AXA er for billig

citius
AXA 23.07.2020 kl 21:29 26599

AXA aksjen er for billig, man vet ikke hvorfor

https://finansavisen.no/nyheter/finans/2020/07/23/7549882/axactor-skriver-ned-verdier-for-560-millioner

Hva kan det være??????

Den skulle jo vært det dobbelte
Redigert 21.01.2021 kl 09:37 Du må logge inn for å svare

Negativt for de aksjonærene som sitter i AXA med store tap fordi de trodde JF var en gentleman.
Redigert 21.01.2021 kl 03:17 Du må logge inn for å svare

Oppdatering. Liker ikke det jeg ser nå i handelsbildet. Den store kjøpsposten er borte på 6,98. To mindre på 6,92 og 6,90. Da er det som jeg frykter. Det er selgere som lurer folk til å kjøpe på høyere nivå for å minimere tap. På dette nivået er det ikke mange som kan sitte med mye pluss i AXA. Hadde jeg vært aksjonær i AXA og allerede satt med tap. Hadde jeg verken solgt eller kjøpt akkurat nå. Det er viktig å ha så mye cash som mulig disponibel. Når man dagtrader er det ofte en slik situasjon som åpner for en riktig god trade om det kommer et stopploss raid fra shorterne.
Redigert 21.01.2021 kl 03:17 Du må logge inn for å svare

Nei det er ikke slik. Ingen vet når shortaksjer skifter hender utenom de innvidde. Når de har nettosolgt over 0,5 er de pliktig å melde hver bevegelse. Det forteller bare at aktøren har så mange aksjer som skal kjøpes tilbake. De kan ha lånt dem på 20 for den del. Hvis de har klart å lurehandle AXA ned uten å vise kortene, betyr det at de har resirkulert de samme aksjene tusenvis av ganger. Er det flere som shorter gjør det jobben lettere for dem. Ser ikke bort fra at det kan være teamwork mellom dem av og til. Short er ofte paret med PUT. Det vil si at shortern inngår et veddemål på kursen i aksjen en bestemt dag. Klarer de å treffe målet, og det skjer nesten uten unntak på OB, så utløses PUTen og da er veddemålet vunnet. I handelsloggen ser man PUT når kjempeposter flyttes uten at kursen rikker seg. De store pengene ligger i PUT med høy gearing. Shorten er bare et middel.
Redigert 21.01.2021 kl 03:17 Du må logge inn for å svare
Aquarius
27.07.2020 kl 13:53 2829

Ok, takker for oppklarende svar.
Redigert 21.01.2021 kl 03:17 Du må logge inn for å svare

PUT går begge veier. Er du stor med masse muskler og har satt deg fore å kjøpe deg opp i et selskap, så går du sjølsagt ut i markedet og finner noen som tar et veddemål. Når veddemålet er på plass, starter kjøpene og så times PUTen perfekt inn og premien innkasseres. Det er dette som beskrives som komplekse finansielle instrumenter. Personlig tror jeg ikke det er så komplekst hvis man har penger til å sette makt bak kursretningen. Opp eller ned. Den rikeste vinner alltid dette spillet. Oslo børs er for dem en liten moroklump der de gjør som de vil. De store strategiske husene vil sjølsagt ikke drepe et selskap helt. For da får de ingen glede av rekylen. Men arbeidsuhell skjer jo også i deres verden.
Redigert 21.01.2021 kl 03:17 Du må logge inn for å svare

Haha. Jo da. Negativt for de med dårlig tid eller frynsete nerver. Men JF jobber for at JF skal får mer penger, ingen andre. Hvis du tror noe annet er du naiv. Om andre kan tjene penger parallelt med han, er han sikkert en gentelman, men han betaler ikke mer enn han må for et selskap. Selvfølgelig.
Redigert 21.01.2021 kl 03:17 Du må logge inn for å svare

