poki
27.09.2020 kl 20:48 5834

Lite on Infineon datum om Samarbete och att Idex ligger långt fram

Joint Market News from Infineon and Fingerprint Cards

Aug 14, 2020 | Market News

https://www.infineon.com/cms/en/about-infineon/press/market-news/2020/INFCSS202008-087.html



Infineon and IDEX Biometrics join forces to advance biometric card solutions

Joint news release by Infineon and IDEX Biometrics

Nov 27, 2018 | Market News

https://www.infineon.com/cms/en/about-infineon/press/market-news/2018/INFDSS201811-021.html



Redigert 21.01.2021 kl 01:51 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
28.09.2020 kl 03:38 5738

Infineon/Idex startet for over 2 år siden, den gang prognosen var 4.5 mill kort i 2019....
Det er vondt å se hva Infineon kan få ut av idex samarbeidet nå hvor idex forsøker å ta BOM fra Infineon. Om trustedbio skulle brukes i kort så blir det med et 1USD SE og 3.5USD sensor. Med Fing blir det en 1.5USD SE og 1.5USD sensor (jeg vet Fing sier 3USD nå, men med 36mm2 så skulle de kunne gå til 1.5 med gode marginer.

Og hvor langt "bak" er Infineon/Fing?
40nm SC300 secure chip finnes allerede fra Infineon. Jobben dreier seg vel i hovedsak om å integrere FPC extraction and matching software med SE software. Det kan være at det trengs en ny 40nm chip også dersom det ikke er nok minne tilgjengelig for den integrerte programmvaren, men et minne spinn tar ikke 18måneder... og de har god tid. Om det i det hele tatt blir solgt millioner av slike kort er det ikke i 2021. Hva prisen er på 10k betyr nesten ingenting dersom det er en troverdig roadmap akseptable priser (FING sier hele kortet til USD 3 når volumene kommer).
Redigert 21.01.2021 kl 01:51 Du må logge inn for å svare
Sente
28.09.2020 kl 08:21 5675

Hvis jobben mellom Infineon og Fing handler hovedsaklig om å integrere FPC "extraction and matching software", kan ikke FPC og Idex bruke samme SE? Slik jeg skjønner Idex nye ASIC, kan de velge hva SE må gjøre. F.eks. Idex kan kjøre bildebehandling og slikt, eller sende rå data videre til SE. Dette gir stor fleksibilitet for SE leverandører og kort produsenter.

Siden du ser en halvering i Fing's sensor kost med 36nm, vet du hvilken nm de bruker i dag? Guido Bertocci hinter til at Fing er på 105(?)nm, siden silikon sensorer ikke trenger mindre. Men om de har mye elektronikk/kretser kan det nok lønne seg å gå mindre.
Redigert 21.01.2021 kl 01:51 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
28.09.2020 kl 09:43 5604

Det er klart at det gir fleksibilitet for Idex at de kan også jobbe med "gamle" SE som er billigere. De kan selvfølgelig også virke sammen med et moderne SE (<= 40nm), slik at Infineon er fornøyd, men da får jo ikke idex betalt for sin MCU og de må konkurrere med FPC sensor som ikke har MCU. Bottom line er at kunden sikkert vil ha lavest mulig total BOM for en gitt FRR/FAR.

Vet ikke hva Fing bruker idag, tipper det er enten 130nm for å få tilgang på større wafere.130nm er den første node på 12 inch. Om det ikke var for wafer størrelse vil jeg tro at det beste for silisium sensor ville være 180nm eller til og med 250nm. Jo mer "moderne" node, jo høyere er prisen per mm2 (variere fra kanskje en 400-500 USD på de gamle nodene opp til området rundt 10k USD for 7nm), og, i motsetning til "brikker flest" er det ikke mulig å redusere areal ved å gå fra node til node (de henter litt i periferien, men det er neglisjerbart i forhold til sensor flaten).

