North Energy ASA – Replacement of Advisory Agreement


North Energy ASA – Replacement of Advisory Agreement
1.7.2020 21:00:01 CEST | North Energy ASA | Additional regulated information required to be disclosed under the laws of a member state
Oslo, July 1, 2020

North Energy ASA (the “Company”) has, as of July 1, 2020 entered into new advisory agreements with Isfjorden AS (owned by Didrik Leikvang) and Celisa Capital AS (owned by Rachid Bendriss) in replacement of the previous agreement with North Advisors AS to provide strategic and financial advisory services to the Company.

The new agreements, which have been approved by the Board of Directors, are based on a fixed annual fee where the net remuneration per advisor is at approximately the same level as the average yearly fee under the old advisory agreement. The total advisory fee paid by the Company will be reduced compared to the average annual costs under the previous agreement with North Advisors AS. The new advisory agreement can be terminated by either party with 3 months written notice.

Anders Onarheim continues his role as Chairman of the Board of North Energy but is no longer an advisor for the Company and has no common business interest with the new advisors other than being shareholders of North Energy ASA.

Interesting...
Redigert 21.01.2021 kl 01:12 Du må logge inn for å svare
Odi.1
22.09.2020 kl 11:23 544

ingen melding om investeringer eller noe som helst??
Nå er det kun 10 dager igjen av Q3

Status 22 SEPTEMBER
Status = 0 (NULL)
Redigert 21.01.2021 kl 01:12 Du må logge inn for å svare
Odi.1
19.09.2020 kl 12:55 835

TXP fin opp i Canada , Last: C$1.38 ,nesten 700k aksjer i går.
med cad kurs ^^ 6,88 og 12 646 750 stk Txp Aksjer i North så stiger verdiene her nå...
litt synd North ikke klare å oppnå minst reel verdi før resultat fra Reach og meldingen som er like rundt hjørne for Txp i cas..
Redigert 21.01.2021 kl 01:12 Du må logge inn for å svare
Odi.1
18.09.2020 kl 15:21 987

Pgs klanen har muligheten her å redde seg inn med verdiene, kvitte den og handle NORTH Energy med potensiale nå på 40 -60% Utbytte :) just one suggestion
Redigert 21.01.2021 kl 01:12 Du må logge inn for å svare

Når Coho er "in cash" chinook og caskadura deep truffet kommer dine spørsmål besvares. Det store spørsmålet er vel hvor stort ansvar ledelsen/north har for at noen skal få exit i aksjen? Går begge brønnene inn, er det bruk for hele kontantkassen.
Redigert 21.01.2021 kl 01:12 Du må logge inn for å svare
gajini
17.09.2020 kl 08:28 1288

Positivt med udbytte strategien.
Men undre mig over, hvorfor de ikke vedtog ekstraordinær udbytte på baggrund af længe ventet refusion.

Ved at vente yderligere med udbytte, forbliver equity det større, hvilket betyder et større fee til advisors, er dette fair? Ret mig gerne, hvis aftalen er anderledes, men så vidt jeg ved gives der et procentvis beløb årligt af equity.

Er med på et stort udbytte ville skabe problemer med at udbetale 40-60% af resultatet uden at sælge fra af beholdningen.

Men et symbolsk ekstraordinær udbytte på 0,2-0,5kr på baggrund af skaterefusion havde været kærkomment. Trodsalt noget der var ventet på længe og en risiko vi som aktionær tog og lykkedes med, men afkastet herfra venter på sig...

Alternativt et symbolsk aktietilbagekøb, som der også nævnes. At volumen er ubetydelig og der kun kan handles lidt af denne volumen, er som det er. Det er mere symbolværdien bag.


Nu skal der ventes til næste år omkring forår/sommer for lidt afkast fra aktien.

Imellemtiden gives der fee på baggrund af en noget højere equity som vel giver nogle ekstra kr grundet manglende udloddet udbytte

Kan forstå hvis der var planer om større investeringer, hvilket jeg dog ikke kan fornemme på baggrund af det udmeldte, hvor det mere ligner at cash skal finansiere udbyttet- men hvorfor vente med udbytte?

Det sagt godt arbejde fra north, men har mig bekend også fået fin løn for godt arbejde.

Alternativt tilbyd aktionærerne at de kan sælge 10% af deres beholdning til f.eks. 2,5kr (stadig med rabat ift. Underliggende værdier).

De som har troen på selskabet sælger Ikke og de som søger exit mulighed sælger 10% af beholdningen og søger om at få lov at sælge flere (dette kan så være muligt ift. De aktionær som vælger at takke nej til at sælge aktier til 2,5kr, deres andel kan så købes af de andre aktionær som er villige til ar sælge mere end 10%.)

