Polysilprisen opp 14,6%


Opp 20% i forrige uke og opp 14,6% i denne uken. Siri og nemi har sluttet å rapportere, merkelig. Nå er det kanskje ikke så interresant for dem lenger http://pvinsights.com/indexWap.php
nemi's
01.08.2020 kl 15:13 3279

Så, så Flyers. Du må ikke bli sint. Du hevder jo i oneliner'ne dine at du savner argumentasjon fra andre. På denne tråden, og på alle andre. Da må jeg kunne påpeke at du overgår deg selv når du nok en gang bruker hele oneliner'en din til kun å herme innhold fra foregående skribent.

Tråden for diskusjon om Si-anoder finner du her: https://finansavisen.no/forum/thread/14275/view/0/1
Det er mange interessante innlegg fra meg og andre kunnskapsrike skribenter der. Les deg opp på kommersialisering av Si-anoder fra Enevate og Leyden Jar.

Og ikke vær redd for selskapsnavn, tall og slikt, Flyers. I stedet får å skrive " ... man har forsket på...", så bruk heller ekspertisen din til å argumentere og fylle oneliner'ne ordenlig opp.

Ikke godt å si om TT og REC vet at "... man har forsket på... ". Det kan virke som TT ikke ser samme potensialet du ser i ML. Her er hva TT sa i Q&A sesjonen 14/2-2020:

Unidentified Analyst, [13]
But there are ways like Tesla does, they just include existing smaller particles of silicon into their batteries and it seem to be improving somewhat. But the FBR particles are so much better than the Siemens because they have porosity, and that is something that you cannot achieve with anything other than your product. So I think -- and that is the shorter way than the 3 or 4 years. I think that would be coming quite...

Tore Torvund, REC Silicon ASA - CEO & President [14]
Okay. That's good. I have not heard about it.

---

Tips gjerne TT. Se om han biter på. Kanskje det kan trigge aksjekjøp i ledelsen eller styret. Mange år siden sist.
babushka
01.08.2020 kl 16:28 3205

Hvilken relevans har TT sine ytsagt fra februar, når han i juli (for dem som ikke kan kalender: i ettertid) presenterte at minst 3 batterileverandører er interessert og har dialog med REC. TT nevnte også at de på sikt ser på marked utenom Kina, blant annet innen batteri.

Hold deg til siste nytt, ikke siter gamle sitater som har blitt avfeid. Dette vet du utmerket godt selv, men igjen så velger du å manipulere fakta.
nemi's
01.08.2020 kl 17:06 3172

Du skjønner ikke dette. Batterier produseres i dag med Si-anoder, som også Flyers skriver og har fått med seg. Og som han der fantaserer om at REC også bidrar til i skjul, eller noe. Men REC har ingen av disse batteriprodusenter som kunder, og TT sier de heller ikke har kontakt med noen slike FBR-kunder (i Europa). TT visste ikke før i februar at slike batterier ble produsert. Anbefaler deg å lese, og ikke minst prøve å forstå innholdet på Si-anode tråden vi har tilegnet til dette.

Batterileverandørene som nå er igjen i ML skal ev. pilotere med bruk av silangass til Si-anoder, og altså ikke FBR. Hvis du fortsatt ikke forstår hvorfor, så les alt TT skrev om batteriprodusenter og ML i Q2-presentasjonen. Det handler kun om silan. Disse silan testerne i ML har TT omtalt siden 2018, for øvrig.

Altså, batterier blir produsert med Si-anoder; med solid state Si. REC har ingen slike kunder. Og det er ikke rart, når REC verken produserer FBR-granuler eller har visst at et marked finnes.

Og dessuten, blir det en gang bygget en batterifabrikk i i ML om X år, så sier TT at silan skal pumpes i rør fra mellom lokasjonene. "Silicon anode makers need to co-locate with silane producer. Resolves logistical challenges for large quantities of silane gas". Å teste ut et design for denne typen batterier er pionerarbeid. REC tilbyr interessenter lokasjon for å pilotere med bruk av silan gass. Tips: prøv å finne ut hvordan en sekk med FBR-granuler ser ut. Se om du forstår at Si opptrer i ulike former.