Redigert 21.01.2021 kl 01:51 Du må logge inn for å svare
Sente
28.09.2020 kl 17:27 5495

Mulig jeg blander MCU og ASIC her, men FPC må vel ha en MCU, eller noe som gjør bilde konverteringen fra sensor til data. Deres nye sensor har kryptering, dette må kjøres på noe.
Så jeg vil påstå at både Idex og FPC stiller med samme antall/type komponenter. Forskjellen er at FPC lager disse i samme wafer som sensoren, som gjør at deres MCU bruker samme nm som sensoren. Hva som er dyrest gjenstår å se, Idex får flere MCU ut av en wafer, men har en ekstra kost med sammenstilling av sensor til MCU. FPC får færre sesnorer fra wafer, men wafer er billigere og har sikkert mindre feil i produksjonen.
Redigert 21.01.2021 kl 01:51 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
28.09.2020 kl 18:28 5458

Det er forenklet minst 5 forskjellige "oppgaver" i et BPC.
Avbildning. I en sensor med tilhørende analog elektronikk og analog til digital oversettere for avbildning. Idex bruker en passiv chip som kobles til en ASIC med 250+ ledninger, mens FPC bruker det øverste metalllaget på sin "ASIC" til sensor.
Ekstraksjon. I en MCU (microprocessor) analyseres bildene fra sensoren og det trekkes ut karakteristiske detaljer fra fingeravtrykket.
Matching. I en MCU sammenlignes detaljene som kommer fra ekstraksjon med lagret fingeravtrykk for å bestemme om det er en match eller ikke.
Secure Element. I en MCU lagres "hemmeligheter" og det kjøres kryptografisk kommunikasjon med/via terminal over kontakt eller trådløst. Det kalles SE og ikke MCU fordi det i tillegg til MCU har kryptohardware og fysisk sikkerhet (går i vranglås, sletter hemmeligheter ved forsøk på fysisk hack), men det er en fullverdig ARM MCU eller to der også.
Spenningsforsyning. En hovedsaklig analog krets som forsyner de andre kretsene med de spenningene og den strøm de trenger når de skal være operative. Energien hentes fra kontakt eller fra feltet til terminalen (energihøsting) i tilfelle trådløst.

Idex sitt trustedbio er laget i 40nm og inneholder analog sensor elektronikk og en MCU som har nok regnekraft til å kjøre ekstraksjon og så vidt jeg forstår også spennings-forsyningen. Deres MCU kan sikkert kjøre matching også, men det kan være et problem å løse sikkerheten dersom templates som det skal matches mot må eksistere utenfor SE (de kan godt kryptere kommunikasjonen mot SE, men de har ikke samme sikkerhet mot fysisk hacking som SE).
Idex vil således kunne lage et kort med en passiv sensor, en ASIC og et SE. SE trenger endel regnekraft for matchingen og noe ekstra minne for kode til det, men er sikkert innenfor rekkevidde til et 65nm SE eller til og med 90nm.

FPC har bare sensor og avbildning i en "ASIC" (det er det FPC kaller sensor), mens alle de andre funksjonen må kjøres andre steder. I første generasjon er det sikkert en ekstern MCU, en egen energy harvest og et SE i tillegg. Men det de har annonsert sammen med Infineon (og som sikkert NXP og andre vil følge etter) er at alle de andre funksjonene kjøres i SE. så de kommer ned til 2 brikker uten passiv sensor i tillegg. På 36mm2 er FPC sin brikke mest sannsynlig billigere enn Idex sin 14mm2 brikke på grunn av forskjellen på node og antall "lag" i prosess (i tillegg til at FPC er en stor kunde hos fabrikkene som gir bedre priser), men de vil kun ville virke i 2 brikke løsning med relativt dyre SE som er laget i 40nm eller finere fordi eldre SE ikke har nok regnekraft/minne til ekstraksjon og matching
Redigert 21.01.2021 kl 01:51 Du må logge inn for å svare
poki
28.09.2020 kl 22:14 5400

