Nå trenger vi en nyhet!


Liker ikke utviklingen på denne nå. Sakte, men sikkert nedover de siste ukene mye basert på småkjøpa. Snart er vi tilbake til maikursen....
Vi trenger en justering nå før vi kommer for langt ned....
polion
30.07.2020 kl 13:52 4504

(i mangel på andre innlegg):
Enig, såpass besynderlig stille at det er på høy tid noe skjer. Kjøpte meg i dag derfor opp med ytterligere en liten pott på 37 k (a ca. 10,26) - magefølelsen tilsier nemlig snarlige nyheter av det positive slaget (hvis da ikke olja i mellomtiden går i dass).
Nå trenger vi noe skikkelig seriøs haussing - vel og bra om denne kommer fra forumdebattanter, men jeg ser aller helst at nevnte kommer fra PEN-ledelsen.

PS. konstaterer allikevel og beklageligvis litt salgspress i aksjen (dog med nokså smått volum).
nasse009
30.07.2020 kl 14:47 4445

Ja. litt små drypp fra ledelsen(eller media) så denne tendensen med 1-3% daglig ned hadde stoppet. Det blir mye å ta igjen mens vi venter på den store fine nyheten :)
Redigert 30.07.2020 kl 14:49 Du må logge inn for å svare

Drypp om hva da? Er det noe signifikant må de jo melde og ikke dryppe.

Kunne også tenkt meg en melding eller to nå, men vi har jo halvårsresultat om under en måned. Da får vi se. De pleier å svare godt på spørsmål som blir rettet til dem.

Forventer orientering om framdrift på Dussafu, status mhp. workover, produksjonsbrønn og letebrønn i Tunisia. Håper ikke de politiske konflikter i landet påvirker fremdriften.

Det viktigste er dog å slå ned koronaen for å åpne landene og dermed få hevet oljeprisen.

Det var på håret at ikke 10-tallet røk. En brødgjøk måtte selvsagt selge i sluttauksjonen 3,3 % under forrige omsetning.....

Brødgjøk eller ikke så var det mange aksjer. Noen har vel tap i 3-4 dager og da går sikringen. Det er urolige tider med USA som har høyt antal covid 19 og en økonomi som går på at samfunnet låner penger de ikke har. Hvor og hvem skal de beskatte når regningen skal betales. Dette kvartalet vil vise mange dårlige resultater og forbruk og konsum av oljerelatert vil gå et tøft år i møte. Jeg ser volum som største trussel mot kursen i Pen og andre.
polion
30.07.2020 kl 23:04 4112

"ser volum som største trussel mot kursen i Pen og andre": Vi kan jo snu litt på det; i dette lille filleselskapet med en mcap på bare 700 mill., så skal det forbannet liten interesse/volum til før aksjen spretter oppover som en kenguru på anabole steroider. Må si jeg virkelig gleder meg til den tid kommer.

Og hva ellers gjelder han som lempet ut en del PEN i dagens sluttauksjon, kan jeg berolige folket med at han nå er innlagt. Psykologene hevdet han hadde pådratt seg en hel haug med forskjellige diagnoser (bla. det kjente syndromet "pengedum"), men det viktigste nå er at han er under profesjonell behandling.

Vi er i en periode der flere vil selge seg ut. Normalt ville det komme en rekyl etter dippen på spot prisen fra går ettermiddag. Det ser vi ikke lenger. Kjøperne er ikke der lenger. Og brødgjøk en kommer ihvertfall ikke tilbake og ingen nye dukker opp. Så nå må noe nytt fra selskapet komme hvis det er nok. Jeg har mine tvil. Jeg burde ventet med inngangen.

Jeg er redd at gulvet går i Pen nå. Det sitter noen med mange aksjer som har satset feil og det er oppdaget av de som trader.
Redigert 31.07.2020 kl 15:59 Du må logge inn for å svare

Har du tanker for Q2? Kan vel ikke bli full katastrofe siden deler var sikret, vel?
mimsa
31.07.2020 kl 19:17 3679

