AXA er for billig

citius
AXA 23.07.2020 kl 21:29 24537

AXA aksjen er for billig, man vet ikke hvorfor

https://finansavisen.no/nyheter/finans/2020/07/23/7549882/axactor-skriver-ned-verdier-for-560-millioner

Hva kan det være??????

Den skulle jo vært det dobbelte
Alby
25.07.2020 kl 16:16 3178

Tectic skrev Innlegget er slettet

Jeg er ny her og etter det jeg kan se er AXA en aksje man kan forvente endel av.?

Så absolutt. Er du long og ikke må trade og har litt tolmodighet er dette aksjen for deg
Alby
25.07.2020 kl 20:15 2990


Jeg trader ikke og har god tid.

Når store ulv kjøpte mesteparten av aksjee sine på 14.50 så forteller det vel det meste. Denne skal garantert opp mot 20 kroner innen ett år.
25.07.2020 kl 22:06 2910

Jepp, John går ikke inn i selskaper for å tape Gullhaugen.

Nå har du gjentatt denne enlinjeren i ukesvis. Kanskje en ide at du neste gang løser den komplekse grammatikken som kan høyne budskapet ditt til et lite, men dog betydelig åndsverk.
Redigert 25.07.2020 kl 22:42 Du må logge inn for å svare

Alby:
Dette er aksjen for de langsiktige. Huffa har vært langsiktig siden den sniffet på 30-tallet. Som du kanskje allerede har oppdaget har det ikke skadet Huffa nevneverdig utover at åndskrafta er matt og grammatikken sjarmerende ukorrekt.
huffa
26.07.2020 kl 09:46 2667


upsidedown
04.07.2020 kl 18:33 2696
Men nå er jeg ferdig med min vurdering av AXA for denne gangen, så nå vil jeg konsentrere meg om de selskapene jeg kjøper og selger i for tiden.
Håper vi møtes på en AXA-tråd når ting er mer avklart. Q2 og Q3 har historisk vært laber i AXA, så jeg legger den på is til oktober om ikke det kommer oppsiktsvekkende nyheter kjapt.
God sommer til dere alle. Her i Spania er det for jævlig varmt nå, derfor jeg sitter inne med selskap av en surrende aircondition fra 12 til sola går ned.👍
Redigert 04.07.2020 kl 20:02

Kopi fra en annen tråd du har skrevet.

Er du fortsatt i Spania ?

Tror SS var på befaring og så på leiligheter i samme tidsrom.
Traff du ham ?

Huff, huff.

Ja, jeg er i Spania. SS har jeg aldri sett eller møtt. Du er så gammel i AXA at du burde vite at Skipssjefen og undertegnede hadde mange harde meningsutvekslinger da AXA stod i 2,40 og SS hausset som en gal og angrep alle med motsatt mening. Da var JF Skipssjefens bestekompis, fikk nesten inntrykk at de hadde daglige lunchmøter, der de la store planer for AXA.

Jeg husker ikke når SS snudde 180 grader for AXA var i flere år ganske uinteressant for meg. Vi krysset hverandre i Borr Drilling noe senere. Da hadde jeg solgt meg ut på 36 og SS hadde kjøpt på 32. Vi utvekslet noen synspunkter der jeg sa at han burde trø varsomt for hele opplegget til Trym luktet så det holdt. SS brukte kvelden til å sette seg litt bedre inn i Borr, og dagen etter hadde han solgt. Hans penger skulle ikke forsvinne i Tryms luftslott. Fikk litt respekt for SS da og innså at bak det brautende ytre var det en hjerne.

Det er en skummels øvelse dere bedriver i AXA når dere flokker sammen og tror alle som som har innvendinger er venner og opererer under ulike nick.
Men jeg forstår frustrasjonen over SS. Han er uredelig så det holder på AXA-trådene, men selvbildet er så oppblåst at han vil aldri bruke alternative nick. Han var ei kort stund inne under et annet nick da han var utestengt fra forumet, og det gikk bare timer før alle var klar over at det var SS. Det nikket har jeg ikke sett siden SS hadde gjort botsøvelse og fikk slippe til igjen.