Vincent Graziani, IDEX Biometrics ASA - CEO [43] -------------------------------------------------------------------------------- Yes. So that was the point I was trying to make earlier -- is that to really hit the cost points that you need to hit this mass market in the payment card space, we needed to break the paradigm of having the sensor manufactured out of semiconductor, out of silicon, and the real breakthrough here was separating those 2. So we have a much lower-cost ASIC that is actually much more highly integrated and we can make the sensor size as almost as large as we want for performance and it's still very low cost by taking that approach. And just to give you an idea of the magnitude, if today we use 12-inch wafers at TSMC to bake our ASIC, those wafers, we get 6,600 gross die per wafer, and you pay by the wafer in the semiconductor business. If we were trying to make that sensor, the same size -- or ASIC the same size as the sensor, we would only get about 885 die per wafer. So you can see that breakthrough or that innovation that came from the team back in 2017 really is what enables this much lower cost point in the industry. ----------------------------------------------
Redigert 21.01.2021 kl 01:51 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
29.09.2020 kl 03:10 5247

"and you pay by the wafer in the semiconductor business" ...
Ja det er rett, men alle wafere koster ikke det samme. Teknologi-node, opsjoner (for eksempel flash) og antall metall lag påvirker prisen signifikant. Uten at jeg kjenner alle detaljene vil jeg tippe at FPC betaler ca 1/4 av det idex betaler for en wafer, kanskje enda mindre når en tar hensyn til at FING er en synlig stor kunde hos TSMC/SMIC, mens Idex går helt under radaren uten volumer i det hele tatt (og med den lille chippen så må de opp i vanvittig store volum for å bli synlig).
Selv med 1/4 av wafer prisen ville en FPC sensor på samme størrelse som idex sensor koste mer for selve silisium delen. Men det denne Idex CEO underslår er at når FPC får sin "ASIC" fra waferfab så er den en ferdig sensor, mens idex må legge til en sensor element. Idex sitt sensor element er en type fleksibelt kretskort, som rett nok er en god del billigere per kvadratmillimeter enn silisium, men det er ikke gratis. Og på toppen av det hele kommer et monterings-trinn som ikke er standard og derfor koster en god del og det er sikkert noe "svinn".
Idex sier i sine investor-presentasjoner at sensoren deres koster USD 3.50 når den kommer i volum. Den eneste måten FPC sin sensor kan bli så dyr er om FPC tar vanvittige marginer på sine fordi de ikke anser de har konkurranse.
I mobil markedet koster capasitive sensorer godt under USD 1 nå og de er laget på nøyaktig samme silisium som FPC vil lage kort sensorer på (men med en blodig priskonkurranse som driver marginene ned til lave 10 talls %).
Det idex har gjort på partisjonering (puttet alle funksjoner unntatt SE i en brikke) kan se fornuftig ut når sensoren skal være en egen passiv komponent så sensor elektronikken er fri til å velge node. Men som nevnt før tror jeg skjelden det er en god strategi å "stjele BOM" fra de som allerede sitter i setet (SE produsentene) og leverer milliardvolumer til de samme kundene. Om BPC, mot formodning, skulle ta av og prisen per kort gå opp så vil disse sloss for å beholde sin dominerende andel av kort kosten.
Redigert 21.01.2021 kl 01:51 Du må logge inn for å svare
Tombola2
29.09.2020 kl 08:34 5174

En ting er du ekstrem god til, så er det å tippe å tro. Alle antagelsene er gjort er så de passer inn i konklusjonene du sikkert allerede hadde på forhånd. Så i bunn å grunn er det du skriver helt uvesentlig.
Redigert 21.01.2021 kl 01:51 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
29.09.2020 kl 12:56 5100

Og hva har IDEX i 24 år gjort annet enn å tro, anta og forvente?
Redigert 21.01.2021 kl 01:51 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
29.09.2020 kl 14:14 5060

Gjengangeren i "alle" IDEX børsmeldinger er:
IDEX / en person / the management / the board   ASSUMES[antar] / BELIEVES[tror] / EXPECTS[forventer] .......
Redigert 21.01.2021 kl 01:51 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
29.09.2020 kl 20:15 4940

I Tyskland kan jeg stadig flere steder betale med PayPal appen på mobilen. Men hvorfor gjøre det når jeg kan betale med appen fra banken min?
Redigert 21.01.2021 kl 01:51 Du må logge inn for å svare
Mrgjerstad
29.09.2020 kl 22:59 4883

Hvem er ein av verstingene når d gjelder smitte spredning? Jo nettopp mobiltelefonen.
Redigert 21.01.2021 kl 01:51 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
30.09.2020 kl 00:35 4851

Det jeg har lest om dette, er at hvis du tar på noe med smitte og så tar på smarttelefonen, så kan virus/bakterier overføres fra fingrene til smarttelefonen, og leve en stund på den. Men det samme gjelder et betalingskort.

