Gentian Diagnostics - Blir juvelen kjøpt opp?


Gentian har utviklet en unik teknologi som gjør det mulig å diagnostisere stadig fler alvorlige såvel som vanlige sykdommer med sylskarp presisjon, med bemerkelsesverdig kort avlesning av resultatet og endog til en uvanlig rimelig pris. I deres selskapsbeskrivelse står det: "Gentian er et norsk basert, internasjonalt firma som arbeider med globale løsninger som endrer helsevesenet. Med egen produksjon, FoU og markedsføring betjener Gentian det globale markedet for diagnostiske tester med sensitive biokjemiske produkter som er utviklet ved å utnytte proprietære, disruptive, diagnostiske teknologier. Nåværende og fremtidige produkter bidrar til bedret diagnostikk og kostnadsreduksjon i behandling av nyre, inflammasjon, hjerte-karsykdommer, kreft og virusinfeksjon." De er i ferd med å revolusjonere det diagnostiske markedet. Vi fikk til og med nettopp en børsmelding om at de er innvilget penger fra Norges Forskningsråd for å utvikle og lansere en høykvalitets antistoff test for Covid-19 som vil være på markedet innen et halvt års tid. Selskapets framtidsutsikter stråler i et vidunderlig lys. Dette vet de store farmasiselskapene, og jeg tror det er mange av dem som har et ønske om å slå kloa i dette selskapet i form av et oppkjøp, da et stort og anerkjent selskap naturligvis kan produsere og selge er formidabelt større antall av Gentians tester enn det dette relativt lille selskapet selv kan klare. Derfor vil det ikke overraske meg om det rimelig snart kommer et bud på Gentian, og jeg tror ikke det vil drøye så lenge før det skjer. For gentian er fortsatt vilt billig, men det vil ikke vare lenge, for kursen kommer som så mange allerede har påpekt til å ta av når tid som helst og befinne seg opp i skylaget om 6-12 mnd fram i tid. Dette vet ledelsen i Gentian og jeg tviler på om salgssummen kommer til å bli billig. Jeg kan ikke se for meg at de vil selge til en salgskurs under et sted mellom fem og ti ganger dagens verdi.
Redigert 07.08.2020 kl 22:31 Du må logge inn for å svare
Haltopen
06.10.2020 kl 11:05 1098

Syns Gentian begynner å bli flinke til promotering og opplysning.

Webinar: Frequently asked questions about cystatin C
06. Oct 2020 |

In the third webinar of the cystatin C webinar series, Shanyil Wickramasinghe, Gentian’s US Product Specialist, answers a few FAQs regarding cystatin C that our employees encounter during exhibitions, conferences and client meetings.

https://www.gentian.com/news/faq-cystatin-c
Bliss
06.10.2020 kl 15:48 1034

Helt enig, Gentian gjør en grundig og god jobb med å utvikle og markedsføre sine enestående testprodukter.
Et mer bunnsolid selskap er det ikke lett å finne på børsen og ganske snart vil kursen reflektere selskapets lyse kommersielle framtidsutsikter.
Det er bare 3 uker igjen til Q3 og jeg regner med å få se en kraftig kursstigning fram mot denne, spesielt med tanke på det de har å si om framdriften for hjertemarkøren og guidingen for salg av deres eksisterende produkter.
Bliss
08.10.2020 kl 13:46 940

Gentian kursen har begynt en opptur og sannsynligheten for en solid kursstigning fram mot Q3 om 3 uker er stor da vi en den sammenheng kan få gode tall og en oppløftende guiding. Ellers kan det når tid som helst tikke inn kursdrivende meldinger både fra kalprotektin studiene med covid-19 pasienter og fra progresjonen med deres covid-19 test.

Vi tror det her vil komme en eksplosiv oppgang når gode tall og guiding snart tikker inn.
Gentian har enorm oppside potensiale
terjer
11.10.2020 kl 12:27 695

Det er 4 stykker som skriver om Gentian. Og man håper og tror. En trader litt, Resten sitter stille. Og det ser ut til at ledelsen gjør det samme. Litt klinisk informasjon kommer ut, men ikke noe som gjør at markedet reagerer. Ser heller ikke ut til at de ønsker at noe analytikere skal kaste seg over de heller. Kurs info er ganske mangelfull. Sist gan jeg sjekket hadde de oppdatert aksjonærlista si per 30 juni. Ikke veldig interessant når vi nå sitter her 11 oktober. Jeg har klokketro på et gjennombrudd men tålmodigheten begynner å tære på. Spørsmålet er - hva kan vi gjøre? Be om mer aktiv selskapsinfo fra styret? Bedre Investor arbeid fra selskapet? Gode råd behøves her. For ellers forsetter ørkenvandringen og man taper ut mot alle de andre selskapene som tydeligvis er langt mer i vinden om dagen. Venter og venter......