Skjønner? Neppe denne gang heller. Men jeg i hvert fall prøvd, igjen.

Så nei, jeg manipulerer ikke fakta. Du er derimot hjelpeløs kunnskapsløs.
Flyers
01.08.2020 kl 17:51 3125

Du, nemi, verden vil trenge silisium og silan til batterianoder. Tror du noen vil bygge nytt anlegg ala ML for å tilby silisium? Tror du batterifabrikkene har tenkt å bygge hele anlegget sitt ved en silisium fabrikk? Er du tjukk i hue? Man lokaliserer selvfølgelig kun den delen som er anode spesialisert der. Så sendes ferdige silusiumanoder til fabrikken som lager batteriene. Det er ikke gitt per nå, hva som blir de mest effektive batteriene og sannsynligvis vil de få ulike kvaliteter eller spesialiteter , avhengig av om det er brukt fbr granuler, silan gass eller rent silisium i anodene. Jeg vet ikke om du har fått det med deg, nemi, men Rec kan tilby alt. Dette er ikke bare en våt drøm, men en realitet.
nemi's
01.08.2020 kl 19:35 3056

Nei, jeg tror egentlig ikke en batterifabrikk blir bygd i ML. Noen gang. Men på den annen side - jeg er overrasket over at du ikke tror det. Du bruker å dra til ordentlig når det gjelder spådommer og uttrykk.

Kun anlegg for anode-produksjon, eller også neste store batterifabrikk i US samlokalisert i ML? That's the question.

REC sier:

Violet Power is proposing building a plant in Moses Lake that could produce up to 5 gigawatts of solar panels per year — nearly half of current U.S. demand — within five years of construction, according to a company proposal.
“This is really, really exciting,” said Francine Sullivan, vice president for business development at REC Silicon, which has been leading the talks with Violet Power.
https://www.columbiabasinherald.com/news/2020/jul/09/startup-eyes-moses-lake-for-solar-factory-2/

Og med slikt areal som vist på dette bildet, er jo det mulig å skjønne.

Tesla har bygd Gigafactory 1 i Nevada-ørkenen, og som også produserer deres batterier.

Når Boeingfabrikken i Seattle shipper alt fra den gigantiske havna i https://www.portoftacoma.com/, kort fra ML, så kan jo dere fantasere om at neste store batterifabrikk i US av like opplagte grunner ikke blir bygd i ørkenen... og i så fall er jeg da tjukk i hue.

Uansett blir det snart modul- og panelfabrikk i ML. Hurra.
Redigert 01.08.2020 kl 19:46 Du må logge inn for å svare

Lite ørken i nærheten av Berlin, Tesla giga Berlin:
https://en.wikipedia.org/wiki/Giga_Berlin#/map/0
Redigert 01.08.2020 kl 20:06 Du må logge inn for å svare
babushka
01.08.2020 kl 20:21 2986

Mye av det du lister opp vet de fleste her inne allerede.

Som skrevet under, jeg reagerer på at du siterer TT fra februar 2020 på noe han har nevnt og du står fast ved det, selv om han har påpekt et samarbeid med batteriselskaper for bare et par dager siden. Fast stoff eller gass. Det fortsatt REC + batterier.

For et par dager siden argumenterte du mot Violet Power og Rec sitt rykte om samarbeid. Nå linker du plutselig til artikkelen, bare for å få rett angående batteriet.

Edit: editert innlegget litt, for å unngå unødvendig provokasjon fra min side.
Redigert 01.08.2020 kl 20:53 Du må logge inn for å svare

Har dere noen tanker om hvorfor Aker kjøpte seg opp i REC?
nemi's
01.08.2020 kl 21:31 2874

Jeg skriver gjerne om REC. Du skriver helst om meg.

