346

I begge tilfælde var det vist forgiftning pågrund af nitrogengas, som opstår ved nedbrydning af organisk materiale, som kommer fra rensning af filtre. Mener det er beskrevet et sted, at anlægget i Miami er blevet designet til ikke at have disse problemer ved rensning af filtre. Så inte bakterier. Prototypeudvikling kommer desuden aldrig uden uheld, hvilket er grunden til det danske anlæg kører forud for det amerikanske, så man kan justere for fejl og lessons learnt. Et segment på ca. 3000t i Miami svarer til det i DK
Redigert 20.01.2021 kl 20:57 Du må logge inn for å svare
TheKurgan
15.07.2020 kl 19:33 9301

Takk for gode svar begge to👍
Redigert 20.01.2021 kl 20:57 Du må logge inn for å svare
FiskarenMJ
15.07.2020 kl 19:39 9289

Tusen takk for at du avkrefter påstandene om bakterier og smitte. Det er skremmende å lese all feil informasjon som sprer seg på nett og forum nå til dags. Folk gidder rett og slett ikke å fakta sjekke all spekulativ informasjon som de plukker opp. Det er vel til og med meldt på børs angående hendelsene som skjedde i Danmark, om ikke så kan man lese det på deres hjemmesider. Jeg tror det er mange som blir skremt av selskaper som ASA, som tørr å tenke nytt, og som nå er i ferd med å revolusjonere næringen med sine landbaserte anlegg.
Redigert 20.01.2021 kl 20:57 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
15.07.2020 kl 20:25 9266

Noen som har dokumentasjon på den første hendelsen i Danmark? Den er vel noen år tilbake, og før Merkurnotering. Kan ikke huske å ha sett noen rapportering på den.
Redigert 20.01.2021 kl 20:57 Du må logge inn for å svare
FiskarenMJ
15.07.2020 kl 20:41 9250

Jeg sliter med å finne informasjonen angående denne hendelsen selv, det eneste jeg finner er en nyhets artikkel: https://www.undercurrentnews.com/2020/03/02/atlantic-sapphire-salmon-die-off-exposes-ras-risk-as-market-fears-us-incident/
Den står skrevet om hendelsen fra 2017 ca 2/3 ned på siden.
Redigert 20.01.2021 kl 20:57 Du må logge inn for å svare
Biafra
15.07.2020 kl 20:50 9241

Takk for link ! Mye god info her. Tøft at de går for premium pris, blir spennende å se hvordan det mottas i markedet.
Redigert 20.01.2021 kl 20:57 Du må logge inn for å svare
milk
15.07.2020 kl 21:02 9282

Jeg kan skrive under på den .......
Redigert 20.01.2021 kl 20:57 Du må logge inn for å svare
Jeremiah
15.07.2020 kl 23:09 9766

FiskarenMJ

Jeg afkræfter ikke noget, refererer bare til den information der kan google. Synes også der kan findes nok information fra 2017, hvis man søger på de rette ord :)
Redigert 20.01.2021 kl 23:26 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
15.07.2020 kl 23:56 9718

Her er link med info om 2017-hendelsen

https://ilaks.no/atlantic-sapphire-har-funnet-arsaken-til-massedod/

Altså, ingen sykdom den gangen heller.
Redigert 20.01.2021 kl 23:26 Du må logge inn for å svare
milk
24.07.2020 kl 15:11 9382

Da er vi snart nede på selvkost når det gjelder lakseprisene! Blir spennende å se hva ASA greier å oppnå i pris på første kommersielle slakting i September...
Redigert 20.01.2021 kl 23:26 Du må logge inn for å svare
milk
24.07.2020 kl 21:16 9268

Vi må vel være litt tolerante for nytenking! Men med dagens laksepriser tror jeg de vil slite med å forelegge et positivt regnskap...
Redigert 20.01.2021 kl 23:26 Du må logge inn for å svare
FiskarenMJ
25.07.2020 kl 01:02 7215

DU snakker som du ha vett til! "akvariumlaks" Ja for Laks fanget innenfor ett området på sjøen er ikke ett "akvariet"? fy fffffff så idiotisk komentar.
Redigert 21.01.2021 kl 07:41 Du må logge inn for å svare
milk
25.07.2020 kl 19:51 7115

Hvor har jeg hva fra?? Å regne hjem et budsjett med debit å kredit er vel ikke noe "heksekunst" .....
Redigert 21.01.2021 kl 07:41 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
26.07.2020 kl 17:12 7005

Tja. Mange ukjente der. Opplys gjerne oss andre dersom du har et enkelt regnestykke på det og med pålitelige inndata.
Redigert 21.01.2021 kl 07:41 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
26.07.2020 kl 17:20 7007

Stusser litt over utviklingen i denne aksjen.

For det første burde hver dag uten negative nyheter bidra til kursøkning. Hører vi ikke noe betyr det at utviklingen går som den skal. No news is good news.

For det andre burde ikke kortsiktige svingninger i laksepriser ha noe særlig å si. Kontantstrømmene til selskapet ligger noe frem i tid og verdien av dem burde ikke vært noe særlig påvirket av om lakseprisen går fra 60 til 50 i en uke eller omvendt.

På den annen side snakkes det veldig mye om slakt her på forumet og andre steder, og det virker som man forventer kursøkning idet man kan vise at man har slaktet. Dette skjønner jeg ikke helt. Hvorfor skal slakt være en så viktig trigger? Er det stor risiko med selve slakten? Ligger ikke risikoen jevnt fordelt i hele vekstprosessen, og da spesielt smolt til slakteklar?
Redigert 21.01.2021 kl 07:41 Du må logge inn for å svare
Biafra
28.07.2020 kl 08:40 6862

Nå er det ikke til å stikke under en stol at hjemmemarkedet til ASA, USA er svært hardt rammet av corona og især Florida. Det kan ha en del å si for kursen. Lakseprisen vil også selvsagt alltid være viktig for et selskap som ASA.

