Staten bør kjøpe 25% av BerGenBio

BioBull
BGBIO 28.06.2020 kl 22:09 4646



For å bedre beredskapen og sikre den norske befolkningen troverdig medisin mot COVID-19 og ulike kreftformer bør Norge gjøre det samme som Tyskland :

«Germany to buy stake in CureVac as world races for Covid-19 vaccine»
Germany will take a stake in unlisted biotech firm CureVac, which is working on a Covid-19 vaccine, Economy Minister Peter Altmaier said on Monday, confirming an earlier Reuters report.

The Berlin government will acquire a 23% stake for 300 million euros ($337.4 million), according to Altmaier, in a deal that values the company at 1.3 billion euros.

The move followed reported attempts by the U.S. government to acquire CureVac or its assets in March, which stirred a backlash in Berlin, with Altmaier and the interior minister voicing support for keeping CureVac German.

Altmaier said that the government wanted to strengthen the life sciences and biotech sectors in Germany and that Berlin would not have any influence over CureVac’s business strategy.

“The German federal government has decided to invest in this promising company because it expects that this will accelerate development programs and provide the means for CureVac to harness the full potential of its technology,” said the minister, adding the transaction would not require EU approval.

“With this investment we aim to give CureVac financial security so that it can continue to work on vaccine production with the same commitment,” he told a news conference.

Reuters reported about the German plan to take a stake in CureVac earlier on Monday.

A government source said the move reflected German concerns about relying too much on overseas suppliers for healthcare products and equipment.

Reflecting the sensitivity about ownership of the country’s two coronavirus vaccine developers — CureVac and BioNTech — Berlin gave itself new powers in May to veto hostile foreign takeover bids for healthcare companies.

Dietmar Hopp — co-founder of software firm SAP and owner of a stake of more than 80% in CureVac — said none of the existing CureVac investors would sell shares to the government, and their stakes would be diluted by the deal on a pro-rata basis.
Redigert 20.01.2021 kl 04:50 Du må logge inn for å svare
Nanoq
01.07.2020 kl 11:22 4004

Det er i hvert fall ikke utenkelig at det framover vil bli kanalisert betydelige statlige penger inn i norske farma/biotech-selskaper som BGBIO, enten via folketrygdfondet eller via f.eks. DNB-fond, en bank hvor staten er stor aksjonær (34,2%).

Farma-biotechsektoren bør ses på som kritisk norsk infrastruktur, og også ses på som attraktiv vekstsektor med mulighet for mange gode og høytlønna arbeidsplasser og store eksportinntekter i framtida.

Nyheten i dag om at USA's regjering har kjøpt opp stort sett all Remdesivir-medisin som kan produseres de neste 3 månedene til Covid19-behandling er bare enda et eksempel på hvor viktig en nasjonal farma/biotech-industri er for et land.
Redigert 01.07.2020 kl 11:25 Du må logge inn for å svare
Rule
16.04.2021 kl 13:19 3371

Ja, det er ikke blevet mindre relevant.
focuss
16.04.2021 kl 13:31 3302

Reflecting the sensitivity about ownership of the country’s two coronavirus vaccine developers — CureVac and BioNTech — Berlin gave itself new powers in May to veto hostile foreign takeover bids for healthcare companies.
xjack
16.04.2021 kl 13:48 3241

Hovedsaken er at staten sikrer innbyggerne tilgang til gode vaksiner og medisiner forøvrig. Om løsningen på det er statlig eierskap av produksjonsmidlene, er jeg særs skeptisk til. Historien er i så måte en god veiviser til å avstå fra statlig eierskap. Å legge forholdene til rette ved rammer for utvikling av farmasøytisk industri, vil nok kunne vise seg å være en vel så farbar og tjenlig vei som direkte statlig eierskap.
Slettet bruker
16.04.2021 kl 14:11 3133

La Kinamann få kjøpe .. det er jo dem som er langsiktig ☠️💀☠️😜
BioBull
24.04.2021 kl 09:46 2509

Dette blir sikkert en større realitet for Staten å øke eierskapet i et selskap som beskytter befolkningen mot kreft og Covid-19. Investinor Direkte AS selger ikke sine aksjer - de kommer til å øke fremover, tenker jeg.