Jeg er redd aksjen kommer til å få seg en knekk.
1) Både Torstein Sanes og John Hamilton er blitt grønne gjennom Magnora, er det pga at de ikke har samme tro på fosilt lenger?
2) Det har vært svært lite nytt fra ledelsen over lang tid. De har hatt for vane å komme med de gode nyhetene. Stilheten tolker jeg som at dette blir svarte natta.
3) Tror at de store har liten mulighet til å selge seg ut uten at kursen raser, liten omsetning og liten kjøpervilje for øyeblikket.
4) Vår gode venn Alby har også kastet kortene, samt at jeg har ikke registrert at det har vært noen innsidekjøp i den senere tid. (Hadde styret og ledelsen hatt troa hadde de nok benyttet muligheten om ting var på stell, men istedet har som sagt Sannes og Hamilton satset på havvind)
5) Som jeg sa fra dag 1, Tunisia vil nok knekke ryggen på selskapet. Har noe skjedd med DNO sin aksjepost.
6) Hva skjer med Aje og PetroNor, er redd vi aldri ser de 10M USD og langt mindre de potensielt framtidige 25M?
7) Om vi ikke ser 50tallet på oljeprisen, ville det forundre meg om vi ikke ser 6tallet i løpet av august.
Ha en fin-fin helg!

Ser poenget. Har tatt tre innganger og hoppet av. Utrolig vanskelig, satt på sidelinja sist den gikk nordover. 6 er vel i overkant negativt, men vi får se.

Magnora og Pen har mange “ felles aksjonærer”
En fusjon vil kunne resulere i at Mangora blir Pen.s grønne alibi.

Det tror jeg du kan glemme. Vindkraftindustriens alibi for å tjene store penger mens de raserer vår felles naturarv er at de liksom redder klimaet og verden fra fossil energi. Jeg synes at det tre av våre ledere i Panoro gjør smaker av dobbeltmoral.
mimsa
01.08.2020 kl 11:30 3322

Tror nok de blir holdt adskilt. Det er mange selskap som ikke vil røre fosilt i disse dager, så det vil legge begrensninger på Magnora. Og jeg er forøvrig helt enig med Fluefiskeren at dette lukter av dobbeltmoral.
bmw5
01.08.2020 kl 14:03 3252

Med hensyn til Magnora så var det vell havvind turbiner de skulle satse på. havvind turbin prosjekter har en eventyrlig statlig subsidiering og da ligger jo alt til rette for en god investering siden de har kompetanse innen offchore. Når det gjelder vind turbiner på land er det en vederstyggelig het som skulle hvert for butt. Jeg for min del er i mot begge deler på grunn av et eventyrlig penge sløseri. og forsøpling

De er i hvert fall direkte i to nye onshore vindturbinparker, men det er visst hemmelig hvor de skal være. De har kjøpt seg kraftig inn i Vindr Group som utvikler vindkraftprosjekter. Disse opererer onshore, men sier at de ikke vil satse på store parker i vill natur slik som de fleste andre gjør, men heller små og mellomstore prosjekter som ligget nær infrastruktur og nedbygget natur som landbruksarealer. Det er da enda godt. Ser at Magnora er sprunget ut av det gamle Sevan og fortsatt har oljeinntekter fra to felt.

Jeg är for øyeblikket i Danmark og ser vindmøller overalt. Jeg kan ikke erindre meg om noen protester over disse monumentene. Jeg tenker at det i Norge er det mange som tenker økonomiske aspekter på å få vindmøller som ev trekker ned på deres eoendomsverdier. Hva gjelder iutmmarksnatur så er det kutyme a protestere på alt som kan forandre. Vi står mellom pest og kolera og hvis fossilt skal avvikles så vil det medføre forandringer for alle hvis energibehovet skal dekkes. I Danmark ser jeg ingen parkeringsautomater. Ingen parkeringsvakter. Ikke sett noen trafikkpoliti. Veiene er uten pompenger brede og fine. I Norge så skal alt reguleres og toleransen for forseelser. Er kjempelav. I avisene er drt fullt av bilder og reportasjer over hverdags irritasjoner om småting. Muligens at delingskulturen har for mange betingelser. At Pen er nødt til og forandre seg slig Equinor og andre driver med i oyeblikket er uten tvil. Om det er god butikk i dette tilfelle skal være usagt.

bmw5
01.08.2020 kl 16:32 3109

40 som ! Har du hørt hvor mye subsidier som regjeringen har bevilget til disse møllene og hvor mye koster strømmen ? Hva med forurensningen, mikroplasten som propellene avgir, med mer. I Norge skal vi redde verden og EU og det koster penger, mye penger. Det er jo så lett for politikerne å skrive ut noen skatter, for klarer du den så klarer du litt til og slik fortsetter det.