John Fredriksen er elsker av TRS avtaler (Total return swap). Det innebærer at han overdrar aksjene sine for en gitt periode til en annen aktør. Det avtales en tilbakekjøpspris på en gitt dato og JF får renter i mellomtida. Heldigvis har han ikke gjort det i AXA, men det har skjedd i mange selskap der han har kontrollen. Og gjennomgående er prisen satt på et nivå som gjør at aksjeprisen går ned. Aldri opp. Den som besitter aksjene i perioden kan gjøre hva han vil. I Archer har han drevet dette over år, og nå ligger Archer på kne i søla. Sist jeg var innom kjøpte jeg på 1,65 og solgte på 1,80. Archer hadde kursmål på 20 første gangen jeg var innom den og alle struttet av selvtillit. Fikk en fantastisk inngang lavt på 4, så kom meldinger om TRS på 6,80 tror jeg. Momentet ble knust og den knallet i taket på 6,50 og da var det bare å hoppe av.
Redigert 21.01.2021 kl 03:17 Du må logge inn for å svare

Unnskyld, når har jeg skrevet at JF hadde noe annet mål enn å berike seg selv? Det innlegget må du finne. Gleder meg til å lese det.
Redigert 21.01.2021 kl 03:17 Du må logge inn for å svare

I all hovedsak bruker Fredriksen systemet TRS avtaler ved gevinstsikring. På den måten opprettholder han
eierandelen i selskapet, samt en viss gevinst eksponering mot selskapet i kontraktsperioden.
Dette gjorde han blant annet i Mowi og Avance Gas osv.
Hvordan Axa passer in her også, skjønner jeg like lite av som din guiding av aksjesalg dager før aksjeutbytte.
Redigert 21.01.2021 kl 03:17 Du må logge inn for å svare

Her er det du som er stokk naiv, tror du virkelig at aksjonærene gir Geveran billig inngang billett så han får kjøpe selskapet billig.
Tror du virkelig at Geveran får kjøp selskapet under20 kr? Selv har han et snitt på 22 kr
Hvorfor ble Endre R avsatt og styret ville ha Johnny T som ny cfo?
Hvorfor har 11 personer i managementet inkludert bransje direktører i alle 6 land Axactor operer fra fått opsjoner fra 17.25-28 kr . så høyt selv om kursen er totalt gruset pga covid 19.
Hvorfor er det meldt opsjoner til ledelsen nå 3 år frem i tid?
Hvorfor er det meldt om at nå skal selskapet gå inn i ny æra og satte på. Lønnsomhet fremfor vekst.

Det betyr nada om Geveran kjøper opp 2.4 mill så han får negativ kontroll.

Jeg må si at du har satt deg svært lite inn i selskapet ,peiling har du ikke, og dette med at kursen holdes ned på. Grunn av Fredriksen skal by på selskapet billig totalt blåst teori.
Redigert 21.01.2021 kl 03:17 Du må logge inn for å svare

Kursen er der den er enkel grunn 3 kvantefonds ê RF short i aksjen, inndekkningen er godt i gang, DnB selger, og ande fonds.

Etter regn kommer sol, må si at de som velger å selge sine aksjer på totalt utbomba aksjekurser det må.virkelig mangle noe !!
Redigert 21.01.2021 kl 03:17 Du må logge inn for å svare

At Covid19 har vært årsak til lavere kurs på lik linje med flere andre selskap er det liten tvil om. Det som imidlertid er lett å glemme oppe i all Corona støyen er at AXA hadde en javn og stabil nedgang lenge før viruset satte seg på kursen + at flere av de selskapene som i begynnelsen av året fikk seg en virus-smell også har hatt en naturlig rekyl i ettertid, noe som mer eller mindre har uteblitt for AXA sin del.
Redigert 21.01.2021 kl 03:17 Du må logge inn for å svare
magnei33
27.07.2020 kl 19:39 2351

*PB 0,36 på 2021 estimater (Carnegie), dagens kurs tilsier PB på 0,38.
**EV/cash EBITDA under 5x
***Topplinje på over EUR 200m over neste 12 måneder, med et kostnadskutt program som er godt i gang (EUR 25m)
****I conference call kommer det fram at Spanias juridiske system ikke kommer til å gå inn i en ny shut down (selv ved ny runde). Mao vil kravene kunne fremmes selv ved spredning
*****Nordea har inngått waver med AXA ut året
******Bransjen ser antydning til krav over run rate før covid 19, etter sommeren i år

--- KJØP, enig med Carnegie som tar target ned fra 11,00 til 10,50 ---
Redigert 21.01.2021 kl 03:17 Du må logge inn for å svare