METEVA AS 23,377,526 26.62 COMP NOR
INVESTINOR DIREKTE AS 7,270,780 8.28 COMP NOR


https://www.proff.no/aksjon%C3%A6rer/-/-/972417890

Nærings- og Handelsdepartementet eier bl.a.
Investinor AS
Org nr 992 447 141
Aksjetype: Ordinære aksjer
Ant. aksjer: 165000
Andel: 100%

(Investinor eier Investinor Direkte AS)


Styreleder Sveinung Hole i BGBIO sitter i styret for Nasjonalt Kunnskapsprogram for Covid-19 og Stener Kvinnsland har ledet Covid-19 kommisjonen inntil nylig. BGBIO er derfor svært tett på alt som er av initiativer og har et svært godt kontaktnett for å navigere korteste veier. Men, det er enkelt å mene ting og krevende å faktisk gjennomføre – regler gjelder og politikk finnes. Selskapet idiotforklares ulike steder, men det er krevende å respondere og samtidig beholde handlefriheten.
Jeg anser ledelsen og styret til BGBIO til å være meget kompetent til å styre BGBIO skuta videre og er BGBIO «BioBull».

Husk:
“A smooth sea never made a skilled sailor”
Redigert 24.04.2021 kl 09:56 Du må logge inn for å svare
Karybdis
24.04.2021 kl 10:12 2420

Nå er vel ikke Bemcentinib akkurat en vaksine; mer en type lurium med mulig effekt mot alt fra virus til kreft. Det er mange som ønsker å bruke statens penger til mye for tiden. I tillegg til oljefond og nye skatter på inntekt, kapital og formue så blir det angivelig mye ekstra-penger så kanskje litt penger også til bull på BergenBi(ng)o.
King
24.04.2021 kl 10:51 2323

Troen på selskapet er inntakt her også. Intermessoer med aktiv shorting, tvil om kunngjøringer og lavere kurs finnes i de fleste aksjer. En del av skribentene her forsøker å forenkle virkeligheten og trekker analoger i tabloid form med uttalelser som hvor vanskelig kan det være, hvorfor gjør de ikke sånn og blir ferdige, hvorfor må de bruke så lang tid osv. All skyld for egne feilvurderinger legges selvsagt på CEO og selskapet som helhet. Enkelte mener at årevis med forskning og utvikling er fullstendig bortkastet og at selskapet bør elimineres. Kort forklart så er vel ikke dette personer som har satt seg spesielt godt inn i Biotech. Om man ikke er fantastisk dyktig til å time inngang og utgang i slike aksjer så er det best å sitte long og se hva som skjer. Alle dører er fortsatt åpne og pipeline er knallsterk. Interessant nok så mener selskapet selv at de foreløpige resultatene fra Covid-19 studiene er meget gode og at vi har spennende resultater å se fram til allerede i mai. Altså en meget positiv guiding fra CEO som av mange utålmodige blir tolket stikk motsatt. Noen velger til og med å selge med tap og gi shortere gevinst fordi de vil ut av BGBIO og inn i andre aksjer som selvsagt går med gevinst, men så enkelt er det ikke. I såfall hadde det kun vært vinnere på aksjemarkedet. Ta en suksessaksje som Kahoot og se på utviklingen i år i forhold til 2020, ned nesten 40%. Og slik er det med mange andre aksjer dessverre. Men tilbake til vårt fine selskap så er nedsiden fortsatt svært liten og oppsiden svært stor, men for å få en andel av oppsiden så kreves det tålmodighet, og dette gjelder de flest aksjer innen Biotech. En del sammenlignbare selskaper på Oslo Børs som av noen her inne blir geniforklart og hausset opp i skyene har nøyaktig det samme nåløyet å passere før det kan bli suksess og kommersialisering i stor skala. Flere har kun ett produkt å selge i motsetning til BGBIO med sin svært så brede pipeline. Selskapets ledelse har sikkert noe å hente når det kommer til kommunikasjon med oss aksjonærer men framstår svært så profesjonelt.
Lakshmi
24.04.2021 kl 12:31 2141

Det var godt med en god og jordnær betraktning igjen på BergenBio, bra skrevet 👍