Elly
13.09.2018 kl 11:20 11791

Stivp.. har ikke noget liv, siden han har tid til, at kommentere QEC på daglig basis,uden at han selv ejer den, men den der bedst ler sidst ?
signum20
13.09.2018 kl 11:23 11772

Denne kronikken som BINNA i dag hadde i DN er PATETISK av dimensjoner. Nå må enkelte leder finne seg noe annet å gjøre. Denne gamle mannen ser ikke skogen for bare trer. Nå må selskapet finne andre områder og felt som de skal tjene penger på å øke verdien av selskapet BINNA har lagt for mange egge i samme kurv og det straffer seg.
signum20
13.09.2018 kl 11:26 11762

Jeg er helt på linje med Stevepic her det blir ikke noe olje/gass utvining i Q
signum20
13.09.2018 kl 11:36 11719

Nå er det ikke omsatt en aksje på 20 minuter ikke bra for omsetning dette BINNA. BINNA må hente mer penger i Norge. Emisjonen kommer nå etter Pareto konferansen. Det er jeg 100% sikker på. Rømm aksjen
signum20
13.09.2018 kl 11:38 11711

OPS! der kome det en post men den forårsaket pres nedover ha ha BINNA taper nå så han blør ikke sikker på om han har til flybillett hjem eller må spørre npe i PIRATO om hjelp Ha ha
Opp+
13.09.2018 kl 12:12 11634

aiii... Kleint...
njn-
13.09.2018 kl 12:31 11581

God dag!
Vi diskuterer ikke Bill 106, og ord som er tatt ut av en sammenheng, men QAC sitt ståsted i forhold til fracing.

Har fått 2 svar fra Jason:
Mitt spørsmål var:
"We have a discussion here in Norway regarding QAC and their relationship with fracing."
Mail 1
Hi

We have no areas where we plan to drill or frac in water.
Jason

Mail 2
Hi NilsWe agree with their position. We don’t plan to frac in heavily populated areas or in areas where there is no social acceptability. This is why we have focused on the areas of Lotbiniere and Becancour.

Best regards

Jason

Håper dette er avklarende.

njn-
njn-
13.09.2018 kl 15:58 11364

Her er noe fra CAQ partiprogram 2018

CAQ deler av Partiprogram 2018
Economi
Innovation Zones
A CAQ government will create innovation zones to foster new technology and industries. This key concept of our St. Lawrence Project will encourage entrepreneurs who have just arrived as well as promote cooperation between universities and businesses to create the jobs we’ll need tomorrow."

Er det QEC de sikter til?

"Responsible Development of Natural Resources
While encouraging Québec’s economic growth, a CAQ government will promote developing natural resources responsibly in the energy as well and the mining sectors. In heavily populated areas or where it is not socially acceptable, hydraulic fracturing will be prohibited for the extraction of oil and gas."

Som Jason skrev, er CAQ positive til QEC's nye teknologi.

Blir en finn høst.

njn-
piff
13.09.2018 kl 16:08 11319

Questerres toppsjef, Michael Binnion, er sammen med en rekke andre oljesjefer på Paretos årlige olje- og offshorekonferanse for å vise potensielle nye investorer og kunder hva selskapet har oppnådd siden sist år - og hva som er i vente. Men Binnion må også gjøre sitt ypperste for å beholde de aksjonærene han allerede har.

Aksjekursen til Oslo Børs-noterte Questerre er nemlig sendt i en nedadgående spiral siden myndighetene i den kanadiske provinsen Quebec i juni sa de ønsket å legge ned et forbud mot produksjon av skiferolje i regionen.

– Vi har jobbet ræva av oss i hele sommer med å gjøre mange ting, sier Binnion, som nå vil gå til rettsapparatet for å få lov til å produsere skiferolje i fremtiden.