Men evt smitte fra smarttelefonen oppstår neppe fordi du betaler med den, men fordi du bruker den "hele tiden", f.eks. mens du spiser noe med fingrene.

Redigert 21.01.2021 kl 01:51 Du må logge inn for å svare
poki
03.10.2020 kl 13:40 4573


This is the best text ..

So it could work with any SE from Hengbao, Chutiandragon, Goldpac, Eastcompeace or any other


The IDEX sensor formed a close friendship with all the secure elements and learned to share. If the secure element needed energy harvesting, power management and someone to run biometric algorithms, TrustedBio would provide. If the secure element wanted to do all those things themselves, TrustedBio would work with them too. If they wanted to split the work, TrustedBio was ready to do its fair share.

Now the card designers are very observant. They look at this habitat and see two different species. One needs a village to survive and makes a mess of the environment with all its workers and housing. The other speaks the native language, doesn’t clutter the environment and is friends with any secure element.
Redigert 21.01.2021 kl 01:51 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
03.10.2020 kl 15:29 4556

Det interessante med poki & co er at de er veldig interessert i og flinke til å fortelle om forskning og utvikling på BSC, og hva salgsapparatet til brikkeprodusenter, sensorprodusenter og kortprodusenter spyr ut av reklame om BSC.

Det som egentlig er interessant for IDEX aksjonærer, er fakta om markedet for BSC. Hvor er det markedet?
Da mener jeg ikke hva sensorprodusenter og kortprodusenter fantaserer om, men hva kortutstedere/banker og deres kunder sier.
Hjelper null å ha et produkt, sågar verdens beste og billigste (som IDEX siden unnfangelsen har slått seg på brystet med) hvis ingen er interessert i å kjøpe eller bruke det.

Selv om dagens BSC fra FPC og IDEX kan ansees for å være dyre og muligens ikke perfekte, hadde kortutstedere/banker stått i kø for å tilby BSC til sine kunder, mot en merpris, hvis de hadde ansett BSC som et viktig produkt og bedre hhv sikrere enn kort uten sensor.
Redigert 21.01.2021 kl 01:51 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
03.10.2020 kl 21:55 4515

Denne artikkelen om IDEX fra 30. juni 2015 er utrolig nok minst like aktuell i dag som da, for over 5 år siden:
https://www.nfcw.com/2015/06/30/336326/global-payments-company-to-launch-biometric-cards-with-fingerprint-scanner

Siden da har det egentlig ikke skjedd noe annet enn at FPC, IDEX og ZWIPE til sammen har utviklet like mange nye generasjoner sensorer og kort med sensor som det er gått år. Det globale hemmelige betalings selskapet som det refereres til i artikkel, viste seg senere å være Mastercard.


Og så har vi denne nå 6 år gamle videoen fra Zwipe+Mastercard lanseringen 17.10.2014 av kort med sensor som skulle være i alles hender i 2015. Videoen viser hvor enkelt det var å betale med Zwipe+MasterCard kortet, bortsett ifra at kortet er en fake som ikke virker:
https://www.youtube.com/watch?v=-o7ev6sYMkE

Fra Mastercard sin pressmelding ifm lanseringen;
«Zwipe is now working on the next generation of its card that will be the same format as a standard card and designed to work with all payment terminals for release in 2015
https://newsroom.mastercard.com/press-releases/mastercard-zwipe-announce-launch-worlds-first-biometric-contactless-payment-card-integrated-fingerprint-sensor

Redigert 21.01.2021 kl 01:51 Du må logge inn for å svare
poki
08.10.2020 kl 18:43 4292

