Gode utsikter for Yara, med tanke på volum

Null
YAR 10.07.2020 kl 12:22 671

Oppgangen i dag kan forklares med gode utsikter

GJØDSEL: ØKT ETTERSPØRSEL OG NYTT INDISK ANBUD GITT STYRKET SENTIMENT DENNE UKEN


10:43


Oslo (TDN Direkt): Sentimentet i ureamarkedene har styrket seg denne uken på nyheter om et nytt anbud fra India som ventes å tiltrekke seg betydelige volumer.

På grunn av sterkt innenlandsk salg av gjødsel har India annonsert et nytt anbud for urea for skipninger innen 20. august 2020. Anbudet er forventet å avsluttes 17. juli mens budene vil være gyldige frem til 24. juli.

Pareto Securities skriver i en oppdatering at det forventes betydelige volumer i anbudet og at India må kjøpe mer enn i de foregående tre anbudene.

Vinduet for skipninger ser ut til å være stramt og strekker seg kun over 23 dager, noe som vil kunne holde tilbake tilbud fra Kina og andre. Derfor kan det bli vanskelig for India å sikre over en million tonn til nåværende priser, skriver de i en oppdatering.

Fokuset rettes mot kinesisk tilbud i anbudet, men produsenter andre steder, særlig i Persiabukta, er optimistiske gitt den moderate fob-prisoppgangen som er sett siden sist anbud, ifølge Profercy.

Ellers er etterspørselen i Brasil sterk og prisene på kinesisk ureaeksport er stram, ifølge ADM.

Tilbudsbegrensninger og etterspørsel fra noen av verdens største forbrukere av gjødsel støtter det nåværende globale prisnivået til tross for lavere etterspørsel i Europa, skriver de i en oppdatering.