Norwegian kansellerer kjøpsavtale for 97 Boeingfly.


Snakket om sola her tidligere i kveld på en annen tråd. Tråden "Til politikere ......
Nå følgende melding :

Norwegian kansellerer kjøpsavtale for 97 Boeing-fly
I en børsmelding mandag kveld skriver Norwegian at det har kansellert kjøpsavtaler for fem resterende Boeing 787-fly, samt 92 fly av typen 737 Max og en serviceavtale for flyene.

Samtidig varsler Norwegian at det har tatt rettslige skritt for å få igjen førleveringsutbetalinger i forbindelse med flyene og kompensasjonen for selskapets tap etter at 737 Max-flyene ble satt på bakken, samt motortrøbbel med 787-flyene.

«Norwegian har begynt dialog med Boeing med sikte på å løse 787 og 737-problemene og få kompensasjon for tapene. Samtalene har så langt ikke ført til en avtale som innebærer en rimelig kompensasjon for Norwegian», heter det i børsmeldingen.

Redigert 30.06.2020 kl 00:25 Du må logge inn for å svare
Hammers
30.06.2020 kl 00:31 667

Hvis noen tror at dette er en quick-fix.........så er det bare å glemme!
Boeing har et LASS med skarpskodde advokater. Folk som vil sørge for at en evt erstatning vil drøye LANGT fram i tid.
Så langt fram snakker vi - at NAS trolig er KONK lenge før den tid!

Hilsen Hammers
Herman*
30.06.2020 kl 00:37 652

Er ikke eksponert i NAS lenger, men dette er jo "big news". Det jeg ikke skjønner, er hvorfor dette har vært så mye mer komplisert for NAS enn alle de aktørene som i tur og orden ordnet seg en avtale med Boeing. Kan heller ikke forstå at Boeing gidder å stritte i mot i en sak der de opplagt har ødelagt mye for svært mange. Det eneste argumentet som Boeing eventuelt måtte ha, er at de ikke vil betale nevneverdig erstatning i perioden hvor flybransjen har vært nedstengt pga Corona. Amerikanske forretningsadvokater er perverst dyre, og en langvarig konflikt kan fort koste NAS 200 millioner i advokatutgifter. Det sagt, så håper vi at partene kommer raskt til enighet, da de eneste som tjener på en langvarig konflikt er advokatene.

Boeing var vinner aksjen i (gårs)dagens DOW.
suspekt
30.06.2020 kl 00:43 621

nas skal opp på denne nyheten i morra. Erstatning må komme og den blir på flere milliarder!! men kan ta tid, renter påløper sikkert.

Man må ikke blande sammen Corona og godkjenning av max flyene samt problemene med Dreamliner.
Det kommer sannsynligvis representanter for leasingselskapene inn i det nye styret, dette vil legge ytterligere press på Boeing.

Heldigvis sitter Norwegian med stor ordre i Airbus slik at de sannsynligvis har nok tilgang til fly fremover og i tillegg kan selge noen dersom de har for mange.


Det er interessant at det nye styret i nas vil bestå av flere representanter for betydelig Boeing kunder.

Problemene med Dreamliner er vel en sak mellom RR og NAS, så det kan vel tenkes at Boeing mener kompensasjon for kansellering av de ikke mottatte 787 skal trekkes fra. De som har fått kompensasjon har vel bare en MAX-sak mot Boeing.
Tror ikke Airbus flyene får rød nese. De har vel nok fly med 737'ene sine noen år framover. Men argumentet om drivstoffbesparende fly blir snudd hvis de flyr 737 og SAS flyr 320neo

NAS får stor oppmerksomhet på CNBC i formiddag.