Hurra, og argmentet for VP og fabrikk om ca. 5 år var ironisk. De har tross alt ikke har sikret seg et domenenavn ennå. Å få rett i whatever du mener om batteriet, vet jeg ikke hva betyr. Men for å si det enda en gang: jeg har 0% tro på at det noe sted i ML blir bygd verken 1) en batterifabrikk, eller 2) en Si-anode fabrikk, eller 3) modul- og panelfabrikk, eller 4) bilfabrikk.

Med risk for å være tjukk i hue.

Arctic Securities, REC's tilrettelegger for Q2-presentasjonen, har gitt REC og batteriet du omtaler 10% sjanse.

Skal Flyers' ikke-våte drøm blir en realitet, så skjer det på jordene i Moses Lake jeg når har vist deg. Så har du opplevd å se dem slik de så ut før byggestart.

REC samarbeider om å pilotere med silangass. Ikke FBR, som forklart. Ellers ville TT nevnt pilotering med FBR i 2020. Nå må du snart forstå det.
babushka
01.08.2020 kl 21:43 2854

Jeg modererte innlegget mitt, for å ikke havne i samme bane som du driver med (nedsnakking av andre).

Vi får bare være uenig her. Jeg forstår det angående silan.

Men jeg tror at man lett overser at si-anoder kun er ute i småskalaproduksjon pt som du selv nevner, i mindre forbrukerelektronikk.. Ja, forskning på si-anoder har pågått lenge og hatt utfordringer med ekspansjon. Men det er et marked under utvikling og at vi ser småskala bruk av si-anoder, er bare positivt.

Det er enkle grunner til at El. Bil fortsatt et veldig interessant og at flere aktører kjører kappløp mtp utvikling :
- elbil er fremtiden
- batteriene vil være vesentlig mindre og lettere i vekt
- batteriene vil ha vesentlig lenger rekkevidde, samtidig som de er mindre i størrelse/vekt

Det er her de store pengene ligger, og jeg liker å være optimistisk her. Om TT kjenner til teknikken eller ikke, spiller ingen rolle. Den dagen dette tar av, så åpner det opp et helt nytt marked. Resten av teknikken får forskerene og batterileverandørene stå for.
rukmini
02.08.2020 kl 15:01 2588

Det er litt artig å lese dine innlegg fra 2-3 år siden Nemi’s, hvor du hadde ståltro på selskapet og TT var en ubeskrivelig dyktig mann. Pluss at REC hadde utallige muligheter.

Skjønner at det er surt om man har tapt mye, men det er noe med å ta tapet og gå videre. Ikke skrive side opp og ned om ett selskap jeg formoder man ikke har aksjer i? Eller heller kjøpe seg inn med ett lodd og håpe at alt man trodde plutselig likevel blir en realitet.

Enig i at det trengs nye koster i det selskapet og kanskje noen som forstår/ser muligheter bedre og evner å kommunisere det, men det får man ta direkte med selskapet kanskje om man håper på endring?
Flyers
02.08.2020 kl 17:54 2452

Slo opp på nemi’s og fant gamle innlegg. Du verden for en entusiasme nemi hadde. Han virket nærmest forelsket i TT og Rec. Her er et eksempel fra 2017 hvor han oppfordrer til å pløye alle pengar inn i Rec. Han virker jo helt dust.
«nemi's
17.11.2017 kl 23:49
6185
Vi har nå faktisk falt ned under kursen der vi var dagen før et opplysende 3Q.
REC børsmelder neppe noe mer i 2017.
Men, men - longaksjene kan godt få pådra seg mindre formueskatt dette året. Ikke helt som planlagt, riktig nok.
I REC er det langt mellom drammene, og her får vi ta det lille vi får.

SB1 publiserte i dag analyse om økt kursmål, opp 40% fra dagens nivå for SUBC. Et hinsides luftslott, helt uten substans. Mens samme analytikere gruset REC etter 3Q med kursmål 0.8, her kun basert på antagelse om siden det har vært, og fortsatt er solid etterspørsel etter polysil i Kina og ROW, så kan ikke lykken vare stort lenger.