De tilbagekøbte aktier annulleres straks således at de aktionærer der ikke sælger får en højere ejerandel af selskabet og de andre aktionær har fået exit mulighed af noget af beholdnigen til fin kurs omend rabat ift. Underliggende værdier

Mulighederne er mange - men so far. Betryggende at der forhåbentlig kommer cash udbytte til næste år, medmindre markedet self crasher inden årets udgang.
Redigert 21.01.2021 kl 01:12 Du må logge inn for å svare

Du har poenger mimsa.
Jeg bringer noen fargestifter inn, uten at jeg skal si at du tar feil.
Onarheim, bendriss og leikvang kom inn, la om strategien og slanket selskapet drastisk. Uten den endringen ville North gått konkurs, evt en mygg med letelisenser i Barentshavet. Det er ikke fett med oljeprisen rundt 40.

Explora, noreco og iox runde 1 var gode investeringer.
Txp nevner du selv.
Reach er godt driftet i et forferdelig marked. Der er det gjort vellykkede strategivalg. Men god investering er det ikke,enda.

2020 for North er ikke bra levert.
Bonds er solgt som høns i regnvær
Plcs ble kastet med 50% tap.
TXP viser seg som et for tidlig salg. Og i mine øyne uforståelig ifht at de her hadde både mulighet for langt større posisjon og styremedlem. Noe de tidligere har ønsket i sine investeringer.
Svartedauden har gitt enorme svingninger på børsene. North har ikke benyttet muligheten selv med full kasse.

Neste uke er det god sjanse for svar på chinook.
Dette er virkelig make or brake for årsresultat i North og evt utbytte.
Om vi tenker oss at TXP har suksess og går opp i 2pund, vil North trenge mye cash for å betale utbytte.
Så jeg kan skjønne at de vil ha litt i bakhånd, men dessverre så er året 2020 så langt dårlig levert med langt bedre verktøy enn tidligere.

Redigert 21.01.2021 kl 01:12 Du må logge inn for å svare
oilbiz
16.09.2020 kl 23:30 1445

Jeg solgte alt før resultatfremleggelsen, sitter bra lastet direkte i TXP og kan sånn sett takke North for det.
Redigert 21.01.2021 kl 01:12 Du må logge inn for å svare
mimsa
16.09.2020 kl 23:24 1458

For å si det sån Odi1. Jeg ble advart mot å investere i North for ganske lenge siden, med den forklaring at mange av Tjuholmen gjengen hadde et heller frynsete rykte. Jeg beholdt mine aksjer for jeg gamblet på refusjonen. Se hvor vi er i dag etter at det er utbetalt ca 250 millioner til North minus noe til denne advicer gjengen for å ha gjort hva? Hvordan kan det forsvares at denne inkompetente gjengen kan årlig dra ut millioner. Den eneste investeringen jeg kjenner til som kan sies å ha vært vellykket er TXP, ellers er det stort sett tvilsomt grums. Husk at Onarheim satt som styreformann i North når vi tapte mange millioner i "Et Enklere Liv" hvor han også var styreformann. Onarheim var også instrumental som styremedlem i BWlpg sin overtagelse av gassrederiet Aurora hvor aksjonærene følte seg grundig lurt og ville ha en halv miliard mer. Det er ikke akurat en aksjonærvennlig gjeng vi småaksjonærer har å gjøre med. Man kan jo bare spørre seg selv hvorfor det er så lite informasjon disse tåkefyrstene deler med oss. Er redd det blir lite igjen her ettersom tiden går, og denne gjengen fortsetter å forsyne seg med kosulent - og styrehonorarer, lønninger osv. Hva gjør denne gjengen? De er involvert i noen få aksjer, refusjonene er slutt, da er det vel kun aksjespekulasjon igjen. Hvilken ekspertise og utdannelse har disse rådgiverene og hva kan de vise til av tidligere og nåværende meritter. De klarer vel med sin mangelfulle informasjonsdeling og innsidekunskap og holde aksjen nede og kjøpe i løpet av lovlige vinduer til lavere priser etterhvert som sånne som oss går lei. Nå sitter vel denne gjengen snart å kontrollerer alt og tilslutt sitter vi vel der knapt nok uten knapper og glansbilder. Dessverre høres det ut som ingen av oss vet hvordan vi skal gå frem for å få en grundig redgjøring av hva som foregår. Kan ikke si at jeg tror at vi vil få mye igjen for å ha gamblet oss gjennom all usikkerheten rundt de to refusjonsperiodene. Det er jo litt underlig at ingen i styret stiller noen spørsmål om hvorfor disse såkalte rådgiverene (var det Bendris og en til????) kan heve million-honorarer år etter år uten å levere stort. Hva gjør denne Sædberg? Ganske lite regner jeg med!
Redigert 21.01.2021 kl 01:12 Du må logge inn for å svare
Odi.1
16.09.2020 kl 18:01 1607

