Gentian Diagnostics - Blir juvelen kjøpt opp?


Gentian har utviklet en unik teknologi som gjør det mulig å diagnostisere stadig fler alvorlige såvel som vanlige sykdommer med sylskarp presisjon, med bemerkelsesverdig kort avlesning av resultatet og endog til en uvanlig rimelig pris. I deres selskapsbeskrivelse står det: "Gentian er et norsk basert, internasjonalt firma som arbeider med globale løsninger som endrer helsevesenet. Med egen produksjon, FoU og markedsføring betjener Gentian det globale markedet for diagnostiske tester med sensitive biokjemiske produkter som er utviklet ved å utnytte proprietære, disruptive, diagnostiske teknologier. Nåværende og fremtidige produkter bidrar til bedret diagnostikk og kostnadsreduksjon i behandling av nyre, inflammasjon, hjerte-karsykdommer, kreft og virusinfeksjon." De er i ferd med å revolusjonere det diagnostiske markedet. Vi fikk til og med nettopp en børsmelding om at de er innvilget penger fra Norges Forskningsråd for å utvikle og lansere en høykvalitets antistoff test for Covid-19 som vil være på markedet innen et halvt års tid. Selskapets framtidsutsikter stråler i et vidunderlig lys. Dette vet de store farmasiselskapene, og jeg tror det er mange av dem som har et ønske om å slå kloa i dette selskapet i form av et oppkjøp, da et stort og anerkjent selskap naturligvis kan produsere og selge er formidabelt større antall av Gentians tester enn det dette relativt lille selskapet selv kan klare. Derfor vil det ikke overraske meg om det rimelig snart kommer et bud på Gentian, og jeg tror ikke det vil drøye så lenge før det skjer. For gentian er fortsatt vilt billig, men det vil ikke vare lenge, for kursen kommer som så mange allerede har påpekt til å ta av når tid som helst og befinne seg opp i skylaget om 6-12 mnd fram i tid. Dette vet ledelsen i Gentian og jeg tviler på om salgssummen kommer til å bli billig. Jeg kan ikke se for meg at de vil selge til en salgskurs under et sted mellom fem og ti ganger dagens verdi.
Redigert 07.08.2020 kl 22:31 Du må logge inn for å svare
Haltopen
06.10.2020 kl 11:05 2625

Syns Gentian begynner å bli flinke til promotering og opplysning.

Webinar: Frequently asked questions about cystatin C
06. Oct 2020 |

In the third webinar of the cystatin C webinar series, Shanyil Wickramasinghe, Gentian’s US Product Specialist, answers a few FAQs regarding cystatin C that our employees encounter during exhibitions, conferences and client meetings.

https://www.gentian.com/news/faq-cystatin-c
Bliss
06.10.2020 kl 15:48 2571

Helt enig, Gentian gjør en grundig og god jobb med å utvikle og markedsføre sine enestående testprodukter.
Et mer bunnsolid selskap er det ikke lett å finne på børsen og ganske snart vil kursen reflektere selskapets lyse kommersielle framtidsutsikter.
Det er bare 3 uker igjen til Q3 og jeg regner med å få se en kraftig kursstigning fram mot denne, spesielt med tanke på det de har å si om framdriften for hjertemarkøren og guidingen for salg av deres eksisterende produkter.
Bliss
08.10.2020 kl 13:46 2484

Gentian kursen har begynt en opptur og sannsynligheten for en solid kursstigning fram mot Q3 om 3 uker er stor da vi en den sammenheng kan få gode tall og en oppløftende guiding. Ellers kan det når tid som helst tikke inn kursdrivende meldinger både fra kalprotektin studiene med covid-19 pasienter og fra progresjonen med deres covid-19 test.
canarias
11.10.2020 kl 10:20 2351

Vi tror det her vil komme en eksplosiv oppgang når gode tall og guiding snart tikker inn.
Gentian har enorm oppside potensiale
terjer
11.10.2020 kl 12:27 2313