Penger til overs er bare å pløye inn i REC på disse nivåene.
MSI og MLI får det nok greit ut året, og det er fortsatt ikke dyrt å presse mot enn så lenge.»
nemi's
02.08.2020 kl 18:58 2392

Nei, jeg håper ikke på en endring. Jeg har vært så fornøyd med Tore Tafatt i år at jeg har omdøpt ham til TT.

Dere venter ivrig på ikke-planlagte fabrikker som angivelig skal komme i US om fem-åtte år, og som liksom skal kunne bli de kundene REC trenger. REC har 200 amerikanske arbeidsplasser som produserer eksplosive og giftige gasser. Nå opprettholdes disse ved at REC snylter på kontantstøtte hos Trump. Det mest spennende for dere nå er tidspunktet dere endelig skal få betale utestående skattekrav både i Norge og USA av egne lommer.

Sist gang en større post med REC-aksjer ble omsatt, var det all-or-nothing auksjon. Ingen bød høyere enn Akers sjenerøse 1.325 / aksje. Men så var det da også i en tid da TT hadde forespeilet at ML ville produsere på full kapasitet i 2020. Og sånn er jo ikke utsiktene lenger.

Dere skulle fulgt rådet mitt i januar da jeg tre dager på rad anbefalte dere å gå short på 5.5. Eller nå i juli på 4.5. Og fortsatt, et tips til dagens 3.5: det er godt utbud på shortaksjer. Det kan ha noe med at deres mentor Ørn AS har solgt seg ut av 20 mill investeringen sin med heidundrandes tap, og at aksjene nå eies av "den slemme manipulatør der sagtens skal passe sin mund". Grove var REC-bajas på Hegnar-TV i 2018. Men årene går jo som kjent i REC, og enten vil ikke ikke Grove i studio lenger, ellers så har Hegnar glemt ham.

Og nei, du har rett som du formoder. Jeg har ikke aksjer i REC. Jeg skal derimot kjøpe noen, og det skal jeg også denne gangen gjøre billig. Jeg er blitt så rik på REC-raiding de siste fem årene at det er vemmelig.

Hvis min tidligere haussing har fått noen til å kjøpe aksjer, så var det det meningen. Og når du sier det er 2-3 år siden, er jeg sikker på at det var en dårlig investering. Heldigvis kan dere gjøre noe med det veldig raskt - gjør noe fornuftig for en gangs skyld - selg REC-aksjene deres i morgen!

Redigert 02.08.2020 kl 19:00 Du må logge inn for å svare

På hvilket grunnlag vil du kjøpe aksjer og kva er billig mener du ? Og hvorfor skal aksjen stige igjen ?

5-8 år lol…

Til sammenligning, hvor lang tid tar det å sette opp et større maskineringsverksted?

Mange av maskinene det er snakk er ikke større en de maskinene som brukes der (vann-jet, cnc fres, plateknekker osv)

I motsetning til en silisium fabrikk (reaktorer, produksjon av silangass osv) så har produksjonsmidlene for viderere bearbeiding et serienummer.
Redigert 02.08.2020 kl 19:20 Du må logge inn for å svare
Flyers
03.08.2020 kl 00:00 2114

Dette er jo helt patetisk, nemi. Når polysilprisene falt og markedet var mettet ropte du kjøp. Når polysilprisene stiger og markedet stabiliseres roper du selg. Og i tillegg har vi triggere i batteriindustrien, triggere i halvleder markedet, osv. Du argumenterer veldig enkelt og uskolert. Nei, Finn deg en annen aksje. Jeg skjønner virkelig ikke at du gidder å holde på med denne lettvektskveruleringen.
babushka
03.08.2020 kl 00:26 2075

For et par dager snakket han om 2-5 års perspektiv og fortalte oss om hvor lenge det var å vente til 2022. Etter at noen her inne har påpekt at 2 år ikke er så lenge å vente, så har han begynt med 5-8år.
nemi's
05.08.2020 kl 12:29 1543

Polysilprisene stiger kraftig denne uka, i følge Energytrend. Og det spiller ingen rolle for REC. Jeg har grundig hvorfor.