Du kan ikke sammenligne vindturbiner som står ute i en åker i Danmark med vindturbiner i urørt natur. En kornåker er en monokultur og er allerede ødelagt som natur,

I Norge snakker vi om plassering i høyder som gjør de mye mer synlige. Vi snakker også om veier og veiskjæringer for å bringe dem fram. Kan ikke sammenlignes i det hele tatt, men tro meg på at det likevel er mange dansker som ønsker de dit pepperen gror.

Vi er forresten selvforsynt med fornybar strøm fra vannkraften vår. Det er ikke Danmark.

Og ang. Equinor. Deres fornybarsatsning er ikke særlig stor og betyr ingenting i forhold til olje og gass.
Redigert 01.08.2020 kl 16:47 Du må logge inn for å svare

Enig Fluefisker, flytende havvind er best.
Har du fått med deg hva Røkke byr opp til i AKSO?

Ja tror det. Du tenker antakelig på vindturbiner festet på halvt nedsenkbare plattformer. Det er spennende. Eller et det kommet noe nytt som jeg ikke har fått med meg?

Alle AKSO-aksjonærer får 2 utbytteaksjer per lott. To nye selskap dedikert mot karbonfangst og havvind skal på Merkur, siste frist 14. august. Mye forvirring så kursen er fortsatt lav, slik det ser ut for øyeblikket er det bygget inn ei forventning på 0,75 per aksje. Få tar innover seg at Røkke må og bør ha et adskillig mer hårete mål😁. Verdt å kikke på, i ventetiden på noe godt fra PEN
God helg
d12m
02.08.2020 kl 00:04 2883

Nja. Begrensninger på Magnora? Inntektskilden til Magnora er jo idag royaltyinntekt på $0,5 fatet på WI FPSO. Altså fossil inntekt.

Og den andre inntektskilden er de tre innbetalingene på Shell sitt Penguinsprosjekt basert på milepæler. Også en fossilinntekt.
Redigert 02.08.2020 kl 00:06 Du må logge inn for å svare
Raknesi
02.08.2020 kl 09:10 2780

Kan vi kjøpe aksjer på Carbon og Wind nå? Eller må vi vente til det kommer på Merkur....

Carbon og Wind kan trades dagen etter selskapene er introdusert på Merkur. Før det er det bare aksjonærene som får aksjer. Det blir en retta emisjon i forkant av introduksjonen der det skal hentes inn minimum en halv milliard til hvert av selskapene.

Spurte litt tidligere om noen har ideer om Q2 tallene som kommer i PEN. De hadde sikring mot fall i oljeprisen på en del av produksjonen, og jeg mener det ikke var planlagt liftinger da olja var i bånn så muligens er det for mye svartsyn rundt PEN akkurat nå. PEN er også en av de få som kan leve over tid med en pris rundt 40.

Tror på nåværende tidspunkt man skal være forsiktig med å dra bastante konklusjoner fordi noen selger seg ut, i Aker Solution solgte Ferd seg ut på bunn og da de var ferdig doblet kursen seg raskt.
solb
02.08.2020 kl 13:37 2593

Noen som har sett noen oppdatering av Top-20 siste uke?

Folk er flinke til å legge ut topp20 lister her. Greit å ha det på ett sted.

https://finansavisen.no/forum/thread/16816/view
bmw5
03.08.2020 kl 09:17 2230

Pen er antagelig det oljeselskapet som klarer seg best i disse pandemi tider, siden Pen har hedget en del av olje produksjonen til 55 usd. Det er mange større aktører som har kjøpt seg inn siden topp 20 har økt til over 50 %. Vi burde snart få info om utbytte også. Vell, Pen ser ut til å klare seg meget bra i disse tider.