Det er 4 stykker som skriver om Gentian. Og man håper og tror. En trader litt, Resten sitter stille. Og det ser ut til at ledelsen gjør det samme. Litt klinisk informasjon kommer ut, men ikke noe som gjør at markedet reagerer. Ser heller ikke ut til at de ønsker at noe analytikere skal kaste seg over de heller. Kurs info er ganske mangelfull. Sist gan jeg sjekket hadde de oppdatert aksjonærlista si per 30 juni. Ikke veldig interessant når vi nå sitter her 11 oktober. Jeg har klokketro på et gjennombrudd men tålmodigheten begynner å tære på. Spørsmålet er - hva kan vi gjøre? Be om mer aktiv selskapsinfo fra styret? Bedre Investor arbeid fra selskapet? Gode råd behøves her. For ellers forsetter ørkenvandringen og man taper ut mot alle de andre selskapene som tydeligvis er langt mer i vinden om dagen. Venter og venter......
Haltopen
11.10.2020 kl 13:35 2277

Jeg tror det er mye i vente, men spørsmålet er jo selvsagt hvor langt en skal strekke tålmodigheten, spesielt i dette børsklimaet.

Selv om det er stille rundt og fra selskapet vet man at det jobbes i det stille da dette er et særdeles veldrevet selskap.

Jeg velger å sitte av følgende grunner:

- break even og overskudd like om hjørnet
- leverer sterk årlig vekst
- voksende portefølje med to blockbuster-kandidater
- en potensiell Corona-aksje med både GCAL og antistofftest
- God og profesjonell ledelse
- gode samarbeidsavtaler med ledende aktører
- Selskapet har planer om å komme seg inn på hovedlisten. Antar analysene kommer fortløpende da.
- ting har tatt tid, samtidig som de har bygget sten for sten.

Risiko:
- Covid/børs-relaterte ting
- utsettelse for G-1001
- Mislykket proof of concept for antistoff-test-
- lav likvidet/omsetning av aksjen.

Samtidig som det er en kjedelig aksje og lite oppmerksomhet rundt selskapet kan det like gjerne være en velsignelse å være inne i en aksje før det skulle snu.

Online webinar med kvartalspresentasjon er noe de skal fortsette med.

Aksjonærlisten oppdateres kvartalsvis grunnet lav likviditet og få endringer. Frekvensens økes nok med økt likviditet.

Ellers vil jeg anbefale å kontakte Njaal ved spørsmål. Han svarer kjapt og er imøtekommende.
Redigert 11.10.2020 kl 14:18 Du må logge inn for å svare
nordnes
11.10.2020 kl 14:46 2240

Jeg håper det blir større interesse for Gentian når Oslo Børs (Merkur Market) 9. november legger om til det nye handelssystemet Optiq. Som børsdirektør Øivind Amundsen sier i en melding; «Dermed får våre selskaper et enda større investorpublikum. Dette vil både selskaper og investorer nyte godt av. Selskapene vil få mulighet til å treffe enda flere investorer, og med flere investorer i handelssystemet vil likviditeten i aksjene øke»

Link:
https://finansavisen.no/nyheter/finans/2020/10/09/7575217/merkur-market-skifter-navn-til-euronext-growth
Redigert 11.10.2020 kl 14:49 Du må logge inn for å svare
Haltopen
13.10.2020 kl 10:55 2086

Diagnostic efficiency by Gentian - Q3 2020
13.10.2020

We are looking forward to sharing news and exciting things that happened in the last few months. We have for example, two webinars we believe you will find interesting: Calprotectin in Sepsis and Clinical value of cystatin C.

COVID-19 is still affecting our lives. Gentian is in the proof of concept phase for a turbidimetric SARS-CoV-2 antibody test, with planned launch 2021.
As you will see below, calprotectin has shown to be a valuable marker to predict severity in patients with SARS-CoV-2 infection.