Dette er saken

•I desember 2016 godkjente det regionale parlamentet i den fransktalende provinsen Quebec i Canada en ny hydrokarbonlovgivning (petroleumslov) som omfattet energipolitikk frem til 2030. Det ble sett på som veldig bra for Questerre ettersom det gjorde det sannsynlig at myndighetene åpner opp for utvikling av gass- og skiferoljeforekomster i provinsen. Aksjen steg.
•I månedsskiftet mai/juni 2018 sikret Questerre seg operatørskap og leterettigheter ved St. Lawrence Lowlands i deler av den gigantiske Utica-formasjonen som strekker seg over store deler av det østlige Canada og nordlige USA. Ifølge Canadian Energy Research Institute er det Nord-Amerikas nest mest lønnsomme gassfelt. Igjen steg aksjen.
•En uke etterpå varslet myndighetene i Quebec at de vil innføre strengere regler for produksjon og lagring av olje, gass og kull. Det innebærer blant annet et totalforbud mot såkalt fracking som er en metode for å utvinne olje og gass i skiferformasjoner. Aksjen falt som en sten.
•20. august ble reguleringene innført. Nå vil Questerre sende inn en begjæring for å erklære reguleringene ugyldige.
•1. oktober er det valg i Quebec. Dette kan bli en skjebnesvanger dag for Questerre. Foreløpig leder det noe mer «oljevennlige» opposisjonspartiet, ifølge seneste meningsmålinger, noe Questerres toppsjef Michael Binnion ser på som positivt for selskapet.
•Siden 6. juni har aksjekursen til Questerre falt med 61 prosent og markedsverdien er halvert ned til 1,2 milliarder kroner.


.
– Denne uken kommer vi til å sende inn en begjæring til retten for å få reguleringen som skal forby fracking erklært ulovlig, sier han til DN.

Mener reguleringene er ulovlige

Fracking er en metode for å utvinne olje og gass fra skiferformasjoner.

For halvannet år siden godkjente Quebec en ny karbonlovgivning som omfatter energipolitikk frem til 2030. Da mente Questerre at det var sannsynlig at myndighetene åpnet opp for utvikling av gass- og skiferoljereserver i provinsen.

Les også: Trøim: – Har ikke vært her siden 2005, så det er hyggelig å komme tilbake

Som lyn fra klar himmel kom det i sommer en helomvending fra myndighetene. De vil innføre langt strengere reguleringer for produksjon og lagring av olje og gass i provinsen, inkludert et totalforbud mot fracking.

– Det var knusende siden vi i utgangspunktet hadde dette veldig bevisste steg for steg-programmet som vi jobbet med sammen med myndighetene om, og plutselig så kunngjør de disse nye reguleringene, sier Binnion.

Han mener myndighetene ikke har grunnlag for å stanse all fracking.


– Vi er veldig sikre på at reguleringene ikke er lovlige fordi du ifølge loven ikke kan lage et forbud gjennom reguleringer, sier han.

Questerre produserer i øyeblikket ingen olje eller gass fra Quebec. Det skaffet seg imidlertid nylig en stor og etterlengtet eierandel i et svært lønnsomt gassfelt i Utica-formasjonen i regionen. Dette er en potensiell pengemaskin for selskapet.
1. oktober er det valg i Quebec, der frontene er steile mellom regjeringspartiet Quebec Liberal Party og opposisjonspartiet Coalition Avenir Quebec. Foreløpig ligger det «oljevennlige» opposisjonspartiet best an til å vinne valget, ifølge meningsmålinger.

Dersom Questerres begjæring blir godkjent vil reguleringene bli satt på vent inntil en ny regjering kommer på plass. Hvis opposisjonspartiet vinner, tror Binnion at reguleringene blir fjernet. Skulle derimot regjeringspartiet beholde kontrollen, frykter han en lengre konflikt, som i verste fall fører til at Questerre, med en markedsverdi på 1,2 milliarder kroner, går til søksmål mot myndighetene for å få kompensasjon.Har selv «tapt» 85 mill.

Siden sjokkmeldingen om reguleringene kom 6. juni, har Questerre-aksjen falt 61 prosent på Oslo Børs. Markedsverdien er mer ennr halvert, og reguleringene har påført aksjonærene store papirtap. Selv har Michael Binnion, som er tredje største aksjonær i oljeknøtten, et papirtap på rundt 85 millioner kroner. Han har ikke solgt en eneste aksje.

– De kommer fortsatt til å være verd en formue. Det er jeg ikke bekymret for, sier han selvsikkert.