Oljeprisen har ikke flyttet seg nevneverdig, men børskursene hos de fleste går ned uansett. Om det er en trend på en fortsatt grønn bølge vet jeg ikke, men når fler vil ut så kommer kursen a gå nedover. Uansett alle fundamentale fakta om et selskap så er det volum som bestemmer om vi skal opp eller ned. "Investorer" er et epitet som har gått ut på dato. Alle hopper bukk mellom hypede utsagn med kort horisont.
d12m
03.08.2020 kl 09:30 2172

Ser Borr i sin flåteoppdatering i dag informerer at de har intensjonsavtale (LOI) på Norve for januar - mars 2021 i regionen vest-Afrika
https://newsweb.oslobors.no/obsvc/attachment.obsvc?messageId=510561&attachmentId=203337&obsvc.item=1
solb
03.08.2020 kl 10:04 2112

"THERE'S SOMETHING FISHY GOING ON"? Vi ser av Top-20 at DNM er blitt største aksjeeier i PEN. De flagget to store kjøp i juni for videresalg på kontrakt i september. Det som var særlig interessant ved disse transaksjonene, var at kjøpesummene lå på over 17- og 21kr. Siden har DNM kjørt en til dels voldsom algohandel for å drive ned kursen.
Et godt råd: PEN driver solid business, så pass på aksjene fremover.
Jajaja
03.08.2020 kl 15:53 1916

Ja det er med sannsynlighet vår sak. Stemmer godt med tidligere gitt informasjon fra PEN-ledelsen (under corona-stansen), der det ble opplyst at det var i gang arbeid m. å hyre inn drill. Det er i så fall snakk om Tortue, tilkopling av 1 ferdigboret brønn og drill/tilkopling 1, til BW Adolo. Men 3 måneder? Kan det tyde på at det tas sikte på mer enn nevnte Tortue-fullføring?
Redigert 03.08.2020 kl 15:58 Du må logge inn for å svare

I tilfellet er det vel litt skuffende. Trodde boring av den siste brønnen i fase 2 var guidet til 2H. Ser at status er «warm stacked» Det betyr at det ikke skal så mye til å få den operativ. Kan det tenkes at vi får boring i år likevel?
d12m
03.08.2020 kl 22:19 1703

Det kan jo det, og så har de i tillegg en intensjonsavtale for Q121 dersom det ikke lar seg gjøre nå i H220. Enig?

Tror det, men det står ikke eksplisitt at det er BWE som har denne LOIen. Det står også bare Vestafrika og ikke Gabon.

Men høyst sannsynlig er det oss. Håper bare fase 2 kommer før nyttår. Har vi kontrakt videre så gjelder det vel letebrønn(er).

Vi får nok høre mer om dette ved halvårsrapporten til BWE 19. august.

Ser at det er gjort et stort funn i Nordsjøen som får mye oppmerksomhet.

«Petrolia stiger hele 44,24 prosent til 11,90 kroner etter at de tirsdag morgen kunne melde om et betydelig oljefunn ved Dugong-brønnen i norsk sektor av Nordsjøen.
Ifølge selskapet skal dette være det største funnet i Norge hittil i år.
Volumene er estimert til å ligge i området 6,3-19,0 millioner standard kubikkmeter (MSm3) utvinnbar oljeekvivalenter, eller 40-120 millioner fat oljeekvivalenter. I tillegg skal Dugong-funnet også ha identifisert et annet prospekt.»

Petrolia har en eierandel på 20 % på funnet.

Nevner dette som en sammenligning med Hibiscusfunnet på EEA området på Dussafu. Det var estimert til 12 mmbbl tror jeg, men de fant altså 45. Her trakk nærmest markedet på skuldrene. En liten oppgang i kursen ble det, men den falt tilbake igjen. Har sagt det før og gjentar det gjerne: Vi fikk altfor dårlig betalt for dette funnet.

EDIT: Glemte linken:
https://finansavisen.no/nyheter/markedskommentarer/2020/08/04/7552820/oslo-bors-stiger-svakt-i-apningen
Redigert 04.08.2020 kl 10:44 Du må logge inn for å svare
polion
04.08.2020 kl 11:26 1405

Fluefisker, veldig greit du bringer (den nesten uteglemte) Hibiscus på banen igjen. I forhold til dagens slappe PEN-kurs, så kan jaggumeg ikke nevnte funn være særlig innpriset. Du nevner videre 45 mmbbl, men her er det vel også en viss mulighet for enda noe mer (når feltet er ferdig utforsket)?
Ellers så er det selvsagt bare å gratulere Petrolia-eierne m/flere med dagens «fangst».

Det er jo mulig at det både blir mindre og mere enn disse 45mmbbl. Det er såkalt 2P reserver. Kan betraktes som det mest sannsynlige.

Det som også var veldig viktig er at den derisket Mupale, Hipiscus North og Hibiscus South.
Redigert 04.08.2020 kl 11:34 Du må logge inn for å svare