er ikke sikker hva du mener, men er ikke overasket over utviklingen her så langt, har gitt dette ut måneden, om ikke så må det noe etterforsking til her, da begynner en her inne å få veldig rett i hva den skriver
Skal ikke være mulig å ligge minst over en krone under reel verdi her nå med over 50% i Cash , da er det mye som skurrer. Og det har ingen ting med cov19 eller slikt fantenskap å gjøre.
Når så mange millioner er forduftet på så kort tid, er det tid for ekstern undersøkelse av hva som foregår, og dette ikke skjer noe her snart.
Plumpe ut med " vi venter på korreksjon i markedet" ,blir bare helt banalt å komme med nå. De aller fleste selskaper har falt med 70 -99 % siden Mars 2020
Redigert 21.01.2021 kl 01:12 Du må logge inn for å svare

Er vel ikke overasket nå lenger ODI.1
Redigert 21.01.2021 kl 01:12 Du må logge inn for å svare
Odi.1
16.09.2020 kl 10:26 1775

Hva skjer i dette Advisory

JULI
AUGUST
16. SEPTEMBER
STATUS = 0 OG NIX
Redigert 21.01.2021 kl 01:12 Du må logge inn for å svare
Odi.1
09.09.2020 kl 16:16 2107

Meget god melding for North også i dag, da Reach lar Giganten Topaze gå på en lang Charter. Godt markeder for å finne erstatter for 2 ROV Reach har på Topaze nå også.
Hva med denne ledige båten til Sbx? Eller blir den for pjusken med tanke på Krane kapasiteten osv? …
Hva er ledig med Bamse kraner, noen med oversikten, eller er det ikke behov for det til ROV systemene?

Uansett vil dette gjøre enda mer kling i kassen til North Energy. Hovedeier av Reach Subsea. ( 32% )
Så det spennende nå med TXP , blir det sprut i hullet der?
Redigert 21.01.2021 kl 01:12 Du må logge inn for å svare

De vil bruke minst 40 dager på chinook.
Med spud 12. August er det lov å håpe på svar i september, men med boring kan det jo skje mye rart..
På Cascadura måtte de jo bytte rigg og enda kom de ikke ned til ønsket dybde.
Redigert 21.01.2021 kl 01:12 Du må logge inn for å svare

de "spuddet" chinook den 12:e, og sier 3-4 uker for resultat. med covid kanske 5? caskadura var vurdert alene til 0,94 cad, så du kan nok legge på 1 cad i september hvi det er i samme rangen. Men har du hatt aksjer i 4 år skjønner jag du er lei ørkenvandringa. men du valgte det dårligeste tidspunktet på 8 år.... dessverre, vi får håpe du kommer deg inn igen, for dette kommer bli stort. Q1 var 50 minus, Q2 50 pluss, så alt fra nå er 40-60% utbytte på. kom deg inn mens du kan er mitt tips, ellers lykke til i annet!
Redigert 21.01.2021 kl 01:12 Du må logge inn for å svare
Odi.1
02.09.2020 kl 16:15 2498

Du kan plutselig ta feil også.
At dem kjøpte er vertfall en form for signal om noe spennende.
Omsatt over mill kr i dag, helt ok for å være North,n

Bendriss, n og Didrick,n må hjem nå og planlegge tilbakekjøp av aksjer for sletting . Da heiser vi flagget.
Redigert 21.01.2021 kl 01:12 Du må logge inn for å svare

Har solgt meg nesten helt ut jeg nå, denne kommer bare til å dale etter de innsidekjøpene. Sittet i denne i 4 år nå, men tenker de pengene gjør seg bedre i andre selskap om dagen.
Mer nok tid til å komme seg inn igjen tror jeg til billig penge før utbyttene starter.
Redigert 21.01.2021 kl 01:12 Du må logge inn for å svare

De kan ikke det nå, skal de betale 40-60% utbytte på resultat uten salg av aksjer trenger de stappfull kasse. vent og se vad som skjer med kursen til txp i løpet av september så har du pekepinn om vad de må betale. ikke umulig at de må punge ut mer en 1 kr neste år. de betaler på resultat, ikke kursen.
Redigert 21.01.2021 kl 01:12 Du må logge inn for å svare
Odi.1
02.09.2020 kl 14:07 2671

Men dere er tydligvis mer fornøyde med :
ett enklere Liv
IOX
PLCS
Og kjøpe Napa og ikke ha sekunder med tålmodighet... 3 kr ?? Så gikk den i 1kr , NÅ 11-12 kr
Plassere skattefrie skattepenger på Noen random "Sikre" investeringer... hoho.... er jo Helt vildt..