The role of Calprotectin in COVID-19 – results from clinical studies
Several recent studies have reported increased levels of calprotectin in patients with severe SARS-CoV-2 infection as well as identifying the ability of calprotectin to differentiate between mild and severe forms of the disease and its capability to predict the need for mechanical ventilation and mortality.

Development of a unique high-throughput SARS-CoV-2 antibody assay
Particle-Enhanced Turbidimetric Immunoassay (PETIA) technology creates an opportunity to significantly increase capacity for SARS-CoV-2 antibody testing, and importantly, at the same time make SARS-CoV-2 serology tests more efficient and easily available.

The project is now in the proof-of-concept phase, with a strong focus on technical feasibility and market assessment to further specify the project and assay development.

https://www.gentian.com/news/gentian-newsletter-q3-2020
Redigert 14.10.2020 kl 11:34 Du må logge inn for å svare
Bliss
16.10.2020 kl 13:37 1957

Jeg antar vi får en sterk kursutvikling fram mot Q3 om knappe to uker og jeg tror selskapet vil presentere tall som er oppmuntrende, men mest av alt gleder jeg meg til muligheten for å få enda mer info om framdriften med biomarkøren for hjertelidelser, nye markedsmuligheter for kalprotektin og om hvor langt de har kommet med covid-19 testen.
Redigert 16.10.2020 kl 13:38 Du må logge inn for å svare
nordnes
17.10.2020 kl 13:08 1889

Ingrid Teigland Akay sitter vel i Gentian sitt styre, hun deltok på investordagen til Hegnar media.
Selv om hun ikke nevnte Gentian, er dette leseverdig.

link;
https://finansavisen.no/nyheter/helse/2020/10/15/7577233/ingrid-teigland-akay-i-hadean-ventures-ser-et-enormt-potensial-i-helsesektoren
Bliss
18.10.2020 kl 12:44 1789

Et bra foredrag av Akay.
Med Gentian står det mellom ett av to: Enten blir de kjøpt opp av en av de store, eller de blir selv en av de helt store da de testene de så langt har ferdige og de som snart kommer, i første rekke hjertemarkøren, vil ha et enormt stort potensiale i en verden med stadig flere syke.
terjer
20.10.2020 kl 23:02 1576

Other Shareholders 4,367,497 28.36%
De 20 største har det resterend. Står på deres hjemmeside. Men denne listen er ikke ajourført siden 30 juni 2020. Blir sikkert oppdatert 30 oktober, dagen etter Q3 framleggelsen.
Teorien tilsier nå at det skal stige til ca 80 muligens 85 fram til Q3 Det er roboter inne og roter nå med kjøp på 1 og 2 aksjer for å flytte selgere nedover.
Tror denne aksjen behøver en større nyhet for å få den løftet over 100 og inn mot neste nivå. Og da kan de slå til med en emisjon som sikrer videre forskning og hindre at de blir kjøpt opp for småpenger!
rockpus
22.10.2020 kl 17:54 1462

Hvorfor legger noen åpent ut en salgspost på 30000 aksjer i en aksje med nesten ingen daglig omsetning? Fordi de vil selge seg ut på best mulig kurs..? neppe..
En uke til Q3, og dette er fortsatt en glemt juvel..
Bliss
22.10.2020 kl 21:04 1403