Når det gjelder slakt, så er det først og fremst en de-risking av caset. I begynnelsen av denne tråd svarte jeg mange "skeptikere" på diverse spm, men det var ingen som spurte om det som er hovedrisken i et RAS case, nemlig tekniske problemer i prodiuksjonsanlegget. Det er første batch de slakter ved anlegget, og en melding om at dette er gjort vil for min egen del hvertfall deriske caset, det er klart betryggende at de lykkes i denne skalaen. Også tall angående slaktevekt etc vil være interressant.

Så er det heller ikke slik at det slakter alt på en dag, det er en prosess som går over tid. Jeg tror de er i gang med slakt og distribusjon allerede, denne siden dukket opp for et par uker siden:

www.bluehousesalmon.com

Her kan forbrukere klikke seg inn og finne nærmeste utsalgssted for bluehouse laks, restaurant, oppskrifter etc.



Redigert 21.01.2021 kl 07:41 Du må logge inn for å svare
Biafra
29.07.2020 kl 09:12 6726

Miami, Fl, July 29th, 2020

On Tuesday, July 28th, 2020, Atlantic Sapphire’s subsidiary, Atlantic Sapphire USA LLC, was forced to initiate an emergency harvest from one of its growout systems, that was recently stocked despite not being fully commissioned. Other growout systems of the farm were unaffected. The exact chain of events is still being investigated, however, disruptive construction work close to the operating environment, including loud sounds and severe vibrations, stressed the fish. Additionally, recent challenges of delayed construction and commissioning, in part because of the COVID-19 pandemic impact, have resulted in increased risk in the operation at this time. There is no indication of intoxication or disease being the cause of this event. The fact that some critical components and functionality of the farm are not yet operational limits the tools the Company has to deal with non-conformities such as quickly moving fish out of systems if needed. The permanent fish movement system is planned to be operational shortly and would likely have mitigated this event. Close to 200,000 fish with a total weight of approximately 400 tons (HOG) are expected to be harvested, of which approximately 150 tons (HOG) are planned to be sent for processing and will be sold. 200,000 fish account for approximately 700 tons (HOG) of projected harvest, or three to four weeks of US phase 1 annualized revenue. As the permanent emergency harvest facility has not yet been completed, all the fish will not be sold. This incident demonstrates the challenges of completing construction commissioning of all Bluehouse systems and support functions while in operation, but also the value and importance of having multiple independent systems to diversify biological risk. Upon final completion of the US Phase 1 facility, with the expected annual output of around 10,000 tons (HOG) salmon per year, Atlantic Sapphire will have a total of twelve independent growout systems in the US, limiting the risk and financial impact of any systemic contamination to below 10% of total output and revenue. The Company is still assessing the complete financial impact of the event, including insurance proceeds. Atlantic Sapphire is still planning first harvest in the US by the end of Q3 2020. The Company will revert with further details regarding the incident. For further information, please contact: Johan E. Andreassen Chairman, Atlantic Sapphire ASA; or Karl Øystein Øyehaug Managing Director, Atlantic Sapphire ASA investorrelations@atlanticsapphire.com About Atlantic Sapphire ASA Atlantic Sapphire is pioneering Bluehouse® (land-raised) salmon farming, locally, and transforming protein production, globally. Atlantic Sapphire has been operating its innovation center in Denmark since 2011 with a strong focus on R&D and innovation to equip the company with technology and procedures that enables the company to commercially scale up production in end markets close to the consumer. In the US, the company has since 2010 worked to identify and permit the ideal location for Bluehouse® farming in Miami, Florida. The company is close to completion of its phase 1 build out which is projected to harvest approximately 10,000 tons of salmon annually, beginning in Q3, 2020. The company has also secured the key US water permits to produce up to 90,000 tons onsite, and has a targeted harvest volume in 2031 of 220,000 tons.


http://www.newsweb.no/newsweb/search.do?messageId=510409


Redigert 21.01.2021 kl 07:41 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
29.07.2020 kl 09:29 6687

Det jeg leser ut av dette:

Negativt:
- Økt usikkerhet om inntjening i byggeprosessen og evne til selvfinansiering
- Tap på bunnlinjen nå (egenandel på forsikringen + evt tap som ikke er forsikringsdekket)

Nøytralt:
- Ingen nye indikasjoner på utfordringer i ordinær produksjon

Positivt:
- Bekrefter at slakting i Q3 fortsatt er hva man forventer
- Vil ganske snart ha systemer som skal håndtere denne typen hendelser med lavere tap («mitigate»)
Redigert 21.01.2021 kl 07:41 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
29.07.2020 kl 09:53 6715

Her tror jeg det kommer flere dårlige nyheter...

Silberman
Redigert 21.01.2021 kl 07:41 Du må logge inn for å svare
Biafra
29.07.2020 kl 10:04 6709

Er enig i det arwenn. Smått utrolig klønete at konstruksjonsaktiviteter kan forstyrre produksjonen med lyd og vibrasjoner så sterke at 400 tonn må nødslaktes.

Liker ikke helt denne setningen i meldingen: "Additionally, recent challenges of delayed construction and commissioning, in part because of the COVID-19 pandemic impact, have resulted in increased risk in the operation at this time."

Kan være at de sikter til systemet for hurtig forflytning av fisk internt, men klønete å ikke spesifisere nøyaktig hva som er forsinket og øker risiko.
Redigert 21.01.2021 kl 07:41 Du må logge inn for å svare