Target på kursmål bare et stopp på veien i 2022 er kursen over 20 kr,bryr meg nada hva analytikere holder på med.
Henger ingen rot med disse lavmål kursmålene.
Redigert 21.01.2021 kl 03:17 Du må logge inn for å svare

Der er noen flere. Archer er det verste jeg har sett på nært hold. Hvis største eier melder en TRS løpende i 6 måneder og pris ved tilbakelevering. Da oppstår en psykologisk sperre i nærheten av beløpet. Så kan man si at JF ikke kan lastes for at folk ikke skjønner hva TRS er. Men det står et tall der, og folk flest vil oppfatte at det er omlag der største eier mener verdien er. Aksjeverdier er mye godt bygd rundt psykologi. Selv de beste tall kan bli drept om det psykologiske spiller mot. Forøvrig ble TRS fornyet flere ganger.

Når jeg spilte inn AXA så mener jeg at det er positivt at han ikke har gjort det her. Det betyr tross alt at selskapet største eier er aktiv med. Hvis du tolker det også med negativt fortegn sliter jeg.

Trading rundt utbytter hvis du ikke er en megastor eier, er ikke mitt påfunn. Det har jeg faktisk lært her på HO av en som har solid erfaring i trading. Han la også frem regneeksempler av konkrete caser som bevis. Det er en stund siden nå, men teorien er god og lønnsom.
Redigert 21.01.2021 kl 03:17 Du må logge inn for å svare

For min del sitter jeg stille når det blir utbytter pengene j,utbytte pengene blir investert enda flere aksjer. Først skal nok kursen opp kraftig slik at de som har fått opsjoner for benyttet seg av,

Tenker vi får glede oss av utbytter mange år ,levetiden på en portefølje 15 år, de fem første årene gir mest profitt. og etterhvert byr Fredriksen for selskapet over 30 kr pluss.
Redigert 21.01.2021 kl 03:17 Du må logge inn for å svare

Du vil nok lære når den tid kommer. Du blir jo ofte sint når kursen går ned, og det er enda jævligere når babyen din leverer knalltall og så starter dagen med fullt nedsalg. Men alle gjør som de selv vil. Det er det kjekke i en fri verden
Redigert 21.01.2021 kl 03:17 Du må logge inn for å svare

Du virker bråkjekk, en gang vil jeg også få rett.
Redigert 21.01.2021 kl 03:17 Du må logge inn for å svare

Sant som du sier den var i en korreksjonsfase på stadig bedre resultat med multippel for 2019
tilsvarende kurs på 26. Det mener jeg må tilskrives myndighetens handtering av gjeldskrisen, der
inkasso ble med i dragsuget, og ikke tilstrekkelig tilgodesett som en viktig aktør i sirkulasjonsøkonomien.
Kursen hadde da over tid vert ca 17-18 kr, derifra tok Corona kursen rett til bunn.
Derifra har Axa løftet seg 40% pr dato. For de utvalgte selskapene på min interne liste, så er
Lakseoppdrett, Bulk, Tank, Seismikk, Gass LNG, Eiendom, og selvsagt flere enkeltaksjer
innenfor ulike sektorer noe lunde i samme situasjon. Unntaket i inkasso er Intrum som er opp 130 %

Det er nå engang historie, men greit å først snu seg tilbake før en ser fremover igjen. Fra Q2 så registerets
en mer «stabil fastere kurs» som tar unna salgspresset på høg oms. Det kan lover godt for videre oppgang herifra.

https://finansavisen.no/nyheter/borsintervju/2020/07/27/7550515/bruker-lite-energi-pa-markedstiming

Redigert 21.01.2021 kl 03:17 Du må logge inn for å svare

Kjøpte long i AKSO for 2 uker siden, og den 14. august får jeg 2 utbytteaksjer per lot. 100000 aksjer blir til 300000 på 1 måned. Røkke er gutten i røyken. Synd at JF er så gnien. Nå diskuteres det hva prisen blir per aksje når vi entrer Merkur og tar den grønne bølgen uten å betalt ei krone.
Redigert 21.01.2021 kl 03:17 Du må logge inn for å svare

Det vet du ikke hva styret kommer til å gi i utbytte når den tid kommer, bare synsing fra deg.
Redigert 21.01.2021 kl 03:17 Du må logge inn for å svare

