SEADRILL - RALLY!!

The Godfather
SDRL 12.09.2018 kl 10:13 1949

Det er ikke helt tilfeldig at Seadrill-aksjen stiger markant onsdag.

Seadrill-aksjen stiger 4,6 prosent til 169 kroner onsdag formiddag. Reuters viser til Paretos olje- og offshorekonferanse i Oslo og budskapet derfra.
Selskapets toppsjef Anton Dibowitz sier til nyhetsbyrået at Seadrill er komfortabel med dagen størrelse og sammensetning av flåten, men at man er forberedt på å gjøre oppkjøp dersom muligheten byr seg i forbindelse med konsolidering i sektoren.

Samtidig sier konkurrenten Transocean at ratene for flyterigger i Norge har mer enn doblet seg i løpet av de siste 12 månedene.


Link

https://www.hegnar.no/Nyheter/Boers-finans/2018/09/Derfor-gaar-Seadrill-aksjen-saa-sterkt
The Godfather
12.09.2018 kl 11:10 1875

Anton Dibowitz snakker i store ord på Paretos oljekonferanse. Han lover investorene at Seadrill vil være blant de aller mest konkurransedyktige selskapene fremover.

– Dette er ikke et comeback. Vi har vært her hele tiden, men det har kanskje vært litt stille de siste årene, sier Seadrill-sjef Anton Dibowitz på Paretos årlige olje og oljeservicekonferanse.
Han fikk ikke være førstemann til å fortelle om hvor bra det går i bransjen. Han måtte nøye seg med å komme etter storebror Transocean og riggkjempens toppsjef Jeremy Thigpen.

Men han snakker i langt større ord.
– Seadrill har en overbevisende merittliste for å gjennomføre prosjekter. Vi har reaktivert seks rigger det siste året, på tiden og på budsjett, sier Dibowitz, som tok over sjefsrollen i John Fredriksens riggselskap i juli i år.

Frir til investorene
– Vi mener sterkt at det er en oppgang som kommer i markedet. Vi må bruke den oppgangen til å være disiplinert i hvordan vi reaktiverer rigger og setter dem i markedet, sier Dibowitz.

Den nye Seadrill-sjefen har over 20 års erfaring fra riggbransjen.
– Det er innenfor å si at Seadrill ikke alltid har vært en kostnadsleder. Sammen med restruktureringen ble det tydelig at vi måtte redusere kostnadene. Og det har vi gjort. Vi har fjernet ledelse og vi har strømlinjeformet organisasjonen. I dag har Seadrill en ekstremt konkurransedyktig kostnadsstruktur, sier han.
Et av Dibowitz' fire punkter i foredraget var hvorfor investorene skulle sette pengene på Seadrill. Han var full av løfter til dem som ville følge John Fredriksens riggselskap videre. Ifølge ham har Seadrill virkelig lært å kutte kostnader og være disiplinerte etter den store restruktureringen det siste året.
– Jeg kan fortelle dere at vi vil være disiplinerte rundt hvordan vi setter inn eiendelene våre i denne oppgangen, sier han.

Har masse penger
Oljeselskapene har aldri hatt mer penger mellom hendene. Etter tøffe år med få investeringer og stramme budsjetter, er det dermed klart for økt pengebruk.
– Det er gøy å se at disse inntektene nå begynner å fordele seg på seismikk, rigg og undervannsspillere og i den rekkefølgen. Hele storyen henger godt sammen. Det oljeselskapene investerer, vil dukke opp som inntekter hos oljeserviceselskapene, sa Paretos oljeserviceanalytiker Fredrik Stene til DN i forkant av konferansen onsdag.
Han er spesielt positiv til selskapene som befinner seg tidlig i verdikjeden slik som seismikk- og riggselskaper.

Kostbar restrukturering
Oljeprisfallet for fire år siden sendte selskapet i en dyp krise etter at oljeselskapene strupet letebudsjettene og sendte hundrevis av rigger i opplag. I fjor søkte Seadrill om konkursbeskyttelse i USA og begynte for alvor arbeidet med en redningsplan. Et snaut år etter kom Seadrill ut av en omfattende og kostbar finansiell restrukturering. John Fredriksen og Anton Dibowitz har brukt over en milliard kroner bare på rådgivere for å snekre sammen en løsning for videre drift.
– Det var en lang, smertefull, og kostnadskrevende prosess å fikse balansen, men til slutt fikk vi til det vi ville, sier Dibowitz.

Restruktureringen førte imidlertid til at tidligere aksjonærer i Seadrill nærmest ble visket helt ut. De ble tilbudt rundt to prosent av det nye selskapet. Redningspakken innebar blant annet en emisjon på ti milliarder kroner og en utsettelse av låneforfall. Mange av riggselskapets långivere fikk aksjer i bytte. I dag prises selskapet, som inntil i sommer var under konkursbeskyttelse, til over 15 milliarder kroner – rundt 150 kroner aksjen.

Ifølge kilder DN har vært i kontakt med har aksjen egentlig doblet seg i verdi for dem som deltok i refinansieringen om man ser på verdsettelsen av egenkapitalen etter restruktureringen. For de usikrede gjeldseierne innebærer dette en omtrentlig dekning på 30–40 prosent av den gamle gjelden.

Elsket av analytikerne

Det er ingen tvil om at Seadrill og John Fredriksen er svært attraktivt blant analytikerne. Samtlige av de åtte analytikerne som dekker selskapet anbefaler kjøp av aksjen. Snittet av kursmålet ligger på 243 kroner. Onsdag formiddag handles aksjen til 170 kroner.

Det er kun DNB Markets som har et kursmål som er lavere enn dagens aksjekurs, men også de anbefaler kjøp av aksjen.

Arctic Securities har det høyeste kursmålet på 308 kroner aksjen som innebærer at meglerhuset tror selskapet skal stige 80 prosent på Oslo Børs det neste året.

Link

https://www.dn.no/nyheter/2018/09/12/1046/Rigg/seadrill-sjefen-det-kommer-en-oppgang-i-dette-markedet
abbos
20.09.2018 kl 14:23 1344

Spennende og uforutsigbar, men de får jo kontrakter!
Får Borr drilling det ?
De har jo slukt Sevan Drilling og North Atlantic Drilling også ?
Redigert 20.09.2018 kl 14:24 Du må logge inn for å svare