Vil følge med på AXA og da de leverte et Q2 bedre enn jeg forventet ut fra CEOs dommedagsvarsler i Q1 syntes jeg det var rett og rimelig å påpeke nettopp det.
Og jeg undrer meg fortsatt over at det sitter mange sentrale figurer som ikke kjøper AXA nå. Så enkelt er det. Forøvrig hadde jeg tidlig på 20-tallet kaso som nick, men da jeg kom tilbake til HO i 2015 fikk jeg ikke logget på det nicket.

God helg!

Yngvis skrev Innlegget er slettet
Men det er utrolig rart å lese at jeg skulle være en forkledd Skipssjef. Eller venn av ham. Det avslører bare at mange er historieløs. Ser over år at nick forsvinner og nye kommer til. Huffa har hengt lenge med, så han burde vite bedre.

Yngvis skrev Innlegget er slettet
Som prinsipp er jeg aldri spydig mot folk som oppfører seg, men jeg gir tilsvar på tøvete usakligheter av og til. Jeg skriver hva jeg tror og ikke fra posisjon. Fredag kjøpte jeg NEL og har allerede skrevet at den blir solgt mandag morgen om den ikke skyter opp som en rakett. Det er ikke baissing i NEL. Det er en realitet og vil skje pronte fordi det er mine penger. Om andre vil benytte et ytterligere fall til å laste opp er deres sak ikke min.

Hadde en kort visit i AXA mellom 10 og 12 og skrev også da at jeg hadde kjøpt, men ville være fort ute om den viste svakheter.

Akkurat nå er jeg bare long i to selskaper. Resten av pengene er for daytrading inntil videre. Skal ha tre selskaper til i longportefølgen, og jeg har fulgt AXA fra sidelinjen nesten fra start. Jeg følger også Subsea 7 tett da den har blitt min beste tradingaksje gjennom våren og har et svært bra potensialet for en longposisjon. Elkem er også en kandidat om den klarer å sette en ny stødig bunn og muligens Hydro. Så hos meg holdes AXA i det gode selskap.

Men AXA-trådene på HO innfrir ikke. Jeg forstår at folk som har sittet lenge i en aksje, noen muligens med betydelig tap, er slitne og vil se resultater. Men når man har nådd til et lavmål der alt er ferdig diskutert på gamle tråder og ingenting er nytt tegnes et bilde av apati og snev av museumsvoktere. Hver eneste gang jeg har tatt ny sjekk på AXA finner jeg ting jeg som småinvestor ikke liker og som krever svar. Jeg kan selvsagt sende e-post til IR og spørre hvorfor alle sitter på gjerdet og ikke kjøper. Tror noen at jeg med det får et vettug svar som gir meg nyttig informasjon. Eller sannheten rundt Endres bråe avgang? Det sitter mange i hjertet av AXA og vet noe som ikke er kommunisert ut på en måte slik at markedet får tilbake troen på selskapet. Jeg mener også at det er for mange selgere som er villige til å ta tap på historiske lave kurser, noe som ikke skjerper appetitten for en longposisjon på nåværende tidspunkt.

Forøvrig var SS andre nick Mastermare eller noe i den gata om jeg ikke husker mye feil. Sjøens herre fritt oversatt.Det er et veldig enkelt svar på hvorfor Geveran ikke «støttekjøper»: det vil utløse budplikt på emikurs, og ingen gir bort penger gratis når man kan la være.
Funderer
27.07.2020 kl 08:52 1511

BRA Bongobanana
Det er riktig .

Uken starter godt i AXA ser jeg
Funderer
27.07.2020 kl 09:37 1385

Hakke realtid jeg . Hva mener du upsidedown ?

Han har tidligere kjøpt småposter, og han rekker en del av dem før grensen passeres.
Funderer
27.07.2020 kl 09:41 1364

Hakke realtid jeg . Hva mener du upsidedown ?
citius
27.07.2020 kl 09:48 1360


Fra resultatet sist uke så viser selskapet til den sterke utviklingen i juni
Da var Gross revenue 27,4 Mill EUR og årets beste måned
Den sterke trenden fortsatte inn i juli iflg selskapet

Legger man det til grunn for Q3 og videre så er det meget gode nyheter
Noe å regne på for de med gode prognose egenskaper
Av kostkutt på 25 mill EUR, havner ca halvparten av det på 2. halvår, det meste på bunnlinja

Gode utsikter :-)

NEL går brukbart på morran. Tror jeg valgte riktig på fredag da den gikk i bunnen. Men VPSen blir tom før dagen er over. NEL er ikke på min longliste, så der blir det kun trading.

