Fondet under angrep.

-sannheten-
14.07.2020 kl 14:31 1094

Alle gode nordmenn må nå motvirke dette. NT kan vi ikke ha der.
Nå er det forsvar av nasjonale interesser det gjelder.
En sånn skatte- og tildekkingsprofil er også helt uforenlig her.
Totalt uakseptabelt. En utenkelighet rett og slett.
Redigert 19.01.2021 kl 23:03 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
14.07.2020 kl 16:41 1028

Ja, en av norges viktigste oppgaver fremover, er å holde SVFZWO unna fondet.
Dette er alvor. Dette dreier seg om tusenvis av milliarder fra eller til.
Slettet bruker
14.07.2020 kl 17:29 990

EU vil stoppe koronahjelp til skatteparadisselskaper

EU-kommisjonens visepresident Margrethe Vestager vil forhindre at statlige subsidier ender opp hos selskaper som har bånd til land som står på EUs svarteliste over skatteparadiser.
EU-kommisjonens visepresident Margrethe Vestager vil forhindre at statlige subsidier ender opp hos selskaper som har bånd til land som står på EUs svarteliste over skatteparadiser. Foto: AP / NTB scanpix
Koronakrisen har fått EU-land til å pøse ut statsstøtte som aldri før. Nå ber EU-kommisjonen dem ta grep for å forhindre at pengene sluses til skatteparadiser.

– Vi befinner oss i en enestående situasjon der det gis eksepsjonelt mye statsstøtte til selskaper i forbindelse med koronautbruddet, sier kommisjonens visepresident Margrethe Vestager i en pressemelding.

I denne situasjonen er det ikke akseptabelt at statsstøtte ender opp hos selskaper med bånd til skatteparadiser, mener hun.

– Det vil være misbruk av nasjonale og europeiske budsjetter, på skattebetalernes og velferdssystemenes bekostning, sier Vestager.

Per i dag står tolv land på svartelisten: Amerikansk Samoa, Caymanøyene, Fiji, Guam, Oman, Palau, Panama, Samoa, Seychellene, Trinidad og Tobago, De amerikanske Jomfruøyer og Vanuatu.