Utfra atferdsmønsteret å bedømme er nok dette bare en som vil selge en liten andel av aksjene sine og innkassere i overkant av 2 mil, noe han vil bruke til å kjøpe bolig til egne barn eller til å investere i et annet selskap, e.l. Jeg ser ingen tegn til noen form for manipulasjon her. Han er heller ikke en innsider, for de selger ikke sånne for dem mikroposter, for det må uansett børsmeldes, med store ødeleggelser for børskursen og dem selv selv siden de eier mest av dette selskapet. Jeg antar han først har prøvd å selge denne posten gjennom et meglerhus, men da han ikke lykkes med det legger han posten ut til en grei salgspris i håp om at en større aktør skal være på jakt etter aksjer i forkant av Q3, og for en stor kjøper er det naturligvis gunstig å få kjøpt alt til en lav markedspris framfor å måtte kjøpe seg opp fra 70 kr til kanskje midt på 80 tallet for å få tak i alle disse aksjene. Det vet både selgeren og en større kjøper. Hvis det ikke kommer en som kjøper hele denne posten vil han nok la småaksjonærene spise den opp og kanskje etter hvert splitter den i mindre biter så det skal bli lettere for de små å spise den.
Jeg er for tiden fullastet med aksjer i Gentian, ellers skulle jeg ha begynt å spise av den allerede i dag.
Dette selskapet er bunnsolid, og kursen vil stige jevnt og trutt inntil den flater ut på et nivå som ligger mange, mange ganger over dagens kurs om et års tid når selveste hjertemarkør testen er ute på det globale markedet, og både den og de øvrige testene selges som varmt hvetebrød.
rockpus
22.10.2020 kl 22:41 1354

" Jeg ser ingen tegn til noen form for manipulasjon her."

Hvordan ville du i tilfelle sett det?? Vanligvis skremmer man kjøpere med å legge ut så store salgsordrer åpent. Ønsker man å få kontakt med en større kjøper, er det vel mer vanlig å kontakte en megler med de rette kontakter?
Bliss
22.10.2020 kl 22:47 1343

Jeg antar sistnevnte har vært forsøkt uten resultat.
Han skremmer åpenbart ingen, kjøper og selgersiden er helt i ro, avventende, og han kjøper vel heller ingenting av det lille som ligger på kjøpersiden under sperra. Jeg tror han bare venter på å bli sett av en større kjøper.
Haltopen
23.10.2020 kl 13:29 1266

Virker mer som vedkommende selger seg ut.
Bliss
23.10.2020 kl 13:56 1252

Ja, det kan være en som prøver å selge ut en post som er splittet i mange små biter. Helt uskyldig.
Det er nå bare drøye tre handledager igjen til Q3 presentasjonen. Tror vi får en god oppsving i kursen fram mot og etter det da jeg tviler om den presentasjonen vil skuffe markedet.
torsator
23.10.2020 kl 14:51 1222

Det er altså helt utenkelig for deg at det kan være en med kjennskap til selskapet som kanskje har fått nyss om at Q3 skuffer og vil selge seg ut? Det er interessant å lese hvor super-bull du er på Gentian men samtidig så overser hvert eneste tegn på at kanskje ikke alt er helt optimalt i og rundt selskapet. Utsettelsen av hjertemarkøren var for mange dråpen etter årevis med ørkenvandring. For de som kjenner biotek-sektoren vet at en utsettelse i en termin eller to fort kan bli mye lengre og tilslutt ende opp med ingenting. Jeg har også fulgt selskapet en stund og eier aksjer men tendensen i lang tid er at ting enten blir utsatt eller så er det knusk stille fra selskapet og aksjekursen fortsetter ørkenvandringen.
Haltopen
23.10.2020 kl 15:08 1201

Utsettelse kan det bli, og det er det allerede opplyst om. Jeg tror ikke det er priset inn mye forventninger her ifm Q3, men hvis en endelig bekreftelse om utsettelse kommer vil det kanskje ha en liten negativ effekt på kursen.

Selvsagt motsatt effekt om de er back on track! Det var «all hands on deck» sist og det kan ha gitt positiv effekt.

Det er også sagt at salgsveksten blir mindre i andre halvdel av 2020 enn første halvdel. På den andre side kan fCal og fPela ha fått en oppsving, kanskje til og med Cystatin C med all oppmerksomhet den har fått i det siste.