Når jeg kjøper i AXA blir det for å sitte ei stund. Må bare tjene litt mer i mellomtida. Håper JF får ut fingeren og viser et par kort før høstmørket kommer. Jeg har tross alt fulgt med i over 5 år og vil bli skuffet om han har noe fanteri på lur. Da blir det mange timer bortkasta tid.
Redigert 27.07.2020 kl 10:00 Du må logge inn for å svare
Funderer
27.07.2020 kl 10:04 1304

upsidedown
Hvorfor svarer du ikke upsidedown ? Er det noe galt ?

Hyggelig å se at noen jobber hos Hegnar. Da er vel drittkasting og slenging med leppa forbudt. Undrer på hvor han har vært i mellomtiden. Husk det Huffa, ingen flere halvkveda viser og mistenkeliggjøring av folk. Det er forbudt! Jeg skal klare å holde min sti rein.

Var bare litt opptatt. Ser bedre ut i AXA nå. Litt pluss, lite volum. Litt overvekt på salg, men det ser lovende ut på 7,06.

Der fikk jeg 8 prosent i NEL, så da er det farvel fra meg. Nå håper jeg den går videre for de som kjøpte da den sto i 22.
AXA holder stand og det er bra. Bunnen kommer trolig den neste timen, men den tverrvendte på 6,91 ved start. Selgerne holder seg på matta og det er bra. Det snakkes mye om short i AXA. Det er litt, men ikke mye fra det jeg ser av handelsloggen.
Nå er det kaffetid for meg.
citius
27.07.2020 kl 10:36 1250


Har ikke sett noen SELG anbefalinger etter resultatet
Derimot er det KJØP som gjelder

Hva er estimatene?? Noen som har "siste nytt" fra regnemesterne?
Mr.Svingen var positiv både før og etter
DnB hadde Kjøp og 10 kroner før tallslipp

Kaffe er godt!
Når jeg vurderer selskaper der jeg har mistanke om mye short tar jeg full kopi av dagens handleliste fra OB. Kopierer den inn i regneark, så kjører jeg fallende på antall. På sekunder ser man antall småsalg og får et bedre vurderingsgrunnlag. Billig og bra. Skal man dagtrade er en handelsplattform med ordredybde 20 minimum. 5 er risikosport.

Tror AXA balanserer dagen bra. Drøyt 440000 omsatt. En større post for salg på 7,15, men kjøpssiden følger på. På 7,09 dukket klassisk shortposisjoner opp. Det ligger også en brukbar pott på 6,98. Skal følge med om den forsvinner hvis kursen trades ned i det nivået. Da er det et tegn på at noen jobber med å selge seg ut på en litt høyere pris. Aldri et godt tegn.
Det er viktig å se på flere parametere. DNB har solgt seg ned, mens de har signalisert kjøp og kurs 10. Gammelt sleipt trekk. Da alle salg og kjøp hadde ID avslørte de seg fort. Om noen husker Europris sin tur ned til 20 for litt tiden. Salgsanbefaling fra DNB var en driver, men på IDen så jo alle som ville at DNB kjøpte hissig hele veien ned fra dag en. Pareto eller Pirato er et annet hus som gjør akkurat det kunden betaler for. Ekspert på pump og dump. Ingen som bryr seg. De herjer som de vil og blir aldri ansvarliggjort.
Aquarius
27.07.2020 kl 12:38 1013

I følge Shortregister så er det en short fra 26.05, stemmer denne? Vil det siden ble satt på denne datoen? Da var vel kursen i området den er i dag isåfall.

Mulig. Men skjønner fortsatt ikke hvordan du kan mene at det er negativt at JF ikke kjøper? Ville vært idioti i hans posisjon å kjøpe småposter for å få kursen opp. Han vil jo ha selskapet billigst mulig.