GCL og Daqo går til himmels på børsene. GCL er opp 15% etter eksplosjonen. Kanonuke hittil. Forskjellen mellom de bemidlede og de lutfattige har aldri vært større.

Dere trenger 20 + 50 MUSD for å produsere FBR i ML igjen, sier TT. Husk også 50MUSD i contingent liabilities. Pluss 110 MUSD til REC04. Det er penga dere må skaffe. For TT sier han så gjerne vil bli gjeldsfri (fra 11.5% rente) med Butte som pant. Jeg har da gitt opp at dere betaler 6kr/aksje for 49% i JV om seks måneder, i tillegg.

Når dere er utvannet og refinansiert til det ugjenkjennelige, skal dere se at TT og styret tar noen lodd. Mulig jeg gjør det også, for jeg må før eller siden kjøpe aksjer. Men haster ikke akkurat.

Til og med Wacker blir utkonkurrert i Kina, selv med 0% EU tariffer inn i Kina. Som de sier etter Q2:

"Wacker is still closely watching the market before increasing the utilization rate of its German polysilicon plants from the current 70%. “We are very careful there,” CEO Rudolf Staudigl said in a conference call with analysts on July 30"

Deres beste tid er faktisk nå. For handelsavtalen om solar polysil utløper 31.12.2021.

Og dere rykker stadig bakover i anode-køen. Her er enda noen som har kommet lenger enn dem de angivelige REC-pilotene (og som aldri har publisert noen ting):
https://www.pv-magazine.com/2020/08/05/looking-to-phosphorous-for-next-gen-batteries/
Flyers
05.08.2020 kl 12:41 1508

Få naboen din til å oversette denne artikkelen fra engelsk til norsk, nemi. Forsøk deretter å forstå innholdet før du lirer av deg masse dumheter:
https://www.cnbc.com/2020/08/05/us-and-china-set-to-review-phase-one-trade-deal-in-mid-august.html?__source=iosappshare%7Ccom.apple.mobilenotes.SharingExtension
Redigert 05.08.2020 kl 12:41 Du må logge inn for å svare

"Og dere rykker stadig bakover i anode-køen. Her er enda noen som har kommet lenger enn dem de angivelige REC-pilotene (og som aldri har publisert noen ting):”


https://www.onedmaterial.com/technical-section-menu


Ikke nødvendigvis et av firmaene TT sikter til, men de har kommet langt og de bruker silangass.


Flyers
05.08.2020 kl 12:49 1474

Og polysilprisen stiger 7% denne uken.

Forventer Emi her snart, 10 $ for poly, og stigende. ML har blitt lovet åpnet på høyere poly priser, men kassa er tom. Det er bare et spørsmål om aksjen blir kjørt opp i forkant avemisjon nå..det er vel her du kan ta et lodd, og selge dagene etter..men emi på 1 krone er vel ikke feil å anta
Jemo
05.08.2020 kl 13:22 1376

Hvorfor emi, og hvorfor blir den satt på 1,-
Har du noe grunnlag for å si dette?

Hvis det er behov for penger til oppstart og videre vekst burde vel emi bli satt til 2,90-3.00 ( med dagens kurs på 3.30)
Redigert 05.08.2020 kl 13:29 Du må logge inn for å svare

Det er bare en gjettning, men har nå sett dette før i rec, ikke ha for høye forhåpninger på høy emi kurs.. Du så sist hva prisen ved salg ble...
nemi's
05.08.2020 kl 14:00 1290

Nei, det er ikke behov for penger til oppstart. Jeg har forklart dere at polysilprisene ikke spiller noen rolle, for REC-styret kan ikke beslutte restart over 6-8 måneder når MOFCOM har ilagt 57% toll på US-produsert solar polysil, og fase1-avtalen signert av to presidenter utløper 2021. Etter det, frykter nok styeret at det er svarte natta. For det har det jo vært i perioden 2015-2019.

Utrolig nok er jeg det eneste individet utenfor REC's ledelse og styre som er i stand til å skrive ned noe så opplagt. TT sier jo 2022 til dere, i beste fall.