At noen selger på bakgrunn av innsideinformasjon er ulovlig og en bør vær forsiktig med slik synsing. Aksjen er lite omsatt og om noen vil ut gir det utslag, og grunnet for at noen vil ut kan være så mangt!
Redigert 23.10.2020 kl 15:11 Du må logge inn for å svare
Bliss
23.10.2020 kl 15:12 1191

Det er ikke noen av innsiderne som selger for da måtte det børsmeldes, men Gentian er nok ikke bedre enn de fleste andre selskapene på børsen i det henseende at de også kan vel lekke litt informasjon under radaren til venner av seg som så kjøper eller selger sine private aksjer i lys av denne informasjonen. Så der kan du meget vel ha helt rett, og jeg liker heller ikke at Gentian ved Q2 meldte om denne utsettelsen av hjertemarkøren. Guidingen de ga på Q2 var forøvrig at vi ikke kunne vente oss det helt store i Q3 og derfor er nok ikke forventningene til presentasjonen den helt store blant investorene heller. Jeg tror de som nå selger er småaksjonærer i sistnevnte kategori.
Når Q3 blir presentert aner det meg at selskapet vil overgå den pessimismen som nå ligger i markedet og at vi vil få en oppmuntrende guiding om framdriften med covid-19 testen og hjertemarkøren, og så gjenstår det bare å vente til fakta kommer om en knapp uke. Jeg føler meg uansett komfortabel med å være langsiktig aksjonær i dette selskapet, det tør jeg ikke i noen andre av selskapene på børsen.
Redigert 23.10.2020 kl 17:31 Du må logge inn for å svare
Bliss
23.10.2020 kl 16:32 1149

En fin kursutvikling på slutten av dagen og sluttkurs 1,5% opp, det tyder på at selgerne som kjørte kursen ned tidligere på dagen bare var småaksjonærer som av en eller annen grunn vil kvitte seg med sine småposter. Jeg tror vi kan se positivt på Gentians kursutvikling framover, for her har vi et selskap som kan sine saker .....
Haltopen
23.10.2020 kl 17:19 1120

Overraskende sterk avslutning! Nå er det bare å se frem mot torsdag.
nordnes
25.10.2020 kl 19:33 985

Når en ser på Dagsrevyen og annet i media virker det som Covid19 vil vedvare månedsvis fremover, så Gentian sin Covid19 test som de utvikler kan bli nyttig. Å utvikle en vaksine er komplisert, og for meg som er jurist/ ingeniørutdannet har jeg svake forutsetninger for å mene noe om vaksiner og biologi. Men HIV viruset endrer seg så raskt at det løper foran vaksineutviklingen slik jeg forstår det. Kan slike problemstillinger oppstå også med tanke på Covid19 ?
Redigert 25.10.2020 kl 19:34 Du må logge inn for å svare
Mallone
25.10.2020 kl 21:08 946

Ut av Dovre porteføljen denne uken, ingen begrunnelse hvorfor.
nordnes
25.10.2020 kl 21:30 912

Ingen begrunnelse er kanskje like greit, uten begrunnelse er det vanskelig å si han tok feil eller ikke. Torsdag legger Gentian frem resultat.
Fevang
25.10.2020 kl 23:10 865

Han gir aldri noen begrunnelse når han tar en aksje ut. Det savner jeg.

Men han skal ikke ha så mange aksjer - så det er vel for å få plass til en ny.
Bliss
25.10.2020 kl 23:51 837

Det er liten grunn til å vektlegge Myrseth som aksjeplukker nå for tiden. Han var meget god for en del år tilbake, nå er han en vinglete lettvekter, selv om enkelte av hans makroøkonomiske refleksjoner fortsatt er lesverdige. Han taper stadig stort på sine valg av aksjer, og når han tar et selskap ut av porteføljen sin er det mer typisk enn uvanlig at disse selskapene får en kursøkning i ettertid. Hittil i år har han klart det 'kunststykket' å gjøre det dårligere enn hovedindeksen, Myrseth er minus 12,3%.mens hovedindeksen er minus 8,4%. For min del er jeg pluss 164%, og det vil jeg anta er sånn midt på treet blant de som engasjerer seg på dette Forumet. Jeg har et klart inntrykk av at Gentian er Myrseth sin store favoritt i det lange løp, men siden han har gjort det så særdeles dårlig med sin portefølje så langt i år tror jeg han nå prøver seg på noen aksjevalg som kan gi en kortsiktig gevinst for å prøve å ta igjen hovedindeksen innen året er omme.
Redigert 25.10.2020 kl 23:58 Du må logge inn for å svare
nordnes
26.10.2020 kl 12:35 681

