Invester i legemidler uten regulatorisk risiko!

JosefK
AZT 16.07.2020 kl 14:30 1731


Men det går da ikke? Jovisst går det!

ArcticZymes leverer SAN til en rekke kunder (70-80 i følge rapportene) i varierende grad av klinisk utprøving. Dette er genterapeutiske, avanserte greier der DNA eller deler av DNA podes inn i et deaktivert virus som har oppgaven å transportere DNAet inn i cellene. Det høres ut som ren Science fiction og på en måte er det helt korrekt.

Hvorfor virus? Jo, virus har den egenskapen at de hører hjemme i kroppen og fungerer utmerket som transport medium. Det er selvfølgelig ikke uproblematisk, kroppen har forsvarssystemer som dreper virus. Ofte brukes derfor virus man finner hos aper for at det ikke skal bli stoppet før «lasten» er levert. Videre blir man syk av å ha for mye virus og det blir hensyntt ved at viruset gjerne har fått fjernet evnen til å reprodusere seg.

Metoden heter viral vector og det har kommet en rekke nye legemidler som bruker denne metoden. Segmentet vokser så det knaker og det investeres bøttevis med penger i produksjonskapasitet og forskning på feltet.

I produksjonen av slike virus, dyrkes disse fram i cellekulturer. Dette fordi virus er avhengig av en vert for å kunne overleve. Viruset «høstes» så når det er ferdig og man har et ferdig produkt. Det er i dette steget SAN (salt active nuclease) kommer inn. Det fjerner rester av cellekulturen viruset har vokst i og sørger for at det er et rent produkt som kommer av samlebåndet. Et viktig steg fordi selv små mengder fremmede celler kan være dødelig om det ikke blir gjort skikkelig.

Et eksempel på viral vector der SAN brukes er covid19 vaksinen ReiThera nå skal i gang med kliniske studier på.

Men det er mange fler og de blir til legemidler mot kreft, nedarvede sykdommer mm.

SAN familien av produkter omsatte for ~10 mill i fjor og er den produktgruppen som har vokst raskest i ArcticZymes de siste årene. Det geniale med dette er at når legemidlet har fått sin endelige formulering så blir det sånn. Man har da en kunde som må kjøpe SAN i hele legemiddelets levetid. Profitten står nok ikke mye tilbake for det ferdige produktet, AZ har historisk sett hatt over 97% bruttomarginen på sine ensymer.

Det vil si at uten å gjøre et eneste klinisk studium, så sørger ArcticZymes for oppside knyttet til en rekke nye og innovative legemidler. Det eneste de står som garantist for er rene ensymer tilvirket til spesifikasjon. Det har de gjort i over 20 år.

Om man dreier blikket bort fra SAN, kan man si det samme om det diagnostiske segmentet der selskapet har flere produkt som spesielt retter seg mot PCR.

Sånn jeg ser det: ArcticZymes tar profitten før legemiddelselskapene har fått godkjent hos FDA. De tjener til og med mens de kliniske studiene pågår.

Er det rart jeg er opptatt av aksjen?

Redigert 20.01.2021 kl 22:31 Du må logge inn for å svare
xjack
16.07.2020 kl 15:22 1643

Veldig opplysende, fint og greit det du fremholder for oss her, JosefK. Imidlertid er jeg ikke et øyeblikk i tvil om at det ligger svært myr R&D bak AZ sin produktportefølje-
Men bevares, det er nok et tyngre og mer omstendelig arbeid som ligger bak utviklingen av medisiner og vaksiner!
Redigert 20.01.2021 kl 22:31 Du må logge inn for å svare
bj111
16.07.2020 kl 15:30 1620

Det var et svært godt innlegg JosefK som på en enkel måte oppsummerer hvorfor dette er en aksje å sitte med.
Har selv tenkt at de leverer noe som utviklere av medisiner trenger og det blir ikke mindre forskning på slikt. Derfor en nesten garantert vekst.
Redigert 20.01.2021 kl 22:31 Du må logge inn for å svare
Jan Raa
16.07.2020 kl 16:47 1511

xjack: Ikke for å kverulere, men det er langt mer komplisert og krevende R&D som ligger bak utviklingen av enzymer til bruk i molekylærbiologi enn det som ligger bak uviklingen av medisiner og vaksiner. Det siste kan sammenlignes med kapitalkrevende tungindustri der "kjøttvekta" er avgjørende for suksess, mens det er finmekanikk/-elektronikk å gjennomføre alle faser av enzymutviklingen fra identifiseringen av nye produktkandidater, rensing, karakterisering, kloning og bioteknologisk produksjon. Mens legemiddelutvikling, inkludert utvikling av vaksiner, slipper gjennom med både fusk og fanteri når det gjelder design av forsøk og tolkning av data ( og ikke minst reklame), er avvik fra funksjonskriterier når det gjelder molekylærbiologiske enzymer helt utelukket. På det siste området er kvalitetskriteriene absolutte og målbare størrelser. Dette dreier seg om den mest avanserte R&D innen moderne biomedisin. Derfor har jeg stor beundring for de unge molekylærbiologene i Tromsø som har klart å arbeide seg opp i den akademiske eliteserien på sitt felt. JosefK overdriver ikke noe av det han har beskrevet om AZT, men temaet er naturligvis ekstremt vanskelig å forstå og følge med på. Det er i grunnen betryggende for alle investorene i dette selskapet.
Redigert 20.01.2021 kl 22:31 Du må logge inn for å svare
fabian2
17.07.2020 kl 15:38 1061

Jan Raa og Josef skriver meget godt. Akkurat nå skriver jeg for å advare mot Tekinvestor , de prøver å hemmeligholde at alle aksjonærlister får man gratis fra Oslo Børs , også for AZT. Istedet oppfordrer de til "insider-medlemskap" hos TI , for å få adgang til TOP 50. Er dette svindelforsøk ?
Redigert 20.01.2021 kl 22:31 Du må logge inn for å svare
ruda
17.07.2020 kl 15:52 1029

Dette er et selskap med lysende fremtid, og er virkelig verdt å satse på
Redigert 20.01.2021 kl 22:31 Du må logge inn for å svare