Forrige måned innførte Quebec den nye karbonlovgivningen, og innførte samtidig forbudet mot fracking i regionen. Siden da har Questerre-aksjen likevel steget nesten 20 prosent.(Vilkår)

Les også: • Lengste børsnedgang i Asia på 16 år
• Drar inn flere hundre millioner på papirfakturagebyr: – En skikkelig melkeku for bedriftene
• Apple presses fra flere kanter – følg lanseringen her
Play Video
Sjekk triksene som gir deg raskere oversikt over nyhetsbildet

.


Pareto-konferansen, Questerre, Michael Binnion, Olje og gass, Quebec, Olje


Pick Up
13.09.2018 kl 17:10 11177

Njn
Nei, de sikter til utviklingen av fornybar energi.
Fornybar energi står for ny teknologi som er fremtidsrettet og bærekraftig.
Fossil energi står for foreldet teknologi som skal fases ut med tid og stunder.
Redigert 13.09.2018 kl 17:12 Du må logge inn for å svare
Pick Up
13.09.2018 kl 20:41 8497

Ingen som tør å spørre CAQ om hvordan de stiller seg til fracking i St. Lawrence hvis partiet kommer i regjeringsposisjon? Eller har noen spurt allerede og fått et svar som passet dårlig med aksjesitzen i Qec?
Redigert 13.09.2018 kl 20:44 Du må logge inn for å svare
Boei
13.09.2018 kl 22:11 8361

Kverulant, påståelig person som har lett for å føle at man begår urett mot ham, og som forlanger oppreisning og unnskyldninger i den anledning.

Egenskapen kan være mer eller mindre konstant (konstitusjonell) og beror da ofte på spesielle personlighetsanlegg, gjerne sårbarhet og nærtagenhet kombinert med egosentrisitet og høyt aggresjonsnivå. Egenskapen kan for øvrig ha bakgrunn i at man har opplevd urettferdighet og vært møtt med uforstand som man av ulike grunner ikke har fått oppreisning for, og som fører til en varig psykologisk fiksering på denne krenkelsen som da gjerne utvikler seg til å bli alt livet dreier seg om.
Stranger
13.09.2018 kl 22:16 8333

Hvorfor spørger du ikke selv, så kan du lægge ud på HO hvis det passer ind i din synsvinkel.
keane
13.09.2018 kl 22:43 8244

Hvis man ikke blir bull på qec når man leser den oppdateringen så vet ikke jeg....;-)
Redigert 13.09.2018 kl 22:56 Du må logge inn for å svare
njn-
13.09.2018 kl 23:00 8144

Pick Up!

Nå må du lære deg å lese engelsk.

"This key concept of our St. Lawrence Project will encourage entrepreneurs who have just arrived as well as promote cooperation between universities and businesses to create the jobs we’ll need tomorrow."

Kan ikke se at det i St. Lawrence er noen form for fornybar energi, eller er det noe jeg har oversett?

njn-
jonea
13.09.2018 kl 23:07 8106

Det vil heller ikke åpnes for fraking eller utvinning i Lotbiniere and/or Becancour
Mitt spørmål til QAC, ref mail fra Jason lenger oppe:

Hi Again

Yes I understand that you want open for fracking near water, ref St. Lawrence
What about fracking in Lotbiniere and/or Becancour
Will that be a possible if you win the election ?


From: Questions CAQ [mailto:questions@coalitionavenirquebec.org]
Sent: 13 September, 2018 20:37
To: xxxx
Subject: Re: Electing and oil&gass

Hi,
It would not be possible because those regions are deeply populated and because there is an unsufficient social acceptability.
Have a good day the CAQ team

Dette er en politisk styrt prosess, at Jason sier det han sier, har han ikke grunnlag for.SabelT
13.09.2018 kl 23:44 7943

Vedr. https://newsweb.oslobors.no/message/459421

Efter gennemlæsning incl mellem linierne og den vanligt noget kaotiske grafik - så håber jeg så sandelig ikke, at Mr. Binnion for 17. gang vil forsøge at hente mere kapital fra velhavende naive Nordmænd.