Redigert 21.01.2021 kl 01:12 Du må logge inn for å svare
Odi.1
02.09.2020 kl 13:58 2691

12 kan godt stemme det

Uansett med ett rimelig større kjøp da, ville den ikke plumpet så langt ned, dessuten må du se hva MSEIS er i dag med Ny ledelse og hva ceo der leverer.
Hydro også var i himmelen en gang, slik er det May. Og for ikke å snakke om cov19 , om det ikke direkte har hatt innvirkning på Mseis drift, så har børsene kjørt seg.
Ergo, må du se på Rabatten North kan få her nå , handle 10mil aksjer her nå , så er mulig gevinst 35- 45 Mil om 6-9 Måneder.
Denne handle poolen kunne også være kortsiktig , sier avistoren :)

ps. Hadde du samtidig tatt med SSO kjøpet i forslaget mitt , ville vi hatt stabler med millioner for North nå , det var også med i Magseis forslaget.
Slik at du ikke får sno deg unna... :))
Pris SSO da var 38kr, og har vel levert ett par utbytter også på den tiden , om jeg ikke husker feil.
Redigert 21.01.2021 kl 01:12 Du må logge inn for å svare
May-Liss
02.09.2020 kl 13:47 2722

Husker jeg rett mente du at Mseis var et godt kjøp også på 12kr - eller var det 18??
Redigert 21.01.2021 kl 01:12 Du må logge inn for å svare
Odi.1
02.09.2020 kl 13:28 2752

15mil i Mseis nå , så kan en ta av hatten for dem.

Priset med 2kr rabatt på siste EMI fra feb /Mars ,under 1,40 nå.
Det desidert beste kjøpet en kan gjøre på OB nå , utenom å på slette egne aksjer. (North)

Bare å få ut fingrene,,
Redigert 21.01.2021 kl 01:12 Du må logge inn for å svare
Odi.1
02.09.2020 kl 13:08 2794

Hva dem nå må gjøre ?

1.) Betal utbytte minimum 50 øre !

2.) Kjøp egne North Energy aksjer og SLETT dem !

Først da kan en stole på at dem er litt aksjonær vennlige.

Reach og TXP går sin gang, trenger ikke noe advisor for dem lenger.
Redigert 21.01.2021 kl 01:12 Du må logge inn for å svare
Odi.1
02.07.2020 kl 15:17 3147

Dreier seg bare om pengevasking og gamle utgåtte web meldinger?
Redigert 21.01.2021 kl 01:12 Du må logge inn for å svare
7218
02.07.2020 kl 14:56 3180

Hvorfor var kursen rundt 25 i 2011? Kun på forhåpninger? (slik mange grønne aksjer prises i dag..?)
Redigert 21.01.2021 kl 01:12 Du må logge inn for å svare

får jag 6-8 kr om fire år sitter jag... :-)

Stigning på 1,6kr/år.... blir penger det Bignose! takk for tipset!
Redigert 21.01.2021 kl 01:12 Du må logge inn for å svare
BigNose
02.07.2020 kl 11:31 3342

Jeg leser "kan" og nå er det 2020. Kanskje fire år til?
Redigert 21.01.2021 kl 01:12 Du må logge inn for å svare

bignose: her er relevant analyse om vi skal dra opp ting fra 2016. tenk hvis de bommet noen år?

https://aksjeanalyser.com/2016/09/08/aksjen-kan-doble-seg-pa-kort-tid/
Redigert 21.01.2021 kl 01:12 Du må logge inn for å svare
BigNose
02.07.2020 kl 10:16 3429

Jepp. Sjekk hvor både NEs & Isfjordens kontor ligger:
https://www.purehelp.no/m/company/details/northenergyasa/891797702
https://www.purehelp.no/m/company/details/isfjordenas/912892123

Isfjorden har ikke en gang en hjemmeside.

https://finansavisen.no/nyheter/boers-finans/2016/05/onarheim-hamstrer-aksjer-i-north-energy
Styreleder i North Energy, investor Anders Onarheim, har gjennom AB Investment AS kjøpt 200.000 North Energy-aksjer, opplyses det i en melding.Aksjene er kjøpt til en kurs på 1,22 kroner.Etter transaksjonen eier Onarheim gjennom selskapene AB Investment AS og Isfjorden AS totalt 12.598.070 North Energy-aksjer, tilsvarende 10,58 prosent av selskapet.

https://newsweb.oslobors.no/message/401515
Anders Onarheim will also represent Isfjorden AS on the EGM. Isfjorden AS owns 8,570,651 shares, equal to 7.20 per cent of the voting rights. After the receipt of the above-mentioned proxies, Onarheim represents a total of 27,429,416 shares, equal to 23.05 per cent of the voting rights at the extraordinary General meeting in North Energy ASA.
Redigert 21.01.2021 kl 01:12 Du må logge inn for å svare
02.07.2020 kl 08:13 3477

Melkingen fortsetter?
Redigert 21.01.2021 kl 01:12 Du må logge inn for å svare