Som jag skrev tidigare

Det kommer mera


Idex / IDEMIA + IDEX + Zwipe /

Zwipe Cardmatix

Zwipe - Toppan

Zwipe - Wisecard

Zwipe - Smart Technology

Zwipe- Liveo Research

Zwipe - Publicenter

Zwipe - Thomas Greg

Zwipe- Watchdata

Zwipe- Asia Credit Card

IDEMIA + IDEX + Zwipe 🙏🙏🙏😝😝

Sidan 17-18-19

https://www.zwipe.com/assets/files/reports-and-presentations/2020-09-03-Zwipe-Investor-Deck-September-2020-FINAL-100m-vol-in-2024-002.pdf
Redigerades 2020-

Execution time :-) Idex sensor I Twitter

https://news.cision.com/zwipe-as/r/tietoevry-and-zwipe-join-forces-to-deliver-biometric-payments-to-banks-in-the-nordic-and-baltic-regi,c3212715?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

https://twitter.com/zwipe/status/1314150038264782853?s=21
Redigert 21.01.2021 kl 01:51 Du må logge inn for å svare
poki
08.10.2020 kl 19:29 4256

This is already executing after so many hurdles and new countries adding with new partners

https://globalrisk.mastercard.com/wp-content/uploads/2018/09/BiometricCardExternalGovernmentPresentationGLOBALJul18.pdf

Just wait and see läsa noga sista raderna with Union Pay 💰 💰

So in the case of the certification, the ones that are announced, IDEMIA in China and FEITIAN, they actually are the ones going for the certifications for the cards. The IDEMIA card that's going mass volume next year will be based on TrustedBio, and that will be certified by IDEMIA through the same card networks.

So FEITIAN does use sensors from other sensor companies and they build access cards for closed systems that the access card may get you into your office but also on the office campus, maybe able to use for cafeteria expenses or other expenses. In that sense, it might be considered a payment card. Our exclusivity with them is for a period of time.

We will be their only supplier for payment cards that are certified on the China UnionPay network. -------



Vincent Graziani, IDEX Biometrics ASA - CEO [39] -------------------------------------------------------------------------------- Yes. That company just prefers to not be named publicly. We would love to be able to give you the name. But it's one of the big payment networks that all of us recognize in the West, the Eurocard, Mastercard, Visa networks. So 1 of the big 3. --------------------------------------------------------------------------------

VISA certifikatet och då är det klart med alla 3 💰 såg senaste presentation att IDEX håller på att jaga VISA och nåt annat.
Redigert 21.01.2021 kl 01:51 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
09.10.2020 kl 03:06 4116

4Q/2018 Dual interface cards to be piloted
4Q/2018 At home (i.e., self) enrollment option available
4Q/2018 Dual interface cards to be piloted with self enrollment
2Q/2019 Dual interface (i.e., contactless) cards to be launched

Går ut fra at bankene kastet seg på telefon og bestilte når de fikk denne presentasjonen fra MC i Juni 2018, og at det allerede er millioner av MC med contactless fingerkort i sirkulasjon?
Merkelig at FPC ikke har meldt om million salg, kun et par 100k som ligger på lager hos FPC eller Thales.
Kanskje bankene ikke forstår hvor fantastisk disse kortene er og bruker millioner på mobilbetaling isteden?
Redigert 21.01.2021 kl 01:51 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
09.10.2020 kl 08:07 4037

4Q/2020 Dual interface (i.e., contactless) cards explotion?
Redigert 21.01.2021 kl 01:51 Du må logge inn for å svare
Møyfrid
09.10.2020 kl 08:33 4007

Du sier noe.

Selv løsningen for self enrollment skulle i følge den fremsynte Swearingen koste mindre enn portoen...
Redigert 21.01.2021 kl 01:51 Du må logge inn for å svare
poki
09.10.2020 kl 23:16 3787

Zwipe Pay ONE Supports TietoEVRY’s Biometric Payment Solutions
October 9, 2020

Zwipe will be helping TietoEVRY develop a new biometric payments solution that will be deployed in both wearables and biometric payment cards. TietoEVRY is a Nordic software provider that specializes in digital banking services.