Som mange andre i Norge har dere mye i mot kontantstøtte til de yngste her til lands. Men dere lever av kontantstøtte fra Trump, for å produsere eksplosive og giftige gasser som brukes til å produsere forbrukerelektronikk. For å holde liv i 200 arbeidsplasser ute på prærien. 200 er like mange som i et alminnelig blikkenslagerverksted i hvilken som helst storby i verden. Til tross for Trump's sjenrøsitet, hånder dere ham her daglig for det oransje håret.

Når Trump nå skrur igjen kranen med gratis penger, og JV-partner skal ha 4.7MUSD får dere emisjonen senere i 2020. Samtidig tar REC 40MUSD tl Nordea- og CET-kravet.

Sist Røkke tok prosenter i REC, gjorde han det til 1.325/aksje. Da var utsiktene lyse for REC, og TT uttalte at ML ville være i full kapasitet ila 2020. Skal Røkke stille opp, skal han øke eierskapet sitt kraftig i REC for en billig penge. Han "snitter ikke opp", slik dere alltid gjør. For noe så idiotisk som å betale gammel gjeld heller ikke han skjønner ett kvekk av.


"Sist Røkke tok prosenter i REC, gjorde han det til 1.325/aksje. Da var utsiktene lyse for REC, og TT uttalte at ML ville være i full kapasitet ila 2020. Skal Røkke stille opp, skal han øke eierskapet sitt kraftig i REC for en billig penge. Han "snitter ikke opp", slik dere alltid gjør. For noe så idiotisk som å betale gammel gjeld heller ikke han skjønner ett kvekk av.”

Røkke kjøpte i desember, handelsavtalen kom i januar.


Tenker at du du har forvillet deg inn i tåkeheimen. Det er sant nok at du er den eneste som skjønner hva du beretter, eller gjør du ikke det.
Røkke tjener penger som gress for tiden. Det er bra for Rec. Positive nyheter er nok ikke langt unna. Bruk sunn fornuft og kjøp Rec når det ennå er lav pris.

Mange falske poster som blir lagt ut idag.
nemi's
05.08.2020 kl 15:15 1141

Postene er 100% ekte.

Røkke og fornybar er nå en og samme sak. Aker Solutions har gått over 100% etter at lille-Røkke har tatt over ansvaret for den delen. Aker sjefen nevnte ikke REC med ett ord da Aker leverte Q2. Ikke etter REC's Q2 heller. Årsakene har jeg forklart dere svært, svært grundig.

ESG selskapet AKSO stiger 10% i dag også, omsetning langt over 100MNOK. Helt vilt i dag igjen. Heng dere på Røkke og ESG, dere også!

Redigert 05.08.2020 kl 15:16 Du må logge inn for å svare

Dersom du fulgte med så ble det lagt ut mange poster både på kjøps og salgssiden som ble trukket rett like etter, dett foregikk en stund for å gi inntrykk av at det var noe på gang.

Redigert 05.08.2020 kl 15:20 Du må logge inn for å svare
opek
05.08.2020 kl 22:21 792

fordi: Rec Silicon produserte 234 tonn polysilisium i andre kvartal. Lagerbeholdningen falt i samme kvartal med 151 tonn. Prisen er opp over 10us$.17 milliarder kroners fabrikken er klar for oppstart.
?
nemi's
06.08.2020 kl 11:45 460

Nei, for å levere tilbake lånte aksjer.

GCL Polysilcon steg 11% på Hong Kong børsen i dag. Opp 28% sist måned. Ingenting er som en god eksplosjon for å tjene penger. Og det dessuten fortsatt er uendelig med polysil å selge fra lager.
questi
06.08.2020 kl 16:11 314

At polyprisen har økt 46% i løpet av 3 uker, til tross for masse på lager, er jo enda bedre nytt...
Det tilsier at etterspørsel langt overstiger produksjon (eksplosjon eller ikke eksplosjon)...
Redigert 06.08.2020 kl 16:17 Du må logge inn for å svare