Mr. Binnion er advaret flere gange, så man må håbe, at Pareto mødet ikke har givet ham mod på emission igen. Dette game er spillet mange, mange gange med forskellige argumenter/reklamer/shows etc. .........og nu er det ovre!
Boobs
14.09.2018 kl 06:35 7800

Det lukter ny emisjon lang vei. Ser enkelte er små euforiske av å lese presentasjonen men begrunner ikke hvorfor.
Kapitalbehovet er innlysende, så med mindre QEC har en bortgjemt seddeltrykker i kjelleren må de ut å riste aksjonærene for penger.
Drister meg å spå emi til 2,00
Redigert 14.09.2018 kl 06:39 Du må logge inn for å svare

Den som følger dette meget tett er Alexandre Shields i Le Devoir og hans siste twittermelding er temmelig tydelig. For å ta pulsen vil fremdeles Le Devoir og denne journalisten være en fordel å følge:

Hydraulic fracturing: The PLQ and the CAQ are open to fracking in regions other than the St. Lawrence Valley, as long as the "social acceptability" is at the rendezvous. @LeDevoir #debatQC

Pick Up
14.09.2018 kl 08:15 7627

Ja, det lukter emisjon som vil bli den n'te i rekka av emisjoner opp gjennom årene. Jeg tenker at denne emisjonen vil bli solgt inn av Binnion på en
overbevisende måte i likhet med alle forutgående emisjoner fordi kapitalkrevende oppgaver og utfordringer har alltid stått i kø for Qec. Men symptomatisk for diverse kapitalinnsprøytninger er ikke Binnions formål med disse emisjonene noen gang blitt løst eller innfridd. Snarere har aksjonærer hver gang lurt på hva penga gikk til. Sånn sett er det ingen grunn til å tvile på at heller ikke en ny emisjon vil bli den siste i rekka.
Redigert 14.09.2018 kl 08:58 Du må logge inn for å svare
tuja
14.09.2018 kl 09:44 7423

SB1M og Questerre: Over the next few weeks, we see two important triggers for Questerre: 1) results from a court ruling on 20 September that may change the fracking ban and 2) election in Quebec 1 October with the last polls indicating change to a more oil and gas friendly government. We believe both these events represent very important triggers for the Questerre investment case. If either 1) the court ruling concludes that oil and gas regulation (and the fracking ban) is not in accordance with the law, or 2) a potential new government elected on 1 October is pro oil and gas, Questerre’s, Lowlands assets in Quebec will be significantly derisked. Our NOK 6/share target price assume a conservative 15% change for development of the Lowlands. However, we stress the fact that a new government not necessarily means new regulations that immediately opens up for fracking. At the current share price, you get the company’s assets in Montney at a discount the remaining assets (Quebec, oil shale and other) for free, which we find attractive. We keep Buy and NOK 6/share target price.
keane
14.09.2018 kl 09:51 7392

Er jo bare å kjøpe QEC nå...kursmål kr 6 vil jo bli kraftig oppjustert hvis fracking blir tillatt i Quebec....noe som virker høyst sannsynlig! Penger på gata dette...
Pick Up
14.09.2018 kl 12:13 7235

Men uansett er St. Lawrence tydeligvis vernet mot fracking.
Netlix
14.09.2018 kl 12:23 7200

Nå må du gi deg Pick-Up, blir flau..
Pick Up
14.09.2018 kl 12:37 7148

Netflix
Det fikk jeg også høre i alle de årene jeg begrunnet hvorfor Couillard regjeringen ikke ville gå for fracking. Vedr. St. Lawrence er det bare å lese diverse mail fra CAQ som er gjengitt på denne tråden. Innlegget til Gunnarius er også meget interessant.

Redigert 14.09.2018 kl 12:49 Du må logge inn for å svare
njn-
14.09.2018 kl 14:09 6994

Ja!!
St. Lawrence RIVER er vernet for all framtid.

Skulle bare mangle. Rekreasjonsområde.

njn-
Domus
14.09.2018 kl 15:52 6805

Etter sigende er det nyanser som ikke kommer fram i disse mailene og uttalelsene på denne tråden.