Jeg tror det er mye i vente, men spørsmålet er jo selvsagt hvor langt en skal strekke tålmodigheten, spesielt i dette børsklimaet.

Selv om det er stille rundt og fra selskapet vet man at det jobbes i det stille da dette er et særdeles veldrevet selskap.

Jeg velger å sitte av følgende grunner:

- break even og overskudd like om hjørnet
- leverer sterk årlig vekst
- voksende portefølje med to blockbuster-kandidater
- en potensiell Corona-aksje med både GCAL og antistofftest
- God og profesjonell ledelse
- gode samarbeidsavtaler med ledende aktører
- Selskapet har planer om å komme seg inn på hovedlisten. Antar analysene kommer fortløpende da.
- ting har tatt tid, samtidig som de har bygget sten for sten.

Risiko:
- Covid/børs-relaterte ting
- utsettelse for G-1001
- Mislykket proof of concept for antistoff-test-
- lav likvidet/omsetning av aksjen.

Samtidig som det er en kjedelig aksje og lite oppmerksomhet rundt selskapet kan det like gjerne være en velsignelse å være inne i en aksje før det skulle snu.

Online webinar med kvartalspresentasjon er noe de skal fortsette med.

Aksjonærlisten oppdateres kvartalsvis grunnet lav likviditet og få endringer. Frekvensens økes nok med økt likviditet.

Ellers vil jeg anbefale å kontakte Njaal ved spørsmål. Han svarer kjapt og er imøtekommende.
Redigert 11.10.2020 kl 14:18 Du må logge inn for å svare
nordnes
11.10.2020 kl 14:46 623

Jeg håper det blir større interesse for Gentian når Oslo Børs (Merkur Market) 9. november legger om til det nye handelssystemet Optiq. Som børsdirektør Øivind Amundsen sier i en melding; «Dermed får våre selskaper et enda større investorpublikum. Dette vil både selskaper og investorer nyte godt av. Selskapene vil få mulighet til å treffe enda flere investorer, og med flere investorer i handelssystemet vil likviditeten i aksjene øke»

Link:
https://finansavisen.no/nyheter/finans/2020/10/09/7575217/merkur-market-skifter-navn-til-euronext-growth
Redigert 11.10.2020 kl 14:49 Du må logge inn for å svare

Diagnostic efficiency by Gentian - Q3 2020
13.10.2020

We are looking forward to sharing news and exciting things that happened in the last few months. We have for example, two webinars we believe you will find interesting: Calprotectin in Sepsis and Clinical value of cystatin C.

COVID-19 is still affecting our lives. Gentian is in the proof of concept phase for a turbidimetric SARS-CoV-2 antibody test, with planned launch 2021.
As you will see below, calprotectin has shown to be a valuable marker to predict severity in patients with SARS-CoV-2 infection.

The role of Calprotectin in COVID-19 – results from clinical studies
Several recent studies have reported increased levels of calprotectin in patients with severe SARS-CoV-2 infection as well as identifying the ability of calprotectin to differentiate between mild and severe forms of the disease and its capability to predict the need for mechanical ventilation and mortality.

Development of a unique high-throughput SARS-CoV-2 antibody assay
Particle-Enhanced Turbidimetric Immunoassay (PETIA) technology creates an opportunity to significantly increase capacity for SARS-CoV-2 antibody testing, and importantly, at the same time make SARS-CoV-2 serology tests more efficient and easily available.

The project is now in the proof-of-concept phase, with a strong focus on technical feasibility and market assessment to further specify the project and assay development.

https://www.gentian.com/news/gentian-newsletter-q3-2020
Redigert 14.10.2020 kl 11:34 Du må logge inn for å svare
Bliss
16.10.2020 kl 13:37 340

Jeg antar vi får en sterk kursutvikling fram mot Q3 om knappe to uker og jeg tror selskapet vil presentere tall som er oppmuntrende, men mest av alt gleder jeg meg til muligheten for å få enda mer info om framdriften med biomarkøren for hjertelidelser, nye markedsmuligheter for kalprotektin og om hvor langt de har kommet med covid-19 testen.
Redigert 16.10.2020 kl 13:38 Du må logge inn for å svare
nordnes
17.10.2020 kl 13:08 272

Ingrid Teigland Akay sitter vel i Gentian sitt styre, hun deltok på investordagen til Hegnar media.
Selv om hun ikke nevnte Gentian, er dette leseverdig.

link;
https://finansavisen.no/nyheter/helse/2020/10/15/7577233/ingrid-teigland-akay-i-hadean-ventures-ser-et-enormt-potensial-i-helsesektoren

Et bra foredrag av Akay.
Med Gentian står det mellom ett av to: Enten blir de kjøpt opp av en av de store, eller de blir selv en av de helt store da de testene de så langt har ferdige og de som snart kommer, i første rekke hjertemarkøren, vil ha et enormt stort potensiale i en verden med stadig flere syke.