Er det forandringer på topp 50 ? Noen nye ?
rockpus
26.10.2020 kl 15:26 629

Her er det muligheter for gode kjøp i dag!
Tipper vi kan få en fin rekyl før torsdag? Hele sektoren faller jo i dag, så det er vel neppe grunn for spesiell bekymring for Gentian.

Ikke mange aksjer tilsalgs på dette nivået.
rockpus
28.10.2020 kl 22:11 386

Blir spennende å se Q3 rapport i morgen. Spesielt med tanke på mulig fremgang i Covid-19 testen.
Bliss
28.10.2020 kl 23:45 335

Jeg er også veldig spent. Har en forventning om noe bedre tall enn det de antydet i guidingen, og så håper jeg vi får noen positive signaler om framdriften med covid testen, men aller mest at de fått bedre tilgang til de reagensene de trenger for å fullføre hjertemarkør testen og tatt igjen noe av de forsinkelsene de meldte om på Q2.
Er allikevel redd det dårlige børsmarkedet for tiden ikke skal belønne kursen med oppgang, selv om resultatene og guidingen er bra.
Uansett, jeg er langsiktig i Gentian, for jeg opplever det som et bunnsolid selskap i langvarig vekst, her slipper vi den risikosporten det er å være innom selskaper som bl a Life og BGBIO.

Q3 highlights:
- 16.1 mnok i omsetning
- (-)5.1 mnok i ebitda
- Cystatin C salg som guidet
- fCAL bedre enn ventet?
- Canine CRP vekst på 47%
- Gent AB med vekst på 52%

Gentian NT-proBNP er on track for lansering mot slutten av 2021! I tillegg etableres et Advisory Board for å styrke utviklingen av assayet.

Flere studier for GCAL presenteres i Desember.

SARS-CoV-2 antibody test on track med fast track og lansering neste år.


Outlook:

The company estimates continued sales growth in 2020 versus 2019, with expected quarterly
variations and so far, unpredictable effects of the COVID-19 outbreak.

For Cystatin C, the company expects reduced orders from Asia for the remaining months of 2020 due
to high warehouse levels. For the US and Europe sales growth are expected to be stable. Sales in 2H20
is expected to be lower than in 1H20.

For fCAL® turbo, we see an increase in demand in 2H 2020 compared to 1H 2020. The growth
momentum will depend on the capacity of health systemsto process outpatientservices under COVID19 conditions and the severity of measures taken by countries to contain the spread of COVID-19.

For GCAL®, we have focused on studies and collaborations related to COVID-19 and the role of
calprotectin in prognosis and differentiation between mild and severe form of the disease. Results
from one study have already been published in a scientific journal and more results will be presented
at the world leading diagnostic congress AACC in December 2020.

In addition to the already established study program for GCAL® in context of Sepsis and severe
infections, several collaborations are discussed with clinicians and researchers in Germany, UK,
Sweden and Spain with aim to further investigate the role of calprotectin in COVID-19 and confirm
benefits of GCAL® turbidimetric assay. Results from these studies will be communicated via scientific
publications and conferences.

Gentian’s high throughput turbidimetric SARS-CoV-2 antibody is on a fast track development plan and also expected
for launch in 2021

Redigert i går kl 20:12 Du må logge inn for å svare

Dette var da slettes ikke ille?
Et selskap som bygger sten på sten mot stadig sunnere drift, samtidig som de har på gang enorme triggere for 2021. Her har vi et selskap som kombinerer noe så sjelden som økonomisk fundament med et enormt potensial. Kan meget vel ble det neste ArcticZymes. Ut fra dagens verdsetting er ikke det et dumt utgangspunkt.