Disse nyansene er i tråd med Jasons uttalelser. Mao er de åpne for å utnytte områder tynt befolket og med sosial godkjennelse.
Debatten i går mellom partilederne var visst positiv med tanke på Qec.
Domus
14.09.2018 kl 17:04 6703

Ser for øvrig ut til at Kakwa resultatet drøyer. Før oktober er omme skal vi se resultatene.
Vi snakker store frackejobber. Over 200 fracs i brønnen.
Presentasjonen indikerer en step up i Kakwa. Dette initierer nok starten med slike brønner.
Pick Up
14.09.2018 kl 17:47 6606

Domu.
Nyanser? Det er vel heller snakk om fortolkninger.
I Couillards tilfelle ble han feiltolket. Nå er det CAQ's tur til å bli feiltolket som et siste forgjeves håp om at fracking skal bli tillatt i St. Lowlands hvis partiet i det hele tatt kommer i regjeringsposisjon.
Sosial godkjennelse? CAQ tør ikke engang lengre å nevne fracking i sitt partiprogram i frykt for å miste velgere.
Redigert 14.09.2018 kl 18:14 Du må logge inn for å svare
norman
15.09.2018 kl 18:38 6295

Pick Up
Du kommenterer kontinuerlig ting du ikke har greie på. Her er teksten som omhandler utvinning av naturressurser i partiprogrammet til CAQ. Blir fracking nevnt i dette programmet eller ikke?

Responsible exploitation of our natural resources
While promoting Québec's economic development, a CAQ government will promote the responsible use of our natural resources in the energy sector as well as in the mining sector. It will prohibit the use of hydraulic fracturing for hydrocarbon exploitation in areas of high population density or lack of social acceptability.

https://coalitionavenirquebec.org/fr/blog/enjeux/economie/
Pick Up
15.09.2018 kl 21:14 6138

Norman
Takk for innspill. Dette burde fjerne enhver tvil om CAQ's syn på fracking.
"....will prohibit the use of hydraulic fracturing for hydrocarbon exploitation in areas of high population density or lack of social acceptability"

Dekker seg tydeligvis bak samme betingelse som Couillard: Et ubetinget krav om sosial aksept! Moreau har tidligere uttalt at det ikke finnes sosial aksept i St. Lawrence.
Redigert 15.09.2018 kl 22:18 Du må logge inn for å svare
Domus
15.09.2018 kl 22:15 6056

... i tett befolkede områder eller manglende sosial aksept. Høres ut som Jasons ord, men er CAQs.

Hva beviste dette, Ketchup?
Redigert 15.09.2018 kl 22:47 Du må logge inn for å svare
Pick Up
15.09.2018 kl 22:24 6048

Dobel podteting.
Redigert 15.09.2018 kl 22:29 Du må logge inn for å svare
Pick Up
15.09.2018 kl 22:28 6044

Domus
Nå forholder jeg med til Moreaus uttalelse om at det ikke finnes sosial aksept i St.Lawrence.Med andre ord er fravking dødfødt i St. Lawrence også hvis CAQ vinner!

Blir helt oppgitt av å lese de her dumme kommentarene av kverulanten pickup, Du kopierer og limer det folk prøver og få deg til og forstå, også vrir du deg vekk når du innser at du tolker engelsken feil, hva Coulliard sier om sosial aksept St.Lawrance stemmer ikke, fordi det ikke er opp til han om det er sosial aksept eller ei av kommunene.
Så vis Caq tillater fracking med forbud der det bor veldig mye folk og i vann så er det jo for faen en mulighet for at det går igjennom.
Du fremstår som en komplett idiot på forumet når du ikke har baller til og svare på kritikken og anerkjenne når du tar feil.
så lenge du holder på sånn så vil aldri noen bortsett fra Stevepick høre på deg.
Vikingen
15.09.2018 kl 23:51 5919

Der skal vist altid 2 til en diskussion - jeg forstår ikke de samme mennesker gider blive ved med at kommentere på hans indlæg.
Det er helt hovedløs åndssvagt - manden vil ikke forstå - og dem der bliver ved med at diskutere med ham - vil ikke forstå - at han ikke vil forstå.
Stop - det er pinligt for alle parter.
njn-
16.09.2018 kl 01:14 5861

Så Moreaus ord er sant?
Er han som en gud for deg?

Han har IKKE noe mer kunnskap om dette en alle andre, med unntak av selskapene med QEC i spissen, som har snakket med menneskene i de enkelte kommuner. Også politikere.

QEC sier de har sosialaksept i flere kommuner.
Er dette sant?

Du må snart innse at ditt ståsted ikke holder.
Vi får vente til etter valget, da Moreaus mest sannsynlig er ute av regjeringkontorene.

njn-