Bare sjekk Newsweb på Aker Solution hvis du vil ha bevis. Trodde du fikk begivenheten med deg stor dag for hele nasjonen og oss i Aker Solution. Røkke og industriministeren sammen slapp nyheten i beste sendetid i forrige uke. 15. august kan vi starte handel på Merkur. Jeg har alltid sagt at blant de rike er det bare en mann som gjelder...han Røkke👍
Redigert 21.01.2021 kl 03:17 Du må logge inn for å svare

Tror ikke JF vil klare å matche Røkke den dagen det er tid for å gå long i AXA. Røkke er en grepa kar. Rundt 40 prosent eiereskap i selskapene. Sjeldent mer sjeldent mindre. Sitter ikke og knusler over noen lusne aksjer i månedsvis. Det er viktig å heie fram gode kapitalister med beina plantet godt ned på norsk jord. Tror du er enig der!
Redigert 21.01.2021 kl 03:17 Du må logge inn for å svare

Jeg foreslår du selger deg ut av Axactor jeg har tatt mitt valg!! Er ikke Geveran som bestemmer hvor mye utbytte blir det er styret sin jobb.
Redigert 21.01.2021 kl 03:17 Du må logge inn for å svare

Forresten så brukte jeg neste hele dagen på AXA i dag minutt for minutt. Du overdriver shortingen. Litt synlig aktivitet rett under 7,10. Ingen aggressive utfall nedover for å utløse stopploss. Noen ønsker å holde den på stedet hvil. Lå stor kjøpspost på 6,98 før sluttauksjonen, men rikket seg ikke opp.

Når ser vi reprising
Hva skal til for og løfte kursen?

Man kan ha mer enn et selskap i VPSen. Jeg skal ha fem long før høstsesongen starter, så det er på tide at JF snart viser kortene så man kan ta en beslutning.

Axactor aksjen vært et offer for Shorting etter emisjonen tilbake høsten 2016.nå går selskapet fra det å konsentrere seg på å vokse, til lønnsomhet, veldig mye høyere aksjekurs, opsjoner som blir benyttet fra 17.25 -28 kr over 3 år,utbytter.

Sier seg selv at Shortene har ingen annen mulighet på disse nivåer å dekke seg inn.

Tror du blir skuffet .har ingen tro på Fredriksen viser muskler i år, derimot 2021 har jeg stor tro kursen løfter seg betraktelig.

Jeg tror JF tenker på JF, og ikke andre aksjonærer, når han legger sin strategi. Det var bare det jeg sa. Hva som er hans strategi for å få selskapet billigst mulig er vanskelig å si, men at han vil ha det billigst mulig er selvsagt. Og da er det rimelig å påstå at han ikke vil gjøre aktive valg for å øke kursen, som f.eks. støttekjøp, som en annen her mente var negativt at ikke kom.

Hvis du er uenig, og du mener det er svært negativt at JF ikke kjøper på disse nivåer, så kom gjerne med argumentasjon på hvorfor det er svært negativt.

Ellers er vi ganske enige tror jeg. Jeg er bull på AXA og har vært det i åresvis.

Analytikernes kursmål i Axa var på topp når aksjen var på bunn, når de endelig leverte
beste resultat i 2019 for en multippel for 26 kr, da er prognosene på bunn (skivebom de lux)
Det som får Axa i 2020 tilbake i profitt, er ene og alene det underliggende kostnadseffektive driftsresultatet som ble levert i Q2 .
Det ville uten ekstraordinære nedskrivinger, med fremførbart underskudd, og innført sparetiltak igjen bringe Axa i profitt i de neste kvartal.
Denne verdiutviklingen vil komme til utrykk gjennom en stigene aksjekurs, som verdsetter
selskapet igjen til et attraktivt investeringsobjekt.

Det samme vil skje med B2H, Intrum og Holst, da markedsutviklingen i mange år fremover
vil kreve ekstraordinære kapasitet innenfor collectione, for å gjenopprette og opprettholde sirkulærøkonomien som stadig vokser.

Restplassno skrev Innlegget er slettet
Kanskje det var Torbjørn Jagland da han i full offentlighet møtte en mann fra Kongo og åpenbart hadde glemt navnet. Så han titulerte mannen Bongo i fra Kongo. Jagland fra Arbeidepartiet. Det partiet har gjort mye grusomt når man leser på HO 😁