Zwipe Pay ONE Supports TietoEVRY's Biometric Payment Solutions
The new joint solution will leverage Zwipe’s Pay ONE Platform, which comes with the operating system and software needed to build a biometric secure element. Zwipe will assist TietoEVRY with technical support, while also advising the company on best practices for biometric card integration and enrollment and helping banks deploy those services for their customers.

The two companies indicated that the new biometric payment cards will help meet the growing demand for more hygienic and more secure payment options. TietoEVRY will source cards through its network of manufacturers.

“Together, we will support banks to roll-out biometric payment cards and wearables at scale,” said TietoEVRY Card Production and Personalization Head Jarmo Rouhiainen. “From recent discussions with issuers, we already see broad interest for such innovations. Clearly, now is the time to take action.”

“TietoEVRY’s deep relations with a large number of banks in the Nordics, Baltics and beyond will acclerate the deployment of next generation contactless payments,” added Zwipe CEO André Løvestam.

Zwipe integrated fingerprint sensors from IDEX Biometrics into the Pay ONE platform earlier this year. The company has also formed Pay ONE partnerships with Watchdata and Cardmatix.

Filed Under: Industry News
Redigert 21.01.2021 kl 01:51 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
09.10.2020 kl 23:26 3774

Kort med sensor står og faller på self-enrolment (med én L), særlig at kortutstedere gidder å implementere det i IT systemene sine. Et unntak er muligens EGENMERKE kombinert kreditt- og lojalitets-kort i USA, hvor du sannsynligvis vil kunne, eller må gjøre enrolment hos kundeservice i butikken/Walmart.

Googlet litt, ca 100 millioner amerikanere handler hver uke hos Walmart, og ventetiden på telefonen hos sentrale kundeservice er sjelden over 3 minutter.

----- ----- ----- ----- ----- -----


«IDEX ned, POLLY ekstra kjeks»
«IDEX ned, POLLY ekstra kjeks»
«IDEX ned, POLLY ekstra kjeks»
«IDEX ned, POLLY ekstra kjeks»
«IDEX ned, POLLY ekstra kjeks»
.
.
«POLLY vondt i maven»
Redigert 21.01.2021 kl 01:51 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
12.10.2020 kl 21:00 3541

Feitian har vel tilbudt kort med sensor i ca 3 år?
Hvor mange kort med sensor har de solgt iløpet av disse 3 årene - 10 - 100 - 1000?
Redigert 21.01.2021 kl 01:51 Du må logge inn for å svare
poki
12.10.2020 kl 21:46 3526

Amazons physical credit card from Synchrony

Mr. Quindlen is Executive Vice President and CEO for Retail Card at Synchrony, a premier consumer financial services company. Retail Card is the largest division of Synchrony, which has more than 75m active accounts and more than $149 billion in sales


https://amp.usatoday.com/amp/3365938001?__twitter_impression=true
Redigert 21.01.2021 kl 01:51 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
13.10.2020 kl 16:12 3381

Ikke lenge før moroa starter nå! Vi er langt inne i leveringsperioden!
Redigert 21.01.2021 kl 01:51 Du må logge inn for å svare
Struts
13.10.2020 kl 16:21 3386

Næmmen, det var artig å se dette Mumitrollet tilbake! Hun/HEN, eller det som kritiserte alt mellom himmel og jord om ADS Crude for en stund siden. Mumle Gåsegg satt i dimunitiv! Når Møyen uttaler seg negativt, er det bare å gå kontra. Men litt underholdning er det. Burde kanskje kursivere litt. God jul Møykrig!
Redigert 21.01.2021 kl 01:51 Du må logge inn for å svare
Klokavskade
14.10.2020 kl 16:43 3203

Håper "folket" er godt lastet!
Redigert 21.01.2021 kl 01:51 Du må logge inn for å svare
poki
14.10.2020 kl 18:46 3160

It’s from IDEX

Snart 3 KR ❤️🙏

https://twitter.com/bertocciguido/status/1316374085836959744?s=21
Redigert 21.01.2021 kl 01:51 Du må logge inn for å svare